Results 16 to 27 of 27
-
18-10-2015, 11:34 #16
Οφείλω να ομολογήσω ότι μια χρησιμοτητα την εχει απο το γεγονός ότι τουλαχιστον ποσταρεις καπου τα "θεματα" σου ή ενα μερος αυτων και ξερεις οτι καποιος θα βρεθει να τα διαβασει και ας ειναι και αγνωστος, κάτι το οποιο δεν ισχυει στην καθημερινη ζωή...Στην δική μου πραγματικότητα όλοι είναι στον κόσμο τους, κανένας δεν καταλαβαίνει ότι έχεις πρόβλημα και αν πας να τους μιλησεις ειναι τόσο ηλιθιοι που πρώτον δεν θα σε καταλάβουν και δευτερον θα σε παρεξηγησουν(το εχω παθει απειρες φορες και απλά παντα στο τελος το μετανιωνω)και τριτον, θα σου πουν τις γνωστες μαγνητοφωνημενες μαλακιες του στυλ <<η ζωη ειναι μια>>, <<χαμογελα>> κλπ ασχετα αν εσυ βαριεσαι και που αναπνεεις...οποτε με λιγα λογια στον εξω κοσμο οχι μονο βοηθεια δεν θα παρεις μα οι ανθρωποι που σε περιβαλουν ειναι τοσο "κοιμισμενοι"(κατα 99%, λιγοι διαφερουν και ως εκ τουτου ειναι δυσευρετοι)που απλα θα αδιαφορησουν, θα σου κανουν ενδεχομενως "δουλεμα" κλπ....
Θυμάμαι κάποτε ενα κοριτσι(εντελως ηλιθιο εδω που τα λεμε)μου ειχε παραπονεθει που αλλες ημουν μονοχνοτος με χαλια διαθεση και βαριομουν και αλλες φορες μιλουσα και ελεγα διαφορα...Μα αν ο αλλος έχει θέματα όπως πχ σκατα περιβαλλον, στερησεις, αδικιες για διαφορους λογους κλπ περιμενεις να εχει ορεξη να λεει γελοιοτητες ολην την ωρα, συνεχεια να γελαει σαν τον μαλακα(οπως βλεπουμε στις ταινιες του χολλυγουντ)και γενικα να ειναι η "ψυχη" της παρεας...Αλλα ετσι ειναι ο εξω κοσμος...Περιμενουν απλα να περασουν καπως την ωρα τους με εσενα είτε με καλό τρόπο(να διασκεδαζουν με εσενα και μολις εμφανιστει αναγκη να φοβασαι να μιλησεις γιατι θα σου την κοπανισουν οι <<φιλοι>> σου) είτε με κακο τρόπο(να σου μιλανε ευγενικα αλλά απο πισω να σου να σε κοροϊδευουν), εμενα μου εχουν τυχει οι δευτεροι που ειναι οι χειροτεροι ολων...Μεγαλυτερα @@ και απο αυτους που σε κοροϊδευουν μπροστα στα μουτρα σου, αυτους τουλαχιστον ξερεις οτι πρεπει να τους αποφυγεις ή να τους βρισεις ή μπορει ακομη και να πιαστεις στα χερια μαζι τους για να παρεις το αιμα σου πισω...Όταν όμως ο αλλος σου παριστανει τον <<φιλο>> και εισαι και ο ιδιος μοναχικος χαρακτηρας, άρα δεν έχεις και πολλές επιλογές διαθεσιμες, αναγκαζεσαι να σφιξεις τα χειλη σου και να παριστανεις οτι γελας με τα <<αστεια>> που σου πετανε και αντε μετα να τους αποφυγεις....Όλα αυτα τα χρονια εχω κρυχψει καθε συναισθημα που θα μπορουσα να νιωσω γιατι ξερω οτι οι αλοι γυρω μου απλα θα κανουν πουστια και απλα κανω τον "κενο", εχουν περασει παρα πολλα χρονια που κανω το ιδιο, σημερα το εχω συνηθισει...Ξερω οτι πρεπει να αλλαξει αυτο αλλα μου ειναι σχεδον αδυνατον να αλλαξω στροφη κατα 180 μοιρες μετα απο τοσα χρονια μονος(στην πραξη), παρολαυτα ισχυει αυτο που ειχε πει καποτε ο μακ, οτι συζηταω κανονικα και χαμογελαστα με οσους/ες μου μιλανε ευγενικα, δυστηχως το προβλημα εμφανιζεται αργοτερα οταν θα πρεπει να μιλησω και εγω καποια στιγμη σε αυτους που μου μιλησαν και απλα νιωθω τερμα αμηχανα....Εδω μπορω να πω πραγματα(που ουτε σε ψυχολογο δεν θα ελεγα) που θα τα διαβασουν ενα σωρο και αν μη τι αλλο θα σου απαντησει καποιος εστω και αγνωστος...
Τελικα ομως δεν νιωθω να αλλαξα απολυτως σε τιποτα απο οταν εκανα το πρωτο μου ποστ , δεν βλεπω να αλλαζει τιποτα και δεν ξερω αν τελικα θα μπορεσω να αλλαξω σε κατι....
- 18-10-2015, 15:37 #17
Δεν έχω την απαραίτητη εμπειρία στο φόρουμ ώστε να μπορώ να εκφράσω εμπεριστατωμένη άποψη. Εγώ απλώς θα πω ότι με έφερε εδώ το γεγονός ότι είχα την ανάγκη να εκφράσω τους προβληματισμούς μου και τους λόγους που για μεγάλη χρονική περίοδο βρίσκομαι σε κακή ψυχολογία με τα διάφορα που βιώνω. Είχα την ανάγκη να τα εκφράσω σε άτομα που δεν με γνωρίζουν, που δεν γνωρίζουν τα άτομα που εμπλέκονται επίσης, ώστε να λάβω μία τρίτη, πιο αποστασιωποιημένη και "αντικειμενική" (όσο το δυνατόν) άποψη. Παρατήρησα ότι είναι πολύ δύσκολο σε μια μικρή παράγραφο να περιγράψεις το πρόβλημα, όπου συνειδητά παραλείπεις πιθανόν σημαντικές καταστάσεις/ περιστατικά γύρω από το θέμα (τα οποία πιθανόν κι εσύ ο ίδιος αποφεύγεις να τα σκέφτεσαι ή να αποδεχτείς την ύπαρξή τους). Αυτό σημαίνει ότι εκ των πραγμάτων οι απόψεις που θα ακούσεις μπορεί να μην αποτελούν την ουσιαστική λύση στο πρόβλημά σου, όταν λείπουνε μεταβλητές. Παρόλα αυτά, εσύ τις έχεις όλες για τον εαυτό σου (είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα βρίσκονται εκεί). Γράφοντας, μπαίνεις στη διαδικασία να αναλύσεις και εσύ ο ίδιος την κατάσταση, βοηθώντας σε να ζυγίσεις καλύτερα τα πράγματα, και όπως ανέφερε κι ένα άλλο μέλος, σε βοηθάει να σκεφτείς και διαφορετικά, με κάποιο ίσως ερέθισμα που θα λάβεις. Από την άλλη θεωρώ ότι οπωσδήποτε έχει σημασία και η σοβαρότητα του θέματος που αντιμετωπίζεις, και το μέσο αυτό μόνο συμπληρωματική βοήθεια μπορεί να προσφέρει στις περισσότερες καταστάσεις. Όταν είσαι συνειδητοποιημένος ως προς αυτό και δεν περιμένεις θαύματα, σίγουρα καταλήγεις περισσότερο ικανοποιημένος σχετικά με τη χρήση του. Τέλος, και πολύ σημαντικό, εάν δεν μπορείς να ζητήσεις από αλλού βοήθεια, λόγω οικονομικών παραγόντων, είναι σίγουρα μια εναλλακτική από το τίποτα. Δεν ξέρω ακριβώς τον ρόλο των διαχειριστών, όμως είναι σημαντικό να ελέγχονται οι απαντήσεις που δίνονται πιστεύω, διότι οι χρήστες όντας μη ειδικοί μπορεί να δώσουν κι επικίνδυνες συμβουλές καμιά φορά...
18-10-2015, 17:36 #18
εγω παλι πιστευω οτι λεμε μια κουβεντα σ αλλον αρεσει και ανακουφιζεται και σ αλλον δεν αρεσει
και ζοριζεται οπωσ και να χει σκεφτεσαι και το προβλημα και ισωσ και τη λυση δλδ σε καποιουσ πιανει αυτο
παντωσ εγω νομιζω συζητηση κανουμε αοπ τον καναπε του σπιτιου μασ οποιοσ θελει να σκεφτει ασ σκεφτει
οποιοσ δε θελει ασ μη σκεφτειΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
18-10-2015, 18:56 #19
Συμφωνω σε πολλα απο αυτα που λες.
Κακα τα ψεματα οι νεοτερες γενιες δεν εχουν γνωρισει ασχημες καταστασεις και δεν ξερουν απο δυσκολιες.
Λιγοι μπορει να ειχαν καποιο σοβαρο οικογενειακο ή οικονομικο προβλημα,και αυτο να τους ωριμασε και να τους εκανε πιο ευαισθητους σε καποια θεματα.
Το χω προσεξει δηλαδη οτι μονο ατομα που εχουν περασει δυσκολιες μπορουν να καταλαβουν και τις δικες μου.
Οι υπολοιποι για μεχρι χαχαχι χαχαχο ειναι και τιποτα παραπανω.Χρειαζεται και αυτο δε λεω,αλλα...
18-10-2015, 19:39 #20
εγω πιστευω οτι θα σε βοηθησει αν πραγματικα θελεις να βοηθηθεις και να αναλαβεις δραση αλλα μπορει να την πατησεις και να αναλωνεις ολη την μερα σου σε προβληματα αλλων που δεν ειναι το ζητουμενο για εμενα δεν χρειαζεται να πεφτεις με τα μουτρα εδω μιση ωριτσα την μερα οκ ασχολεισου αλλα οχι παραπανω
19-10-2015, 16:52 #21
δεν θα συμφωνησω.
το φορουμ δεν ειναι "ψυχιατρικης", αλλα "ψυχολογιας".
κι εκει χωραει σαφως και καθε περιστατικο ψυχιατρικης αλλα και καθε ανθρωπινο περιστατικο που αφορα στο συναισθημα.
δεν ειναι απαραιτητο να υπαρχει ψυχοπαθολογια για να προβληματιζεται κανεις για κατι που αναστατωνει το συναισθημα του, και πες μου ΤΙ επηρρεαζει το συναισθημα και την ψυχολογια του καθενα μας, περισσοτερο απο τις ανθρωπινες σσχεσεις, ειτε ερωτικες οπως λες, ειτε φιλικες, οικογενειακες, κλπ.
μαλλον καπου εκει κολλαει και η προσωπικη σου ενασχοληση και πολλων αλλων...
22-10-2015, 12:05 #22
'Ισως γιατί μιλάς σε ανθρώπους που ΙΣΩΣ τα περνάνε ή τα έχουν περάσει και ΙΣΩΣ χρειάζονται μια κουβέντα,μια σκέψη διαφορετική από την δική τους για να κάνουν την αρχή στον αγώνα τους.Για να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνοι κι ότι υπάρχουν κι άλλοι.Να καταλάβουν ότι όλα μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε κι ότι όλοι μέσα μας έχουμε δύναμη.Όλα αυτά μέσα από διαφορετικές ιστορίες,απόψεις,καταστάσε ις αλλά και τρόπους αντιμετώπισης του εκάστοτε ''προβλήματος'' που απασχολεί.Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν περάσει κάποιες καταστάσεις κι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν.Μην είσαι απόλυτος και μην ψάχνεις την λύπη.Την λύση να ψάχνεις.
Κι έννοια σου η βοήθεια έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις.
Φίλε μου περαστικέ,σε μαύρες περιόδους της ζωής του ένας άνθρωπος ψάχνει διάφορες λύσεις.Κι ίσως μία από αυτές να είναι και τα διάφορα φόρουμ.Η λύση όμως δε θα έρθει από κανένα φόρουμ,από κανέναν φίλο,ειδικό (κ.α) αν δεν αποφασίσουμε εμείς να αλλάξουμε και να βοηθήσουμε τον ευατό μας.Αν εμείς δεν δούμε πιο θετικά τα πράγματα κι αν δεν πιστέψουμε ότι μπορούμε να τα αλλάξουμε,τότε δεν μπορεί κανείς να μας βοηθήσει.
22-10-2015, 14:04 #23
ισως και γιατι ειναι πολυ πιο ευκολο να μιιλησει για κατι πολυ προσωπικο και σοβαρο σε συνθηκες ανωνυμιας, παρα να το εκμυστηρευτεις στον "σοβαρο γνωστο " σου, που μπορει να ειναι και αξιολογος και να εχει και γνωσεις, δεν σε απελευθερωνει ομως οσο χρειαζεται για να ανοιχτεις.
γι αυτο μια ζωη φωναζω, οτι πρεπει να διαφυλασσουμε την ανωνυμια μας εδω μεσα κι οχι να τρεχουμε προθυμοι σε συναντησεις.
ο πρωτος λογος ειναι για να μιλαμε ανωνυμα και ελευθερα.
και μονο ο δευτερος, ειναι για να αποφυγουμε τους κακοηθεις που βρισκονται με αλλους σκοπους εδω μεσα και ολως περιεργως μονιμως τετοιοι κοπτονται να 'ενημερωνουν" τα νεα μελη και να προτεινουν παντου συναντησεις και γνωριμιες.
22-10-2015, 14:56 #24
Σε μεγάλο βαθμό (γενικά όχι μόνο σε αυτό το ποστ) συμφωνούμε.
Όσον αφορά τους ''γνωστούς'' είναι μεγάλο θέμα.Ο καθένας έχει να δώσει και την συμβουλή του και το τι είναι σωστό,χωρίς να ξέρει.
Για τις συναντήσεις το θέμα είναι το μυαλό του καθενός.Το να δώσεις όμως σε μερικά άτομα την ευκαιρία να βγούνε από το σπίτι ,δεν το θεωρώ και κακό.Ίσως εκεί έχουμε την διαφορά,στο σκεπτικό.Θα συμφωνήσω 100% όμως στο ότι η γνωριμία αλλάζει και την συμπεριφορά/αντιμετώπιση.Είτε προς το καλό,είτε προς το κακό.Πάντως την αλλάζει.Θεωρώ όμως πιο σημαντικό να βοηθηθεί κάποιος.
22-10-2015, 15:06 #25
δεν θα διαφωνησω. απλα, πρεπει ο καθενας να συνειδητοποιησει τι θελει και πως βοηθιεται περισσοτερο.
αν, ετσι κι αλλιως δεν παιρνουν βοηθεια εδω, γιατι δεν την ζητανε, δεν χανουν και τιποτε αν γνωριστουν με καποιους (αρκει να μην πεσουν σε ζονγκ).
επισης, αλλοι εχουν κυκλο γνωριμιων/σχεση και δεν τους λειπει καθολου το 'εξω απ το σπιτι", οποτε μονο κινδυνους ενεχουν οι γνωριμιες με αγνωστους που τους πλησιαζουν στο ιντερνετ.
22-10-2015, 15:22 #26
26-10-2015, 11:14 #27
Το φορουμ ειναι καλό για να μπαινεις και να κλαψουρίζεις, αλλά δε σε βοηθά και πολύ.. στο μονο που σε βοηθά είναι η αίσθηση του οτι δημοσιοποιείς και επικοινωνείς τα προβλήματα σου.. τίποτα περισσότερο, τιποτα λιγοτερο.
Επίσης υποψιάζομαι πως πολλά μέλη σε αυτο το φορουμ, οπως και εγώ, είναι μοναχικά, γιατί ενας ανθρωπος που δεν ειναι μοναχικός μπορει να επικοινωνήσει τα προβλήματα του. Μια σχέση, ή ενας πολυ κολλητός φίλος είναι άνετα υποκατάστατα για το e-psychology.
Επίσης, είναι δύσκολο να αλλάξεις τροπο ζωής ή σκέψης απο εδώ μέσα. Εμενα προσωπικα σε οτι threads έχω ανοιξει, μονο 2 απαντήσεις 2 Γυναικών με ταρακούνησαν υπερβολικά, όταν τα διάβασα.
Πάντως, την αποστολή του την εξυπηρετεί το φορουμ. Και η αποστολή του είναι να αισθάνεσαι λιγο καλύτερα οταν επικοινωνείς τα προβλήματα σου.