Νοσοφοβια
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 43
    Banned

Νοσοφοβια

Καλησπερα,ειμαι 18 χρονων και θα ηθελα να σας διηγηθω αυτο που συμβαινει στη ζωη μου τους τελευταιους 10 μηνες.Ολα ξεκινησαν λοιπον την φετινη χρονια οπου εδινα πανελληνιες και οπως ειναι φυσικο ειχα τρομερο αγχος,αλλα γενικα εγω ειμαι απο τη φυση μου αγχωδες ατομο.Τελοσπαντων το Νοεμβριο του 2014 επαθα μια κριση πανικου,δυσπνοια,ταχυκαρδι α,φοβος οτι θα πεθανω.Περασαν λοιπον μερικοι μηνες σχετικα ηρεμοι αλλα πολυ κουραστικοι,χωρις ομως να με πιανουν τετοιες κρισεις.Ολα αυτα μεχρι το Μαρτιο οπου φυσιολογικα αρρωστησα και εκανα λιγο πυρετο.Εκει ξεκινησε ο δικος μου εφιαλτης,μολις περασε ο πυρετος αρχισαν να βουιζουν τα αυτια μου,και εκει αρχισα googlarisma στο ιντερνετ και διαγνωση οτι πασχω απο εμβοες οι οποιες λενε οτι δεν περνανε με τιποτα και οτι ο ασθενης θα μαθει να ζει με αυτες.Τρομος οτι θα βουιζουν τα αυτια μου μια ζωη και δεν θα βρω ησυχια ποτε.Και ξεκιναω μαζι με την μητερα μου να τρεχω στα νοσοκομεια σε Ωρλ.Μου ειπαν οτι εχει μαζεψει λιγο υγρο το αυτι μου λογω της γριπης και εχει βουλωσει η μυτη μου.Μου εδωσε αποσυμφωρητικα και με εδιωξε.Περνανε λιγες μερες,τιποτα το βουητο συνεχιζει,ξαναπαω στο νοσοκομειο.Εξεταση,τυμπανο γραμμα,ακουογραμμα και μου ειπαν οτι το υγρο δεν εχει φυγει ακομα και οτι πρεπει να χρησιμοποιησω την αγωγη λιγο ακομα.Ησυχασα για λιγο.Αγχος για το λογο οτι ειχαν φτασει οι ημερες λιγο πριν το Πασχα και οι πανελληνιες πλησιαζαν.Το Πασχα αυτο ηταν το χειροτερο της ζωης μου,εκλαιγα καθε μερα,δεν ετρωγα λογω οτι βουιζαν ολη μερα τα αυτια μου και φοβομουν οτι θα ακουω αυτο το βουισμα για ολη μου την ζωη.Εντωμεταξυ για το λογο οτι ημουν συνεχεια χαλια,ειχα παραμελησει παρα πολυ τα μαθηματα μου και δεν διαβαζα παρολο που ημουν αρκετα καλη μαθητρια και ειχα στοχους.Το Πασχα περασε και το διαστημα που ακολουθησε ηταν σχετικα ηρεμο καθως ειχα το μυαλο μου συνεχως στα μαθηματα και ξαφνικα ως δια μαγειας το βουητο χωρις να το καταλαβω εφυγε.Τελοσπαντων περασε το διαστημα των πανελλαδικων στις οποιες δεν τα πηγα καλα για το λογο οτι ημουν χαλια.Ειχα χασει 5 κιλα,ειχα φτασει στα 48.Μεχρι που στις αρχες Ιουλιου ξεκινησε ο πραγματικος εφιαλτης.Φοβος για καρκινο στον εγκεφαλο,για λευχαιμια για τα παντα νομιζα οτι ολες οι αρρωστιες ειχαν πεσει πανω μου και οτι θα πεθανω.Τρεχω με την μητερα μου για εξετασεις αιματος.Ολα καθαρα.Ηρεμω προς στιγμην.Και ξεκιναω μετα απο μια εβδομαδα να σκεφτομαι οτι εχω καρκινο και ιδιαιτερα στο κεφαλι,θελω να τονισω οτι ο καρκινος στον εγκεφαλο ειναι το χειροτερο μου.Το φετινο καλοκαιρι ηταν το χειροτερο μου ολες μου οι σκεψεις περιστρεφονταν γυρω απο τις αρρωστιες και πιο πολυ γυρω απο τον καρκινο του εγκεφαλου.Ακομα και στις πρωτες μου διακοπες με τους φιλους μου,σκεφτομουν αυτο και το χειροτερο ειναι οτι εμπαινα και στο Ιντερνετ και εψαχνα για συμπτωματα και διαγνωσεις.Τελοσπαντων ολο μου το καλοκαιρι το περασα μεσα στη στενοχωρια και το αγχος καθως και στις κρισεις πανικου.Οσο προσπαθουσα να το βγαλω απο το μυαλο μου τοσο αυτο ερχοταν παλι πισω.Μεχρι που αρχες Σεπτεμβριου δεν αντεξα αλλο και πηγα ξανα στο νοσοκομειο και εκανα ολες τις εξετασεις.Αιματος, καρδιογραφημα(μιας και το προηγουμενο βραδυ με ειχε πιασει ενα σφιξιμο στην καρδια με αντανακλαση στην πλατη),υπερηχο ανω-κατω κοιλιας,υπερηχο στα γεννητικα οργανα,ακτινογραφια θωρακος,τα παντα ολα ηταν καθαρα.Ηρεμησα για ενα σαββατοκυριακο και συνειδητοποιησα οτι ειχα ξεχασει να εξεταστω στο κεφαλι,που ηταν και το πιο σημαντικο για εμενα γιατι οπως ειπα φοβαμαι παρα πολυ τον ογκο στο κεφαλι.Προσπαθησα να το ξεχασω,αλλα εκει ηταν που ξεκινησαν ολα αρχισα να εχω ζαλαδες το βραδυ που επεφτα να κοιμηθω,πονοκεφαλο(οχι δυνατο αλλα τον αισθανομουν) απο τη μια μερια του κεφαλιου και ενιωθα μια αδυναμια στο δεξι μου χερι και στο αριστερο μου ποδι,επιπλεον ειχα και τρομερο πονο στον αυχενα.Παλι ξανα στο νοσοκομειο αυτη τη φορα σε νευρολογο αφου ειδε λοιπον ολες μου τις εξετασεις και με εξετασε που ειπε οτι ολα τα βρισκει φυσιολογικα,οτι δεν εχω τιποτα και γιατι να μου γραψει μαγνητικη απο'τι στιγμη που δεν χρειαζεται και να παρω και τζαμπα ακτινοβολια.Τις τελευταιες ομως μερες τα πραγματα εχουν γινει ακομα χειροτερα απο το πρωι που θα ξυπνησω μεχρι την ωρα που θα πεσω να κοιμηθω νιωθω αυτη την αδυναμια στο ενα μου χερι και στο ενα μου ποδι,η οποια κατα τη διαρκεια της ημερας μπορει να φυγει και να ξαναγυρισει.Εντωμεταξυ αυτο το πραγμα με εχει κανει να χασω και τον υπνο,εχω να κοιμηθω εδω και μερες.Σκεφτομαι να παω να κανω ενα εγκεφαλογραφημα καθως ειχα κανει και παλιοτερα μαγνητικη και δεν θελω να ξαναμπω παλι σε αυτο το πραγμα.Συγγνωμη για το τοσο μεγαλο κειμενο αλλα βρισκομαι σε απελπιστικη κατασταση πια!!

Member
    Καλησπέρα, νοσοφοβία έχω κ γω μν το αφήνεις να σε ''κλείνει'' .
    ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΠΤ ΣΤ ΙΝΤΕΡΝΕΤ . Δεν κανεις καλο στν εαυτο σου παρα μονο να τρελενεσαι .
    Ειμαι περιπου στν ηλικια σ κ καταλαβαινω περιπου το πως εισαι .
    Πανε κανε την τελευταια εξεταση στ κεφαλι σου γ ν σ φυγει αυτη η ιδεα ( αν κ κρινοντας οτι εισαι μια χαρα κ δν χρειαζεται ).
    Μια χαρα είσαι και θα είσαι το μονο π εχεις να κανεις ειναι να χαλαρώσεις .

Banned
    Quote Originally Posted by intro11 View Post
    Καλησπέρα, νοσοφοβία έχω κ γω μν το αφήνεις να σε ''κλείνει'' .
    ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΠΤ ΣΤ ΙΝΤΕΡΝΕΤ . Δεν κανεις καλο στν εαυτο σου παρα μονο να τρελενεσαι .
    Ειμαι περιπου στν ηλικια σ κ καταλαβαινω περιπου το πως εισαι .
    Πανε κανε την τελευταια εξεταση στ κεφαλι σου γ ν σ φυγει αυτη η ιδεα ( αν κ κρινοντας οτι εισαι μια χαρα κ δν χρειαζεται ).
    Μια χαρα είσαι και θα είσαι το μονο π εχεις να κανεις ειναι να χαλαρώσεις .
    Καλη δυναμη και σε σενα.Ειναι μια πολυ δυσκολη κατασταση αυτη και το ξερω οτι ακομα και να παω να κανω το εγκεφαλογραφημα παλι θα εχω αμφιβολιες μετα για την υγεια μου.

Senior Member
    Γεια σου. Διάβασα όλο αυτό που έγραψες. Εγώ θα σου προτείνω να μην πας για εγκεφαλογράφημα ξανά. Θα σου προτείνω να πας σε έναν ψυχίατρο και σε έναν ψυχολόγο. Πιθανά να είσαι ένα κλειστό άτομο, που δεν εξωτερικεύει τα συναισθήματα του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το άγχος σου να το ξεσπάς στις ασθένειες ή κάτι τέτοιο. Αυτό ονομάζεται ψυχοσωματικό. Αρπάζεσαι από το ψυχοσωματικό και λειτουργεί σαν φαύλος κύκλος. Σε νιώθω, διότι το έχω ζήσει επίσης αυτό. Μην ταλαιπωρείσαι σε παρακαλώ κούκλα μου. Αμαρτία είναι να το ζεις αυτό και να μην βοηθάς πραγματικά τον εαυτό σου.
    Όσο κι αν κανείς προσέχει όσο κι αν το κυνηγά, πάντα πάντα θα `ναι αργά δεύτερη ζωή δεν έχει.

Senior Member
    Καλησπέρα και καλως ήρθες! και εγω πάσχω απο νοσοφοβία. Εχω και εγω θέμα με τον καρκίνο. Θα σου έλεγα οτι εισαι πολύ μικρή για να σκεφτεσαι τέτοια πράγματα. Ωστόσο πρέπει οπωσδήποτε να πας σε καποιον ειδικό γιατί αν το αφήσεις απο τώρα να σε κυριεύσει, όταν μεγαλώσεις και θα έχεις όντως εναν σχετικό κίνδυνο να πάθεις κάτι δεν θα μπορείς καθόλου να το διαχειριστείς. Ετσι και εγω απο μικρή είχα διάφορες φοβίες σε μικρότερο βαθμό και τώρα όσο περνάει ο καιρός εχω χειροτερέψει πάρα πολύ. Μην το αφήνεις λοιπόν. Αφού βλέπεις οτι δεν μπορείς μόνη σου.

Quote Originally Posted by Sofaki View Post
    Καλησπέρα και καλως ήρθες! και εγω πάσχω απο νοσοφοβία. Εχω και εγω θέμα με τον καρκίνο. Θα σου έλεγα οτι εισαι πολύ μικρή για να σκεφτεσαι τέτοια πράγματα. Ωστόσο πρέπει οπωσδήποτε να πας σε καποιον ειδικό γιατί αν το αφήσεις απο τώρα να σε κυριεύσει, όταν μεγαλώσεις και θα έχεις όντως εναν σχετικό κίνδυνο να πάθεις κάτι δεν θα μπορείς καθόλου να το διαχειριστείς. Ετσι και εγω απο μικρή είχα διάφορες φοβίες σε μικρότερο βαθμό και τώρα όσο περνάει ο καιρός εχω χειροτερέψει πάρα πολύ. Μην το αφήνεις λοιπόν. Αφού βλέπεις οτι δεν μπορείς μόνη σου.
    Μην ταλαιπωρησε .ειναι κριμα.το βλεπεις μονη σου οτι δεν εχεις κατι.επισκεψου εναν ειδικο .αυτος θα σε βοηθειση ουσιαστικα.μην σκεφτεσαι μακακιες δεν εχεις κατι (ποσο μαλλον απ τι στιγμη που σε ειδε νευρολογος)βρες καποιο ειδικο επιγοντος τα χρονια που περναν δεν ξαναγυρναναι .το ξερω οτι δεν το καταλαβαινεις τωρα(ειμαι παθων)αλλα οταν καλητερεψεις(στο χερι σου ειναι)θα το καταλαβεις.ΑΣΕ Το θανατο (που φοβομασται)και πιασε τη ζωη.

Banned
    Quote Originally Posted by Γάτος View Post
    Γεια σου. Διάβασα όλο αυτό που έγραψες. Εγώ θα σου προτείνω να μην πας για εγκεφαλογράφημα ξανά. Θα σου προτείνω να πας σε έναν ψυχίατρο και σε έναν ψυχολόγο. Πιθανά να είσαι ένα κλειστό άτομο, που δεν εξωτερικεύει τα συναισθήματα του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το άγχος σου να το ξεσπάς στις ασθένειες ή κάτι τέτοιο. Αυτό ονομάζεται ψυχοσωματικό. Αρπάζεσαι από το ψυχοσωματικό και λειτουργεί σαν φαύλος κύκλος. Σε νιώθω, διότι το έχω ζήσει επίσης αυτό. Μην ταλαιπωρείσαι σε παρακαλώ κούκλα μου. Αμαρτία είναι να το ζεις αυτό και να μην βοηθάς πραγματικά τον εαυτό σου.
    Σ'ευχαριστώ πολύ,για την απάντηση σου.ΌντωΣ είμαι αρκετά κλειστό άτομο και πολύ ανασφαλές.Το έχω σκεφτεί και εγώ να επισκεφτώ έναν ψυχολόγο, έτσι κι αλλιώς είναι η τελευταία μου λύση.

Banned
    Quote Originally Posted by Sofaki View Post
    Σ'ευχαριστώ πολύ.Είναι όντως τραγικό, του να έχεις τέτοιου είδους φοβίες και μόνο αν το έχεις ζήσει μπορείς να το καταλάβεις. Το πρόβλημα είναι τα ψυχοσωματικα συμπτωματα που είναι τόσο έντονα που στο τέλος είσαι σίγουρος ότι πάσχει από κάτι οργανικό. Όπως η καθημερινή αδυναμια που αισθάνομαι στο χέρι και στο ποδι

Senior Member
    καλημέρα σε όλους, καταλαβαίνω απόλυτα πως νιωθεις. εισαι βεβαια πολυ μικρη για να ταλαιπωρεισαι απο τωρα αλλα εμενα με επιασε στα 38 και ακομα στα 42 ταλαιπωρουμαι απο τις νοσοφοβιες...προχθες πχ μου κολλησε - ενω ασχολουμαι εδω και χρονια με τα ζωα αδεσποτα κλπ και εχω φαει γρατζουνιες,δαγκωματα κλπ ότι ένας κακομοιρος γατος που πηγα να εγκλωβισω για να παω στον γιατρο με κολλησε λύσσα. το τι πηγα στο νοσοκομειο, το τι πηρα στο ΚΕΕΛΠΝΟ και με διαβεβαιωσαν οτι δεν υπαρχει λυσσα στην αττικη εγω εκεί. καθε πρωι με ταχυκαρδια...ειπα να ξεκινησω ψυχοθεραπια συντομα και χαπια...αλλα μεχρι να με πιασουν καταλαβαινεις
    Μαγνητικη θα σε συμβουλευα μην ξανακανεις. εχω κανει 3. στην τελευταια δεν μπορουσα να ηρεμησω καθολου...

Banned
    Quote Originally Posted by Fleur View Post
    καλημέρα σε όλους, καταλαβαίνω απόλυτα πως νιωθεις. εισαι βεβαια πολυ μικρη για να ταλαιπωρεισαι απο τωρα αλλα εμενα με επιασε στα 38 και ακομα στα 42 ταλαιπωρουμαι απο τις νοσοφοβιες...προχθες πχ μου κολλησε - ενω ασχολουμαι εδω και χρονια με τα ζωα αδεσποτα κλπ και εχω φαει γρατζουνιες,δαγκωματα κλπ ότι ένας κακομοιρος γατος που πηγα να εγκλωβισω για να παω στον γιατρο με κολλησε λύσσα. το τι πηγα στο νοσοκομειο, το τι πηρα στο ΚΕΕΛΠΝΟ και με διαβεβαιωσαν οτι δεν υπαρχει λυσσα στην αττικη εγω εκεί. καθε πρωι με ταχυκαρδια...ειπα να ξεκινησω ψυχοθεραπια συντομα και χαπια...αλλα μεχρι να με πιασουν καταλαβαινεις
    Μαγνητικη θα σε συμβουλευα μην ξανακανεις. εχω κανει 3. στην τελευταια δεν μπορουσα να ηρεμησω καθολου...
    Καλησπερα καλη δυναμη και σε σενα,και σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.Απο χθες μου εχει κολλησει αλλο πραγμα.Οτι εχω σκληρυνση κατα πλακας ή νοσο του κινητικου νευρωνα καθως η αδυναμια στο ποδι μου ειναι αφορητη,εχω φοβηθει τοσο πολυ,δεν αντεχω αλλο.Απο το πρωι που ξυπναω μεχρι το βραδυ που θα κοιμηθω αισθανομαι αυτη την αδυναμια.Υπαρχουν φυσικα διακυμανσεις κατα τη διαρκεια της ημερας που αισθανομαι το ποδι μου πιο δυνατο αλλα μετα απο λιγο παλι τα ιδια.Μονο το βραδυ που κοιμαμαι ηρεμω και δεν αισθανομαι τιποτα.
    Last edited by engliscp; 05-10-2015 at 00:29.

Senior Member
    Σε ευχαριστώ για τις ευχες. ευχομαι και εσυ να το ξεπερασεις συντομα. η σκληρυνση ηταν το πρωτο που μου ειχε κολλησει. με τρελλανε το ιντερνετ βλεπεις. βρε τι μαγνητικες, τι αξονικες τι διαβεβαιωσεις απο τον νευρολογο. εκει εγω. και εγω το ποδι μου ενιωθα αδυναμο αλλα τελικα ηταν απο κουραση της μεσης μου και τιποτα παραπανω. χθες να φανταστεις εφτασα τοσο στα ορια μου που με επιασε οφθαλμικη ημικρανια παλι (τελευταια παιδευομαι με αυτές). εχεις παει σε νευρολογο; δεν θυμαμαι να το διαβασα παραπανω. δεν θα χρειαστει να κανεις μαγνητικη αν σε εξετασει και μαλλον θα σου συστησει ψυχοθεραπεια μπορει και καποια ελαφρια αγωγη...

Banned
    [QUOTE=Fleur;563809]Σε ευχαριστώ για τις ευχες. ευχομαι και εσυ να το ξεπερασεις συντομα. η σκληρυνση ηταν το πρωτο που μου ειχε κολλησει. με τρελλανε το ιντερνετ βλεπεις. βρε τι μαγνητικες, τι αξονικες τι διαβεβαιωσεις απο τον νευρολογο. εκει εγω. και εγω το ποδι μου ενιωθα αδυναμο αλλα τελικα ηταν απο κουραση της μεσης μου και τιποτα παραπανω. χθες να φανταστεις εφτασα τοσο στα ορια μου που με επιασε οφθαλμικη ημικρανια παλι (τελευταια παιδευομαι με αυτές). εχεις παει σε νευρολογο; δεν θυμαμαι να το διαβασα παραπανω. δεν θα χρειαστει να κανεις μαγνητικη αν σε εξετασει και μαλλον θα σου συστησει ψυχοθεραπεια μπορει και καποια ελαφρια αγωγη.

Καλημερα.Ναι εχω παει σε νευρολογο,ο οποιος με εξετασε και μου ειπε οτι δεν εχω τιποτα.Αφου να φανταστεις ουτε μαγνητικη μου συνεστησε να κανω.Ειδε και τις προηγουμενες μου εξετασεις και μου ειπε οτι δεν εχω τιποτα.

Senior Member
    οποτε ξεχνα το. ξερω αυτο που σου λεω δεν λεει κατι. ή αν το ξεχασεις θα βρεις κατι αλλο να ασχοληθεις αλλά το μονο που έχω να σου προτεινω να αρχισεις ψυχοθεραπεια για αρχή. εμενα μου εκανε καλο παλαιοτερα.

Banned
    Quote Originally Posted by Fleur View Post
    οποτε ξεχνα το. ξερω αυτο που σου λεω δεν λεει κατι. ή αν το ξεχασεις θα βρεις κατι αλλο να ασχοληθεις αλλά το μονο που έχω να σου προτεινω να αρχισεις ψυχοθεραπεια για αρχή. εμενα μου εκανε καλο παλαιοτερα.
    Ναι το εχω σκεφτει και εγω και θελω να ξεκινησω,μπας και με βοηθησει!!Σε ευχαριστω και παλι!!

Banned
    Καλησπέρα.Οι τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν γίνει οι χειρότερες της ζωής μου.Έχω τρομερή αδυναμια στο αριστερό πόδι και φοβάμαι πάρα πολύ για σκπ...Δεν ξέρω τι να κάνω πια.Βέβαια αναρωτιέμαι αν αυτή η αδυναμία οφείλεται στο υπερβολικό μου αγχος.Σας έχει τύχει ποτέ κάτι παρόμοιο δηλαδή από το άγχος να έχετε αδυναμια??

Page 1 of 3 123 LastLast