Results 91 to 105 of 110
-
12-11-2008, 01:32 #91
Καλησπέρα παιδία! τι κανετε?
Empneustns αυτό που τον έκανε να σταματήσει νομίζω είναι ότι εγώ μεγάλωσα και ίσως πίστεψε πως θα μιλήσω και αυτός άλλαξε πόλη στα 13μου! ευτυχώς…
Το ξέρω πως ο τρόπος σκέψης μου δεν με βοηθάει.. τελευταία έχω γινει πολύ αντιδραστική άθελα μου με αποτέλεσμα τώρα να αντιπαθούν πολλοί καθηγητές μου και να ειμαι στα πρόθυρα να αλλάξω σχολείο…που καθόλου δεν μ αρεσει..αλλα νιώθω πολύ πιεσμένη..
Nature ο πατέρας μου όπως και η μάνα μου δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζι μου. .νομίζω και οι δυο είναι συναισθηματικοί αλλα απόμακροι.. δεν έχουμε καλες σχέσεις και ουτε είμαστε δεμένοι..
Και ισως πράγματι μια τιμωρία(όχι απαραίτητα αστυνομίες κτλ ετσι κι αλλιώς δεν θα έμπαινε φυλακή με τους σημερινούς νόμους)να με ευχαριστούσε στιγμιαία αλλά δεν θα έλυνε τα προβλήματα μου…δεν θα φοβόμουν βέβαια..
Krino..<< εξιλέωση, προστασία, σιγουριά.>> όμορφες λέξεις πράγματι…
Για αυτά που μου λες θέλω πράγματι να αρχίσω να ανοίγομαι…να γνωρίσω ανθρωπους.. και προσπαθώ
Όσο για το δεύτερο σκεφτόμουν να το πω στο αγόρι αλλα αμφιταλαντεύομαι γιατί αμα ρωτήσει ποιος, δεν θα μπορώ να του πω επειδή τον ξέρει, και άμα το μαθει θα γινει χαμός .φοβάμαι τι μπορεί να κάνει..
maria... αυτός 25 περίπου. Εγώ είμαι 17 τώρα.
stella78 λυτρωτικό θα ηταν να δικαιωθώ…δεν είμαι εγω η περίεργη, δεν φταίω εγω….
Το κέντρο για εφήβους μου φαίνεται καλή ιδεα..δεν ξέρω όμως κανένα.. μήπως γνωρίζεις κάποιο κατά προτίμηση νοτια προάστια ή κέντρο??
Disillusion οι γονείς μου νομίζω θα είναι σε φαση απόλυτης άρνησης…και το φοβάμαι πολύ αυτό.
YDROXOOS ο στόχος μου είναι πολύ ψηλός (σε μόρια) και αν δεν τον πετύχω θα απελπιστώ τελείως..η αποτυχία γυρνά συνεχώς στο μυαλό μου…
Ευχαριστώ πάντως –όλους σας-, με βοηθάτε πολύ…
Σήμερα δεν μπορώ να κοιμηθώ…Χτες είδα ένα από τα πιο απαίσια -αν όχι το πιο απαίσιο- όνειρα που εχω δει ποτέ μου..και φυσικά με εκεινον πρωταγωνιστή… ειδα (στο Όνειρο) ότι κοιμόμουν και αυτός μς πλησίασε και ήμουν λεει κουκουλωμένη αλλα διέκρινα την φιγούρα του κάτω από το σεντόνι που ηταν σχεδόν διάφανο. .και με πλησίασε και αρχίσει να τραβάει παρα πολυ σιγα σιγα το σεντόνι (το οποιο σημειωτέων ήταν το ιδιο σεντόνι με αυτό που ήμουν τυλιγμένη τοτε-10χρονων-) Εδώ όμως νομίζω ότι ξύπνησα αλλα μπέρδεψα από το φόβο μου οvειρο και πραγματικότητα. Δηλαδή καθόμουν κουκουλωμένη με την κουβέρτα και προσπαθούσα να πείσω τον εαυτο μου ότι ήταν όνειρο…και με επιχειρήματα του στιλ στην πραγματικότητα δεν θα μπορούσες να τον δεις μέσα από την κουβέρτα κτλ…αλλα ειχα φοβηθεί τοσο πολύ που δεν μπορούσα να αναπνεύσω κανονικα.. ανέπνεα σαν λαχανιασμένη (νομιζα ότι θα πάθει τπτ η καρδια μου τοσο γρήγορα π ανέπνεα), δεν μπορούσα να κουνηθώ κτλ μετα από ωρα συνήλθα και κατάφερα να σηκωθώ…ΗΤΑΝ ΑΠΑΙΣΙΟ ..δεν θελω να το ξαναζήσω…εχω δει εφιάλτες και εφιάλτες …αλλα αυτό ηταν εφιάλτης που συνεχίστηκε στην πραγματικότητα….(μήπως τρελαίνομαι???)
Και φταίω εγω γιατί κάθε φορά που παω να κοιμηθώ, σκέφτομαι (φοβάμαι) μήπως ανοίξω τα μάτια μου την επόμενη μέρα και τον δω από πανω μου..
Σας ζάλισα όμως για αυτό σταματάω.. σορρυ για το μεγάλο ποστ μ..
- 12-11-2008, 02:43 #92
Αν ήμουν στη θέση σου, όταν θα ήμουν έτοιμος να ανεξαρτητοποιηθώ, θα τον πλησίαζα σε μια \'\'οικογενειακή\'\' συγκέντρωση και θα τον έφτυνα μπροστά σε όλους. Όλους τους συγγενείς! Έτσι, να φύγει όλο το βάρος που κουβαλούσα πάνω μου! Την ξεφτίλα του να την κάνει σημαία και να την κουνάει. Δεν ντρέπονται λίγο οι θρασύδειλοι... Δεν αξίζει την κάλυψή σου, γιατί μπορεί να το ξανακάνει σε άλλον ο \'\'αδερφούλης\'\' σου. Μην αφήνεις το παρελθόν να σε κάνει κουμάντο. Δώσε ΤΕΛΟΣ στο παρελθόν. Είναι ΠΑΡΕΛΘΟΝ. Το μέλλον είναι μπροστά σου... Άρπαξέ το
Και όσον αφορά τις εξετάσεις σου, έχεις τις ευχές μου να περάσεις όπου επιθυμείς! Μην υιοθετείς το πνεύμα του \'\'πρέπει\'\' αλλα του \'\'θέλω\'\' και αν θες κάτι το καταφέρνεις...Η πολύ ανάλυση φέρνει παράλυση...
12-11-2008, 03:00 #93
Μακάρι αν δεν υπήρχε ο άμεσος κίνδυνος για τη σωματική μου ακεραιότητα να μπορούσα κι εγώ να κάνω κάτι τέτοιο που προτείνεις τσίφτη. Καμιά φορά φαντασιώνομαι ότι τον δείχνω με το δάχτυλο και λέω \"ΝΑ! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΩΜΑΛΟΣ\" ή ακόμα χειρότερα ότι τον ευνουχίζω από φόβο μην κάνει καμία μαλακία σε κανέναν άλλο. Αλλά δεν ανησυχώ πια γιατί αν δεν μπει φυλακή γιάυτό θα μπει σίγουρα και σύντομαι καθώς χρωστάει 200.000 € στις τράπεζες.
Πάντως πέραν του όλου αχτιού όπως λέει και η darkness δεν είναι η δημοσιοποίηση του που ηρεμει. Πιο πολύ είναι 1) η εξασφάλιση του να αποφυγεί να ξανακάνει τα ίδια σε άλλους 2) η αίσθηση ότι έχουμε συμμάχους. Αυτά λέω εγώ δεν ξέρω κι εσύ darkness τί πιστεύεις.
Επίσης να σου πω αυτό με το όνειρο είναι απόλυτα λογικό και σε καμία περίπτωση δεν τρελαίνεσαι. Είναι ο φόβος και το άγχος που δεν έχουν εξασθενήσει και βγαίνουν όπως νομίζουν στην επιφάνεια.
Ακόμη με το αγόρι, ναι πες του ότι έγινε και αν επιμένει για το ποιος γιατί όχι να μην του πεις αφού οπως λες ο άλλος είναι πια σε άλλη πόλη. Η κακή μου πλευρά βέβαια θα ήθελε και να το πεις για να τον σπάσει στο ξύλο, αλλά άσε με μένα, εσύ είσαι πολύ πιο λογική και συγκροτημένη κι ας μην το καταλαβαίνεις τώρα.
12-11-2008, 11:13 #94
darkness, εννοείται ότι δεν φταις εσύ! εγω απλά θέλησα να σου πω να μην εξαρτάς την λύτρωσή σου από το αν θα σε πιστέψουν ή όχι...για να μην νιώσεις ακόμα χειρότερα αν σε αμφισβητήσουν. δεν ξέρω που μένεις, αλλά απ΄ότι γνωρίζω ( δεν ειμαι ειδήμων όμως ) έχει σε διάφορες περιοχές στην Αθήνα...εγω θυμάμαι είχα πάει Φιλοθέη, αν και δεν συνέχισα, αλλά δεν είχε να κάνει με τους ανθρώπους εκεί, απλά ήμουν λίγο ξεροκέφαλη να δεχθώ βοηθεια...μπορείς να ψάξεις και να βρεις τα τηλέφωνα, τότε ηταν και δωρεάν και μιλούσες εσυ, δηλ. δεν χρειάζονταν επικοινωνία με κάποιο γονιό...σου λέω την δική μου εμπειρία πριν 10 χρόνια+, αλλά το πιθανότερο είναι πως αυτά γίνονται καλύτερα και όχι χειρότερα με την πάροδο του χρόνου. Κάτι άλλο που θέλω να σου πω και να το πιστέψεις...καλά κάνεις και βάζεις υψηλούς στόχους, μην σκέφτεσαι την αποτυχία...η προσήλωση σε στόχους που ειναι για σενα και κανέναν άλλο θα σε βοηθήσει πολύ...
...και επιτέλους στάματα να νιώθεις ότι φταις για όλα εσυ...καλή τυχή
12-11-2008, 23:32 #95
Darkness, όταν μίλησα για τιμωρία και εγώ δεν είχα στο νου μου αστυνομίες και τέτοια που ανέφερες αλλά κάτι περίπου σαν αυτό που λέει ο tsiftis. Δηλαδή να τα πεις με όποιον τρόπο εσύ προτιμάς και μετά να μην ξέρουν όλοι που να κρυφτουν. Ο αδελφός σου από την ντροπή του και οι γονείς σου από τις τύψεις που δεν άκουγαν αυτά που προσπαθούσες να τους πεις.
Λες ότι η τιμωρία θα σε ικανοποιούσε στιγμιαία, τι πιστεύεις ότι θα σου έδινε τη μεγαλύτερη ικανοποίηση? Τι θα ήθελες να συμβεί στη φάση που είσαι σήμερα?
Σου εύχομαι σήμερα να δεις ένα υπέροχο όνειρο...
17-11-2008, 16:39 #96
Originally posted by Darkness
. Αφήστε δε, που εγώ θέλω να γίνω παιδοψυχολόγος από μικρή!!!(το Όνειρο μου) Το τι έχω ακούει δε λέγεται. -Τι είναι αυτά?, αυτό δεν είναι επάγγελμα και άλλες τέτοιες βλακείες&#8230;και όταν έβλεπε ότι δε με έπειθε άρχισε άλλη τακτική->και σιγά ην περάσεις με το 16,5 που βγάζεις, και δεν θα βρεις δουλεία, δεν θα σε παίρνουν στα σοβαρά και αλλά τέτοια&#8230;είναι τελείως κολλημένη.
εύχομαι κουράγιο για το πρόβλημα σου....
όσον αφορά αυτά που έξησες..πιστεύω ότι είσαι τυχερή που σταμάτησε απο μόνο του.Ξέρω ότι νιώθεις πολυ άσχημα γι αυτό που σου έχει συμβεί.αλλα απο αυτα που βλέπω και ακούω γύρω μου συνηθως δε σταματάνε αλλα προχωράνε και ολοκληρώνουν αυτές τις άρρωστες επιθυμίες τους.
Όσο αφορα το θέμα με τον ψυχολόγο υπάρχει τρόπος να μιλήσεις με κάποιον και χωρίς χρήματα.Υπάρχουν τα κέντρα ψυχικής υγείας που προσφέρουν δωρεάν κάποιες επισκέψεις.
Το κακό που έχουν είναι οτι έχουν χρόνο αναμονής πάνω απο μήνα και ίσως να μην σε βολευουν οι ώρες που θα έχουν κενό για σένα.Το πιο δύσκολο βέβαια είναι να ξεκλέψεις το χρόνο να πας γιατί οταν μένεις με τους δικους σου το 2ωρο της επισκεψης μαζί με το πηγαινε - έλα θα φανεί.υπάρχουν και τηλεφωνικές υπηρεσίες που παίρνεις τηλ και κάνεις μια πρώτη κουβέντα με κάποιον απο το τηλ.Μετά βλέποντας και κάνοντας.αν θέλεις να σου πω τα τηλ στειλε ενα U2U η απαντησε μου στο φορουμ γιατι δεν τα έχω τώρα πρόχειρα.
όσον αφορα τους βαθμους κλπ....
οι γονείς μου δεν πιστεψαν ποτέ σε μένα.
κι όμως τα καταφερα σπουδασα...
είμαι μηχανικός Η/Υ σε κορηφαία εταιρία λογισμικού
εχω καλή θέση στην εταιρία αυτή..
όλοι με σέβονται και με αναγνωριζουν...
και οι γονεις μου ακομα και σήμερα νομιζουν οτι μάλλον είμαι ο υπάλληλος του κηλικειου στην εταιρία αυτή.
πλέον δεν με πειράζει...
ειναι κανόνας παντως οτι τους που ικανους ανθρώπους πρώτα τους εκτιμουν οι ξένοι και μετά οι δικοι τους ανθρωποι.
οι δικοί σου άνθρωποι δεν πιστευουν οτι το παιδι τους που καποτε του άλλαζαν τις πάνες ειναι επιστήμονας πλεον...
το έχουν πολλοι γονεις αυτο το προβλημα...
εγω πάντως με κατάθλιψη βαριάς μορφης απο τα 17 μου τουλάχιστον και οριακος απο τα 24 νομιζω...καταφερα καποια πραγματα..
με την βοηθεια του τηλεφωνου,των κέντρων ψυχικης υγείας κλπ...
μην το βάζεις κάτω μπορείς να τα καταφέρεις.
ισως να μην πιστεύει κανεις σε σένα.
πιστεψε στον εαυτο σου και άσε τους άλλους και γουρλόνουν τα μάτια τους με τις επιτυχιες σου...
27-11-2008, 01:02 #97
Μολις τωρα γυρισα από μια βολτα π ειχα παει, και μου ειπε η μανα μ ότι είναι εδώ..κοιμαται στο διπλα δωματιο..
θα κατσει για κανα δυο μέρες μου ειπαν..Ειμαι πολύ χαλια τωρα..δεν μπορω να κοιμηθω..ηδη από τις προηγουμνες μέρες δεν ημουν καθολου καλα γενικα…δεν ηξερα πως θα ερχοταν..φοβαμαι αυριο που θα γυρισω απ το σχολειο και θα μια μονη μου μαζι του…
Υ.Γ Δεν εχω τωρα κουραγιο αλλα θα απαντησω στα παλια μηνυματα σας αυριο-μεθαυριο..
27-11-2008, 02:20 #98
Μη φοβάσαι καλή μου. Δεν θα τολμήσει να τα επαναλάβει γιατί τώρα δεν τον παίρνει. Τότε του ήταν εύκολο γιατί ήξερε ότι δεν ήξερες πως να αντιδράσεις.
Αντικειμενικά δεν μπορεί τώρα πια. Έχεις το κινητό σου, τα τηλέφωνά σου τα σταθερά, το διαδύκτιο και ό, τι άλλο κρίνεις. Αυτός πρέπει να φοβάται. Αν, λέω αν, που δεν το φαντάζομαι ούτε μια στα χίλια, σε πετύχει μόνη σου και πλησιάσει, πες του πως αν πλησιάσει σε απόσταση πιο μικρή των 2 μέτρων, θα βιντεοσκοπήσεις με το κινητό τις κινήσεις του για να δουν μετά μερικοί -μερικοί αν τα βγάζεις από το μυαλό σου ή αν είναι πραγματικότητα. Η φώναξε το μεσημέρι μία φίλη σου στο σπίτι να φάτε και να διαβάσετε μαζί.
Καλή σου νύχτα και όπως είπαμε. Ο φόβος δεν έχει θέση στη καρδούλα σου πια. Μόνο ΄σ\' αυτόν.
27-11-2008, 02:59 #99
PREPΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΕΙΔΙΚΟ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕ ΔΩΣΕ ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ,ΕΧΩ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ Κ ΘΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΙΣΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΜΟΥ.ΓΙΑ ΟΠΟΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΜΕΙΛ ΣΤΟ [email protected] ΑΠΟ ΚΑΒΑΛΑ ΕΙΜΑΙ.
27-11-2008, 11:18 #100
Originally posted by Darkness
Μολις τωρα γυρισα από μια βολτα π ειχα παει, και μου ειπε η μανα μ ότι είναι εδώ..κοιμαται στο διπλα δωματιο..θα κατσει για κανα δυο μέρες μου ειπαν..Ειμαι πολύ χαλια τωρα..δεν μπορω να κοιμηθω..ηδη από τις προηγουμνες μέρες δεν ημουν καθολου καλα γενικα…δεν ηξερα πως θα ερχοταν..φοβαμαι αυριο που θα γυρισω απ το σχολειο και θα μια μονη μου μαζι του…
Υ.Γ Δεν εχω τωρα κουραγιο αλλα θα απαντησω στα παλια μηνυματα σας αυριο-μεθαυριο...εγω θα σε συμβουλευα, πέρα απο όλα τα άλλα, να απευθυνθεις στα κεντρα εφηβων ψυχικής υγιεινής και να κανεις εκει μια προσπάθεια, πιστευω θα σε βοηθήσει. φαινεται να εχεις πολλα ομορφα στοιχεια μεσα σου...και θα ηταν πολυ θετικο να απαλλαγεις οσο αυτο γινεται απο τους εφιάλτες του παρελθόντος..
27-11-2008, 11:59 #101
Darkness με μεγάλη δυσκολία θα σου γράψω, για να καταλάβεις οτι δεν είσαι μόνη κ ότι πρέπει να δεις ειδικό το συντομότερο. Είμαι 26 χρονών κ πίστεψέ με, όσο το αφήνεις, τόσο χειρότερο γίνεται κ το μόνο που καταφέρνεις, είναι να κάνεις μεγαλύτερο κακό στον εαυτό σου. 6 μήνες έχω μόλις που βλέπω ψυχίατρο, δεν έχω καταφέρει να ανοιχτώ ή να περιγράψω το τι συνέβει τότε, απο τα όσα μπορεσα να πω, η ψυχ μου είπε οτι βιάστικα κ κακοποιήθηκα κατ\'επανάληψη, ακόμα οι λέξεις κ μόνο με κάνουν να τα χάνω κ να θέλω να δώσω τέρμα, αλλά υπάρχει επιστροφή κ υπάρχει τρόπος να καταλαγιάσουν όλα αυτά όπως με διαβεβαιώνει η ψυχ. Πρέπει να το αντιμετωπίσεις, αν όχι πρακτικά κ εννοώ λέγοντας στους δικούς σου το τι συνέβη τότε κ προκαλώντας αντιδράσεις που μάλλον δεν θα βγάλουν πουθενά, γιατί όλες αυτές οι σκέψεις σου, έχουν περάσει απο μέσα μου κ τις νιώθω ακόμα, τοτε θα σου πρότεινα, φυσικά κ να δεις ειδικό, έστω κ κρυφα απο τους δικούς σου, δεν χρειάζεται να ξέρουν κάτι που οι ίδιοι δεν ηταν ικανοί να καταλάβουν κ γράφτα, σε χαρτί, στο φορουμ, οπουδήποτε κ όχι σαν αποχαιρετηστήριο γράμμα, γράφτα για να βγούν απο μέσα σου, ώσπου να δεις ειδικό κ να νιωσεις οτι μπορεις να το αντιμετωπίσεις. Πηγαίνω σε ΚΨΥ κ όντως είναι δωρεαν, υπάρχουν στις περισσότερες περιοχες κ αν νομίζεις οτι δεν μπορείς να περιμένεις εναν μήνα, τότε μπορεί να σε δει κάποιος άμεσα. Μην το αφήνεις στην τύχη του, αρκετά το άφησες, ξεκίνα να κάνεις κατι για εσένα, για τον εαυτό σου κ ασε τους άλλους, σιγά σιγά θα διαπιστώσεις ότι κανείς δεν μπορεί να βοηθήσει αν εσύ η ίδια δεν βοηθήσεις τον εαυτό σου. Κ κάτι τελευταίο γιατι φαντάζομαι έγινα ήδη κουραστική, δεν αξίζει το κόπο να αυτοκτονησεις κ εγω έχω κάνει αμέτρητες απόπειρες, ποιο το νόημα τελικά; κανένα! κάνε πράγματα που θα σε ικανοποιούν εσένα, θα σε γεμίζουν κ θα σου δίνουν δύναμη να συνεχίσεις. Μην μείνεις κ εσύ αμέτοχη στη ζωή σου, μην το κάνεις αυτό σε σένα! Καλή δύναμη κ κουράγιο σου εύχομαι!
28-11-2008, 01:07 #102
Darkness ama su prokalei toso fobw kai asxima sinesthimata forntise na min eisai mazi tou taftoxona moni sto spiti. Pigene se mia fili su , pane kapou gia kafe , i bres kati na kaneis mexri na gyrisoun oi gwneis sou . Mexri na fygei ksana, alla kukla mu nwmizw exeis ti dynamei na baleis ena stop se ola afta , kai na ksanabaleis ti zwi su stin fysiologiki tis roi gia tin ilika su. Den tha su grapsw polla ute tha se katefdthinw ti na kaneis , to mono pou thelw na pw , einai oti toso paidia exeis sto plebro su ean nwmizeis oti mporume na boithisume kapou pio emprakta min distakseis na to epixeiriseis.
Maraki synxaritiria gia afta pou grafeis , poly xairwme pou diabazw tetia keimena apo senaSefxaristw gia tin xara pou mu edwses
29-11-2008, 14:49 #103
Να υπενθυμίσω ότι αποφεύγουμε τα greeklish σε αυτό το φόρουμ.
15-01-2009, 00:39 #104
Καλησπέρα παιδιά! Άργησα πολύ να απαντήσω αλλα δεν ειμουν καλα..
Toosensible αν θες δωσε μου τα τηλεφωνά για το κεντρο.Ευχαριστω!
Λοιπόν εκείνες τις 2 μέρες που ήρθε, μια φορά τον είδα για 5 λεπτά αλλά συνεχεία τον άκουγα μέσα απ το δωμάτιο μου. Ήρθε να μου μιλησει το
ένα βράδυ ,ειπα έχω δουλεία και δεν άνοιξα…πάντως αν ηθελε να μου κανει κακο και με πετύχαινε μονη..ανετα.. είναι 1,90 και με πολύ δυναμη, με το ένα χερι με ακινητοποιεί..
Έμαθα πως οι γονείς ου όταν τελειώσουν οι πανελλήνιες μου θελουν να μετακομίσουν στην πόλη του!!!και για αρχη μέχρι να βρουν δικό τους ,σπιτι του που είναι μεγάλο και μένει μονος.. δηλαδή ελεος πως τους ηρθε?εγω τωρα τι να πω?θα δηλώσω αλλού αλλα και αθηνα .εγώ μαζι τους δεν παω καθόλου, καλυτερα να πεθανω.
Εκτός από αυτό, θελω να σας ρωτήσω κατι.. μια φορά μιλούσα με την κολλητή μου και μου ανέφερε την συχώρεση ως μια λυση αλλα πως θελει μεγαλείο ψυχής .Θύμωσα παρα πολύ ήθελα να της φωνάξω, αλλα προσπάθησα να φανώ λογική αλλα ακόμα δεν μπορω να την δεχτω αυτή τη λυση .Δεν το χωραει το μυαλο μου…ποια είναι η δικη σας γνωμη??
Σας ευχαριστώ όλους παρααα πολύ..με βοηθατε πολύ, και ας μην εχω καταφερει να κανω και κατι πολυ σημαντικο ακομα...
15-01-2009, 21:53 #105
darkness, καταρχην θελω να σου επισημάνω ότι εχεις καταφέρει κάτι πολύ σημαντικό, κακώς δεν το βλέπεις, μιλάς γι αυτό ( έστω εδώ ) και κυρίως έχεις όνειρα και σχέδια για κάτι καλύτερο στην ζωή σου, οπότε αναγνώρισε στον εαυτό σου τα δυνατά του σημεία, το δικαιούται
...
όσο για την ερώτησή σου περί συγχώρεσης, σημασία δεν έχει τί νομίζει καθένας εξ ημών, ή η φίλη σου, αλλά εσύ η ίδια...προσωπικά, δεν είμαι υπέρ των άκρων, θεωρώ ότι και τα δύο οδηγουν σε πόλωση και επιβαρύνουν την ψυχολογία σου...για την ώρα εγώ τουλάχιστον διακρίνω ότι ακόμα φοβάσαι, οπότε μην βάζεις και άλλα στο μυαλό σου την στιγμή που δεν μπορείς να τα αντέξεις, μην φορτώνεις τον εαυτό σου με απαιτήσεις που δεν σου ανήκουν...νομίζω πως αυτό που προέχει είναι να νικήσεις τον φόβο σου και όχι να συγχωρέσεις κανέναν. ο στόχος σου είσαι εσύ και η δική σου ηρεμία, και για την ώρα το βασικό σου βήμα είναι να νικήσεις τον φόβο...
και να μην ξεχνάς να πιστεύεις στον εαυτό σου..
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση