Results 61 to 75 of 121
Thread: Τον τρόμαξα τόσο πολύ;;
-
18-10-2015, 12:49 #61
Ε πες το βρε Ελπιδα. Παντως ναι, το σταδιο ακριβως μετα το χωρισμο ειναι πολυ δυσκολο, πολλα τα συναισθηματα, η λογικη χανει λιγο την μπαλα, ο πονος μεγαλος, αλλα οταν δεν γινεται και διαφορετικα, ειναι η μονη λυση. Εγω θα σου ελεγα παντως να μην αγχωνεσαι και να μην στεναχωριεσια για τετοια περιστατικα, δεν ειναι δα και κατι το τρομερο. Δεν ηθελε γυναικα με υποχρεωσεις; Ενταξει, την εκανε. Υπαρχουν τοσοι αντρες που ψαχνουν κυριως για γυναικες με υποχρεωσεις, ειδικα αν εχουν και οι ιδιοι, ωστε να υπαρχει και μεγαλυτερη κατανοηση.
- 18-10-2015, 12:51 #62
οκ τοτε συγνωμη λαθος στην αρχη το εθεσες οτι απλα τα πατε καπως δυσκολα γιαυτο
18-10-2015, 12:55 #63
Σε σχεση με την τελευταία μου φράση αναφέρομαι στις 2ες σκέψεις και τα υποθετικά σενάρια που στην προκειμένη κάποιο απο αυτα σε κάνει ΤΟΣΟ σιγουρη,
ώστε να του στείλεις το συγκεκριμένο μήνυμα.
Να το πω διαφορετικά. Κάνατε ρε παιδί μου κάποιες συζητήσεις, περι ανέμων και υδάτων, γελάσατε, τα είπατε, πολύ ωραία ολα αυτά.
Στην συνέχεια ακουστηκαν τα σουσουρα λες και σκέφτηκες μήπως το πράγμα πάει αλλού. Ωραία η παρέα του, ευχάριστος ο τύπος, γιατί όχι?
Πολύ φυσιολογικά όλα αυτά. Παράλληλα, σκέφτηκες οτι μήπως ψήνεται κ αυτός και άρα να κάνω αυτό και αυτό (για να μαι σωστή, για να μη βρεθω και προ των ευθυνών μου μια στιγμή).
Σωστό-λάθος και ευθύνες γραμμένες που? δεν καταλαβαινω! ---> αν και κάτι περναει απο το μυαλό μου. θα σ πω στο τέλος.
Στο σημείο αυτό ξεκινάνε οι σκέψεις και τα σενάρια. Μήπως ψήνεται ο τύπος? Εδω αναρωτιέσαι. Και ξεκινάνε οι ψυχαναγκαστικές λογικές.
Δωσαμε ραντεβού για την επόμενη μέρα. Αν δεν έρθει τι γίνεται? τι σημαίνει? (και εγω ρωτάω "γιατί πρέπει οπωσδήποτε να σημαίνει κάτι"?)
Επίσης αναρωτιέσαι μήπως πλέον πατάει τις ωρες που δεν πας εσύ? Που το είδες γραμμένο αυτό? Εντάξει, υποθέσεις θα μου πείς.
Εν τω μεταξύ, με τη συγκεκριμένη υπόθεση, το χεις πλεόν στο μυαλό σου δεδομένο. οτι ξενερωσε που του είπες για το παιδί, αρα δεδομένο και οτι σε γουστάρει.
Αλλιώς γιατι να ξενερώσει? Αν δεν τον ενδιέφερε, θα λάμβανε αυτή την πληροφορία εντελώς παθητικά, ετσι δεν ειναι? Γουστάρει λοιπόν.
Και το συνδεω τωρα με το περιεχόμενο του μηνύματος.
Στο μήνυμα λοιπόν του λες με άλλα λόγια. Αγαπητέ συνάδελφε, το κατανοώ οτι έχεις τσιμπηθεί (απο που κι ως που?) και επίσης κατανοώ οτι σε αυτές τις περιπτώσεις (Ε?), ένα παιδί μπορεί για το αγόρι απέναντι να ειναι ενα ψιλο πρόβλημα αν θελήσουμε να ξεκινήσουμε κάτι (Εε?) και ειναι και πολύ λογικό όλο αυτό. (Μάλιστααα, εγώ ξενέρωσα πάντως).
Και προσπάθησε να συνδέσεις τώρα όλες τις μέχρι τότε συζητήσεις σας με το περιεχόμενο του μηνύματος.
Συζητάγαμε οτι να ναι, ποτε προσωπικα - σουσουρα και με πλησιασε - εχω παιδί - ραντεβου για αυριο - απουσια - γουσταρει - μηνυμα οτι γουστάρει και μη μασας, δε τρεχει, ειναι λογικο άλλωστε - γιατι τόση αδιαφορία?
Εχω ενδιαφέρουσες σκηνοθετικές ιδέες, θες να συνεργαστούμε να φτιάξουμε ταινία?
Εγώ βρε Ελπίδα αισθάνομαι οτι εισαι αρκετά ενοχική. Για μένα απο κει ξεκινάνε όλα. Και η ψυχ/στικη συμπεριφορά απο κει ξεκινάει.
Πάντως όπως και να χει, προσπαθησε να μην χαρακτηριζεις ως λάθος την όποια συμπεριφορά σου. Απλώς, δεν ειναι και τόσο απαραίτητα όλα αυτα.
Μπορούν και να λείπουν κάποια.
18-10-2015, 16:27 #64
Φυσικά είναι στον άνθρωπο. Αυτό λοιπόν θα έκανες εσύ.
Εμένα πάλι, ένας άντρας που έχει παιδιά μικρά που μένουν μαζί του ή έστω πρέπει να περνάει πολύ καιρό μαζί τους, δεν θα ήταν ούτε κατά διάνοια στις επιλογές μου.
Από τη στιγμή που εγώ, απολύτως συνειδητά, επέλεξα να μην έχω παιδιά, ζω πολύ διαφορετικά από κάποιον οικογενειάρχη.
Αυτό μου αρέσει και αυτό έχω σκοπό να συνεχίσω να κάνω.
Βλέπω φίλους μου που έχουν μικρά παιδιά, έχουν άλλες υποχρεώσεις και τελείως διαφορετικό τρόπο ζωής από τον δικό μου και βέβαια, διαφορετικά ενδιαφέροντα.
Οπότε, εκ των πραγμάτων, παύεις να έχεις και πολλά κοινά με αυτούς τους ανθρώπους, τουλάχιστον για το διάστημα της ζωής τους που τα παιδιά είναι μικρά.
Απομακρύνεσαι αναγκαστικά.
Ούτε τα παιδικά πάρτυ είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα για κάποιον που δεν έχει παιδιά, ούτε η μαστίτιδα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για κάποια που δεν θηλάζει,
όπως μπορεί να μην έχουν ενδιαφέρον οι συζητήσεις για επαγγελματικά θέματα για κάποιον που δεν εργάζεται.
Καθόλου κακό ή κατακριτέο δεν είναι αυτό, αλλά απολύτως ειλικρινές.
Δεν ταιριάζουμε όλοι με όλους και συνήθως αυτό φαίνεται από την αρχή.
Ποιος ο λόγος να καταπιεζόμαστε και να υποκρινόμαστε ότι διασκεδάζουμε με ατελείωτες συζητήσεις που βρίσκουμε εντελώς βαρετές;
Ευτυχώς, οι φίλοι μου που έχουν παιδιά το κατανοούν απόλυτα.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι πολύ πιθανόν το παιδί να απομακρύνθηκε με το που κατάλαβε ότι η Ελπίδα έχει τέτοιες υποχρεώσεις.
Το ότι κάποιον μπορεί να μην τον ενοχλούσε ή, ακόμη χειρότερα, αν αντιμετώπιζε με επιπολαιότητα το γεγονός και ξεκινούσε μία σχέση, δεν δείχνει απαραίτητα ότι γουστάρει περισσότερο.
Πιθανόν να γουστάρει και λιγότερο, αλλά να τον βολεύει η κατάσταση επειδή, π.χ. έχει και ο ίδιος παιδιά.
Ας μη σπεύδουμε λοιπόν να κατηγορήσουμε κάποιον που δεν θέλει τα ίδια με εμάς, ακόμη και αν αυτό είναι τα παιδιά, ως κακό, άχρηστο για σύντροφο και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες.
Μακάρι όλοι να ζούσαν σύμφωνα με τις δικές τους, συνειδητές επιλογές και να αντιμετώπιζαν τις εν δυνάμει σχέσεις τους με υπευθυνότητα.
Επίσης, ας μην επιμένουμε ότι θέλουμε ο άλλος να είναι απόλυτα ειλικρινής μαζί μας.
Έχω διαπιστώσει, ότι τελικά, πολύ λίγοι είναι εκείνοι που αντέχουν να ακούσουν μια αλήθεια που δεν τους αρέσει. Και συχνά, δε ξέρω αν βοηθάει.
Πιθανόν να βοηθούσε, αν ήμασταν εξασκημένοι στο να λέμε και ν' ακούμε την αλήθεια. Αλλά δεν είμαστε.
Τι θα άλλαζε Ελπίδα, αν μετά από πίεσή σου ο φίλος σου σού έλεγε ό,τι είπα εγώ παραπάνω;
Θα σε βοηθούσε σε κάτι; Μήπως τελικά θα συνέβαινε το αντίθετο;
18-10-2015, 17:02 #65
Όπως σου είπα και νωρίτερα,πάνω κάτω έχεις δίκιο,αυτή ήταν η λογική μου κ η ψυχολογία μου.Ομως θα σου πώ το εξης:Ένας άνθρωπος με τον οποίο μιλάς κ σου λέει πως σε θυμάται ένα χρόνο πριν τελικά γνωριστείτε κ ασχολείται διαρκώς μαζί σου αν μη τι άλλο σου δίνει το δικαίωμα να σκεφτείς πως έστω κ χαλαρά υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον.Σκέψου πως μόνο απο αυτά,που σας έγραψα οι περισσότεροι βγάλατε το συμπέρασμα οτι μου άρεσε αυτός ο άνρθωπος,άρα σε κατ ιδιαν συνομιλίες,κάτι καταλαβαίνεις περισσότερο.
¨Οσον αφορά το ενοχικό,αυτό το έχω είναι αλήθεια κ ενω δεν πιστεύω πως έκανα κάτι λάθος,ωστόσο αυτό το μήνυμα..με χάλασε πολύ,έκανα βλακεία,δε μπορώ να μην το μετανιώνω.Γιατί αισθάνομαι πως όποτε κ να τον ξαναδω,αν τον ξαναδω,και όπως κ αν φερθώ θα υπάρχει αυτη η εντύπωση πως εγώ καίγομαι
18-10-2015, 17:06 #66
Παρότι δε μου φαίνεται δεν είμαι τόσο συμβατικός χαρακτήρας.Δε θα ψαχτώ σε άνθρωπο χωρισμένο με παιδί για να με καταλαβαίνει.Άλλο αν προκύψει κάτι τέτοιο.Δηλ. δεν είναι πως ψάχνω οπωσδήποτε κάποιον, κ αυτή η περίπτωση έτυχε,δεν την κυνήγησα.Δεν ξέρω,ίσως αν δεν είχε γίνει όλο αυτό,μόνο με τη διαφορά ηλικίας ,που είχα σκαλώσει,να μην ασχολιόμουνα περισσότερο.Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να καταλάβω ,εαν με ενοχλεί κ με στεναχωρεί εγωιστικά ή ουσιαστικά
18-10-2015, 17:13 #67
marian_m δε διαφωνώ σε τίποτα απο όσα έχεις γράψει,άλλωστε κ εγώ δεν κατηγόρησα τα θέλω του ,ούτε τις ανάγκες του.Όμως όσον αφορά την ειλικρίνεια για εμένα είναι πολύ σημαντικό θέμα.Ίσως βέβαια κ εδώ να παίζει ρόλο η ηλικία,το πώς μαθαίνεις να χειρίζεσαι τις όποιες καταστάσεις σου προκύπτουν.Η αλήθεια είναι σίγουρα ο πιο δύσκολος δρόμος αλλά κ ο πιο σίγουρος.Μπορεί να με στεναχωρούσε δεν το συζητώ,αλλά σε τι θα μπορούσα να παρεξηγήσω ένα παιδί 29 ετών,που θα μου πει πως είναι σε τελείως διαφορετική φάση απο εμένα,γιατί εγώ δεν το ήξερα;Φταίω γιατί υποθέτω πως θα του φάνηκα πιο ευάλωτη απο ότι πραγματικά είμαι,αλλά κ πάλι,δε θα επικροτήσω κάποιον,που προτιμά να "λακίσει" απο το να πει μια αλήθεια σε μια τόσο καινούρια γνωριμία
18-10-2015, 17:26 #68
Πάλι ρίχνεις το φταίξιμο στον εαυτό σου.
Δεν φταις εσύ γιατί κάποιος αποφεύγει να είναι ξεκάθαρος μαζί σου. Είναι καθαρά δική του απόφαση και προφανώς συνήθως έτσι κάνει, όπως κάνει το 95% των ανθρώπων.
Αποφεύγει να πει κάτι που θα τον φέρει σε δύσκολη θέση και πιθανόν και σένα (αυτό το τελευταίο όμως μάλλον δεν το γνωρίζει απόλυτα, μάλλον κρίνει από τον εαυτό του).
Δεν το κάνει λοιπόν επειδή κατάλαβε πόσο ευάλωτη είσαι, αλλά γιατί είναι πιο εύκολο για εκείνον.
Με λίγα λόγια, δεν φταίμε εμείς επειδή κάποιος μας λέει ψέμματα, αλλά εκείνος που είναι δειλός για να πει την αλήθεια.
Ή, απατεώνας για να μας κοροϊδέψει.
18-10-2015, 18:48 #69
Ναι δε διαφωνώ καθόλου. Απλώς μια διευκρίνιση. Δεν ξέρω για άλλους. Εγω προσωπικά δε συμπέρανα τίποτα. Αυτό προσπαθώ προσπαθώ να λέω σε όλους τους τόνους.
Ειμαι εναντίον των ερμηνειών και των σεναρίων γιατι ειναι το αντίστροφο της χαλάρωσης. Ειμαι υπέρ του να περιμένω μέχρι να μάθω...
Στην προκειμένη λοιπόν, δεν έγινε ερμηνεία. Το μήνυμα ηταν αποσαφήνιση. Ηταν καθαρό. Καταλαβαίνεις? Του λες... αυτό.
Αλλά επειδή εσυ για το λόγο ακριβώς αυτό ΠΛΕΟΝ χαλιέσαι (το μνμ και το πως αυτός θα το ερμηνύσει) και το λές καθαρά,, να σου πώ τη γνώμη μου?
Κλαιν μαιν μπαλαντάιν! Γιατι να σε απασχολεί το πως θα αντιδράσεις αν τον δείς αλλά και η εντύπωση οτι καίγεσαι?
Άλλοι ψυχαναγκασμοί εδω. Τι να σ πω ρε συ ελπίδα? Τα πράγματα ειναι πιο απλά και εμείς τα διογκώνουμε.
Μαλακίες στο τετραγωνο.
Οταν τον δείς, ΝΙΩΣΕ και πράξε και μη σκεφτείς τιποτα. Αυτό.
18-10-2015, 19:03 #70
'Οταν λες αποσαφήνιση,τι εννοείς;Οτι στέλνοντας μήνυμα του ειπα πως ενδιαφέρομαι για εκείνον;Να σου πω κάτι;Έτσι έκανα κ μέχρι τώρα κ τα έκανα σκατά.Εμένα αυτό το να κάνω χωρίς να σκεφτώ δε μου πάει.Γιατί εντελώς τελευταία στιγμή αποφάσισα να του πω για το παιδί.Και πραγματικά εντελώς αυθόρμητα έστειλα μηνυμα.Και να σου πω κ την αλήθεια μετανιώνω κ για τα δύο αυτή τη στιγμή.Τώρα μάλλον θα ακούγομαι πολύ ανόητη,αλλά η απογοήτευση κάθε μέρα,που μπαίνω μέσα κ δεν τον βλέπω είναι τεράστια..Όχι επειδή δεν τον βλέπω,αλλά επειδή μου γίνεται σαφές πως αποφεύγει εμένα.
18-10-2015, 19:22 #71
Καλησπερα. Ουτε τον τρομαξες ουτε τπτ μην ανησυχεις απλα περιμενε να παει παρακατω το θεμα με σενα και οταν του ειπες την αληθεια ισως να αποφασισε να το σταματησει. Το οτι δεν σου ειπε πως εχει προβλημα με την κατασταση σου δεν σημαινει κατι καθως αν σου ελεγε εχεις παιδι οποτε κοβουμε παρεα θα εδινε την εντυπωση πως ηθελε απλα σεξ. Το ρεζουμε ειναι ομως οτι στα 31 του ισως να μην ειναι μονο σεξ αλλα να κανει οικογενεια και φυσικα με εσενα που εχεις ηδη θα εχανε απλα τον χρονο του.
18-10-2015, 19:37 #72
Αφου λεει οτι ειναι κατω των 30.Σιγα μην θελει οικογενεια.
18-10-2015, 19:42 #73
Ναι αυτό λεω λέγοντας αποσαφήνιση.
Σε σχέση με την πρακτική-ες που σου πάνε, δηλαδή το λογύδριο σε εξυπηρετεί? Το να κάνεις προετοιμασία του τι θα πείς και πως θα εισαι ειναι καλή ιδέα?
Αν δεν σου βγεί, πως θα νιώσεις που δεν ήσουν όπως θα ήθελες? Αν παρεμβληθεί ασταθμιτος παράγοντας στο ενδιάμεσο (απροοπτο) πόσο άνετα θα απαντούσες?
Αν λάβεις απαντήσεις που δεν περίμενες σε πιθανή (απίθανη για σένα) συνάντησή σας μεθαύριο, πόσο αθώα ή πόσο ένοχη θα νιώσεις που έκανες όλα αυτα τα σενάρια
και στο τέλός ετοίμασες και τις απαντήσεις που θα του πείς? Γιατί τον κρίνεις τόσο αυστηρά χωρίς να ξέρεις? Αν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας πως θα νιώσεις?
Το οτι αποφάσισες να του πεις για το παιδί την τελευταία στιγμή, δεν αναιρεί οτι μπορεί να δούλευες το σενάριο (του το λέω ή όχι και πότε?) στο υποσυνειδητό σου
ώρα-ώρες πριν. Να σου υπενθυμίσω οτι στο πρώτο σου ποστ γράφεις καθαρά οτι προσπαθείς να εισαι σωστή, να εισαι ειλικρινής. Εγω για το 1ο σου κάνω αναφορές για να σου δείξω ενδεχομένως κάτι.
Σε σχέση με την ειλικρινια, δε το συζητάμε, οτι καλύτερο.
18-10-2015, 20:09 #74
Θα αρχίσω να αναρωτιέμαι,αν είσαι άνθρωπος απο το περιβάλλον μου κ έχεις πιάσει τον τρόπο,που σκέφτομαι.Πράγματι είχα σκεφτεί για το παιδί να πω,όχι τί να πω,αλλλα να το αναφέρω,θεωρούσα όμως πως θα πάω την κουβέντα σε ένα σοβαρότερο επίπεδο,που δεν άρμοζε στην περίσταση.Δεν τον κρίνω αυστηρά,μια χαρά ήτανε.Σήμερα το πρωί έμαθα πως την Παρασκευή εμφανίστηκε τη συνηθισμένη ώρα,αλλά άρχισε να βρέχει κ επειδή είναι με τα πόδια έφυγε.Να,όπως βλέπεις προσπαθώ να μην κάνω ερμηνείες για το αν έφυγε για να μη με δει,απλά το αναφέρω ,για να πω πως δεν είχε κανένα θέμα υγείας.Απλά δεν ήρθε.
Λογύδριο;;Εδώ είσαι μέσα,μπορεί να φτιάχνω συζητήσεις στο μυαλο μου για ώρες..
18-10-2015, 20:11 #75
[QUOTE=φλοκ;566365]Καλησπερα. Ουτε τον τρομαξες ουτε τπτ μην ανησυχεις απλα περιμενε να παει παρακατω το θεμα με σενα και οταν του ειπες την αληθεια ισως να αποφασισε να το σταματησει. Το οτι δεν σου ειπε πως εχει προβλημα με την κατασταση σου δεν σημαινει κατι καθως αν σου ελεγε εχεις παιδι οποτε κοβουμε παρεα θα εδινε την εντυπωση πως ηθελε απλα σεξ. Το ρεζουμε ειναι ομως οτι στα 31 του ισως να μην ειναι μονο σεξ αλλα να κανει οικογενεια και φυσικα με εσενα που εχεις ηδη θα εχανε απλα τον χρονο του.[/Q
Έχεις δίκιο,πιθανό να σκέφτηκε έτσι κ να μην το είπε γι αυτό το λόγο.Ο pngts έχει δίκιο όμως είναι 29,δε νομίζω να είναι θέμα οικογένειας.