Γιατί να μην αυτοκτονήσω; - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 39 of 39
    Banned
    Quote Originally Posted by msu View Post
    Οκ, κατάλαβα πώς το πας. Θα σου απαντήσω, λοιπόν, ως εξής. Έχω πολλά ελλατώμματα, αλλά η ασάφεια δεν είναι ένα από αυτά.
    Θα παράβλεψες στο μήνυμά μου τα σημεία στα οποία λέω το πώς μου είναι εξαιρετικά δύσκολη έως αδύνατη η κοινωνικοποίηση γενικά και ότι, πλέον, δεν έχω φίλους. Παρέβλεψες, επίσης, το ότι δεν είχα το θάρρος ποτέ στην ηλικία μου να πλησιάσω και να εκφράσω συναισθήματα σε κάποια κοπέλα. Η συγκεκριμένη κοπέλα, για παράδειγμα, που ανέφερα, είναι μόνη της αυτή τη στιγμή και δε με έχει απορρίψει ποτέ, για να είμαι απογοητευμένος. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο κακό. Μακάρι να μπορούσα να της έλεγα το πώς αισθάνομαι και ας με απέρριπτε. Δε ξέρω πώς θα το έπαιρνα, αλλά σίγουρα θα ήταν πλέον ένα καθαρό τοπίο.

Αλλά πρώτα και κύρια παρέβλεψες το σημαντικότερο όλων. Το πώς ακριβώς αυτό το συναισθηματικό έλλειμμα, με έχει κάνει να έχω εγκαταλείψει αυτά ήθελα να κάνω, τη ζωή την ίδια. Δε μπορώ να είμαι με καμία κοπέλα, αν πρωτίστως δεν αισθάνομαι εγώ καλά με τη ζωή μου και δε μπορώ να βελτιώσω σε τίποτε τη ζωή μου έχοντας τόσο έντονο συναισθηματικό έλλειμμα. Τον βλέπεις τον φαύλο κύκλο; Αν αυτό δεν είναι πρόβλημα, τότε δε ξέρω τι είναι.
    1. δεν το πάω κάπως, και απο αυτα που συμπλήρωσες που λες οτι δεν ειδα..τα είδα αλλα ουτε τοτε ουτε και τωρα μπορω να δω τους λόγους αυτοκτονίας
    2. ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν ξερεις τι είναι πρόβλημα.
    3. το υφακι σου απέναντι μου και απέναντι σε ανθρωπους που προσπαθουν να σε βοηθησουν ειναι περιττο. μπορει να εισαι θυμωμένος με τον εαυτο σου αλλα μην ξεσπας και σε εμας
    4....οπως σε όλους τους ανθρωπους τιποτα δεν ερχεται στα χερια μας, οι καλοι φιλοι, οι ερωτες,η καλη δουλεια... ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΚΤΑ. το προβλημα σου ειναι οτι δεν γουσταρεις να παλεψεις και κανεις σαν κακομαθημενο 5χρονο που δεν του παιρνουν ποδηλατο...θα κρατησεις την αναπνοη σου μεχρι να γινει ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΣ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΣ!!
    ομως τα πραγματα σε αυτον τον πλανητη δεν πάνε ετσι, ουτε για σενα ουτε για κανεναν ...εφοσον εχουμε περασει τα 5 ετη προ πολλου.
    έλλειψη αυτοπεποίθησης και έλλειψη ουσιαστικής παιδείας -καλλιέργειας, πλουσια ανωριμότητα και ναρκισσισμός.. ειναι αυτοι λόγοι αυτοκτονιας??? wtf???

"σκοπός της ζωής ειναι η αυτοεξέλιξη!...να πραγματώσει κανεις το - ειναι- του στην εντελεια" ταδε εφη ο θειος Οσκαρ και εχει δίκιο κατεμε... και για αυτο ειμαστε όλοι εδω μαζεμενοι σημερα γιατι την ψαχνουμε... ειμαστε χαμένοι στην αναζητηση ...δοκιμαζουμε τροπους και δρόμους- τρωμε τα μουτρα μας - μαζευουμε τα κομματια μας- σηκωνόμαστε και ξαναδοκιμάζουμε- ξανατρωμε τα μουτρα μας-ξαναμαζευουμε τα κομματια μας - ξανασηκωνόμαστε - και .... Ξαναδοκιμαζουμε...κτλ κτλ ...τον βλέπεις αυτον τον φαυλο κύκλο? ...εχεις ιδέα ποση ζωή υπάρχει μεσα σε αυτον? ποσες απολαυσεις? ποσα συναρπαστικα ταξίδια??...οχι βεβαια!...που να τα ξέρεις.. εισαι μονο ενα παιδί ακομα... ενα θυμωμένο παιδι που κουβαλάει την εφηβεια μεσα του
    σε αυτο το φόρουμ ειμαστε για να μαζεψουμε τα κομματια μας ..γιατι καθε ενα απο αυτα τα κομματια ειναι ενας πολύτιμος θησαυρός..δεν ξερω ποσο καιρό θα μου πάρει να το καταφέρω... αλλα είναι μια πολύτιμη διαδικασία που πρέπει να παρει τον χρόνο της, την οποία θα υπομείνω στωικα, μεχρι να βρω την διάθεση ξανα να μπώ στο γηπεδο..δεν καταδεχομαι να πουλήσω το τομαρι μου τοσο φτηνα στον χαρο οσο εσυ...και αυτο φίλε είναι η ειδοποιός διαφορα αναμεσα σε ανθρωπους και Ανθρωπους...διαλεξε κατηγορία ...λαϊκιστή:
    grow up and get a life... shit happens!!!... τυπωσε το!
    ( τωρα θα πεις κατι τρομερα ηλίθιο για να προσπαθησεις να το ακυρωσεις και αυτο οπως και όλα τα αλλα που σου εχουμε πει ως τωρα...δικαιωμα σου... "ο φανατισμενος ειναι ενας θεοκουφος ρητορας... ΘΕΟΚΟΥΦΟΣ!!" θειος χαλιλ )

Banned
    να ξερεις ενα πραγμα μονο οτι καθε φορα που γραφεις τις φρασεις αδυνατο κ ποτε εμεις δεν ειμαστε θεοι για να σου βρουμε απαντησεις στα εμποδια που τοποθετεις.. αν πιστευεις στις φρασεις αδυνατον κ ποτε αυτο σημαινει οτι πρεπει να πας σε ψυχολογο.

Banned
    ισχυει αυτο οτι ο σκοπος της ζωης ειναι η εξελιξη αλλα ετσι ειναι σα να μεταλασεσαι σε αλλο ανθρωπο κ το προτοτυπο καπια μερα θα σε κανει να παραδοθεις σ αυτο.

Senior Member
    ....
    Πλέον με τα χίλια ζόρια έχω πάρει το πτυχίο, αλλά φυσικά δεν έχω καμία διάθεση, ούτε χρήματα για να συνεχίσω τις σπουδές. Συνεχίζω να είμαι μόνος, αλλά πλέον και στο επίπεδο της φιλίας. Βλέπετε, αν κοιμάσαι όλη μέρα, πού όρεξη για παρέες;...

Πλέον έχω ένα πτυχίο ισχυρό, βέβαια, αλλά που δεν μου δίνει εργασία που να με ικανοποιεί χωρίς μεταπτυχιακές σπουδές. Και νιώθω κατεστραμμένος. Πλέον, θα πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα, να αφήσω το σπίτι που μένω για να μείνω με τη μητέρα μου, γιατί δε βρίσκω δουλειά πουθενά και δεν έχω καμία διάθεση να συνεχίσω να κάνω δουλειές του ποδαριού. Τη μάνα, επίσης, δεν την αντέχω με τίποτα, πάντα όταν μένουμε για πάνω από εβδομάδα μαζί, ξεκινούν οι καβγάδες.

Να συνοψίσω. Δεν έχω φίλους, δεν έχω κοπέλα, δε μπορώ να συνεχίσω τις σπουδές, δε μπορώ να κάνω μια δουλειά που να μου αρέσει, δεν έχω χρήματα, δεν έχω προοπτική. Και φυσικά το κακό είναι ότι θα ήθελα όλα αυτά να ήταν αντίθετα από ό,τι είναι.

Πλέον είμαι απελπισμένος από κάθε άποψη, έχω πάρει μόνος μου πολλά αντικαταθλιπτικά και αγχολυτικά κατά καιρούς και κανένα απολύτως δε βοήθησε, ενώ δεν υπήρχε/υπάρχει καθόλου η δυνατότητα για ψυχιάτρους/ψυχολόγους κλπ Νιώθω ότι ακόμη και να είχα πλέον τη δυνατότητα να πήγαινα σε κάποιον ειδικό, πλέον δεν έχει νόημα. Το πρόβλημά μου δε λύνεται με φάρμακα, χρειάζεται ψυχοθεραπεία και αυτές παίρνουν εξαιρετικά μεγάλο χρονικό διάστημα για να δώσουν αποτέλεσμα, αν δώσουν ποτέ. Δε βρίσκω το νόημα να περιμένω να ζήσω "μία φυσιολογική ζωή" στα πέριξ των 40 μου, ας πούμε, η οποία δε θα έχει καν καμία σχέση με τη ζωή που εγώ θέλω να ζήσω τώρα (δε με ενδιαφέρει να κάνω οικογένεια και παιδιά, αν κάνω μια δουλειά που δε μου αρέσει). Σκέφτομαι πολλά χρόνια την αυτοκτονία ως ρεαλιστική λύση και για να είμαι ειλικρινής, πλέον, δε με νοιάζει αν και ποιους θα στενοχωρούσε κάτι τέτοιο. Εγώ δεν αντέχω και έχω κάνει αρκετή υπομονή. Τα πράγματα μονίμως αλλάζουν, αλλά μόνο προς το χειρότερο.

Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, και παρακαλώ κρατήστε για τον εαυτό σας τα περί δειλίας, εύκολων λύσεων και τα περί βελτίωσης στο αόριστο μέλλον, γιατί να μην αυτοκτονήσω;

Ευχαριστώ όσους έκαναν το κόπο και έφτασαν ως εδώ.
    γιατι , εσυ θα χασεις.
    τοσο απλα...

εμεις θα πουμε "πωπωπωωω. το καημενο το παλικαρι, τι κριμα να μην κινητοποιηθουμε να του στειλουμε κοινωνικους λειτουργους/αστυνομια/ ψυχολογους μπας και προλαβουν να τον σωσουν", αλλα την επομενη θα ειμαστε παλι τις δουλιτσες μας και στις ζωουλες μας.
    εσυ δεν θα εισαι πουθενα.
    εκτος κι αν η θρησκεια σου/ ιδεολογια σου σε εχει πεισει οτι σε περιμενουν χανουμακια και πισινες με πιλαφια στον αλλον κοσμο.
    σε τετοια περιπτωση, δεν εχω επιχειρηματα, υπαρχει διαφορα αντιληψεων....

τα περι ψυχολογων/ψυχιατρων, θα προτεινα να τα δεις πιο σοβαρα, καθως υπαρχουν και δωρεαν δομες και σαφως εμπιπτουν στην περιπτωση σου, ΕΙΔΙΚΑ μιας κι εχεις φτασει να κανεις τετοιες σκεψεις. οποτε το οικονομικο δεν ισχυει. απ τ ολοτελα, καλυτερα η δωρεαν βοηθεια του κψυ.

περι καριερας, τι να σου πω. κανεις δεν ανθιζει στην ελλαδα πλεον. μιας και εκανες εξω σπουδες και μαλιστα προσφατα, το καλυτερο (κι απορω πως δεν το δρομολογησες ηδη) ειναι να επιστρεψεις στο εξωτερικο και να ψαχτεις εκει και για δουλειες και για μεταπτυχιακα.
    Last edited by Remedy; 19-10-2015 at 16:11.

Senior Member
    Έγραψα αρχικά στο φόρουμ μήπως και έβλεπα κάποια λύση διαφορετική, που δε μου πέρασε από το μυαλό, αλλά δυστυχώς άκουσα ακριβώς αυτές τις, συγγνώμη κιόλας (αντιλαμβάνομαι τις καλές προθέσεις σας), σαχλαμάρες που περίμενα. Συγγνώμη, αλλά θέλω να ζήσω τη ζωή που αρέσει σε μένα, όχι τη ζωή που νομίζουν οι άλλοι ότι δε θα ήταν και άσχημη να ζούσα. Άλλωστε ούτε παιδιά έχω, ούτε ζώα, ούτε κάποιο άτομο που να εξαρτάται από εμένα για να σκεφτώ το καλό του. Ναι, ίσως κατάφερνε ένας πολύ καλός ειδικός να μου αλλάξει χαρακτήρα, αλλά πλέον δε θα ήμουν εγώ, έτσι δεν είναι;

Τέλος πάντων. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ας σταματήσουμε το θέμα εδώ, έτσι κι αλλιώς δεν έχει νόημα. Χαιρετώ.

ΥΓ. Παρεμπιπτόντως, συγγνώμη αν έκανα κάποιον να σκεφτεί πιο σοβαρά την αυτοκτονία. Ξέχασα εντελώς ότι βρισκόμουν σε φόρουμ με ανθρώπους που έχουν τα δικά τους σοβαρά προβλήματα. Ειλικρινά, συνήθως δεν είναι η μοναδική λύση, ειδικά αν έχετε ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπούν ή ανθρώπους που εξαρτώνται από εσάς.
    Χα χα! Είπατε τη σαχλαμαρίτσα σας και νομίζετε πως βοηθήσατε!

Κοίτα τι μου θύμησε τώρα αυτό, κάτι που γράφτηκε πριν χρόνια:

"ΥΓ: δεν περιμενω καποια απαντηση...τις ξερω ηδη ολες...εχω ηδη απαντησει στον εαυτο μου οτι μπορει να απαντησει θνητος. Μονο θεοτητα μπορει να δωσει πλεον απαντηση...μεχρι κ εδω ομως πεφτω σε παγιδα...ουτε καν η θρησκεια δεν ειναι για μενα. Το ξέρουμε ομως ολοι πως στην πραγματικοτητα δεν εχω τιποτε αλλο να κανω παρα να πατω το F5 στον browser και αυτο λοιπον θα κανω.
    Ευχαριστω μονο κ μονο που υπαρχει το βημα και περασα καποια ωρα σβησε/γραψε...μενουν μονο αλλες...ατελειωτες ωρες να γεμισω."

http://www.e-psychology.gr/forum/sho...B5%CE%B3%CF%89

Banned
    Σχέση για τη σχέση, δε θέλω. Αν ήθελα κάτι τέτοιο, θα είχα ήδη.
    Το συγκεκριμένο... πράγμα..., όμως, ίσως και να με θέλει, ίσως και όχι. Αν δεν κάνω κάτι και εγώ, είναι και εκείνη ντροπαλή
    μην υποτιμας της γυναικες οταν θελουν κατι το λενε οσο ντροπαλες κ να ναι μετα αφου σε σκουντησουν μπορουν να κανουν πισω αφου καταλαβεις τι θελουν κ ξερουν να παιρνουν παντα αυτο που θελουν

Senior Member
    Kαι γιατι να μην ζησεις οπως και να εισαι?Γιατι δεν μαθαινεις να αντεχεις τον εαυτο σου αντι να προσπαθεις να τον αλλαξεις?Θα σκεφτεις τωρα τι μου λεει το χαπατο..αλλα προσωπικα σε αυτην την τακτικη εχω καταληξει..Δεν την εφαρμοζω παντα με επιτυχια αλλα προσπαθω να ισορροπησω το εγω μου με το ολο εξωτερικο περιβαλλον λεγοντας οτι εγω ειμαι εγω και εσυ εισαι εσυ (περιβαλλον-ανθρωποι κλπ)
    Ειμαι υπερ της διερευνησης του ειναι μας και οχι της επεξεργασιας..Γιατι εκει θα βρεις τα δυνατα και τα αδυνατα σου σημεια και αναλογως θα πορευτεις.

Quote Originally Posted by mnimonio is back View Post
    Δεν την εφαρμοζω παντα με επιτυχια αλλα προσπαθω να ισορροπησω το εγω μου με το ολο εξωτερικο περιβαλλον λεγοντας οτι εγω ειμαι εγω και εσυ εισαι εσυ (περιβαλλον-ανθρωποι κλπ)
    Ειμαι υπερ της διερευνησης του ειναι μας και οχι της επεξεργασιας..Γιατι εκει θα βρεις τα δυνατα και τα αδυνατα σου σημεια και αναλογως θα πορευτεις.
    Κάπως ετσι μου εξηγησε ο ψυχιατρος την "πραγματικοτητα"
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Senior Member
    Quote Originally Posted by Constantly curious View Post
    Κάπως ετσι μου εξηγησε ο ψυχιατρος την "πραγματικοτητα"
    Δηλαδη?? Τι εννοεις?

Page 3 of 3 FirstFirst 123