Σύμπλεγμα κατωτερότητας
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8
    Senior Member

Σύμπλεγμα κατωτερότητας

Γενικά το σύμπλεγμα κατωτερότητας έχει να κάνει περισσότερο με την στάση τον γωνιών και δασκάλων κυρίως απέναντι μας και όχι μόνο με αυτούς αλλά αυτός είναι οι βασικοί παράγοντες.
    Έτσι έχει γίνει κι με εμένα.
    Απο μικρή οι γονείς μου με υποτιμούσαν νοητικά ,κάτι το οποίο συμβαίνει μέχρι και σήμερα.
    1.Μου έχουν πει και οι δυο ευθέως οτι είμαι χαζή και αυτό είναι κάτι που μου το λένε σχεδόν κάθε μέρα.
    2.Απο όταν ήμουν μικρή στο δημοτικό συγκεκριμένα η μητέρα μου δεν με διάβαζε όπως έπρεπε για να μην σας πω και καθόλου. Έτσι όταν οι δάσκαλοι διαμαρτυρονταν για την επίδοση μου στα μαθήματα αυτήν έριχνε βάρος σε εμένα λέγοντας.... Μα εγώ της τα μάθαινα στο σπίτι σήμερα πως γίνεται να μην τα θυμάται. Το μονο που μου τα έκανε ηταν μια ανάγνωση στα μαθηματικά δεν μου έκανε τίποτα καθώς έλεγε δεν τα ήξερε και μιλάμε για αυτά της δευτέρας δημοτικού καθώς όπως έλεγε ηταν δύσκολα κανοντας με να το πιστέψω. Την ιστορία μόνο μια ανάγνωση την γλώσσα ποτέ δεν μου μάθαινε εξέταζε ορθογραφία ούτε με μάθαινε να διαβάζω. Τώρα θα μου πείτε κι εμένα δεν με βοηθούσαν αλλά τα έκανα μονη μου.Όμως εγώ σας λέω πως δεν είναι όλα τα παιδιά το ίδιο μερικά χρειάζονται και σμπροξιμο.Όπως προφανώς εγώ καθώς δεν τα είχα πάρει με καλό μάτι.Αυτό που έκανε η μάνα μου μέσα σε όλη αυτήν την κατάσταση ηταν να κατηγορεί εμένα στους πάντες και μπροστά μου κιόλας πείθοντας με οτι δεν μπορώ και κάνοντας με να τα παρατησω και στην πορεία απο μόνη μου.Η αλήθεια είναι οτι όταν καθόμουν να κάνω κάτι το έκανα τέλεια χωρίς κόπο όμως δυστυχώς καθόμουν σπάνια :(
    3.Καθώς η μάνα μου με κακολογούσε παντού λεγοντας οτι δεν μου κόβει και δεν τα παίρνω απο την πρώτη κιόλας δημοτικού , οι άλλοι την πίστευαν και ποιό συγκεκριμένα η νονά μου όσπου μια μέρα για να της πάει κόντρα της είπε πως μια κοπέλα απο το χωριό, σε χωριό μένω, η οποία ηταν εναν χρόνο μεγαλύτερη μου και πηγαινε δεύτερα δημοτικου γράφει βιβλίο. Αυτό με κανει να γελαω να πω την αλήθεια μέσα στην απελπισία μου.
    4.Ο δάσκαλος μου ο ποιός είχε θέματα με την μαμά μου και γενικός με όλο το χωριό καθώς δεν μας έκανε καθόλου μάθημα. Χαρακτηριστικά θυμάμαι στην γεωγραφία μόνο το πρώτο μαθημα στην γλώσσα μόνο τα τρία πρώτα τα άλλα δεν τα θυμάμαι αλλά πηρατε μια ιδέα καθώς επίσεις αργούσε και μια ωρα να ερθει να μας κάνει μάθημα. Η μαμά μου ηταν αυτή που έφερε τον σύμβουλο στο χωριό για να δει την κατάσταση και αυτός το ήξερε .
    Δεν ξέρω όμως αν η συμπεριφορά που θα σας αναφέρω τώρα αμέσως ηταν εξαιτίας αυτού μπορεί ναι μπορεί και όχι.
    Παντα με υποτιμούσε χαρακτηριστικά θυμάμαι να με ειρωνεύεται εμφανώς.
    Μια μέρα μάλλιστα που μας έβαλε τεστ στα μαθηματικά εγώ τα είχα κάνει όλα σωστα σε αντίθεση με τους υπολοιπους συμμαθητές μου μα κοίταξε με ειρωνικό βλέμμα και μου είπε <<δεν το περίμενα αυτό απο εσένα>> και ακόμη μια φορά όταν είχα κάνει ένα ορθογραφικό καθώς είχα και έχω ακόμη πρόβλημα με την ορθογραφία άρχησε να γελάει και μου είπε δεν το πιστεύω αυτό δεν θυμάμαι ποιά λεξη ηταν με -η.
    4.Την ιδια χρονιά είχα και μια δασκάλα αγγλικών την οποία την είχα και την προηγούμενη, όταν μας ρωτούσε τι επάγγελμα θα θέλαμε να κάνουμε μας ρώτησε ολους ακόμη και χειρότερους μαθητές απο εμένα όπως μια κοπέλα που όταν την ρωτούσαν πόσο κάνει δέκα και δύο έλεγε δεκαδυο. Εμένα όταν ήρθε η σειρά μου αντί να με ρωτήσει κι εμένσ μου είπε <<εσύ Μαρια τι θα κάνεις ; Θα παντρεύτεις και θα κάνεις παιδιά;>> αυτό ΠΟΝΆΕΙ πολύ ακόμη. Ενω την προηγούμενη χρονιά που την είχα δεν που είχε πει τίποτα τέτοιο. Δεν ξέρω άμα την επηρέασε ο δάσκαλος μου.
    5.Η κολλητή μου πρόσφατα σύγκρινε εμένα και τον εαυτό της με κάτι άλλες κοπέλες πολύ καλές μαθήτριες και μου είπε<< αυτές είναι πολύ έξυπνες τα περνούν εύκολα και θα περάσουν φέτος στις εξετάσεις εμείς να δούμε τι θα κάνουμε.
    Αυτά όσο έχουν να κανουν με την νοημοσύνη μου.

Senior Member
    Κοίτα τον να κάνεις παιδιά ή να τα έχεις μαθητές και να ρίχνεις όλο το βάρος πάνω τους ! Είναι η κανιβαλλική λύση ! Και ανευθηνότητα από μέρος ενός συστήματος του ελλαδικού ! Το οποίο ... θα πω κακή λέξη και είσαι μικρή δεν θα εκφράσω ! Έχω δεί πάνω από 10 φορές την ταινεία αυτή όσο παλευα με τον εαυτό μου και τους εξυπνότερους κ καλά άλλους ! EΛπίζω να έχεις βγάλει το Lower για να πιάσεις το νόημα !Τώρα το πιασα γιατί είπες να ανατρέξω σε αυτό το κείμενο ..google about that https://www.youtube.com/watch?v=q9o6smDsoOE
    Tα καλύτερα έρχονται από την Κίνα... με χελώνα κουτσή

Senior Member
    Quote Originally Posted by turtle View Post
    Κοίτα τον να κάνεις παιδιά ή να τα έχεις μαθητές και να ρίχνεις όλο το βάρος πάνω τους ! Είναι η κανιβαλλική λύση ! Και ανευθηνότητα από μέρος ενός συστήματος του ελλαδικού ! Το οποίο ... θα πω κακή λέξη και είσαι μικρή δεν θα εκφράσω ! Έχω δεί πάνω από 10 φορές την ταινεία αυτή όσο παλευα με τον εαυτό μου και τους εξυπνότερους κ καλά άλλους ! EΛπίζω να έχεις βγάλει το Lower για να πιάσεις το νόημα !Τώρα το πιασα γιατί είπες να ανατρέξω σε αυτό το κείμενο ..google about that https://www.youtube.com/watch?v=q9o6smDsoOE
    Ευχαριστώ πολύ για την παραπομπή.
    Η αλήθεια είναι πως στην περίπτωση μου δεν φταίει τόσο το σύστημα, το οποίο είναι άθλιο κατ εμέ, απλά έπεσα στην περίπτωση του δασκάλου.
    Βοηθούσε και λίγο ή μάνα μου ως αμορφωτη γυναίκα και να τα αποτελέσματα. Είμαι κι εγω όπως έχω ξανά πει ευαίσθητη ,ήταν και αυτά που πέρασα λίγο βαριά, με πήρε από κάτω.
    Πιστεύω ότι θα είχα άλλη εξέλιξη αν είχα πιό ενθαρρυντική αντιμετωπιση από γονείς και δασκάλους. Αλλά εδώ αμφιβάλλω εγω ή ίδια για τον εαυτό μου.

Senior Member
    Aμφιβάλλεις γιατί δεν ξέρεις ακόμα καλά τον εαυτό σου ... τον μαθαίνεις ακόμα και δεν μπορείς να εκφράσεις στους άλλους την γνώμη σου όσο ελεύθερα θα ήθελες .. επειδή οι μεγάλοι έχουν πάντα δίκιο σ αυτές τις ηλικίες .. Προσπάθησε να κάνεις μια συζητησούλα με τη μαμά , γιατί το λούκι των πανελληνίων είναι καθοριστικής σημασίας ...κι όσο για τους καθηγητές θα γνωρίσεις κάποιους που θα θες να διαγράψεις από τη μνήμη σου και δεν αξίζουν να είναι σ αυτή τη θέση κι άλλους που θα μπουν στην καρδιά σου .. με τα χρόνια .. Σημασία έχουν οι στόχοι σου και να είσαι σε καλή φυσική κατάσταση φροντίζωντας τον εαυτό σου κατά την προετοιμασία και την διάρκεια των εξετάσεων ... Πάντως μίλα για τον πόνο που νοιώθεις και στη μάμα και αν καταλαβαίνει πιο πολύ ο μπαμπας εκεί... με ψυχραιμία ...

Senior Member
    Aμφιβάλλεις γιατί δεν ξέρεις ακόμα καλά τον εαυτό σου ... τον μαθαίνεις ακόμα και δεν μπορείς να εκφράσεις στους άλλους την γνώμη σου όσο ελεύθερα θα ήθελες .. επειδή οι μεγάλοι έχουν πάντα δίκιο σ αυτές τις ηλικίες .. Προσπάθησε να κάνεις μια συζητησούλα με τη μαμά , γιατί το λούκι των πανελληνίων είναι καθοριστικής σημασίας ...κι όσο για τους καθηγητές θα γνωρίσεις κάποιους που θα θες να διαγράψεις από τη μνήμη σου και δεν αξίζουν να είναι σ αυτή τη θέση κι άλλους που θα μπουν στην καρδιά σου .. με τα χρόνια .. Σημασία έχουν οι στόχοι σου και να είσαι σε καλή φυσική κατάσταση φροντίζωντας τον εαυτό σου κατά την προετοιμασία και την διάρκεια των εξετάσεων ... Πάντως μίλα για τον πόνο που νοιώθεις και στη μάμα και αν καταλαβαίνει πιο πολύ ο μπαμπας εκεί... με ψυχραιμία ...
    Μπα ακόμη τα ίδια λεν.
    Την ίδια υποτιμητική άποψη έχουν για εμένα.
    Δεν με καταλαβαινουν.
    Και ούτε πιστεύω να περάσω στις εξετάσεις καθώς δεν διάβαζα όλα αυτά τα χρόνια.
    Στο σχολείο ήμουν μόνη μαζεμένη σε μια γωνία και δεν έβγαζα μιλιά.
    Οπότε τελευταία στιγμή δύσκολο το βρίσκω.

Senior Member
    ...έχεις ένα χρόνο μπροστά να να βάλεις και να τους βάλεις τα γυαλιά άσε τι λένε τόσα ξέρουν τόσα λένε ! Εγώ πήγα ξαναδωσα πανελλήνιες στα 28 δεν πέρασα γιατί δεν είχα καλά προετοιμαστεί ήταν εκεί ένα κορίτσι που ήταν 23 ένα άλλο που έδινε μέχρι τα 26 μέχρι να περάσει κάπου ..άλλος πήγε και έμαθε μάγειρας στα 23 ξανάδωσε πέρασε πολιτικές επιστήμες ..όσο κι αν είναι κουραστικό ... βγάλε την ύλη καλά .. και τα κενά σου .. πέσε με τα μούτρα και περί Φρουντ και άλλων θεωρειών δεν είναι δουλειά σου τώρα για να μάθεις αλήθεια .. μια βοήθεια χρειάζεσαι κι αυτή θα την διεκδικήσεις ... γιατί είναι δικαίωμα σου να έχεις ένα καλό μέλλον .. με την επιμονή ανεβαίνει και η αυτοπεποίθηση .. κι ασε να λένε ας λένε ..

υγ. είσαι πολύ ευγενικό παιδί για να δέχεσαι θα το χαρακτήριζα έλλειψη παιδείας και αγαρμποσύνη .. οκ?

υγ.2 στη σχολή ήμουν έτσι όπως περιγράφεις στο σχολείο αντίθετα μμμμ τη μια μαζεμένη σε μια γωνιά την άλλη ο κινητός μπελάς ...! και να σου πω και κάτι σκασίλα σου μεγάλη προς το παρών , ούτε τα ονόματα δεν θυμάμαι πλεον των συμμαθητών μου πλην δυο τρια ονόματα είσαι εκεί για να βάλεις ένα στόχο και να τον πετύχεις ... αργότερα τα παρεάκια που θα είσαι εκ των πραγμάτων πιο cool ... σιγά ... οι καλύτερες μαθήτριες του σχολείου εμάς ήταν η πιο σνομπ σε κανέναν δεν μιλούσαν Harvard τώρα η μια ... ! και άσε τους άλλους να κλαίνε για βλακείες παρεάκια σχολικά ..

Senior Member
    ...έχεις ένα χρόνο μπροστά να να βάλεις και να τους βάλεις τα γυαλιά άσε τι λένε τόσα ξέρουν τόσα λένε ! Εγώ πήγα ξαναδωσα πανελλήνιες στα 28 δεν πέρασα γιατί δεν είχα καλά προετοιμαστεί ήταν εκεί ένα κορίτσι που ήταν 23 ένα άλλο που έδινε μέχρι τα 26 μέχρι να περάσει κάπου ..άλλος πήγε και έμαθε μάγειρας στα 23 ξανάδωσε πέρασε πολιτικές επιστήμες ..όσο κι αν είναι κουραστικό ... βγάλε την ύλη καλά .. και τα κενά σου .. πέσε με τα μούτρα και περί Φρουντ και άλλων θεωρειών δεν είναι δουλειά σου τώρα για να μάθεις αλήθεια .. μια βοήθεια χρειάζεσαι κι αυτή θα την διεκδικήσεις ... γιατί είναι δικαίωμα σου να έχεις ένα καλό μέλλον .. με την επιμονή ανεβαίνει και η αυτοπεποίθηση .. κι ασε να λένε ας λένε ..

υγ. είσαι πολύ ευγενικό παιδί για να δέχεσαι θα το χαρακτήριζα έλλειψη παιδείας και αγαρμποσύνη .. οκ?

υγ.2 στη σχολή ήμουν έτσι όπως περιγράφεις στο σχολείο αντίθετα μμμμ τη μια μαζεμένη σε μια γωνιά την άλλη ο κινητός μπελάς ...! και να σου πω και κάτι σκασίλα σου μεγάλη προς το παρών , ούτε τα ονόματα δεν θυμάμαι πλεον των συμμαθητών μου πλην δυο τρια ονόματα είσαι εκεί για να βάλεις ένα στόχο και να τον πετύχεις ... αργότερα τα παρεάκια που θα είσαι εκ των πραγμάτων πιο cool ... σιγά ... οι καλύτερες μαθήτριες του σχολείου εμάς ήταν η πιο σνομπ σε κανέναν δεν μιλούσαν Harvard τώρα η μια ... ! και άσε τους άλλους να κλαίνε για βλακείες παρεάκια σχολικά ..
    Χχμ οκ.
    Αλλά και πάλι δύσκολα θα περάσω.
    Να ξέρεις στον φανταστικό μου κόσμο έχω δείκτη νοημοσύνης άνω του κανονικού. Κάτι που πάει να πει πως πιστεύω ότι είμαι χαζή στην πραγματικότητα.
    Εξάλλου κάνω τραγικά ορθογραφικά όπως θα ειδες.Ακόμη από τότε.

Πέρα από αυτό το κόμπλεξ κατωτερότητας είναι βαθιά ριζωμένο μέσα μου.
    Ή όλη συμπεριφορά της μάνας μου συνέβαλε σε αυτό.
    Εχω φάει πολύ ξύλο μικρή κάτι που με έκανε να νιώθω ότι δεν με αγαπάει κανείς αφού δεν με αγαπάει αυτήν που είναι μάνα μου,εκτώς αυτού το έκανε και μπροστά σε φίλες μου και με ταπεινωνε.
    Μάλλιστα μια φορά πολύ άσχημα.

Αυτό που θέλω να πω με αυτό είναι ότι και να περάσω στις εξετάσεις δεν θα αλλάξει το κόμπλεξ μου...

Senior Member
    Τίποτα κάνε κι η ζωή θα σου δείξει .. τώρα αμά πας να φάς καμιά ξυλιά .. το πολύ πολύ να τρέξεις χιλιόμετρα...και να τους κρατάς μούτρα αιωνίως ! Εγώ δεν έχω θέμα με τα ορθογραφικά καλή καρδιά ! Live your way and your dreams !