ΑΝΘΟΪΑΜΑΤΑ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 4 of 4
    Member

ΑΝΘΟΪΑΜΑΤΑ

Καλή χρονιά!
    Θα ήθελα να ρωτήσω ποια η γνώμη σας για τα ανθοϊάματα;Θα τα συστήνατε ανεπιφύλακτα;Μπορεί ένας ιδιώτης να τα προμηθευτεί χωρίς οδηγία θεραπευτή;Έχω ακούσει αρκετά για το Star of Bethlehem και το Rescue Remedy. Σε άτομο που υποφέρει από κατάθλιψη, δυσθυμία και αποθάρρυνση τι θα συστήνατε;Τέλος, θα μπορούσατε να μου υποδείξετε κάποιο εγγυημένο σημείο πώλησης;Ελπίζω να μην κούρασα.
    Ευχαριστώ προκαταβολικά

Senior Member
    The most well known flower remedy is the Rescue Remedy combination, which contains an equal amount each of Rock rose, Impatiens, Clematis, Star of Bethlehem and Cherry Plum remedies. The product is aimed at treating stress, anxiety, and panic attacks, especially in emergencies.
    Απο το αρθρο:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Bach_flower_remedies

Randomized clinical studies of the 38 remedies have tended to find the flower remedies no more effective than a placebo; however, the randomization process precludes the diagnosis necessary to match a specific remedy to the specific patient needing it — thus, clinical testing of the remedies is inherently difficult.
    Τρεχα γυρευοπουλος δηλαδη...αφου οι ερευνες εδειξαν οτι δεν ειναι πιο αποτελεσματικα απο το placebo...αν και οχι απολυτα ακριβες αυτο που λεω.
    Δεν ξερω δικια σου επιλογη...
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Member
    εγω πήρα τα ανθοιάματα Bach δε θυμαμαι ποιο - καλα να σ πω την αλήθεια και απο τη στιγμη που διαβασα το φυλλαδιο που εδινε καθε μπουκαλακι και απο διπλα τι ακριβως θεραπευει(πχ ζηλια) καταλαβα οτι μαλλον περισσότερο για ψυχολογική στήριξη είναι παρά κάτι δραστικό..

εγω δεν καταλαβα καμμια διαφορα και παλιοτερα που τα παιρνε και ο αδερφος μου, ούτε και εκείνου του κάναν κάτι..

γενικώς μην περιμενεις και πολλα - αν και δεν ξερω πως θα λειτουργησουν σε σενα - μπορεί να έχουν κάποια ηρεμιστική δράση (εμένα μου α΄ρεσει η γεύση τους:P)

σημεια πωλησης ειναι σε συγκεκριμενα φαρμακεια νομιζω - πχ για τη θεσσαλονικη που ξερω ειναι ενα στη Σβώλου αν δεν κανω λαθος...

Member
    Είχα και εγώ αμφιβολία για την αποτελεσματικότητά τους και το κατά πόσο έχουν placebo δράση. Βέβαια, δύο γνωστές μου ψυχολόγοι τα συστήνουν συχνά.