ανεργία
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 72

Thread: ανεργία

Senior Member

ανεργία

ο χειρότερος μου εφιάλτης ήταν να μην έχω δουλειά ! γιατί αν δεν έχεις δουλειά πως μπορείς να σκεφτείς για όλα τα άλλα ...

και να ορίστε που σταμάτησα να κυνηγάω την δουλειά μου ένεκα περιπετειών όπως ( παρενόχληση κ.α. ) που μ έκαναν να ξεκόψω μαχαίρι από αυτόν τον επαγγελματικό κύκλο ...

Την λογικά εννοούμενη μελαγχολία διαδέχθηκαν περιόδοι κατάθλιψης που με έριξαν για χρόνια στα αζήτητα και τώρα σε καλή φάση ... να είμαι πάλι με χωμένη στις αγγελίες να αγναντεύω το τίποτα ..

Το τίποτα γιατί φρόντισαν να μου κόψουν τα φτερά με τον ένα ή άλλο τρόπο ως νεοεισερχόμενη στην αγορά εργασίας .. οι παλιές καραβάνες ..

Και δεν έβρισκα την δύναμη έστω .. να κάνω μια δεύτερη σχολή .. που θα μου εξασφάλιζε ένα πιο σίγουρο μέλλον ...

Τώρα πλέον ούτε τα περιθώρεια γι αυτό δεν έχω .. και εδώ που βρίσκομαι ..μηδέν ευκαιρίες .. μηδέν ευκαιρίες επαγγελματικές σούπερ ατυχία και στα προσωπικά ... και με το διπλό πένθος που άρχισα να το συνήθιζω στην πλάτη μου .. .

που θα πάει αυτό το βιόλακι ?????? επιτέλους ... αλλά σας το είπα ... εγώ ... "τα καλύτερα έρχονται από την Κίνα ... με χελώνα κουτσή .. !"
    Tα καλύτερα έρχονται από την Κίνα... με χελώνα κουτσή

Senior Member
    Καλημέρα turtle, δεν ξέρω αν αυτό θα σε βοηθήσει καθόλου αλλά σε καταλαβαίνω...ήμουν δυο χρόνια άνεργη κι ίσως να το αντιμετωπίσω ξανά αυτό το πρόβλημα...

Πάντως αν σε κάνει να χαρείς καθόλου, εμένα μου φτιάχνει λίγο την διάθεση η υπογραφή σου...είναι αν μη τι άλλο πρωτότυπη... :)
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Κύκνος View Post
    Καλημέρα turtle, δεν ξέρω αν αυτό θα σε βοηθήσει καθόλου αλλά σε καταλαβαίνω...ήμουν δυο χρόνια άνεργη κι ίσως να το αντιμετωπίσω ξανά αυτό το πρόβλημα...

Πάντως αν σε κάνει να χαρείς καθόλου, εμένα μου φτιάχνει λίγο την διάθεση η υπογραφή σου...είναι αν μη τι άλλο πρωτότυπη... :)
    Καλή σου μέρα Κύκνε !
    Στην υπογραφή υπάρχει μια κρυφή αισιοδοξία μες την γενικότερη μαυρίλα ..

η μέρα ξεκινά σήμερα ξεκινώ φορτσάτη για να ψαχτώ κ πάλι .. προσπαθώ να μην κάνω μαύρες σκέψεις ... παρέα με το St. Johns wart ..

τελειώνοντας τη σχολή ( μη ρωτήσεις ποια ) με είχαν κάνει να πιστέψω πως σ αυτήν αρχίζουν κ τελειώνουν όλα .. ακόμα κ το τέλος του κόσμου ένα πράγμα

ήμουνα πολύ ανοιχτό μυαλό .. τελικά για να αντέξω αυτή τη νοοτροπία .. μια νοοτροπία που μόνο πίσω μπορεί να σε πάει ..

το καλό που απομακρύνθηκα από αυτούς ήταν τελικά αυτό ξαναβρήκα τον εαυτό μου .. και ένας λόγος που δεν θέλω να τους πλησιάζω είναι ότι προσπαθούν να μου επιβάλλονται απλά .. και όχι να βοηθήσουν ..πραγματικά ..

ένα τεράστιο μπλιαχ ! Ούτε αρχίζουν ούτε τελειώνουν όλα σ αυτούς .. η γη γυρίζει για όλους ...κ δεν τελειώνει σ ένα επάγγελμα ή μια ενασχόληση ...γιατί οι άνθρωποι έχουμε διάφορες ανάγκες ..

τη μια θέλουμε να κουρευτούμε , την άλλη θέλουμε να βαφτούμε , την άλλη να πιούμε τον καφές κ.ο.κ.

Και ως εργαζόμενοι , εργασία είναι αυτή που παίρνουμε κ δίνουμε σεβασμό .. και στο χώρο που ήμουν ... τώρα που το βλέπω από μακριά .. με πιάνουν τα γέλια .. ( από τα νεύρα μου ) !

Senior Member
    Τον χειροτερο σου εφιαλτη τον βιωνει η μιση Ελλαδα.. Ριξε το στην τρελα και την κορδελα γιατι τα πραγματα θα χειροτερεψουν ακομα πιο πολυ.
    Και αυτοι που εργαζονται για 500 ευρω δουλευουν και δν τα παιρνουν και στην ωρα τους.
    Να εχουμε την υγεια μας και οτι βρεξει ας κατεβασει! Δυστυχως ολοι μας αφησαμε να φτασει εδω το πραγμα.. Εργασια και Ελλαδα πλεον ειναι ανεκδοτο.

Mνημόνιο χαίρομαι πάρα πολύ που σε βλέπω (άσχετο αλλά χάρηκα)

Χελώνα, αυτό που λες για την δεύτερη σχολή και το αποκλείεις, δεν ξέρω βέβαια για ποιους λόγους... θα σου πω πως εγώ στα 33 μου (ελπίζω την Δευτέρα να πιάσω δουλειά η οποία θα αποφέρει ένα 25αρι την ημέρα) αποφάσισα να πάω να βγάλω ιεκ... Δεν έχω σπουδάσει τίποτα με αποτέλεσμα στα 33 μου και με την ανεργία που υπάρχει να μην έχω καν κλάδο να ψάχνω για δουλειά εκτός από καθαρίστρια... κι αυτό μέσω γραφείων ενοικιάσεως ανθρώπινου δυναμικού...

Αυτό που θέλω να σου πω και επειδή νομίζω πως είσαι πολυ μικρότερη μου... είναι πως όσο δύσκολο και να ναι προσπάθησε να το κάνεις.. αν πιστεύεις πως θα σου ανοίξει νέους δρόμους που βγάζουν και κάπου...

Δεν καταλαβα σε ποιους αναφέρεσαι στο κείμενο σου οτι απομακρύνθηκες... γονείς ή εργοδότες? Και γιατί δεν ψάχνεις πάνω σ' αυτό που ξέρεις να κανεις σε άλλη εταιρεία?

Και ένα καλο που διάβασα σε ένα τοίχο: "Δουλειά, είτε την έχεις είτε δεν την έχεις, γκρινιάζεις."
    Να πηδιέστε σαν τους σκύλους ξέρετε, να αγαπάτε σαν αυτούς ούτε λόγος.

Senior Member
    Quote Originally Posted by καθρεπτης View Post

Χελώνα, αυτό που λες για την δεύτερη σχολή και το αποκλείεις, δεν ξέρω βέβαια για ποιους λόγους... θα σου πω πως εγώ στα 33 μου (ελπίζω την Δευτέρα να πιάσω δουλειά η οποία θα αποφέρει ένα 25αρι την ημέρα) αποφάσισα να πάω να βγάλω ιεκ... Δεν έχω σπουδάσει τίποτα με αποτέλεσμα στα 33 μου και με την ανεργία που υπάρχει να μην έχω καν κλάδο να ψάχνω για δουλειά εκτός από καθαρίστρια... κι αυτό μέσω γραφείων ενοικιάσεως ανθρώπινου δυναμικού...

Αυτό που θέλω να σου πω και επειδή νομίζω πως είσαι πολυ μικρότερη μου... είναι πως όσο δύσκολο και να ναι προσπάθησε να το κάνεις.. αν πιστεύεις πως θα σου ανοίξει νέους δρόμους που βγάζουν και κάπου...

Δεν καταλαβα σε ποιους αναφέρεσαι στο κείμενο σου οτι απομακρύνθηκες... γονείς ή εργοδότες? Και γιατί δεν ψάχνεις πάνω σ' αυτό που ξέρεις να κανεις σε άλλη εταιρεία?

Και ένα καλο που διάβασα σε ένα τοίχο: "Δουλειά, είτε την έχεις είτε δεν την έχεις, γκρινιάζεις."
    Γεια σου Καθρεπταρα μου , ηθελα να σου στειλω πμ αλλα δεν μου επιτρεπεται ακομα και εγω χαιρομαι που σε "ξαναβλεπω" ! Εγω ηρθα μες στην Αθηνα να ψαχνομαι και πραγματικα η πικρα ειναι απεριγραπτη ειτε εχεις τελειωσει καποιο αντικειμενο ειτε οχι!Εγω και για καθαριστρια παω δεν εχω θεμα αλλα οχι για 500 ρε κερατα!οχι!
    Επισης βλεπω σε αγγελιες να παιζει ηλικιακο οριο στα 25-28 . Αλλες θελουν τουλαχιστον 5ετη προυπηρεσια πχ για φουρνο! Γελας και κλαις μαζι.. Απο την αλλη αν δεν εχεις γνωστο>?? Χεσε μεσα!
    Τελος αυτο που διαβασες σε εναν τοιχο εχει αποκαθηλωθει πια πιστεψε με χεχε.. Υπομονη και επιμονη.

500? σε άλλη χωρα ζεις ε?

Επειδή αν θυμάσαι δούλευα καθαρίστρια θα σου πω και λεπτομέρειες... πρώτον το 90% είναι μέσω γραφείων που νοικιάζουν εργαζομένους και παίρνουν τις δουλειές από τις εταιρείες και από το δημόσιο με μειωδοτικούς διαγωνισμούς η οποίοι στην καλύτερη κρατάνε ένα χρόνο, στην χειρότερη διμηνο... αυτό σημαίνει πως κάθε 2-3 μήνες πρέπει να ψάχνεις για δουλειά... Το τετράωρο είναι το μέγιστο που μπορείς να βρεις, συνήθως είναι ωριαία ή δίωρα, αυτό σημαίνει πως έχεις 2-3 δουλειές ωριαίες ή διωρες αν είσαι τυχερός και πας από το ένα μέρος στο άλλο με αποτέλεσμα να δουλεύεις 4 ώρες αλλά να είσαι στους δρόμους 8-10. Ωρομίσθιο από 1,80 μέχρι 3. Αν ήταν 500 ευρώ σταθερό και χωρίς ιδιαίτερες μετακινήσεις θα το έκανα ακόμα αλλά το περισσότερο που είχα πάρει ήταν 350 νομίζω...
    Να πηδιέστε σαν τους σκύλους ξέρετε, να αγαπάτε σαν αυτούς ούτε λόγος.

Senior Member
    500? σε άλλη χωρα ζεις ε?

Επειδή αν θυμάσαι δούλευα καθαρίστρια θα σου πω και λεπτομέρειες... πρώτον το 90% είναι μέσω γραφείων που νοικιάζουν εργαζομένους και παίρνουν τις δουλειές από τις εταιρείες και από το δημόσιο με μειωδοτικούς διαγωνισμούς η οποίοι στην καλύτερη κρατάνε ένα χρόνο, στην χειρότερη διμηνο... αυτό σημαίνει πως κάθε 2-3 μήνες πρέπει να ψάχνεις για δουλειά... Το τετράωρο είναι το μέγιστο που μπορείς να βρεις, συνήθως είναι ωριαία ή δίωρα, αυτό σημαίνει πως έχεις 2-3 δουλειές ωριαίες ή διωρες αν είσαι τυχερός και πας από το ένα μέρος στο άλλο με αποτέλεσμα να δουλεύεις 4 ώρες αλλά να είσαι στους δρόμους 8-10. Ωρομίσθιο από 1,80 μέχρι 3. Αν ήταν 500 ευρώ σταθερό και χωρίς ιδιαίτερες μετακινήσεις θα το έκανα ακόμα αλλά το περισσότερο που είχα πάρει ήταν 350 νομίζω...
    Αμα σε ενδιαφερει να σου στειλω αγγελιες που αφορουν 500ρια (τα οποια εμενα δεν με βγαζουν για να σταθω στα ποδια μου ΜΟΥ) . Οσο για τα διμηνα που λες παντου ετσι ειναι για να μην εχεις δικαιωματα.. αφου καταργουνται οι συλλογικες συμβασεις και παμε στις ατομικες που σου λεει ο εργοδοτης το και το και αμα γουσταρεις... να κοιτα ουρα απο πισω!
    Βλεπεις και 12 ωρα με 400 ευρω!! Ειναι που δεν εχω κεφια αλλιως θα τους επαιρνα ενα τηλ μονο για να τους φτυσω.
    Ξεφτιλιστηκαν τα παντα.. και επεται συνεχεια.

Senior Member
    Ακομα και δευτερη σχολη να εβγαζες δεν θα εβρισκες δουλεια ουτε θα ειχες εξασφαλισμενο μελλον, δεν βρισκω δουλεια πουθενα και ειμαι πολυ νεος και σε ολες τις δουλειες ζητανε προυπηρεσια τουλαχιστον 3 χρονων και αφου αποφοιτησα προπερσι απο την σχολη μου πως να εχω τοση προυπηρεσια? Δεν υπαρχει τιποτα καλο σε αυτην την χωρα πλεον, σκετη απογοητευση ειναι.

Senior Member
    Quote Originally Posted by mnimonio is back View Post
    Τον χειροτερο σου εφιαλτη τον βιωνει η μιση Ελλαδα.. Ριξε το στην τρελα και την κορδελα γιατι τα πραγματα θα χειροτερεψουν ακομα πιο πολυ.
    Και αυτοι που εργαζονται για 500 ευρω δουλευουν και δν τα παιρνουν και στην ωρα τους.
    Να εχουμε την υγεια μας και οτι βρεξει ας κατεβασει! Δυστυχως ολοι μας αφησαμε να φτασει εδω το πραγμα.. Εργασια και Ελλαδα πλεον ειναι ανεκδοτο.
    άσε τα ξέρω από πρώτο χέρι και χειρότερα μνημόνιο .. μιλάω για εφιάλτη γιατί ξεκινώντας να σπουδάσω αλλοιώς τελείως τα είχα φανταστεί σε όλα τα επίπεδα ... και δυσκολεύομαι να αποδεχτώ αυτή την κατάσταση ..

Senior Member

καθρέπτη μου φέτος έκλεισα τα 31 και μπήκα στα 32 όλοι μου οι φίλοι παντρεύονται και κάνουν παιδιά τα προβλήματα με έκατσαν κάτω και τώρα νοιώθω μεγάλη για δεύτερο Ι.Ε.Κ.

απομακρύνθηκα από φαμφάρες συναδέλφους κ καθηγητές .. από σεξ παρενόχληση επιπλέον και από όσους έβρισκαν κάθε τρόπο για να με κάνουν σκουπίδι συχνά για να επιβάλλουν την μοναδική τους αλήθεια .. που δεν ήταν άλλη από το ότι μίλαγαν εκ του ασφαλούς ..βασικά αύριο το πρωί έχω ραντεβού να μιλήσω με μια άλλη εταιρία μηπως και λέμε τώρα .. αλλά ξέρω από τώρα τι θα ακούσω και θα γίνω χάλια ... οικογενειακή επιχείρηση όπως πολλές ... εννοείται ότι προτιμούν να στηρίξουν τα δικά τους παιδιά .. εγώ ήλθον είδον και απήλθον ..
    Last edited by turtle; 22-10-2015 at 03:57.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Anakin View Post
    Ακομα και δευτερη σχολη να εβγαζες δεν θα εβρισκες δουλεια ουτε θα ειχες εξασφαλισμενο μελλον, δεν βρισκω δουλεια πουθενα και ειμαι πολυ νεος και σε ολες τις δουλειες ζητανε προυπηρεσια τουλαχιστον 3 χρονων και αφου αποφοιτησα προπερσι απο την σχολη μου πως να εχω τοση προυπηρεσια? Δεν υπαρχει τιποτα καλο σε αυτην την χωρα πλεον, σκετη απογοητευση ειναι.
    Αnakin ψάξε τα voucher μέχρι 25 ετών ή από 25 έως 29 στα ΚΕΚ να κάνεις αίτηση

Senior Member
    Quote Originally Posted by mnimonio is back View Post
    Γεια σου Καθρεπταρα μου , ηθελα να σου στειλω πμ αλλα δεν μου επιτρεπεται ακομα και εγω χαιρομαι που σε "ξαναβλεπω" ! Εγω ηρθα μες στην Αθηνα να ψαχνομαι και πραγματικα η πικρα ειναι απεριγραπτη ειτε εχεις τελειωσει καποιο αντικειμενο ειτε οχι!Εγω και για καθαριστρια παω δεν εχω θεμα αλλα οχι για 500 ρε κερατα!οχι!
    Επισης βλεπω σε αγγελιες να παιζει ηλικιακο οριο στα 25-28 . Αλλες θελουν τουλαχιστον 5ετη προυπηρεσια πχ για φουρνο! Γελας και κλαις μαζι.. Απο την αλλη αν δεν εχεις γνωστο>?? Χεσε μεσα!
    Τελος αυτο που διαβασες σε εναν τοιχο εχει αποκαθηλωθει πια πιστεψε με χεχε.. Υπομονη και επιμονη.
    καλά τα λες μνημόνιο εντωμετάξυ οι περισσότερες αγγελίες που βρίσκω και ειδικά στον κλάδο μου Αθήνα είναι .. να γυρίσω πάλι πίσω ημουν 7-8 χρόνια εκεί .. για τα 500 ευρώ ούτε σπίτι νοίκι ανοίγεις ούτε τίποτα .. το χω σκεφτεί πολλές φορές να ξαναγύριζα.

Banned
    Quote Originally Posted by turtle View Post
    καθρέπτη μου φέτος έκλεισα τα 31 και μπήκα στα 32 όλοι μου οι φίλοι παντρεύονται και κάνουν παιδιά τα προβλήματα με έκατσαν κάτω και τώρα νοιώθω μεγάλη για δεύτερο Ι.Ε.Κ.

απομακρύνθηκα από φαμφάρες συναδέλφους κ καθηγητές .. από σεξ παρενόχληση επιπλέον και από όσους έβρισκαν κάθε τρόπο για να με κάνουν σκουπίδι συχνά για να επιβάλλουν την μοναδική τους αλήθεια .. που δεν ήταν άλλη από το ότι μίλαγαν εκ του ασφαλούς ..βασικά αύριο το πρωί έχω ραντεβού να μιλήσω με μια άλλη εταιρία μηπως και λέμε τώρα .. αλλά ξέρω από τώρα τι θα ακούσω και θα γίνω χάλια ... οικογενειακή επιχείρηση όπως πολλές ... εννοείται ότι προτιμούν να στηρίξουν τα δικά τους παιδιά .. εγώ ήλθον είδον και απήλθον ..
    Kαλημέρα.
    Στο αρχικό σου ποστ μιλάς για μια νοοτροπία (την σάπια),μιλάς για ανοιχτό μυαλό και σε αυτό το πόστ μιλάς για ότι όλοι οι φίλοι σου κάνουν παιδιά στα 31-32 και είσαι μεγάλη για σχολή.Δεν βλέπω κάποιο ανοιχτό μυαλό εγώ.
    Θα το ξαναπώ άλλη μία φορά.Όλα τα θέματα,όλες οι καταστάσεις μας επηρεάζουν στο βαθμό που τα αφήνουμε εμείς να μας επηρεάσουν!Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για το πως μας συμπεριφέρονται και τα όρια τα βάζουμε ΕΜΕΙΣ!Δεν γίνεται να ρίχνουμε το φταίξιμο στους άλλους.Μη το πάρεις προσωπικά,απλά λέω για ότι μας συμβαίνει είμαστε υπεύθυνοι εμείς και κανένας άλλος.

Εγώ προσωπικά είμαι 29.Έχω τελειώσει μια σχολή,έχω δουλέψει 7 χρόνια στον τομέα αυτό (μαζί με πρακτική από τα 19-20) και τώρα αποφάσισα να αλλάξω κατεύθυνση και τον φεβρουάριο (σχεδόν 30 δηλαδή) θα πάω για νέες σπουδές.Αυτό είναι επιλογή μου.Δεν με αφορά τι κάνουν άλλοι.Δεν με αφορά η συμβουλή κανενός,δεν με αφορά αν εσύ ή ο άλλος το βλέπει ότι πέρασαν τα χρόνια και τα σχετικά.Είναι επιλογή μου,σκέψη μου,όνειρό μου και θα το κάνω γιατί το θέλω εγώ.

Αυτά :)

Senior Member
    Quote Originally Posted by Ntoubroutza View Post
    Kαλημέρα.
    Στο αρχικό σου ποστ μιλάς για μια νοοτροπία (την σάπια),μιλάς για ανοιχτό μυαλό και σε αυτό το πόστ μιλάς για ότι όλοι οι φίλοι σου κάνουν παιδιά στα 31-32 και είσαι μεγάλη για σχολή.Δεν βλέπω κάποιο ανοιχτό μυαλό εγώ.
    Θα το ξαναπώ άλλη μία φορά.Όλα τα θέματα,όλες οι καταστάσεις μας επηρεάζουν στο βαθμό που τα αφήνουμε εμείς να μας επηρεάσουν!Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για το πως μας συμπεριφέρονται και τα όρια τα βάζουμε ΕΜΕΙΣ!Δεν γίνεται να ρίχνουμε το φταίξιμο στους άλλους.Μη το πάρεις προσωπικά,απλά λέω για ότι μας συμβαίνει είμαστε υπεύθυνοι εμείς και κανένας άλλος.

Εγώ προσωπικά είμαι 29.Έχω τελειώσει μια σχολή,έχω δουλέψει 7 χρόνια στον τομέα αυτό (μαζί με πρακτική από τα 19-20) και τώρα αποφάσισα να αλλάξω κατεύθυνση και τον φεβρουάριο (σχεδόν 30 δηλαδή) θα πάω για νέες σπουδές.Αυτό είναι επιλογή μου.Δεν με αφορά τι κάνουν άλλοι.Δεν με αφορά η συμβουλή κανενός,δεν με αφορά αν εσύ ή ο άλλος το βλέπει ότι πέρασαν τα χρόνια και τα σχετικά.Είναι επιλογή μου,σκέψη μου,όνειρό μου και θα το κάνω γιατί το θέλω εγώ.

Αυτά :)
    Συμφωνώ ώς ένα βαθμός κ μπράβο σου , ανοιχτό μυαλό είμαι και φαίνομαι σε πολλά επίπεδα , αυτό που λες είναι λάθος είμαστε υπέθυνοι για το πως μας συμπεριφέρονται ... όταν ο άλλος είναι μαλάκας και φέρετε μαλακίσμενα είναι μαλάκας για να βρεις τον τρόπο να του βάλεις όρια , πρέπει να του δείξεις το γιατί και να σούρεις και μια φωνή ή να ξεκόψεις .. διαφορετικά δεν καταλαβαίνει .. ξέρω που αρχίζουν και που τελειώνουν οι ευθήνες μου πολύ καλά ... και εγώ στα 29 μου το ιδιο σκεφτόμουν με σ΄ ένα μου έχουν έρθει όμως διαφορετικά τα πράγματα

ps . δεν έχεις περάσει ακόμα την κρίση των 30 , όταν την περάσεις κι αυτή έλα να μου πεις ..εντυπώσεις..

Page 1 of 5 123 ... LastLast