Results 31 to 43 of 43
Thread: Νοσοφοβια
-
19-10-2015, 23:39 #31
Καλησπέρα και πάλι.Σήμερα πήγα να κάνω το ηλεκτρομυογραφημα το οποίο δεν έδειξε τίποτα το ανησυχητικο.Το μόνο πρόβλημα είναι ότι εκτός ότι έχω αυχενικο συνδρομο,και θα χρειαστεί να κάνω φυσικοθεραπειες για αυτό,η γιατρός μου είπε ότι έχω κυφωση και επίσης λορδωση στη μέση, γι'αυτό αισθάνομαι και αυτή την αδυναμία στο ποδίδιο, εξαιτίας φυσικά της χρονιάς κακής στάσης σώματος.Ευτυχώς όμως αυτά θεραπευονται με φυσικοθεραπειες.Και όλα αυτά στα 18 μου αν είναι δυνατόν.
Last edited by engliscp; 20-10-2015 at 18:59.
- 21-10-2015, 21:42 #32
Γεια σου engliscp , η περιπτωση μ μοιαζει πολυ με την δικη σου , ειμαι 18χρονος και εχω κρισεις πανικου σπανια πολυ βεβαια, αγοραφοβια και νοσοφοβια.Το προβλημα ολων μας που εχουμε αυτο πιστευω ειναι οτι η φαντασια μας ειναι τεραστια και φτιαχνουμε σεναρια καταστροφης.Εχω κανει 2 φορες τριπλεξ και καρδιογραφημα, εχω βαλει και χολτερ και ολα φυσιολογικα οπως και οι αιματολογικες και ο θυροειδης.Και η παθολογος μου ειπε οτι ειναι ψυχολογικο.Μερικες φορες καταφερνω να το πιστεψω κ γω οτι δεν ειναι τπτ αλλα με την πρωτη ζαλαδα οι φοβιες ερχονται αμεσως.Εγω κυριως φοβαμαι τα καρδιολογικα και τους ογκους εγκεφαλου και αλλα νευρολογικα.Αλλα απ'την αλλη λεω απ'τη μια μερα στην αλλη δεν γινεται να παθαινεις κατι τετοιο, αρα ο φοβος ευθυνεται για ολα.Η παροιμια λεει "του κοπηκαν τα ποδια απ'τον φοβο".Αυτα, καλη δυναμη.
13-11-2015, 22:42 #33
Παιδια,καλησπέρα.Επειδή τον τελευταιο καιρό παλι δεν νιώθω καλά μήπως γνωρίζει κανείς κάποιον καλό ψυχολόγο που να είναι πανω απο όλα άνθρωπος και όχι να ενδιαφέρεται μονο για τα χρηματα??Αν μπορείτε προτεινετε και κάποιον που βοήθησε εσάς τους ίδιους.
14-11-2015, 07:24 #34
κοιτα εγω εχω κανει μολις δυο συνεδριες. φαινεται καλος αλλα δεν μπορω να σου πω με βεβαιοτητα ακομα. επισης ειναι ψυχιατρος οχι ψυχολογος. θα σε ενημερωσω στην πορεια αν δεν εχεις βρει κατι αλλο.
14-11-2015, 11:32 #35
[QUOTE=Fleur;570297]κοιτα εγω εχω κανει μολις δυο συνεδριες. φαινεται καλος αλλα δεν μπορω να σου πω με βεβαιοτητα ακομα. επισης ειναι ψυχιατρος οχι ψυχολογος. θα σε ενημερωσω στην πορεια αν δεν εχεις βρει κατι αλλο.
Μήπως μπορείς αν θες και εσύ βέβαια να μου δώσεις κάποια στοιχεια του??
14-11-2015, 15:35 #36
ναι αλλα δεν μπορω να σου πω εδω γιατι θα θεωρηθει διαφημηση και μηνυμα δεν μπορω να σου στείλω
14-11-2015, 22:15 #37
17-11-2015, 11:34 #38
Καλημέρα και απο εμένα! το δικό μου δράμα άρχισε στην περίοδο των διακοπών μου... Πέρασα μια αρκετά πιεστική και με προστριβές χρονιά και μόλις χαλάρωσα λίγο μου βγήκαν όλα!!! Τη μέρα λοιπόν που φεύγαμε για διακοπές και μέχρι να φτάσουμε στο λιμάνι του Πειραιά άρχισα να νιώθω τρομερή αδυναμία, με κυρίευσε ένα άγχος άνευ αιτίας (σημειοτέον οτι απο τη φύση μου είμαι τρομερά αγχώδες άτομο). Νόμισα οτι δε θα μπορούσα να ταξιδέψω και μάλιστα 6 ώρες που ήταν ο προορισμός μας. Στο καράβι προσπαθούσα να κοιμηθώ συνεχώς αλλά τιναζόμουν όλη την ώρα. Μία ώρα πριν τον προορισμό μας άρχισα να νιώθω καλύτερα αλλά αισθανόμουν την πλάτη μου βαριά και με πόνους. Να μη τα πολυλογώ απο το άγχος είχα συσπάσεις στομάχου κάθε μέρα αλλά την πάλευα απο τον φόβο μου και μόνο. Μόλις γύρισα επισκεφθηκα καρδιολόγο, ο οποίος με διαβεβαίωσε οτι η καρδιά μου είναι μια χάρα αλλά στο τέστ κοπώσεως πιάσαμε μια έκτακτη συστολή, τις οποίες βέβαια τις έχω απο τα 23 μου (κληρονομικό- άγχος) και φυσικά δε σημαίνουν τίποτα...είναι 100% ακίνδυνες. Όλο αυτό τον καιρό βέβαια δεν έχω καταφέρει να ηρεμήσω και σαν αποτέλεσμα τώρα με επισκέφθηκαν ψυχοσωματικά συμπτώματα...έχω εδώ και 3-4 μέρες σπασμό σε στέρνο,στο ύψος του στομάχου, συσπασεις του μυ κάτω απο την καρδιά,ο οποίος μου προκαλεί λίγο φόβο εξαιτίας της θέσης του (φοβία γαρ λόγω οτι βρίσκεται κοντά στην καρδιά) και τρέμουλο σε μυ στα πλευρά μπρός και πίσω... Τα παλεύω μόνη μου και σήμερα μπορώ να πω οτι σηκώθηκα με διάθεση έστω και αν συτά δεν έχουν υποχωρήσει. Απεύχομαι στον καθένα σας να τα ζήσει-ζεί αλλά τυχόν παρόμοια παραδείγματα θα με βοηθούσαν κι άλλο ψυχολογικά! Ευχαριστώ πολύ!
26-11-2015, 01:50 #39
Καλησπερα σε ολους.Τις τελευταίες μέρες λόγω του οτι παλι δεν είμαι καλα,έχω κάθε μέρα ζαλάδες οι οποίες έρχονται το πρωι και μετα σταματάνε και την επόμενη μέρα έχω παλι ζαλαδα.Έχω αρχίσει να φοβάμαι παλι μηπως είναι κάτι σοβαρό.Έχω ακούσει οτι ζαλάδες μπορεί να έχει κάποιος όταν βρίσκεται εκείνη τη στιγμη σε κρίση πανικού,όχι να έχει απλα το καθημερινό αγχος και όχι να βρίσκεται σε κρίση εκείνη τη στιγμη.Αυτό δεν μπορω να καταλάβω πως απο τη στιγμη που δεν βρίσκεσαι σε κρίση πως γίνεται να εχεις ζαλάδες απο το άγχος.Σας έχει τύχει ποτε??
26-11-2015, 08:14 #40
όλα μπορει να τα κανει το αγχος και ο πανικος. ναι και η ζαλη ειναι μεσα σε αυτα ή το αίσθημα ζάλης. υπήρχαν φασεις που το ένιωθα εντονα αλλες οχι γιατι επικεντρωνομουν σε αλλο προβλημα. καταλαβαινεις φανταζομαι. εγω τωρα εχω συχνα ζαλη οταν σηκωνομαι αποτομα ή οταν γυριζω αποτομα, σαν παρενεργεια του εφεξορ ομως
28-11-2015, 00:40 #41
Καλημερα,παλι με εξωθει να σας γραψω οι εκτακτες οι συστολες,οι οποιες ενω ειμαι ηρεμη & μολις εχω γυρισει απο χαλαρο φαγητο με το αγορι μου, ενιωσα 3 απανωτες εκτακτες συστολες που με τρομαξαν ομολογουμενως αρκετα. Νιωθω οτι εχω ηρεμησει αλλα αυτες γυρισαν δριμυτερες θα ελεγα κι απο βρισκομουν σε πανικο. Φοβηθηκα παλι πολυ κ προσπαθησα να κουνηθω για να τις κανω να σταματησουν. Απο κεινεις την ωρα νιωθω ενα ριγος... καμια παρηγορια ρε παιδια???
01-12-2015, 21:40 #42
Εκτακτες συστολες τι ειναι?? Μηπως ειναι το αισθημα παλμων??
03-12-2015, 03:36 #43
Ειναι το αισθημα ενος παλμου πιο δυνατου κ μετα κενο για λιγο κ συνεχεια νε κανονονικους παλμους.τωρα μολις διακοπηκε ο υπνος μου απο ταχυπαλμια,αισθημα αρρυθμου χτυπου,δυσφοριας,εφιδρωση κ αισθημα οτι ειμαι αβοηθητη. Ποσο ασχημο συναισθημα θεε μου. Προσπαθω να με βοηθησω επειδη καρδιολογος κ πνευμονολογος με διαβεβαιωσαν οτι χαιρω ακρα υγειας αλλα πως το πιστεψω με ολα αυτα??? :-(