Results 1 to 8 of 8
Thread: Ερώτηση για επίμονες σκεψεις
-
03-10-2015, 01:37 #1
Ερώτηση για επίμονες σκεψεις
Γεια σας κ πάλι!!! Πιθανότατα απο την ερώτηση μου (πάλι) μάλλον αρρωστοφοβικη θα με πείτε (είμαι είμαι...) θέλω να ρωτήσω το εξής! Αν κάποιος με αγχωτική διαταραχή κ πανικό αντιδράει καλά στη θεραπεία του κ σχετικά γρήγορα αν έχει όμως κάποιες ιδεοληψίες του τύπου ´´ αν τρελαθώ κ δεν ξέρω τι κάνω κ κάνω κακό στον εαυτό μού´´ ή ´´ αν στην κατάσταση που είμαι φοβάμαι μήπως αυτοκτονησώ´´ μπορεί να χαρακτηριστεί ως ιψδ διαταραχή;
Είμαι στις 25 περίπου μέρες με σιπραλεξ κ άρχισα να νιώθω άνθρωπος! Βγαίνω πάω για δουλειά, άρχισα να τρώω κανονικά κ σταμάτησε ο πανικός!! Αλλά η σκέψη του μήπως τρελαθώ κ μου κάνω κακό με βασανίζει κ με αγχώνει! Σαν εμμονή ιδέα ένα πράγμα! Δεν το είπα ακόμη στο γιατρό μου μιας κ ραντεβού έχω την επόμενη εβδομάδα κ είπα να ρωτήσω μήπως μπορεί κάποιος να μου δώσει λίγο φως! Πάντως ψυχαναγκασμους δεν έχω δηλ δεν κολλάω να καθαρίζω χέρια δωμάτιο να στοιχίζω σωστά αντικείμενα κλπ!μονο εμμονες ιδέες/φοβίες !!
- 03-10-2015, 01:45 #2
απο το άγχος νιώθεις έτσι, δεν ξέρω αν μπορεί να χαρακτηριστεί ιψδ. Νομιζω παντως οτι δεν ειναι γιατί αυτοι που εχουν ιψδ ακολουθούν κάποια τελετουργικά για να νιώθουν πιο καλά ας πούμε. Οπως να ελέγχουν 20 φορές αν κλείδωσαν ή στην περίπτωση της αρρωστοφοβίας να ελέγχεις το σώμα σου για τυχόν σημάδια αρρώστιας. Αλλά δεν νομίζω οτι έχει σημασία να κολλήσεις ετικέτα στο πως λέγεται αυτο που κάνεις. Οσοι έχουμε άγχος έχουμε τέτοιες απορίες πχ αν θα τρελαθούμε. Ειναι απο το πολύ άγχος και το μυαλό μας παιζει παιχνίδια που δεν πρόκειται να τα κανουμε φυσικά. Καλό ειναι οτι νιώθεις καλύτερα!! Ειχες παρενέργειες απο τα χάπια; ποσο χρονών εισαι;
03-10-2015, 01:53 #3
Γεια σου σοφακι! Ευχαριστώ για την απάντηση σου! Είμαι 26 κ είναι η δεύτερη φορά που περνώ αντικαταθλιπτικά γιατί υποτροπιάσα στους 4 μήνες που τα έκοψα!
03-10-2015, 02:17 #4
Θυμάμαι πάντως παλιότερα κάθε φορά που με πήγαιναν εκκλησία περνούσαν απο το μυαλό μου άσεμνες σκέψεις κ προσπαθούσα να τις διώξω νιώθοντας ντροπή! Δεν είχα καταλάβει ποτέ γιατί γινόταν αυτό!!!Διαβάζοντας ένα άρθρο για ιψδ θυμήθηκα αυτή τη λεπτομέρεια!!!
03-10-2015, 04:23 #5
Μην αγχωνεσαι,οπως μου πε κι ο γιατρος μου κανενας ocdiαρης δεν κανει τελικα κακο στον ευαυτο του η στους αλλους....απλα φοβαται μην κανει.
03-10-2015, 10:39 #6
να αγαπάς το αγχος να μην τρελαθεις, ειναι το σήμα κατατεθεν ότι δεν θα τρελαθεις!;)
03-10-2015, 12:20 #7
Είναι ένδειξη έντονου άγχους. Η ιδψ διαταραχή δεν έχει πάντα καταναγκασμούς (επαναλαμβανόμενες πράξεις σαν τελετουργικά), αλλά και ψυχαναγκασμούς (εμμονές, διαστρεβλωμένες επαναλαμβανόμενες σκέψεις, το περιεχόμενο των οποίων μας φοβίζει και δεν μπορούμε να τις αγνοήσουμε). Απ' ότι καταλαβαίνω γι' αυτό μιλάς. Τις έχω κι εγώ και μάλιστα συχνά φτάνουν στον βαθμό της παρόρμησης, δηλ. πολύ έντονου φόβου ότι θα ενδώσω και θα κάνω αυτό που σκέφτομαι. Τίποτα δε γίνεται. Μόνο θα βασανίζεσαι. Να μιλήσεις στο γιατρό σου. Πιστεύω ότι η αγωγή σου θα επιδράσει καταλυτικά και σ' συτό το κομμάτι. Μην σε αγχώνει ότι είναι κάτι "άλλο" στο μυαλό σου από τα μέχρι τώρα (νοσοφοβία, πανικό). Ανήκουν όλα στις αγχώδεις διαταραχές και προέρχονται από έντονο άγχος. Στο λέω γιατί εγώ που μέχρι σήμερα είχα ιδψ διαταραχή, πλέον εξελίσσω πανικό και άλλες φοβίες. Όταν έγινε αυτό, σκέφτηκα "πάει, θα εκδηλώσω όλες τις αγχώδεις διαταραχές μαζί" και όλη την υπόλοιπη γνωστή καταστροφολογία. Ο ψυχίατρός μου όμως ήταν απόλυτα καθησυχαστικός, λέγοντάς μου ότι όλα είναι του ιδίου επιπέδου, απόρροια άγχους και δεν αλλα΄ζει κάτι. Εξάλλου είναι πάαρ πολύ ενθαρρυντικό ότι σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα είδες τόσο μεγάλη διαφορά. Πιστεύω ότι σύντομα κι αυτές οι βλαμμένες σκέψεις θα απαλειφθούν.
09-10-2015, 08:11 #8
Νομιζω συμφωνώ. κι εγω ωρες ωρες πιστευω ότι τρελαινομαι (οταν δεν πιστευω οτι υπαρχει καποια ανιατη ασθενεια που ολοι οι αλλοι μου την αρνουνται). ειμαι σε παρομοια φαση πανικου δυστυχως. τα πρωινα δεν παλευονται. τα μεσημερια ισως δρα και το λαντοζ και ειμαι σε πανικο...το βραδυ ηρεμω...αυτά..περιμενω και ξεκινησα ενα νεο τυπο ψυχοθεραπειας ...παντως παιδια τα σεντρακ δε νομιζω οτι μου κανουν τιποτα απο αποψη αγχολυτικου