Πως βιώνετε αυτό το κάτι και λέτε εσείς ότι είμαι σε κατάθλιψη ?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 13 of 13
    Junior Member

Πως βιώνετε αυτό το κάτι και λέτε εσείς ότι είμαι σε κατάθλιψη ?

Προσωπικά βιώνω ένα πιο βαρύ απο το φυσιολογικό επίμονο αίσθημα θλίψης χωρίς κάποιο λόγο-αιτία (το οποίο μπορεί να διαρκέσει κάποιες ώρες) το οποίο με κάνει να θέλω να απομονωθω συνήθως στο PC και γενικά να μην έχω επαφη με κόσμο . Εχω εκνευρισμό και δεν έχω υπομονή εκείνες τις στιγμές και συνήθως καταλήγω να κοιμάμαι και περνάει ...

Senior Member
    Καλησπέρα αιρετικε. Καταρχάς σε ποια αίρεση ανήκεις διαολε??
    Μπορεί να έχεις τάση για κατάθλιψη αλλά να μην σου έχει σκάσει ακονα χοντρά ως επεισόδιο . Καλό είναι που ανησυχείς και αντιλαμβανεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά οπότε εγώ σαν Σοφία θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις ψυχοθεραπεια (αν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα μπορώ να σου πω τρόπους για καλούς ψυχοθεραπευτες τσάμπα στην Αθήνα αλλά θα χρειαστεί να περιμένεις κάποιο καιρό μέχρι να μπεις στο πρόγραμμα ) . Εγώ την κατάθλιψη την βίωσα ως επεισόδιο ξαφνικά και με σχετικά χαζή αφορμή. Απελπισία ,κλάμα ασταμάτητες σκέψεις καταστροφολογιας , ενοχές, πόνος στο στήθος , ανορεξία και αϋπνία, μαζί είχα και κάποιες κρισεις πανικού, αίσθημα Ματαιοτητας και γενικά άστα να πάνε. Δεν μπορούσα να επικοινωνήσω και ήμουν ανέκφραστη όλη μέρα. Δεν ήμουν λειτουργική, δεν έβρισκα ενδιαφέρον σε τίποτα , δεν ήθελα να ζω . Δεν έλεγχα το μυαλό μου είχα χάσει κάθε έλεγχο του εγκεφάλου μου φτερό στα χέρια μιας μαυριλας. Το επεισόδιο μου ήταν βαρύ και το δεύτερο επίσης βαρύ. Με τα φάρμακα όμως είμαι καλυτερα.

Senior Member
    Αν κάνεις ψυχοθεραπεια εγκαίρως μπορεί να προλάβεις ένα βαρύ καταθλιπτικο επεισόδιο και πίστεψε με αξίζει τον κοπο

Quote Originally Posted by Cicada View Post
    Απελπισία ,κλάμα ασταμάτητες σκέψεις καταστροφολογιας , ενοχές, πόνος στο στήθος , ανορεξία και αϋπνία, μαζί είχα και κάποιες κρισεις πανικού, αίσθημα Ματαιοτητας και γενικά άστα να πάνε. Δεν μπορούσα να επικοινωνήσω και ήμουν ανέκφραστη όλη μέρα. Δεν ήμουν λειτουργική, δεν έβρισκα ενδιαφέρον σε τίποτα , δεν ήθελα να ζω .
    Υπερ υπνια εγω συν ολα τα παραπανω για 1.5 μηνα, χειροτερευε και ειχαν ερθει και οι σκεψεις για αυτοκτονια σε μεγαλυτερο βαθμο. Οποτε απευθυνθηκα στο γιατρο. Με φοβισε πολυ αυτη η περιοδος. Δεν ειναι πολυ μακρινη αλλά δεν ειναι χθες. Παρ ολα αυτα νιωθω οτι ακομη μου κοβει τα φτερα, το επεισοδιο συν ολα την προιστορια παθολογικου αγχους
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Junior Member
    Αιρετικός σε μια αιρετική νοοτροπία την οποία υποστήριζα με ζήλο για χρόνια και στο τέλος πληγώθηκα ο ίδιος απο αυτήν !!! Τραγικό ε ?
    Δεν το άντεξα και σε μια γεμάτη ανθρώπινες δυσκολίες στιγμή μου έσκασαν όλα μαζί και έπεσα στα φαρμακα για να παλέψω τα αισθήματα απογοήτευσης και θλίψης . τώρα μετα απο 4 χρόνια είμαι καλά αλλά μου σκάνε κάτι αισθήματα περίεργα ακόμα.
    Ψυχοθεραπία δεν δοκίμασα ποτέ γιατί η ιδέα την οποία υποστήριζα είχε σαν βάση την αυτογνωσία οπότε και θεώρησα ότι γνωρίζα καλά τον εαυτό μου. Κατάλαβα τι ήταν αυτό που με πλήγωσε και απλά προφυλάω τον εαυτό μου απο αυτό..
    Κάπως έτσι είναι η ιστορία μου!

Quote Originally Posted by airetikos2000 View Post
    Αιρετικός σε μια αιρετική νοοτροπία την οποία υποστήριζα με ζήλο για χρόνια και στο τέλος πληγώθηκα ο ίδιος απο αυτήν !!! Τραγικό ε ?
    Δεν το άντεξα και σε μια γεμάτη ανθρώπινες δυσκολίες στιγμή μου έσκασαν όλα μαζί και έπεσα στα φαρμακα για να παλέψω τα αισθήματα απογοήτευσης και θλίψης . τώρα μετα απο 4 χρόνια είμαι καλά αλλά μου σκάνε κάτι αισθήματα περίεργα ακόμα.
    Ψυχοθεραπία δεν δοκίμασα ποτέ γιατί η ιδέα την οποία υποστήριζα είχε σαν βάση την αυτογνωσία οπότε και θεώρησα ότι γνωρίζα καλά τον εαυτό μου. Κατάλαβα τι ήταν αυτό που με πλήγωσε και απλά προφυλάω τον εαυτό μου απο αυτό..
    Η διανοητικη καλη λειτουργια δεν εγγυατε συναισθηματικη. Εγω αυτο συμπερανα. Με λυπη αλλά ευελπιστω στα καλυτερα.
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Banned
    Προσωπικά βιώνω ένα πιο βαρύ απο το φυσιολογικό επίμονο αίσθημα θλίψης χωρίς κάποιο λόγο-αιτία (το οποίο μπορεί να διαρκέσει κάποιες ώρες) το οποίο με κάνει να θέλω να απομονωθω συνήθως στο PC και γενικά να μην έχω επαφη με κόσμο . Εχω εκνευρισμό και δεν έχω υπομονή εκείνες τις στιγμές και συνήθως καταλήγω να κοιμάμαι και περνάει ...
    κάπου ειχα διαβάσει οτι οι πολλες ωρες χρήσης ιντερνετ "προκαλουν" κατάθλιψη.. ή την "επιβαρύνουν" δεν θυμαμαι ακριβως το ρήμα αλλα πιανεις το νόημα.
    αν μετα τον ύπνο σου περναει, καλο ειναι να βρεις κατι να μετριασεις τις ωρες σου εδω μεσα..για να μην "καταντησεις" σαν την αφεντια μου που κοιμαμαι και ξυπνάω στην ίδια θλίψη.
    και τωρα που στο λέω και σε σενα σκέφτομαι οτι και εγω πρεπει να το κάνω σιγα σιγα αυτο γιατι το χω παρακάνει![/

Banned
    χαχαχα...δικος μας και εσυ! κρισναμουρτι??

Junior Member
    χαχαχα όχι ακριβώς !! Δεν τον ξέρω τον τύπο αλλά φαντάζομαι τι λές....

παραίτηση από τα πάντα, απομόνωση κοινωνική...

Banned
    Quote Originally Posted by titanic View Post
    παραίτηση από τα πάντα, απομόνωση κοινωνική...
    titanic με 2 λέξεις ολα οσα νιωθω! κουραγιο ψυχη μου...

Banned
    χαχαχα όχι ακριβώς !! Δεν τον ξέρω τον τύπο αλλά φαντάζομαι τι λές....
    πάντως και εγω καπως ετσι ξεκινησα...αυτη η εμμονη μας να πρεπει να ανηκουμε "καπου"... και μετα ερχεται ο αγγελακας ...τοτε τι κριμα δεν χωρας πουθενα!

Senior Member
    Έτσι όπως το περιγράφεις , αλλά και να έχω νεύρα και να ξεσπάω σε κλάματα ή δάκρυα για ώρες ή μέρες ..