Η ταμπελα του ψυχωτικου
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 30

Η ταμπελα του ψυχωτικου

Χαιρετω το φορουμ,με αφορμη ενα ειδεχθες εγκλημα που εγινε απο μια 45 χρονη προς ενα αθωο παιδι η ψυχολογος στο σαιτ που θα σας παραθεσω πηρε βιαστικα συμπερασματα λεγοντας πως ηταν ψυχωτικη χωρις καν να την εχει εξετασει.Δειτε το βιντεο
    http://www.star.gr/Pages/Ellada.aspx...tis_fleves_tis
    Τονιζω για να φυγει αυτος ο μυθος οτι οι ψυχωτικοι ειναι βιαιοι. Ειναι πολυ περισσοτερο θυματα βιας παρα θυτες οπως ποτε στη ζωη μου δεν εβλαψα μεχρις στιγμης ατομο σοβαρα απο τι κακοποιηση εχω υποστει ο ιδιος συμβαλλοντας στο να εμφανισω ψυχωση μιας και δεν εκανα ουτε χρηση ουσιων ουτε ειχα βεβαρυμενο κληρονομικο ιστορικο.
    Δευτερον γνωριζετε οτι οι κατα συρροην δολοφονοι εχουν οι περισσοτεροι αντικοινωνικη διαταραχη προσωπικοτητας που λεγεται αλλιως και ψυχοπαθεια.
    Οι ψυχωτικοι ειναι βιαιοι μονο σε φαση ψυχωτικου επεισοδιου και οχι ολοι και στην περιπτωση που κανουν χρηση ουσιων.Οι περισσοτεροι ψυχωτικοι δολοφονοι ειναι ως επι των πλειστων χρηστες ουσιων κοιταξτε στο στα ειδησεογραφικα να το διαπιστωσετε.
    Διαβαστε και αυτο το αρθρα για να καταλαβετε ποσοι κρατουμενοι εχουν αντικοινωνικη διαταραχη προσωπικοτητας ή ψυχοπαθεια.
    http://www.sigmalive.com/simerini/ne...niki-diataraxi
    http://www.boro.gr/33049/diataraxh-a...nan-egklhmatia
    Συμφωνα με αυτη τη διαταραχη αυτοι εχουν σωας τας φρενας απλα δεν νιωθουν οικτο και συναισθημα για κανεναν και δεν εχουν καθολου ενοχες τερατα δηλαδη.Εγω σαν ψυχωτικος που ειμαι και παιρνω αγωγη αν μαλωσω με καποιον μετα στεναχωριεμαι και αισθανομαι ασχημα.Ελπιζω να το διαβασουν αρκετοι αυτο το αρθρο μελη και επισκεπτες γιατι ακομα και στο χωρο της ψυχολογιας υπαρχουν αμορφωτοι και εννοω την ψυχολογο στην εκπομπη.

Banned
    προσωπικα και κατά την διαρκεια των επεισοδίων που ειχα... ειχα ακομα μεγαλυτερη ''αγαπη'' για όλα τα εμβια οντα

και τωρα που χαπακωνομαι αφαιρεσα την ζωη από μια αραχνουλα τις προαλλες και ακομα το σκεφτομαι

Senior Member
    Και εγω που την αφησα να ζησει την αραχνουλα τι καταλαβα με τσιμπησε .....υπουλη αραχνη
    Εαν κοιταξεις την αβυσσο για πολυ ωρα στο τελος η αβυσσος θα κοιταξει εσενα

Μιλαω σοβαρα οσον αφορα αυτο το θεμα δεν κανω πλακα.Αμα διαβασει κανεις τα 2 σαιτ που παρεθεσα πιο πανω θα καταλαβει τι εννοω που εξηγουν γι αυτη τη διαταραχη τι ειναι και ποσοι εγκληματιες την εχουν.Γιατι το ακουω και στην καθημερινη ζωη οταν κατι γινεται το βαπτιζουν ψυχωτικο.Αμα ειναι ετσι και στο δρομο οταν οδηγαει κανεις και βριζει σαν υστερικος το αλλον(κατι συνηθες) που τον προσπερασε χωρις ιδαιτερο λογο πρεπει να ειναι ψυχωτικος.

Senior Member
    Ενοητε οτι δεν κανεις πλακα τα διαβασα και τα δυο και σε βρισκω απολυτα σωστο!!

Quote Originally Posted by mgilleas View Post
    Συμφωνα με αυτη τη διαταραχη αυτοι εχουν σωας τας φρενας απλα δεν νιωθουν οικτο και συναισθημα για κανεναν και δεν εχουν καθολου ενοχες τερατα δηλαδη.Εγω σαν ψυχωτικος που ειμαι και παιρνω αγωγη αν μαλωσω με καποιον μετα στεναχωριεμαι και αισθανομαι ασχημα.Ελπιζω να το διαβασουν αρκετοι αυτο το αρθρο μελη και επισκεπτες γιατι ακομα και στο χωρο της ψυχολογιας υπαρχουν αμορφωτοι και εννοω την ψυχολογο στην εκπομπη.
    Προσωπικα να πω οτι οι ταμπελες παντα βολευαν το γενικο συνολο για να νιωθει ανωτερο και ολοι μεσα μας εχουμε εναν μικρο κριτη. Εγω ας πουμε δυσκολευομαι να καταλαβω και να συμπονεσω τον μη φιλοζωο που θα πει - πετα τα μωρα στα σκουπιδια - για εκεινον ειναι νορμαλ για εμενα ειναι φρικτο. Συνεννοηση δεν βγαινει.

Δευτερον επι του θεματος και συγκεκριμενα. Λογω κοντινου ατομου με στοιχεια ψυχωσης αυτη η ελλειψη ενσυναισθησιας, η επιλεγμενη συγκεντρωση στοιχειων για το καθε υποκειμενο οτι ειναι σε καλυτερη μοιρα αρα ειναι και εχθρος, μπορω να πω οτι με εχε τρομαξει. Καποοιοι ψυχιατροι υποστηριζουν πως η καθε νοσος δεν αλλαζει τον χαρακτηρα ψυχολογικα --- δλδ οτι ησουν πριν εκδηλωσεις νοσο συνεχιζεις να εκδηλωνεις και με νοσο.

Εχω συσχετιστει και με ανθρωπο με ψυχωση σε επιπεδο οπτικο ακουστικων κυριως συμπτωματων που πιο ακακο πλασμα δεν εχω ξανα δει.

Αρα, το τι βγαινουν και λενε ασε ειναι μεγαλη παραμαυθα. Το ζητημα ειναι οτι στην Ελλαδιτσα μας, πολλοι ανθρωποι βασανιζονται και ολοι εστιαζουν στο στιγμα και οχι στην στηριξη εκεινου που νοσει. Εμενα αυτο με βιδωνει.

Δε γινεται να λες ειμαι ευαισθητη με ανθρωπους πχ που τους λειπει ενα χερι αλλά να εισαι σκληρος και να χλευαζεις εναν βουλιμικο, ανορεξικο, ψυχωτικο, καταθλιπτικο, διπολικο, αλκοολικο, τοξικομανη.

Κατσε ρε μαν... απ εξω ολα ωραια τα περιγραφεις, το τι πηγες λαθος στην ζωη του εμαθες ? το αν του δωθηκε χερι για να σηκωθει ή χαστουκι το εμαθες ? Τι ανοιγεις το στομα σου και σπερνεις κακια ? ΑΑΑΑΑΑΑ......

Υποσημειωση, εχει βγει επιστημονικως και δηλωμενα κατα κυριο λογο στο εξωτερικο βεβαια οτι πολλοι απο τους επιθετικους δολοφονους ειχαν κακοηθη ογκο στον εγκεφαλο. Αλλά αυτα παλι δεν τα λενε. Αφηνουν μυθους για να μενει ο κοσμος σε αγνοια και απλα να διαλεγει καθε φορα ενα εξιλαστηριο θυμα να βγαλει τα σπασμενα του.

Αντε να δω ποτε θα αποκτησουμε παιδεια ανθρωπινη σε αυτη τη χωρα. Αντε. :mad:
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Senior Member
    Σε αυτη την χωρα οτι και να κανει καποιος ειτε θα τον επαινουν ειτε θα τον κατακρινουν...

Δεν είναι μόνο θέμα χώρας, είναι θέμα ανθρώπου. Όλα είναι θέμα ανθρώπου. Κάποιοι άνθρωποι απλά δεν έχουν μάθει να σέβονται το διαφορετικό ή έστω να μην ασχολούνται αρνητικά μαζί του. Συνήθως όταν μια μουσική δεν σ'αρέσει πχ απλά αδιαφορείς, όταν μια εμφάνιση δε σου κάνει το κλικ το ίδιο. Όμως ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων έχει μάθει να ασχολήται με τον άλλο που δε του μοιάζει ή δε του κάθετε καλά στο μάτι είτε εξωτερικά είτε εσωτερικά είτε και τα δύο, με αρνητικό τρόπο. Αυτό είναι η πηγή του κακού όσων αναφέρεις. Και το θέμα είναι πως αν κάποιος δε θέλει να ασχοληθεί αρνητικά με κάποιον/κάτι ο περίγυρος πάλι θα τον περιλάβει αρνητικά με χίλιους δυο χαρακτηρισμούς όπως '' τι νομίζει είναι ανώτερος''? ''τι μας το παίζει κάποιος'', ''είναι προβληματικός'' ενώ απλά αυτός ο κάποιος δεν θέλει να ασχοληθεί με τους άλλους αρνητικά αλλά μόνο με τη ζωή του. Φαντάσου όλοι να ασχολούμασταν απλά με τη βελτίωση της ζωής μας και του εαυτού μας, με το πως μπορούμε να συνεισφέρουμε στην κοινωνία με το έργο μας και όχι με το τι κάνουν οι γύρω μας και κυρίως συργκρίνοντάς τους με εμάς αρνητικά? Απλά είναι πολύ πιο δύσκολο να δεις ότι εσύ έχεις ένα πρόβλημα και να ψάξεις τη λύση από το να δεις το τι κάνει ο άλλος και να το σχολιάσεις. Έτσι βγαίνουν οι ταμπέλες. Πρέπει να δώσουμε ένα όνομα σε ότι μας ξενίζει, ότι δε μας μοιάζει ή ότι μας μοιάζει καμιά φορά και μας τρομάζει ή ότι δεν καταλαβαίνουμε. Και δυστυχώς όχι ένα θετικό όνομα.. Βγάζουμε συμπεράσματα αυθαίρετα χωρίς να ξέρουμε και χωρίς να θέλουμε να μάθουμε γιατί νομίζουμε ότι τα ξέρουμε όλα ή απλά δε μας ενδιαφέρει να μάθουμε. Κι απ΄την άλλη λέμε ότι έχουμε ευαισθησία όπως είπε πολύ σωστά η constantly curious, απλά η ευαισθησία δεν πάει επιλεκτικά..

Quote Originally Posted by treasure_octopus View Post
    Δεν είναι μόνο θέμα χώρας, είναι θέμα ανθρώπου. Όλα είναι θέμα ανθρώπου. Κάποιοι άνθρωποι απλά δεν έχουν μάθει να σέβονται το διαφορετικό ή έστω να μην ασχολούνται αρνητικά μαζί του. Συνήθως όταν μια μουσική δεν σ'αρέσει πχ απλά αδιαφορείς, όταν μια εμφάνιση δε σου κάνει το κλικ το ίδιο. Όμως ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων έχει μάθει να ασχολήται με τον άλλο που δε του μοιάζει ή δε του κάθετε καλά στο μάτι είτε εξωτερικά είτε εσωτερικά είτε και τα δύο, με αρνητικό τρόπο. Αυτό είναι η πηγή του κακού όσων αναφέρεις. Και το θέμα είναι πως αν κάποιος δε θέλει να ασχοληθεί αρνητικά με κάποιον/κάτι ο περίγυρος πάλι θα τον περιλάβει αρνητικά με χίλιους δυο χαρακτηρισμούς όπως '' τι νομίζει είναι ανώτερος''? ''τι μας το παίζει κάποιος'', ''είναι προβληματικός'' ενώ απλά αυτός ο κάποιος δεν θέλει να ασχοληθεί με τους άλλους αρνητικά αλλά μόνο με τη ζωή του. Φαντάσου όλοι να ασχολούμασταν απλά με τη βελτίωση της ζωής μας και του εαυτού μας, με το πως μπορούμε να συνεισφέρουμε στην κοινωνία με το έργο μας και όχι με το τι κάνουν οι γύρω μας και κυρίως συργκρίνοντάς τους με εμάς αρνητικά? Απλά είναι πολύ πιο δύσκολο να δεις ότι εσύ έχεις ένα πρόβλημα και να ψάξεις τη λύση από το να δεις το τι κάνει ο άλλος και να το σχολιάσεις. Έτσι βγαίνουν οι ταμπέλες. Πρέπει να δώσουμε ένα όνομα σε ότι μας ξενίζει, ότι δε μας μοιάζει ή ότι μας μοιάζει καμιά φορά και μας τρομάζει ή ότι δεν καταλαβαίνουμε. Και δυστυχώς όχι ένα θετικό όνομα.. Βγάζουμε συμπεράσματα αυθαίρετα χωρίς να ξέρουμε και χωρίς να θέλουμε να μάθουμε γιατί νομίζουμε ότι τα ξέρουμε όλα ή απλά δε μας ενδιαφέρει να μάθουμε. Κι απ΄την άλλη λέμε ότι έχουμε ευαισθησία όπως είπε πολύ σωστά η constantly curious, απλά η ευαισθησία δεν πάει επιλεκτικά..
    Περαν απο το οτι συμφωνω με οσα εγραψες, ως σκεπτομενο ον, που κατεληξα ...
    Οι επιφανειακοι τυποι με ευκολες εγκεφαλικες συναψεις παρολο που δεχονται λεκτικα ακουσματα περι συμπονοιας, κατανοησης, μπιρι μπιρι, δεν ελεγχουν τι πετανε απο το στομα τους...
    Για καποιους λογους συνηθως οσα κοροιδευει ο ανθρωπος τα λουζεται... εκει εχει 2 επιλογες, ή να παρει κατι και να βελτιωθει ή να κολλησει στο βαλτο και να μισει οποιον πιστευει πως ειναι καλυτερος του.

Απο την αλλη, οι υπερ σκεπτομενοι ειναι μονιμα σε ενα αλλο καζανι, εκεινο του οτι με μπερδευει η πλαση και ο κοσμος γιατι υπαρχουν πολλες οψεις, δηλαδη εχει διοραση αλλά δεν εχει manual επιβιωσης.

Συμφωνει κανεις ?

Quote Originally Posted by Constantly curious View Post
    Περαν απο το οτι συμφωνω με οσα εγραψες, ως σκεπτομενο ον, που κατεληξα ...
    Οι επιφανειακοι τυποι με ευκολες εγκεφαλικες συναψεις παρολο που δεχονται λεκτικα ακουσματα περι συμπονοιας, κατανοησης, μπιρι μπιρι, δεν ελεγχουν τι πετανε απο το στομα τους...
    Για καποιους λογους συνηθως οσα κοροιδευει ο ανθρωπος τα λουζεται... εκει εχει 2 επιλογες, ή να παρει κατι και να βελτιωθει ή να κολλησει στο βαλτο και να μισει οποιον πιστευει πως ειναι καλυτερος του.

Απο την αλλη, οι υπερ σκεπτομενοι ειναι μονιμα σε ενα αλλο καζανι, εκεινο του οτι με μπερδευει η πλαση και ο κοσμος γιατι υπαρχουν πολλες οψεις, δηλαδη εχει διοραση αλλά δεν εχει manual επιβιωσης.

Συμφωνει κανεις ?
    συμφωνώ σε όλα εκτός από τους χαρακτηρισμούς επιφανειακών ή μη. Ο καθένας μας μπορεί να πέσει σε αυτή την παγίδα. Το θέμα είναι να μπορεί να το δει αλλιώς να δεχτεί έστω κάποιον που θα του το πει για το καλό του και να αναζητήσει βοήθεια είτε από τον εαυτό του είτε από αλλον, ειδικό ή μη ειδικό. Τώρα δε μιλάω φυσικά για ανθρώπους με διαγνωσμένο νοητικό θέμα. Από εκεί και πέρα πιστεύω όλοι μας μπορούμε να καταλάβουμε και να δούμε πράγματα το θέμα είναι πόσο το θέλουμε. Όσο για το υπερ σκεπτόμενο θα συμφωνήσω γιατί αυτό όντως υπάρχει. Άτομα που υπερσκέφτονται και ναι μεν έχουν διόραση αλλά δεν ξέρουν ούτε πως ούτε και που να τη χρησιμοποιήσουν. Είναι πολύ δύσκολο αυτό..

Οταν αναφερω προσωπικα ως ανθρωπο τον χαρακτηρισμο - επιφανειακος - εννοω συνηθως τον ανθρωπο που κρινει μονο απο το εξωφυλλο και δεν δινει χρονο να μαθει το περιεχομενο.
    Εχεις δικιο οτι ειναι καπως τζιζ χαρακτηρισμος.

Συγνωμη mgilleas αν ξεφυγα απο το θεμα σου του Thread σου.

Quote Originally Posted by Constantly curious View Post
    Οταν αναφερω προσωπικα ως ανθρωπο τον χαρακτηρισμο - επιφανειακος - εννοω συνηθως τον ανθρωπο που κρινει μονο απο το εξωφυλλο και δεν δινει χρονο να μαθει το περιεχομενο.
    Εχεις δικιο οτι ειναι καπως τζιζ χαρακτηρισμος.

Συγνωμη mgilleas αν ξεφυγα απο το θεμα σου του Thread σου.
    ναι εν προκειμένου έχεις δίκιο. Οπότε συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Νομίζω δε ξεφύγαμε , απλά του δώσαμε κάποιες απόψεις για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό που αναφέρει.

davidh
    Guest
    Προσωπικα εγω εχω υποστει ψυχολογικη βια - κακοποιηση ειτε απο τη φαντασια μου ειτε απο το περιβαλλον που βλεπω. Δεν ξερω αν μου φταιει ο κοσμος η εγω αλλα βλεπω τρολλς οπου κι αν παω και συνεχεια τρολλαρω κι εγω..

Δεν μπορω να ξεχωρισω πια. Μονο τρολλινγκ. Εποχη του ιντερνετ. Αυτος ειναι κοσμος που ζουμε πλεον εσωτερικα απο τα σκουπιδια που διαβαζει στο ιντερνετ. Τρολλς

Senior Member
    εγω παλι θα λεγα αυτος που ανοιξε το θεμα να μιλαει για τον εαυτο του και οχι εκ μερους ολων των ψυχωτικων...ειναι γεγονος οτι η επιθετικοτητα μπορει ναναι συμπτωμα...εγω εχω διαγνωστει με ψυχωση και εχω τραυματισει ανθρωπους χωρις λογο και δεν νιωθω ενοχες ουτε μεταμελεια μπορω να πω οτι μετα ειχα και μια ψυχικη ισοροποια για ενα διαστημα..

Quote Originally Posted by kavkaz View Post
    εγω παλι θα λεγα αυτος που ανοιξε το θεμα να μιλαει για τον εαυτο του και οχι εκ μερους ολων των ψυχωτικων...ειναι γεγονος οτι η επιθετικοτητα μπορει ναναι συμπτωμα...εγω εχω διαγνωστει με ψυχωση και εχω τραυματισει ανθρωπους χωρις λογο και δεν νιωθω ενοχες ουτε μεταμελεια μπορω να πω οτι μετα ειχα και μια ψυχικη ισοροποια για ενα διαστημα..
    Aγαπητε φιλε το εγραψα αυτο για να το δουν σε εισαγωγικα κάποιοι νορμαλ γιατι θεωρω οτι ολοι οι ανθρωποι εχουν τα πανω τους και τα κατω τους και να μειωθει το στιγμα που υπαρχει σε ατομα με σχιζοφρενεια.Γιατι ειναι γενικα αρνητικοι οι ανθρωποι εναντια στους ψυχωτικους και τους θεωρει πολιτες τριτης κατηγοριας.Επισης εμμενω στην αποψη οτι οι περισσοτεροι ψυχωτικοι δεν ειναι βίαιοι οταν παιρνουν τα φαρμακα τους και καλυπτονται εκτος μερικων περιπτωσεων. Αν εβλεπες και στην τηλεοραση τα φονικα μυστικα που παιζοταν(δεν ξερω αν παιζεται ακομα)ο ψυχιατρος που μιλουσε εκει και ηταν καθηγητης ψυχιατροδικαστικης ειπε οταν τον ρωτησε η Δρουζα οτι σε καθε 100 ψυχωτικους ενα μικρο ποσοστο θα κανει αξιοποινες πραξεις.Παντως σε καθε κανονα υπαρχουν εξαιρεσεις οπως δεν μπορεις να πεις οτι οσοι εχουν καταθλιψη θα αποπειραθουν να βαλουν ολοι τελος στη ζωη τους.Ενα σημαντικο ποσοστο θα το κανει αλλα οχι ολοι.

Page 1 of 2 12 LastLast