Results 91 to 105 of 150
Thread: Σοβαρό πρόβλημα
-
09-11-2015, 15:31 #91
στην αρχη μπορει να το δει με κάποια επιφύλαξη το δωράκι...σιγα σιγα θα τα απολαμβανει..... και για να μην ξεφραγκιαστεις εντελως..πάρε κάτι χαζο - γλυκουλι που να γραφει μανουλα επάνω..ενα μαξιλαρακι- μια κουπα..κατι.. και πες της ότι το διαλεξε το μωρο σας... ;).. την "τρομερή" ωρα που ξαναβγαίνει στην πραγματική ζωη..μια θετική ατμόσφαιρα ισως την κάνει να αισθανθει λίγο πιο όμορφα.. ακομα και αν το δειξει οτι δεν το εκτιμάει ... σε καθε περιπτωση ειναι πιο ευχάριστο απο μια απλη μεταφορα νοσοκομειο-σπίτι ... βεβαια εσυ τα ξερεις καλύτερα τα κουμπιά της ...τι της άρεσε οποτε ειμαι σιγουρη οτι θα βρεις κατι ..το θεμα είναι να μπορεις εσυ να μπεις σε ολη αυτην την διαθεση...μπορει όλο αυτο να σε εχει εξαντλησει και ειναι λογικο.
η γνωμη μου ειναι ότι πρέπει να αποδυναμωσεις την αρνητίλα και πιθανον καποια δηλητηρια της πολυ πιο ψυχωτικης πεθερας σου!
(-ίσως και αυτος να ήταν ενας λόγος που δεν την ηθελαν οι δικοι σου, γιατι καταλαβαν τι κουμασια γονεις εχει-)
- 09-11-2015, 15:33 #92
09-11-2015, 16:16 #93
27 ετών είναι όπως είπα και παραπάνω, δεν είναι θέμα πόσες παράλογες μέρες έχει, μπορεί να μην σκεφτεί και καθόλου παράλογα μπορεί να δει κάτι που να κάνω όμως και να το πάρει τελείως στραβά...Είναι αναλόγως την στιγμή...Η ενέσα δεν ξέρω πως λέγεται, θα δω αύριο που θα μας πουν τι να παίρνει, μία φορά τον μήνα θα την κάνει για να την κρατάει σε περίπτωση που δεν πάρει τα φάρμακα της. Δεν έχει καμία σχέση το πως ηταν πριν την νοσηλεία με το πως ειναι τωρα...Οι περίεργες σκέψεις έχουν μειωθεί κατά πολύ αλλά δεν έχουν εξαλληφθεί εντελώς...έχει καταλάβει ότι είχε κάποιο θέμα αλλά ίσως όχι στον επιθυμητό βαθμό ακόμα...Last edited by Giannoulisboy; 09-11-2015 at 16:42.
09-11-2015, 17:38 #94
Θα ήταν καλό να αλλάξετε σπίτι, να νοικιάσετε αλλού.
09-11-2015, 18:27 #95
09-11-2015, 18:48 #96
@rea η σχιζοφρένεια συνήθως προκύπτει στους άνδρες στο τέλος της εφηβείας ή στην αρχή της ενήλικης ζωής 18-25 συνήθως και στις γυναίκες πιο αργά.Υπάρχει κ παιδική σχιζοφρένεια αλλά είναι σπάνια.Δεν γεννιέσαι με αυτό,δεν είναι νοητική υστέρηση.Πιο πιθανό είναι ο πάσχον να έχει υψηλό IQ.H πρόγνωση για τις γυναίκες πάντως είναι καλύτερη.
@Giannoulisboy θα δεις πως αν συνεχίσει την θεραπεία θα βελτιώνεται,ειδικά αν βρει κ ένα φάρμακο με τις λιγότερες παρενέργειες.Πρώτα θα φύγουν τα θετικά συμπτώματα δηλαδή οι παράλογες ιδέες.Στην πορεία μπορείς να διακρίνεις αν πάσχει και από αρνητικά,όπως μειωμένο κίνητρο να κάνει πράγματα,αντικοινωνικότητ� �,αλογία,απρόσφορο συναίσθημα.
Τα συναισθήματα της για σένα και το παιδί καθώς και η ταυτότητα για τον εαυτό της ίσως να είναι μπερδεμένα σε αυτή τη φάση.
Εγώ όταν το βίωνα,χαρακτήριζα την ψύχωση με Λερναία Ύδρα,γιατί όσο καθάριζε το μυαλό μου κάποιο νέο πρόβλημα εντόπιζα.Είναι πολλά τα συμπτώματα και θέλει επιμονή.
Η ανοσογνωσία είναι συχνό φαινόμενο σε αυτή την πάθηση,δηλαδή να μη αναγνωρίζεις πως έχεις πρόβλημα.Σε λίγο καιρό θα το καταλάβει καλύτερα.
Το πιο πιθανό είναι να νιώθει αλλαγμένη μέσα της και η σχέση σας ίσως σ'αυτή την φάση περάσει κρίση.Θέλει υπομονή και κατανόηση.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
09-11-2015, 18:54 #97
υπαρχει ουσια που αμα την παρεισ παθαινεισ σχιζοφρενεια αλλα δεν κατατασεται στα ναρκωτικα
τα ναρκωτικα πεντε ουσιεσ ειναι υπαρχουν ενα εκατομυριο αλλεσ και για καλο και για κακο
αλλα δεν τισ βγαζουν στο εμποριο γιατι δεν ξερωΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
09-11-2015, 19:06 #98
Αντικοινωνικοτητα και κινητρο να μην κανει κατι δεν ειχε και ουτε εχει καθολη την διαρκεια της νοσηλειας της, μια μερα πριν την νοσηλεια της εκανε ιδιαιτερα χωρις κανενα προβλημα, ημουν σπιτι και ακουγα το μαθημα, λατρευει την δουλεια της, ακομα και μεσα στο νοσοκομειο διαβαζει φιλολογικα βιβλια και πολλοι ασθενεις την ρωτουν πως μπορει και διαβαζει με τα φαρμακα που παιρνει...την στεναχωρει που εχασε τα ιδιαιτερα της και θα πρεπει να περιμενει μαλλον με την νεα σχολικη χρονια για να ξαναψαξει για μαθηματα. Η γυναικα μου τελειωσε την σχολη της σε 4 χρονια, 3η σε ολη την σχολη και με υποτροφια, εχει κανει μεταπτυχιακο στα λατινικα και στις μαθησιακες δυσκολιες...
09-11-2015, 19:23 #99
Όλα αυτά που είπες όπως το καλό μορφωτικό επίπεδο και το ότι δεν έχει γνωστικά προβλήματα όπως συγκέντρωσης και μνήμης καθώς και αρνητικά είναι παράγοντες καλής πρόγνωσης.Πιστεύω θα το ξεπεράσει το πρόβλημα αρκεί να είναι συνεπής με την αγωγή της.
It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
09-11-2015, 19:24 #100
Είναι επιλόχειος ψύχωση;;Σας είπαν διάγνωση ή θα περιμένουν κάποιο διάστημα;;
It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
09-11-2015, 19:47 #101
Δεν μου λενε διαγνωση ακριβη, τους ρωταω απο τι το επαθε κ μου απαντανε απο αγχος, πιεση και ισως κ αλλους παραγοντες που δεν μου τους αναφερουν, οταν ρωταω πως λεγεται η παθηση μου λενε οτι εχει ψυχωτικη διαταραχη, τωρα τι να πω δεν ξερω, μηπως και αυτοι δεν ξερουν ακριβως; Τι να περιμενουν καποιο καιρο;αφου αμα βγουμε αυριο μετα ιδιωτης θα μας παρακολουθει... Αυτο το οτι δεν εχει αποδιοργανωθει μου το ειπαν κ οι γιατροι οτι ειναι καλο, βασικα μου ειπαν πως αμα η γυναικα μου μιλησει με καποιον τριτο ο αλλος δεν θα καταλαβει τπτ γιατι δεν θα πει τπτ το περιεργο και οντως μια μερα πριν την νοσηλεια πηγαινε για καφε με φιλες της κ ολα ηταν κομπλε, οταν γυρνουσε μαζι μου ομως χαμος...οτι να ναι...δεν ξερω ρι να πω.
09-11-2015, 20:33 #102
Ρέα συνήθως έρχεται λίγο πριν τα 18 ή λίγο μετά και έχω διαβάσει πως όσο το αργότερο έρχεται,έχει καλύτερη πρόγνωση!Βέβαια τίποτα δεν είναι De Facto!
Το ευχάριστο είναι πως η γυναίκα του είναι λειτουργική και έχει μειωθεί η αποδιοργάνωση της!
Με την αγωγή που της δίνουν έχουν μειωθεί αρκετά ή εξαλειφθεί τα <Θετικά> Συμπτώματα που έχει.Και η Αλοπεριδόλη (Αloperidin) που παίρνει,μειώνει τα <Θετικά> συμπτώματα της Ψύχωσης.
Θετικά συμπτώματα:Mπορούν να περιλαμβάνουν παραληρητικές ιδέες, αποδιοργανωμένη σκέψη και ομιλία, και απτικές, ακουστικές, οπτικές, οσφρητικές και γευστικές ψευδαισθήσεις, τυπικά θεωρούνται ως εκδηλώσεις της ψύχωσης. Οι ψευδαισθήσεις είναι επίσης τυπικά συνδεδεμένες με το περιεχόμενο του παραληρητικού θέματος.
Τα θετικά συμπτώματα γενικά ανταποκρίνονται καλά στη φαρμακευτική αγωγή.
Τα αρνητικά συμπτώματα είναι ελλείμματα των κανονικών συναισθηματικών αντιδράσεων ή άλλων διαδικασιών σκέψης, και ανταποκρίνονται λιγότερο καλά στη φαρμακευτική αγωγή.Αυτά περιλαμβάνουν συνήθως επίπεδο ή αμβλύ συναίσθημα και συγκίνηση, φτώχεια του λόγου (αλογία), αδυναμία να νιώσουν ευχαρίστηση (ανηδονία), έλλειψη της επιθυμίας να δημιουργήσουν σχέσεις (ακοινωνία), και η αβουλησία (avolition).Η έρευνα δείχνει ότι τα αρνητικά συμπτώματα συμβάλλουν περισσότερο στην κακή ποιότητα ζωής, την λειτουργική ανικανότητα, και το βάρος στους άλλους από ότι τα θετικά συμπτώματα.Οι άνθρωποι με εμφανή τα αρνητικά συμπτώματα έχουν συχνά μια ιστορία κακής προσαρμογής πριν από την έναρξη της ασθένειας, και η ανταπόκριση στην φαρμακευτική αγωγή είναι συχνά περιορισμένη.
Τα ξέρω από φίλο που πέρασε τέτοια φάση!Τώρα είναι μια χαρά και βγαίνουμε για καφεδάκια!Υπομονή φίλε Γιαννούλη,το πολύ δύσκολα μάλλον τα πέρασες..!
H ένεση που κάνει λέγεται Xeplion (Παλιπεριδόνη) και χορηγείται για να σταθεροποιεί το αποτέλεσμα της Αλοπεριδόλης (Αloperidin).Last edited by Stavros; 09-11-2015 at 20:52.
09-11-2015, 20:38 #103
αυτό με το IQ είναι ευρέως γνωστό, η ανθρωπότητα χρωσταει πολλα σε σχιζοφρενείς διάνοιες στον τομέα της επιστήμης... οπως και οι καταθλιπτικοι στον τομέα της τέχνης... αλλά αυτο το "προκύπτει" που λες δεν το καταλαβαινω...πως χτυπάει σαν τον καρκίνο?..ή γεννιεσαι με αυτην την "διαταραχη" η οποία εκδηλώνεται αργότερα στην ζωη σου...? εσυ σιγουρα θα ξερεις περισσοτερα πάνω σε αυτο. και ποτε γινετε επικίνδυνη?
09-11-2015, 20:58 #104
Οι άλλοι παράγοντες ίσως θα μπορούσαν να είναι κι οι δύσκολες οικογένειές σας, αλλά ίσως ακόμα κι
η μεταξύ σας σχέση... Είσαστε καλά μαζί;
Ίσως δηλαδή να χρειάζεται κι εσύ να ζητήσεις επαγγελματική βοήθεια για να στηρίξεις τη γυναίκα σου.
Πάντως, τα ψυχολογικά δεν εμφανίζονται από το πουθενά. Μπορεί κάποια αφορμή να πυροδότησει την εκδήλωση
συμπτωμάτων..., αλλά σε καμία περίπτωση τα συμπτώματα δεν είναι το ίδιο το πρόβλημα.
Αυτό προϋπήρχε κι ίσως είναι μάλλον οι επιβαρυμένες συνθήκες της ζωής της... που ευθύνονται γι' αυτό.
Σίγουρα όμως όλα τα προβλήματα έχουν λύσεις, όπως έχουν κι αίτια με συνέπειες. Πολλές φορές δεν θέλουμε
να δούμε ούτε τα μεν, ούτε τα δε... Ελπίζω κι εύχομαι να ξεπεραστούν όλα το συντομότερο! :)
Αν θες επικοινώνησε και με τον ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή Κλεάνθη Γρίβα.Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
09-11-2015, 21:02 #105
Είναι μια πάθηση του εγκεφάλου και οι αιτίες της είναι άγνωστες ακόμα καθώς και η ίαση της.Πιστεύεται πως έχει κάποιον γενετικό,βιολογικό και περιβαλλοντικό παράγοντα.
Υπάρχει ένας συνδιασμός συνθηκών που μπορεί να το πυροδοτήσουν αλλά η επιστήμη ακόμα δεν έχει βρει συγκεκριμένες αιτίες.Το άγχος είναι ένας παράγοντας εκλυτικός.
Οι ασθενείς μπορεί να γίνουν επικίνδυνοι για τον εαυτό τους αν έχουν καταθλιπτικά συμπτώματα ή ακουστικές παραισθήσεις που τους λένε να κάνουν κακό στον εαυτό τους.Επικίνδυνοι και για τους γύρω τους μπορεί να γίνουν για τους ίδιους λόγους.Στατιστικά δεν είναι τόσο μεγάλο το ποσοστό όσο νομίζουμε.Περισσότερο κακό στον εαυτό τους μπορούν να κάνουν παρά στους αλλους.Συνήθως γίνονται επικίνδυνοι όταν αισθάνονται απειλή και είναι σε άμυνα.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti