Results 1 to 15 of 18
Thread: Ε ας κάνω και εδώ ένα θέμα....
-
27-09-2015, 09:52 #1
Ε ας κάνω και εδώ ένα θέμα....
Είπα να ανοίξω και εδώ ένα θέμα να αποτυπώσω τις σκέψεις μου. Δεν ξέρω τι είναι διπολικός ούτε θα μπω στο κόπο να το ανακαλύψω. Το θεωρώ αταίριαστο με το χαρακτήρα μου γιατί δεν είμαι οξύθυμος άνθρωπος. Παρόλα αυτά κάποιος μεγάλος ψυχίατρος της Ελλάδας πριν λίγες ημέρες προέβη σε αυτή τη διάγνωση, ύστερα από μια συζήτηση σε μορφή ερωτοαπαντήσεων που είχε διάρκεια περίπου 40 λεπτών. Όπου το τέλος της συζήτησης είχε από τον γιατρό την εξής ατάκα: "Εμένα η γνώμη μου είναι πως είσαι διπολικός και πιστεύω πως το γνώριζες πριν μπεις στο ιατρείο μου για αυτό και θα σου χορηγήσω ολανζαπίνη που ξέρεις και τι ουσία είναι αυτή."
Γιατρέ ξέρετε ποιο είναι το θέμα όμως; Πως η φύση της εργασίας μου έχει περιορισμένα χρονικά περιθώρια και δεν νομίζω πως επιτρέπει σε ένα διπολικό να ασκεί το συγκεκριμένο λειτούργημα, εκτός αν βρίσκεται διαρκώς σε μία κατάσταση νορμοθυμίας. Ούτε στη κατάθλιψη θα μπορούσε να εργαστεί, ούτε στη μανία. Γράψτε στο science direct αυτό το τίτλο και πείτε μου θα μπορούσε ποτέ κάποιος διπολικός να επωμιστεί το βάρος της συγκεκριμένης έρευνας; Είναι τόσο κακό κάποιος να θέλει να προστατέψει με την άσκηση την υγεία του και θεωρείς πως επειδή μετά την όντως σκληρή εκγύμναση που υπέστη και δεν μπορούσε να κοιμηθεί τις νύχτες να θεωρείται μανία;
Γιατρέ γνωρίζετε πως στα 40 έτη περίπου το επίπεδο της τεστοστερόνης πέφτει κάτα 1/3 ; Γιατί να θεωρούμαι διπολικός επειδή έκανα κάτι που θεωρώ σωστό για τον εαυτό μου ή γιατί να μην εξηγήσω την αυπνία μου μέσω της άσκησης του σκουοτ που ανεβάζει τα επίπεδα της τεστοστερόνης στα ύψη;
Το ότι το zyprexa θα με φτάσει 150 κιλά και θα μου εγγυηθεί στα σίγουρα ένα ταξίδι χωρίς γυρισμό στο κόσμο της κατάθλιψης το έχετε σκεφτεί ποτέ;
Αν είναι να είμαι διπολικός ας είναι, εγώ και το περιβάλλον μου πιστεύει πως δεν είμαι, αλλά ακόμα και αν είμαι θα προτιμήσω τη θεραπεία της γιόγκα από τη θεραπεία ουσιών. Σε ένα χρόνο θα δούμε κατά πόσο θα έχω κατάθλιψη ή μανία αν προκύψει κάποιο επεισόδιο και θα εξετάσουμε τότε την ορθότητα ή την αστοχία της διάγνωσης!Last edited by Deleted-Member09102015; 27-09-2015 at 10:29.
- 27-09-2015, 10:25 #2
ΠΟΥ ΣΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
27-09-2015, 10:31 #3
Ε καλά ήμουν σίγουρος πως θα συμφωνούσες μαζί του... Αλήθεια πρέπει να αναζητήσω την ονομασία της ασθένειας που αναφέρει το DSM σύμφωνα με την οποία ο ασθενής αρνείται να αποδεχθεί τη διάγνωση του ιατρού του, για να ξέρω εκτός από διπολικός και ποια άλλη ασθένεια περιέχει το ιστορικό μου!
27-09-2015, 10:34 #4
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΟ ΕΣΥ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΑΛΛΟ ΟΠΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΛΑ
27-09-2015, 10:39 #5
27-09-2015, 10:43 #6
ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ
27-09-2015, 11:11 #7
Ναι γιατί εν αντιθέσει με άλλους που παρουσιάζονται ως προσωπικότητες επί παντός επιστητού εγώ προτιμώ τις περισσότερες φορές να μασάω παρά να μιλάω!
27-09-2015, 11:39 #8
ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ
ΕΓΩ ΓΡΑΦΩ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΑΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΒΓΑΖΩ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ
ΓΕΜΑΤΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΠΑΛΕΥΩ ΝΑ ΠΑΤΗΣΩ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
27-09-2015, 12:03 #9
27-09-2015, 13:25 #10
Γιατί ο γιατρός θα πρέπει να είναι λάθος και εσύ να είσαι σωστός;
Κι αν πράγματι είναι έτσι όπως τα λέει εκείνος;
Όσο κι αν κανείς προσέχει όσο κι αν το κυνηγά, πάντα πάντα θα `ναι αργά δεύτερη ζωή δεν έχει.
27-09-2015, 14:28 #11
Οκ το δέχομαι.... Έστω ότι είμαι διπολικός, τι θα πρέπει να κάνω και να βλέπω πως κάνω για να θεωρώ πως όντως ο γιατρός είναι σωστός; Για παράδειγμα εγώ δεν ακολουθώ αγωγή, τι θα πρέπει να πάθω σε κάποιο χρονικό διάστημα;
27-09-2015, 14:44 #12
Αυτό δεν το γνωρίζω. Πάντως, επειδή κι εγώ διαφώνησα με τον ψυχίατρο μου στη διάγνωση, με βοήθησε να δω αν τα φάρμακα κάνουν για αυτό, το οποίο και πιστεύω πως έχω. Πράγματι κάνουν, οπότε ακολουθώ τη συμβουλή του και την αγωγή που μου έδωσε, έχοντας στο μυαλό, πως μπορεί να έχει και δίκιο, και να μην είναι δυνατό να το κατανοήσω ακόμη! Πάντως να μην έχουμε τίποτα, δεν γίνεται.
Όσο κι αν κανείς προσέχει όσο κι αν το κυνηγά, πάντα πάντα θα `ναι αργά δεύτερη ζωή δεν έχει.
28-09-2015, 09:09 #13
Γεια σου Depressed soul, εγώ είμαι της γνώμης να πας αν μπορείς και σε έναν ακόμα ψυχίατρο και σε έναν ψυχολόγο, θα μου πεις εύκολο είναι? όχι δεν είναι, αλλά πρόκειται για την ψυχική σου υγεία και βάλε το προτεραιότητα.
Νομίζω η διπολική είναι μια πάθηση πιο δύσκολο να διαγνωστεί από άλλες. Επίσης οι γιατροί μπορεί να δίνουν μια διάγνωση χωρίς να είναι απολύτως σίγουροι, αυτό φαίνεται από την ατάκα που σου είπε, δεν θέλω να κρίνω το γιατρό σου, μπορεί να έπεσε μέσα, μπορεί όχι και ούτε είμαστε ειδικοί εδώ.
Απλά άλλη μια γνώμη καλό είναι να πάρεις, και μην προϊδεάσεις τον ειδικό που θα πας με τη διάγνωση που σου έβγαλε ο προηγούμενος.
Προφανώς για να επισκεφτείς τον ψυχίατρο νιώθεις ότι κάτι δεν πάει καλά εδώ και καιρό, το σημαντικό είναι να προσπαθήσεις να βελτιώσεις την κατάσταση και να εμπιστευτείς τον άνθρωπο που θα σε βοηθήσει για αυτό με φάρμακα και ψυχοθεραπεία. Καλή δύναμη!
28-09-2015, 11:13 #14
Καλημέρα Breath, αποδέχθηκα την ασθένεια μου χθες το βράδυ μετά από μία συζήτηση που είχα με ένα άτομο που λατρεύω και με βοήθησε να αντιληφθώ την υπομανία και την κατάθλιψη. Έχει δίκιο ο γιατρός που τη διέγνωσε. Είμαι διπολικός τύπου 2. Απλώς δεν μου αρέσει η θεραπεία που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις και για αυτό μάλλον στη δική μου περίπτωση σκοπεύω να την αντιμετωπίσω επιθετικά. Άλλωστε τα μεγαλύτερα διαστήματα της ζωής μου περιέχουν την κατάθλιψη και όχι την υπομανία η οποία παρουσιάζεται και αυτή αλλά όχι σε τόσο συχνή εμφάνιση.
Ο ψυχίατρος που μου τη διέγνωσε με κέρδισε, τον εμπιστεύομαι πλέον... απλώς δεν μου άρεσε η αγωγή του και θα τον τρομοκρατήσω λίγο αλλά θα του παραθέσω την άποψη μου και θα γίνω πειραματόζωο του εαυτού μου και της λογικής μου.
Σε ευχαριστώ πολύ!
28-09-2015, 14:23 #15
Νομίζω πως τρολλάρεις τώρα, κι είναι κρίμα, διότι αφιερώσαμε λίγο από τον χρόνο μας για να σου πούμε δυο κουβέντες... Τι να πω... :S