γνώση ή άγνοια? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 51
    favvel
    Guest
    από την άλλη η κλασσικη φυσικη και χημεια είναι ΟΚ για το ευρυτερο κοσμο που ζουμε και τον αντιλαμβανόμαστε... αλλα το ερωτημα είναι γιατι να πηγαίνεις με τα ποδια όταν μπορεις να πας με πυραυλο??
    το θέμα είναι θα εμπιστευτείς αυτόν τον πύραυλο?
    γιατί και η κλασική φυσική και χημεία με αποδείξεις δε λειτουργούσαν τόσα χρόνια?
    δεν πιστεύω να'τανε ξερές γνώσεις ουρανοκατέβατες..κάπου θα βασίζονταν και με βάση αυτές τις αποδείξεις μπορούσαν παλιά να εξηγήσουν τον κόσμο..

εγώ πιστεύω δεν υπάρχει κάτι σταθερό..κι ο λόγος είναι ίσως ότι ο τρόπος που εξηγούμε τον κόσμο είναι ανάλογος της αντίληψής μας..
    όσο πιο πολύ εξελίσσεται η αντίληψή μας τόσο διαφέρει ο τρόπος που ερμηνεύουμε τον κόσμο..
    κάτι που μας φαίνεται σωστό τώρα πχ με την κβαντομηχανική και το αντιλαμβανόμαστε με έναν συγκεκριμένο τρόπο γιατί μέχρι εκεί φτάνει η αντίληψή μας..μετά από 100 χρόνια μπορεί να έχει καταρριφθεί όπως γίνεται τώρα με την κλασική φυσική και χημεία που λες..
    αυτό είναι ένα δεδομένο που πάντα πρέπει να το έχουμε υπόψιν..

αλλά σίγουρα η κβαντομηχανική είναι η τελευταία λέξη της μόδας στην επιστήμη!

βέβαια δεν έχω ιδέα από κβαντομηχανική πέρα από κάποια διάσπαρτα στοιχεία που έχω ακούσει κατά καιρούς..

Senior Member
    εγω δε μιλαω για τουσ πολιτικουσ κι αυτοι υπαλληλοι ειναι μιλαω για τη δομηση του κρατουσ
    που ειναι οχι αναρχα δομημενο απλα δεν υπαρχει αλλο κρατοσ σαν το δικο μασ
    ζουμε οπωσ ζει ο καθενασ αναλογα με τισ δυναμεισ του και τισ ικανοτητεσ του
    μιλαμε για μοναδικη περιπτωση κρατουσ στον κοσμο εγω δε πιστευω οτι υπαρχουμε
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

favvel
    Guest
    η κβαντομηχανικη είναι η λειτουργεια των κβαντων που δεν εχει ακομα εξηγηθει.. βλέπεις κατι να συμβαινει το οποιο δεν υπακουει σε κανεναν κανονα της φυσικης που γνωρίζουμε... αλλα αν σε ενδιαφερει ο τομεας ψυχολογίας περισσοτερο, σαφως και αυτον πρεπει να ακολουθησεις..μπορεις να ξεκινησεις με τον γιαλομ ... εχεις δημοτικη βιβλιοθηκη στον δημο σου?
    πήγαινα παλιά σε μια δημοτική βιβλιοθήκη που ανήκει σε άλλον δήμο..από πέρυσι έχω να πάω..
    αλλά κι από κεί ένα βιβλίο είχα δανειστεί μόνο το οποίο δεν πρόλαβα να το τελειώσω και αφορούσε τη χαμένη Ατλαντίδα..αλλά δε θυμάμαι τίποτα..
    εγώ πιστεύω η κβαντομηχανική εξηγεί τον κόσμο με έναν τρόπο ακατάληπτο,δύσκολο να εννοηθεί αφού αυτά που υποστηρίζει έρχονται σε αντίθεση με αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν..είναι μια επιστήμη της αντίθεσης και της αντίδρασης πάνω σε ό,τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα..αυτό νομίζω..

Senior Member
    αγνοια μεχρι ενα σημειο κανει καλο.ετσι κι αλλιως τωρα πια ειμαι της ατακας "ζω χαζος και ευτιχισμενος!"
    δεν ειμαι εγω εγωιστης.ας μην υπηρχε η λεξη "εγω".

Banned
    Quote Originally Posted by favvel View Post
    πήγαινα παλιά σε μια δημοτική βιβλιοθήκη που ανήκει σε άλλον δήμο..από πέρυσι έχω να πάω..
    αλλά κι από κεί ένα βιβλίο είχα δανειστεί μόνο το οποίο δεν πρόλαβα να το τελειώσω και αφορούσε τη χαμένη Ατλαντίδα..αλλά δε θυμάμαι τίποτα..
    εγώ πιστεύω η κβαντομηχανική εξηγεί τον κόσμο με έναν τρόπο ακατάληπτο,δύσκολο να εννοηθεί αφού αυτά που υποστηρίζει έρχονται σε αντίθεση με αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν..είναι μια επιστήμη της αντίθεσης και της αντίδρασης πάνω σε ό,τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα..αυτό νομίζω..
    στις δημ. βιβλιοθήκες υπάρχει μια μεγαλη ποικιλία για όλα αυτα τα θεματα.. υπάρχει κ ο τομεας ψυχολογίας..αντι να αγοράζεις βιβλία που οσο να πεις κοστιζουν τ ατιμα μπορεις να πας να εκει και να ρίξεις μια ματια

Banned
    Quote Originally Posted by legalize View Post
    αγνοια μεχρι ενα σημειο κανει καλο.ετσι κι αλλιως τωρα πια ειμαι της ατακας "ζω χαζος και ευτιχισμενος!"
    ναι σε πιστεψαμε !!!.. :Ρ

Senior Member
    οπως ειπε και η ρεα πιο πανω οι βιβλιοθηκες ειναι μια χαρα για να διαβασεις εχει πολυ ηλικο αλλα ειναι και πολυ ωραιο μερος να περνας καποιες ωρες...

Senior Member
    Quote Originally Posted by rea View Post
    ναι σε πιστεψαμε !!!.. :Ρ
    ασε εσυ,που δεν με πιστεψατε κιολας...

favvel
    Guest
    ναι το ξέρω..είναι καλή λύση οι δημοτικές βιβλιοθήκες και από άποψη ότι συμφέρουν οικονομικά αλλά και από άποψη ότι περνάς λίγη ώρα ευχάριστα..και πάνω απ'όλα σου προσφέρουν ένα ήσυχο μέρος όπου μπορείς να συγκεντρωθείς κάτι που στο σπίτι σου τις περισσότερες φορές δεν μπορείς να το έχεις..
    και κάνεις και τη βόλτα σου μέχρι να πας και να'ρθεις,οπότε περνάει λίγο η ώρα γιατί είναι και αυτό ένα θέμα..πώς θα περάσει η ώρα δλδ..

Senior Member
    παιδιά..να ρωτήσω..
    ποια είναι αυτή γνώση χωρίς την οποία δεν θα μπορούσατε να ζήσετε?
    ή έστω που τη θεωρείτε την πιο σημαντική για να την κατέχει κάποιος?
    γιατί τα πάντα υπάρχουν σε βιβλία και όλοι με λίγη καλή θέληση άμα κάτσουμε να διαβάσουμε,θεωρητικά μπορούμε να πάρουμε όποια γνώση θέλουμε,άλλο αν πρακτικά δεν το κάνουμε γιατί είναι πιο εύκολο να μας διδάξουν κάτι..

το ρωτάω γιατί έχω πάρει μια κατεύθυνση τώρα,πάω σε ένα ιεκ αλλά θα'θελα γενικά στη ζωή μου να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου αλλά δεν ξέρω πάνω σε ποιο αντικείμενο..μιας και όλα είναι χρήσιμα και χρειάζονται για τη ζωή..και όλα έχουν τη σημασία και την αξία τους..

με λίγα λόγια ποια επιστήμη θεωρείτε ποιο σημαντική..τη χημεία?τη φυσική?τη βιολογία?κλπ..
    γιατί θα'θελα να αφοσιωθώ σε κάτι πέρα από αυτά που μαθαίνω στη σχολή ώστε να καταλάβω πιο καλά τον κόσμο μας..

ή μήπως θεωρείτε την άγνοια πιο σημαντική?
    επειδή όλα υπάρχουν σε βιβλία και μπορούμε ανά πάσα στιγμή να ανατρέξουμε σε ένα βιβλίο και να βρούμε αυτό που θέλουμε..
    οπότε ίσως δε χρειάζεται να ξέρουμε τίποτα..ούτε να μαθαίνουμε απ'εξω τίποτα ειδικά τώρα με το ίντερνετ..
    οπότε ίσως το να φορτώνουμε το μυαλό μας με γνώσεις δεν οδηγεί πουθενά..
    εκτός κι αν αυτά που μαθαίνουμε αν μπορούμε να τα συνδυάσουμε μεταξύ τους,βρούμε κοινά σημεία και σχέση αιτίου-αποτελέσματος να τα συνδέει οπότε σε αυτήν την περίπτωση έχουμε δημιουργικές γνώσεις..μπορούμε να παράγουμε δλδ συμπεράσματα δλδ νέα γνώση!

Όλες είναι ισάξιες .... σκέψου την εποχή της αναγέννησης ... ο άνθρωπος ήταν πανεπιστήμονας ... τώρα εξιδικεύεται περίσσοτερο γιατί έχουν εξελιχθεί πολύ τα πράγματα .... εγώ θα ξεχώριζα την νομική , την ψυχολογία ... την βιολογία ..
    Tα καλύτερα έρχονται από την Κίνα... με χελώνα κουτσή

Φαβελ όταν διάβασα τον τίτλο του θέματος σου σκέφτηκα "ο τροχός, η φωτιά" από πρακτικά και από θεωρητικά "την γνώση του να αγαπάς" που οι περισσότεροι δυστυχώς δεν...

Απο επιστήμες δεν υπάρχουν σημαντικότερες και λιγότερο σημαντικότερες κατά την γνώμη μου... αν θα έπρεπε να διαλέξω όμως δεν θα έλεγα καμία από αυτές που είπατε... ιατρική(δεν πεθαίνουμε απο τα 30 όπως πριν 200 χρόνια), η γεωπονία που ασχλείται στην ουσία με την παραγωγή τροφής... Εσείς μάλλον αναφέρεστε στις "ενδιαφέρουσες" και όχι στις σημαντικές... Αν και το τι ο καθένας βρίσκει ενδιαφέρον είναι τελείως υποκειμενικό...
    Βέβαια αυτό που σπουδάζει κάποιος μπορεί να τον ενδιαφέρει πολύ ως γνώση αλλά να μην μπορεί να το εξασκήσει ως επάγγελμα... πχ κάποιον μπορεί να τον γοητεύει πολύ η "λειτουργία της ψυχής" να σπουδάσει ψυχιατρική ή ψυχολογία και να γουστάρει πολύ, αλλά να μην μπορεί την συναναστροφή με τους "τρελλούς" και να μην μπορεί να δουλέψει...
    Όσο για τον κόσμο που ρωτάς φαβελ πως μπορείς να τον καταλάβεις... πάλι πολύ γενικό... τον κόσμο ένας μέσος άνθρωπος, όπως εμείς, που δεν είμαστε επιστήμονες, πιο καλά τον καταλαβαίνουμε παρατηρώντας τον παρά διαβάζοντας...
    Φαβ το θέμα είναι αν θες να πεις τι σπουδάζεις... δεν υπάρχει θέμα από το φόρουμ... αν θες μπορείς... το λέω γιατί το έχω κι εγώ απορία.

Πάντως χειρότερη από την γνώση και την άγνοια είναι η ημιμάθεια... και λέγοντας ημιμάθεια δεν εννοώ να γνωρίζεις κάτι ελλιπώς απλά, αλλά να το γνωρίζεις ελλιπώς και να πιστεύεις πως το γνωρίζεις... οπότε αφήστε κάτω την κβαντομηχανική που μόνο ο νουμακ έχει κάποια γνώση πάνω στο θέμα ή διατυπωνέτε προτάσεις με ερωτηματικά...
    Να πηδιέστε σαν τους σκύλους ξέρετε, να αγαπάτε σαν αυτούς ούτε λόγος.

αυτός που φταίει είναι και ήταν πάντα η κυβέρνηση η οποία δεν ενδιαφέρεται για τους πολίτες αλλά έχει πάρει γραμμή να εκτελέσει ένα σχέδιο αφανισμού μας εγώ πιστεύω..
    δεν ενδιαφέρονται για τους πολίτες οι πολιτικοί..ενδιαφέρονται να ζήσουν αυτοί καλά με λεφτά και μακριά από απειλές..γιατί μπορεί να τους απειλούνε οι "σύμμαχοι"ότι αν δε συμμορφωθούνε απέναντι σε αυτά που τους λένε να κάνουν θα τους κάνουν κάποια στραβή πχ προσωπικά..
    εμένα αν με απειλούσανε απλά θα παραιτούμουν από κυβέρνηση..
    αλλά και τσίπρας που παραιτήθηκε το καλοκαίρι μετά τον ξαναψήφισε ο λαός και ξαναβγήκε..δλδ αυτός κανονικά αν εννοούσε πράγματι την προηγούμενη παραίτησή του δε θα'πρεπε να βάλει υποψηφιότητα καν σε αυτές τις εκλογές..
    Έγραφα μια απάντηση πάνω σε αυτό το ποστ της φαβελ και πάνω που τελείωσα την εκτενή πολιτική μου ανάλυση και πήγα να πατήσω "δημοσίευση" μου ήρθε η απορία... Επιτρέπονται οι πολιτικές συζητήσεις στο φόρουμ?
    Αν ξέρει καποιος να απαντήση με σιγουριά ας το κάνει... Έχω κανει κοπι την απαντηση μου... να την κάνω πειστ ή...?

Και πάνω στο θέμα πάλι... θυμήθηκα μία φράση που έλεγε ο πατέρας της κολλητης μου όταν ήμουνα μικρή..
    "Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ Η ΑΓΝΟΙΑ ΕΥΛΟΓΙΑ"

favvel
    Guest
    Εσείς μάλλον αναφέρεστε στις "ενδιαφέρουσες" και όχι στις σημαντικές...
    ναι καλά το κατάλαβες καθρέπτη..αναφερόμαστε στη γνώση που μας ενδιαφέρει όχι απαραίτητα στην πιο χρήσιμη..
    Βέβαια αυτό που σπουδάζει κάποιος μπορεί να τον ενδιαφέρει πολύ ως γνώση αλλά να μην μπορεί να το εξασκήσει ως επάγγελμα... πχ κάποιον μπορεί να τον γοητεύει πολύ η "λειτουργία της ψυχής" να σπουδάσει ψυχιατρική ή ψυχολογία και να γουστάρει πολύ, αλλά να μην μπορεί την συναναστροφή με τους "τρελλούς" και να μην μπορεί να δουλέψει...
    επίσης δεν αναφέρομαι σε γνώση που θα ήθελα να πάρω μέσω σπουδών προκειμένου να βρω επάγγελμα αλλά γενική γνώση,εγκυκολπεδική..
    Όσο για τον κόσμο που ρωτάς φαβελ πως μπορείς να τον καταλάβεις... πάλι πολύ γενικό... τον κόσμο ένας μέσος άνθρωπος, όπως εμείς, που δεν είμαστε επιστήμονες, πιο καλά τον καταλαβαίνουμε παρατηρώντας τον παρά διαβάζοντας...
    θα συμφωνήσω με αυτό που λες..απλά η αντίληψή μας είναι περιορισμένη και όσο και αν εγώ πχ έσπαγα το κεφάλι μου να καταλάβω γιατί πέφτει το μήλο στην εποχή του νεύτωνα δεν θα το καταλάβαινα γιατί δεν θα ήμουνα ο νεύτωνας..

Φαβ το θέμα είναι αν θες να πεις τι σπουδάζεις... δεν υπάρχει θέμα από το φόρουμ... αν θες μπορείς... το λέω γιατί το έχω κι εγώ απορία.
    βοηθός φαρμακείου σπουδάζω σε ιεκ..απλά αυτά που μαθαίνω τα μαθαίνω για να βρω δουλειά μετά..δε σημαίνει ότι ήρθα στον κόσμο για να ξέρω όλα τα φάρμακα που υπάρχουν και δεν υπάρχουν..
    Πάντως χειρότερη από την γνώση και την άγνοια είναι η ημιμάθεια... και λέγοντας ημιμάθεια δεν εννοώ να γνωρίζεις κάτι ελλιπώς απλά, αλλά να το γνωρίζεις ελλιπώς και να πιστεύεις πως το γνωρίζεις... οπότε αφήστε κάτω την κβαντομηχανική που μόνο ο νουμακ έχει κάποια γνώση πάνω στο θέμα ή διατυπωνέτε προτάσεις με ερωτηματικά...
    δε νομίζω ότι είπα κάτι με απόλυτο τρόπο..ειδικά όταν μιλούσα για κβαντομηχανική επειδή δεν έχω ιδέα,έγραψα σε στυλ "νομίζω ότι είναι έτσι"..

δεν ξέρω αν επιτρέπονται οι πολιτικές συζητήσεις..καλά που το ρωτάς όμως..αλλά πρέπει να σου απαντήσει ο διαχειριστής..

"Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ Η ΑΓΝΟΙΑ ΕΥΛΟΓΙΑ"
    οπότε και τα δύο είναι καλά να τα έχει κανείς?ή η άγνοια είναι καλύτερη?
    εγώ δεν είμαι τελικά υπέρ της άγνοιας..υποστηρίζω τη γνώση που είναι δύναμη αρκεί να ξέρεις να τη χρησιμοποιείς σωστά..
    κι αυτό είναι μια δεύτερη γνώση..

Αν θες να καταλάβεις το γιατί πέφτει το μήλο και όχι πως απλά πέφτει το μήλο δεν χρειάζεται απλά η παρατήρηση και ο Νεύτωνας να είσαι... υπάρχει όμως και η θεωρεία που λέει πως η γνώση μειώνει την φαντασία και την ικανότητα παρατήρησης...

Δεν αναφερόμουνα ειδικά σε σένα για την κβαντομηχανική αλλά σε όλους εκτός του νουμακ... και γενικά προτιμώ να μιλάω γενικά... σπάνια προσωποποιώ εκτός κι αν μιλάω για τον εαυτό μου... εγώ κανω κάποιες διαπιστώσεις που μπορεί να μην είναι και σωστές... όποιος θέλει να πάρει κάτι απ' αυτές ή να βοηθήσει και εμένα να πάρω κάτι αναλύοντας ή διαφωνώντας... αυτό είναι το ζητούμενο από μένα του φόρουμ...

Για τις πολιτικές συζητήσεις ούτε κι εγώ ξέρω... αλλά επειδή αυτό που έγραφα ήταν σε αρκετά έντονο ύφος και προσωποιημένο και πολλές φορές οι συζητήσεις για πολιτική εκτροχιάζονται... καλό θα ήταν να μην είναι και "απαγορευμένο" το θέμα και φάμε κάνα μπαν κι οι δυο... (ειπωμένη με χουμορ η πρόταση περί μπαν)

το "η αγνοια ειναι ευλογία" είναι λίγο σαν το "μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι" και δεν υπάρχει καλύτερο και χειρότερο.. είναι τι κάνει στον καθένα... η πρόταση απλά μια διαπίστωση κάνει.

Επίσης και η γλωσσολογία είναι υπέροχη επιστήμη... και πολύ χρήσιμη... και δυστυχώς στις μέρες ένας λόγος που δυσχεραίνει την επικοινωνία μας είναι πως δεν ξέρουμε να μιλαμε και έχουμε αδυναμία να εκφράσουμε σκέψεις και συναισθήματα... Έχουμε υπερόχη γλώσσα και η γλώσσα είναι ατελείωτη και μαγική

Senior Member
    Εμενα μου αρεσει προσωπικα η πληροφορικη , γιατι μου αρεσει να χτιζω πραγματα και ειναι κατι σαν μπαλαντερ. Μπορεις να την συνδυασεις με οποιαδηποτε επιστημη (ολες οι επιστημες χρειαζονται software για παραδειγμα), μπορεις αν βρεις την ακρη να εξελιχθεις επαγγελματικα , ειναι η επιστημη που αυτη τη στιγμη αλλαζει κυριολεκτικα τον "κοσμο" σε πολλαπλα επιπεδα και ποτε δεν βαριεσαι .... ειναι τεραστιος κλαδος και εξελισσεται καθε μερα τοσο που μενεις αφωνος προσπαθωντας να ακολουθησεις τις εξελιξεις :)
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast