Τι εννοούμε όταν λέμε .. - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 69
    Serie, ισως λογω του οτι ασθενησα πρωτη κατανοω πολυ πανω κατω τι περναει. Σε ευχαριστω που μου απαντησες. Διαταραχη αντιληψης εαυτου και κοσμου το ονομαζουν οι ειδικοι.

Για την ψυχωση, ως ορο και βιωμα βλεπω οτι οι γιατροι του δε δινουν και πολυ βοηθεια. Πιο πολυ με εχει βοηθησει η δικη μου ιστορια και οι πληροφοριες στο διαδικτυο παρα οι γιατροι του που μιλησα. Δεν εχει πει ποτε νιωθω κακος ανθρωπος. Μετραει μολις 5 μηνες με αγωγη. Παραλληλα βιωνει απωλειες -ως προς αυτα που θεωρουσε κεκτημενα.

Εδω θελω να κανω μια παρενθεση ως προς το ζητημα Χρημα και προσεγγιση. Ριχνει ο γιατρος την γνωματευση πεταει 2 γενικοτητες και μετα λεει νιπτω τας χειρας μου.
    Εν μερει λογικο δεν ειπα να νιωσει οτι ειναι και οικογενεια του. Αλλά δειξε μια ανθρωπινη ευαισθησια ρε φιλε στην προσπαθεια που κανουν 3 ανθρωποι να σταθουν σε αυτον τον ανθρωπο που εχει τσακισει κατι μεσα του.

Με νιωθεις ?
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Senior Member
    Constantly Curious αυτό που περιγράφεις με το φίλο σου , το έζησα επίσης μ ένα φίλο αλλά μου φάνηκε τέρμα άδικος αυτός ο τρόπος σκέψης αν δεν μου τα πέταγε τόσο ωμά όλα αυτά μπορεί και να εξακολουθούσα να είμαι στο πλάι του αλλά θεώρησα ότι αδικεί τους ανθρώπους γύρω του κι ότι δεν του φταίνε σε τίποτα συν του ότι μπορεί και να είναι δικό μου λάθος τελικά μάλλον να είμαι τέρμα υπερευαίσθητη και ψυχοπονιάρα θύμωσα τόσο ώστε να απομακρυνθώ παρότι ένοιωθα ζεστά γι αυτό το άτομο αλλά με στεναχωρούσε κάθε μέρα και περισσότερο . Μ αυτά που λέτε το μόνο που καταλαβαίνω είναι ότι κάθε ψυχή για τους λόγους της κάνει το δικό της αγώνα κι αυτό αξίζει κι ας υπάρχουν και περίοδοι που μαλώνει τον εαυτό της για την στασιμότητα Serius και μετά πάλι από την αρχή και καλύτερος -η ..

Quote Originally Posted by turtle View Post
    Constantly Curious αυτό που περιγράφεις με το φίλο σου , το έζησα επίσης μ ένα φίλο αλλά μου φάνηκε τέρμα άδικος αυτός ο τρόπος σκέψης αν δεν μου τα πέταγε τόσο ωμά όλα αυτά μπορεί και να εξακολουθούσα να είμαι στο πλάι του αλλά θεώρησα ότι αδικεί τους ανθρώπους γύρω του κι ότι δεν του φταίνε σε τίποτα συν του ότι μπορεί και να είναι δικό μου λάθος τελικά μάλλον να είμαι τέρμα υπερευαίσθητη και ψυχοπονιάρα θύμωσα τόσο ώστε να απομακρυνθώ παρότι ένοιωθα ζεστά γι αυτό το άτομο αλλά με στεναχωρούσε κάθε μέρα και περισσότερο . Μ αυτά που λέτε το μόνο που καταλαβαίνω είναι ότι κάθε ψυχή για τους λόγους της κάνει το δικό της αγώνα κι αυτό αξίζει κι ας υπάρχουν και περίοδοι που μαλώνει τον εαυτό της για την στασιμότητα Serius και μετά πάλι από την αρχή και καλύτερος -η ..
    Εμένα ειναι "αιμα μου" δεν μπορω να επιλεξω να μεινει στην απεξω. Προκειται για Αγωνα απλα με αλλη μορφη.
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Senior Member
    Χμμ...σας ευχαριστώ πολύ παιδιά !

Senior Member
    @Constantly Curious Να ξέρεις πως είναι νωρίς ακόμα αν είχε οξύ ψυχωσικό επεισόδιο.Αν βρει κατάλληλο φάρμακο κ τον πιάσει καλά θα δει βελτίωση στα επόμενα χρόνια.
    Μέχρι στιγμής είχα 2 ψυχιάτρους.Ο ένας δεν με κατατόπισε σχεδόν καθόλου γύρω από το πρόβλημα μου.Αρχικά ήταν πολύ ήπια τα συμπτώματα μου δεν είχα ξεφύγει.Αλλά έκανα 2 υποτροπές με την τελευταία να οδηγεί σε ψυχωσικό επεισόδιο.Αν με είχε ενημερώσει πιστεύω να είχα γλυτώσει τις υποτροπές.
    Τώρα βρίσκομαι σε άλλον γιατρό ο οποίος στις αρχές μου έδωσε ένα ενημερωτικό βιβλίο που μιλά για την ψύχωση.Λέγεται το ''τσιπάκι του μυαλού'' υπάρχει κ στο ίντερνετ.Αν θες μπορείς να πεις στον φίλο-συγγενή σου να το διαβάσει.Έτσι είχα μια ιδέα για το τι πρέπει να κάνω και τι όχι.Γενικά μετά από τα λάθη μου είμαι πιο υποψιασμένος πλέον και υποβάλλω εγώ τις καίριες ερωτήσεις που θέλω να μάθω.
    Πιστεύω αυτά που βοηθούν είναι να είναι συνεπής κάποιος με την αγωγή, μια βασική ενημέρωση γύρω από το πρόβλημα,να βρει κ πάλι δραστηριότητες και ένα νόημα,να τοποθετεί κάποιους στόχους και η ελπίδα για κάτι καλύτερο.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Με τις ψυχώσεις όμως που μπορεί να δημιουργούνται μετά από χρήση ουσιών τι γίνετε άραγε ? Πρώτα απέξαρτηση και άφτερ αγωγή μάλλον .. δηλαδή βράσε ρύζι για να μπεί κάποιος σε σειρά προτεραιότητας ..και σε πρόγραμμα ιδίως αν δεν του μένει χρόνος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ...

Senior Member
    Νομίζω σ'αυτήν την περίπτωση δίνεται αγωγή και προσπαθούν να ελαττώσουν την χρήση.Τα ναρκωτικά καθώς και το αλκοόλ,καφεΐνη,τσιγάρο έχουν επίδραση στη δραστικότητα των φαρμάκων και ο γιατρός πρέπει να το λάβει υπόψη του.Έτσι αν γίνεται κατάχρηση πιθανώς να μιλάμε για μεγαλύτερη αύξηση στην δοσολογία των φαρμάκων για να πιάσουν.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Banned
    Παντω εγω συναισθηματα δεν μπορω να νιωσω εκτος απο μιζερια...Το "νιωθω" αυτο καθημερινα, οτι υπαρχει ενα τελειο κενο μεσα και απλα πραγματικα δεν ξερω τι να κανω, πως να το αντιμετωπισω.....Η "δουλεια" αυτη ξεκινησε εδω και παρα πολλα χρονια απο οταν μπορω να θυμηθω τον εαυτο μου...Ημουν λογικα απο την φυση μου εσωστρεφης χαρακτηρας, ειχα σκατα παιδικη ζωη, μετεπειτα εγινα ακομη χειροτερος με τα οσα ασχημα περασα και που ποτε μου δεν μπορεσα να νιωθω πραγματικα χαρουμενος....Θυμαμαι καποτε στην Γερμανια ειχα δει σε εναν σταθμο τρενων μια βαλιτσα σε μια γωνια και σκεφτηκα οτι θα μπορουσε κατα μια πιθανοτητα να ηταν παρατημενη γιατι ειχε βομβα μεσα, γελουσα απο μεσα καθως εφευγα στην σκεψη οτι μπορει να ανατιναχθει και να σκοτωθουν ποσες δεκαδες ανθρωπινες ζωες......Ολοι εσεις μπορει τωρα να με κατακρινετε και να με πειτε ψυχοπαθη και ανωμαλο αλλα ας ειχατε και εσεις την ζωη και βιωματα που ειχα και εχω και θα σας ελεγα αν θα ειχατε μπολικα συναισθηματα για τον συνανθρωπο ή για καμια κοπελα....ή αν θα στεκοσασταν σε κανα ανοιχτο παραθυρο δισταζοντας αν θα πρεπει να πηδηξετε κατω ή όχι.....Τελικα αυτο ειναι το χειροτερο, το να μην νιωθεις τιποτα...Ακομη και στεναχωρια και θλιψη να νιωθεις σου ερχεται η ορεξη καπως να ξεσπασεις εστω με κλαμα, αμα ομως εχεις ενα "απολυτο τιποτα" να κουβαλας στο στηθος σου επι ποσα χρονια απλα δεν εχεις διαθεση για τιποτα ουτε να ζεις ουτε να αναπνεεις...Και οταν ακουω για κατι ψιλοπροβληματακια του στυλ <<με χωρισε/δεν μπορω να τα φτιαξω με τον/ην ταδε/δεν με γουσταρει>> κλπ πολυ απλα λεω <<δεν μας παρατατε ρε παιδια>>

Senior Member
    Quote Originally Posted by περαστικός View Post
    Παντω εγω συναισθηματα δεν μπορω να νιωσω εκτος απο μιζερια...Το "νιωθω" αυτο καθημερινα, οτι υπαρχει ενα τελειο κενο μεσα και απλα πραγματικα δεν ξερω τι να κανω, πως να το αντιμετωπισω.....Η "δουλεια" αυτη ξεκινησε εδω και παρα πολλα χρονια απο οταν μπορω να θυμηθω τον εαυτο μου...Ημουν λογικα απο την φυση μου εσωστρεφης χαρακτηρας, ειχα σκατα παιδικη ζωη, μετεπειτα εγινα ακομη χειροτερος με τα οσα ασχημα περασα και που ποτε μου δεν μπορεσα να νιωθω πραγματικα χαρουμενος....Θυμαμαι καποτε στην Γερμανια ειχα δει σε εναν σταθμο τρενων μια βαλιτσα σε μια γωνια και σκεφτηκα οτι θα μπορουσε κατα μια πιθανοτητα να ηταν παρατημενη γιατι ειχε βομβα μεσα, γελουσα απο μεσα καθως εφευγα στην σκεψη οτι μπορει να ανατιναχθει και να σκοτωθουν ποσες δεκαδες ανθρωπινες ζωες......Ολοι εσεις μπορει τωρα να με κατακρινετε και να με πειτε ψυχοπαθη και ανωμαλο αλλα ας ειχατε και εσεις την ζωη και βιωματα που ειχα και εχω και θα σας ελεγα αν θα ειχατε μπολικα συναισθηματα για τον συνανθρωπο ή για καμια κοπελα....ή αν θα στεκοσασταν σε κανα ανοιχτο παραθυρο δισταζοντας αν θα πρεπει να πηδηξετε κατω ή όχι.....Τελικα αυτο ειναι το χειροτερο, το να μην νιωθεις τιποτα...Ακομη και στεναχωρια και θλιψη να νιωθεις σου ερχεται η ορεξη καπως να ξεσπασεις εστω με κλαμα, αμα ομως εχεις ενα "απολυτο τιποτα" να κουβαλας στο στηθος σου επι ποσα χρονια απλα δεν εχεις διαθεση για τιποτα ουτε να ζεις ουτε να αναπνεεις...Και οταν ακουω για κατι ψιλοπροβληματακια του στυλ <<με χωρισε/δεν μπορω να τα φτιαξω με τον/ην ταδε/δεν με γουσταρει>> κλπ πολυ απλα λεω <<δεν μας παρατατε ρε παιδια>>
    Περαστικέ τα καλά νέα είναι ότι ενηλικιώθηκες άρα είσαι κύριος του εαυτού σου και μπορείς πλέον να διεκδικήσεις δικαιωματικά την ποιότητα ζωής που επιζητάς , κάποτε όλοι είμασταν παιδιά...ε και ? άλλα χοντρά , άλλα με μια ελιά στη μύτη άλλα άσχημα άλλα καλοβαλμένα άλλα έτσι άλλα αλλοιώς και >? αυτά με την παιδική ηλικία με εκνευρίζουν πάρε την ευθήνη του εαυτού σου στα χέρια σου και αντί να βλέπεις έξω από το παράθυρο το κενό γύρνα τα μάτια σου ψηλά στον ουρανό γιατί είσαι άνθρωπος "ανω + θρώσκω " πάρε μια βαθιά ανάσα και ζήσε ! Κανείς δεν θα στο αρνηθεί ...να σε δεί να δημιουργείς και να βάλεις το λιθαράκι σου και συ σ αυτό τον αχταρμά ανθρώπων που λέγετε κόσμος .. όσο για τις αρνητικές σκέψεις ...προσπέρασε της .. σκέψεις είναι την μια είναι εδώ την άλλη δεν υπάρχουν ..βάλε στόχους φτιάξε τη ζωή που θες ..και όσο για τα ραντεβουδάκια ...καθένας με τον πόνο του ..μες τη ζωή είναι ..και ο καθένας με το χρόνο του πάντα να αγαπήσει να αγαπηθεί να κλάψει να πονέσει κλπ..

Senior Member
    Περαστικέ τα καλά νέα είναι ότι ενηλικιώθηκες άρα είσαι κύριος του εαυτού σου και μπορείς πλέον να διεκδικήσεις δικαιωματικά την ποιότητα ζωής που επιζητάς , κάποτε όλοι είμασταν παιδιά...ε και ? άλλα χοντρά , άλλα με μια ελιά στη μύτη άλλα άσχημα άλλα καλοβαλμένα άλλα έτσι άλλα αλλοιώς και >? αυτά με την παιδική ηλικία με εκνευρίζουν πάρε την ευθήνη του εαυτού σου στα χέρια σου και αντί να βλέπεις έξω από το παράθυρο το κενό γύρνα τα μάτια σου ψηλά στον ουρανό γιατί είσαι άνθρωπος "ανω + θρώσκω " πάρε μια βαθιά ανάσα και ζήσε ! Κανείς δεν θα στο αρνηθεί ...να σε δεί να δημιουργείς και να βάλεις το λιθαράκι σου και συ σ αυτό τον αχταρμά ανθρώπων που λέγετε κόσμος .. όσο για τις αρνητικές σκέψεις ...προσπέρασε της .. σκέψεις είναι την μια είναι εδώ την άλλη δεν υπάρχουν ..βάλε στόχους φτιάξε τη ζωή που θες ..και όσο για τα ραντεβουδάκια ...καθένας με τον πόνο του ..μες τη ζωή είναι ..και ο καθένας με το χρόνο του πάντα να αγαπήσει να αγαπηθεί να κλάψει να πονέσει κλπ..
    Ακόμα κι ότι υπάρχεις τώρα εδώ και εκτοξεύεις στο άπειρο πύρινους μύνδρους ... το οφείλεις σε κάποιους άνθρωπους , το ποτήρι που πίνεις το νερό κάποιος το έφτιαξε ! Το νερό που μπαίνει στο ποτήρι σου κάποιος βαράει οχτάωρο και βάλε για να σου ρχετε στη βρύση , το φαί που τρως , τα ρούχα που φοράς ..κ.ο.κ. μόνο άμα καταλάβεις τι εστί κάματος πολύωρος !~ Θα εκτιμήσεις όλο το πλήθος που φτύνεις αδίκως ! Λες και σου φταίνε όλοι μαζικώς !

Εγώ τους ανθρώπους με συνείδηση και θέληση να παλέψουν με τον εαυτό τους , τις αδυναμίες σου και να βρουν προοπτική στα πρωτερρήματα τους και να προχωρήσουν μπροστά τους σέβομαι όσους δεν ... άντε γεια που λες και συ ..

Banned
    Αν δείς ασπούμε να συμβαίνει ένα τροχαίο πχ. στο δρόμο δεν θα τρομοκρατηθείς ? Αν δείς κάποιον να υποφέρει δεν θα τον συμπονέσεις ? Αν μια κοπέλα σου αρέσει και είστε μαζί δεν θα νοιώσεις ? Και ξέχασα με μια καλή ταινία δεν θα συγκινηθείς πχ. το Hatchiko..?
    ακομα δεν εχω συνελθει απο το χτεσυνο κλαμα... τι ταινιαρα!!!... εχω τρελανει τον σκύλο μου στα χαδια ...:p....
    γκουγκλαρετο και θα βρεις πολλες πληροφορίες για το θεμα σου :http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=492614

Senior Member
    δεν υπαρχει κανενας που ειναι συβαισθηματικα αναπηρος ειναι αδοκιμος ορος δεν υπαρχει ανθρωπος που δεν εχει καθολου συναισθημα απλα αλλοι ειναι περισσοτερο και αλλοι λιγοτερο απλα μερικες φορες καποιες καταστασεις δεν μας αγγιζουν ειμαστε απαθεις οχι γιατι ειμαστε αναπηροι απλα τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ επισκιαζουν το οτιδηποτε αλλο οταν ειμαι χαλια εγω δεν μπορω να σκεφτω κατι παραπανω απο τον εαυτομου δεν με αγγιζουν αλλες καταστασεις και γεγονοτα αν ειμαι νορμαλ ναι εκει θα εχω περισσοτερο συναισθημα και θα με αγγιζουν περισσοτερο καποια πραγματα

Senior Member
    Quote Originally Posted by ironman View Post
    δεν υπαρχει κανενας που ειναι συβαισθηματικα αναπηρος ειναι αδοκιμος ορος δεν υπαρχει ανθρωπος που δεν εχει καθολου συναισθημα απλα αλλοι ειναι περισσοτερο και αλλοι λιγοτερο απλα μερικες φορες καποιες καταστασεις δεν μας αγγιζουν ειμαστε απαθεις οχι γιατι ειμαστε αναπηροι απλα τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ επισκιαζουν το οτιδηποτε αλλο οταν ειμαι χαλια εγω δεν μπορω να σκεφτω κατι παραπανω απο τον εαυτομου δεν με αγγιζουν αλλες καταστασεις και γεγονοτα αν ειμαι νορμαλ ναι εκει θα εχω περισσοτερο συναισθημα και θα με αγγιζουν περισσοτερο καποια πραγματα
    παίζει κι αυτό ..

Banned
    Ας μην υπηρχαν οι ανθρωποι που βαρανε οχταωρα και γενικα να μην γεννιοντουσαν ποτε, ετσι ουτε εσυ θα υπηρχες να κανεις κυρηγμα ουτε εγω θα υπηρχα σε μια κωλοζωη μεσα σε εναν κωλοκοσμο και ολα καλα, σιγα μην ευχαριστησω ενα σαπιο κωλοειδος που τα εχει ολα σκατα σε αυτον τον πλανητη για το γεγονος δε οτι υπαρχω...

Senior Member
    Και συ από το κωλοείδος είσαι αυτός είσαι γι αυτό μας έχεις βρεί εδώ "εκεννώσεις ο αχόρταγος" ...άσε μας και συ και τα λύμματα σου ..

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast