Results 31 to 45 of 51
Thread: γνώση ή άγνοια?
-
23-10-2015, 23:44 #31
Σε αυτο που λεει ο/η legalize, για να είμαι ειλικρινής, εγώ ζηλεύω όσους δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Εμείς που ζούμε μέσα στο άγχος τι καταλαβαίνουμε;
Όσο κι αν κανείς προσέχει όσο κι αν το κυνηγά, πάντα πάντα θα `ναι αργά δεύτερη ζωή δεν έχει.
- 24-10-2015, 04:37 #32favvelGuestυπάρχει όμως και η θεωρεία που λέει πως η γνώση μειώνει την φαντασία και την ικανότητα παρατήρησης...
γιατί με τη φαντασία πλάθεις καινούργιους κόσμους βασιζόμενος στα δεδομένα που έχεις ή ερμηνεύεις τον κόσμο μέσα απ'τα δικά σου μάτια και αυτό έχει τελικά σημασία..
να βρεις τη δική σου αλήθεια και όχι να ενστερνιστείς άκριτα και άκοπα γνώμες άλλων μόνο και μόνο για να έχεις μια γνώμη..
αλλά η φαντασία δεν είναι κάτι που μαθαίνεται..αλλιώς θα υπήρχε γνώση για τη φαντασία και γνώση και φαντασία όπως λες είναι δύο έννοιες αντίθετες και δεν πάνε μαζί..
τώρα όσο για τη γλωσσολογία παλιά με συγκινούσε..τώρα πλέον όχι..σίγουρα είναι πλούσια η γλώσσα μας,έχει πολλές λέξεις που δεν ξέρουμε αλλά εμένα μου αρκεί να χρησιμοποιώ και περιορισμένο λεξιλόγιο δεν έχω πρόβλημα,αρκεί να μπορώ να περιγράψω αυτό που θέλω να πω..με απλά λόγια δλδ..
σημασία έχει να συνεννοούμαστε μεταξύ μας και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε αν έχουμε αντιληφθεί καλά αυτό που θέλουμε να πούμε..δε νομίζω παίζει ρόλο η γλωσσολογία σε αυτό..
καλή ιδέα η πληροφορική και έτσι όπως το έθεσες ακούγεται ενδιαφέρουσα..αλλά δε θα'λεγα μου αρέσει ιδιαίτερα..επειδή είναι σαν τις άλλες επιστήμες..παίρνεις τα δεδομένα και τα χρησιμοποιείς..βέβαια επειδή ο υπολογιστής λειτουργεί λίγο σαν τον ανθρώπινο εγκέφαλο,όσο μαθαίνουμε για το πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος τόσο θα εξελίσσεται και η πληροφορική..
εν τέλει νομίζω ότι αυτό που θα με ενδιέφερε είναι να μπορώ να χρησιμοποιώ τη φαντασία και την παρατήρηση όπως είπε η καθρέπτης για να μπορέσω να αντιληφθώ κάποια πράγματα απ'τον κόσμο με το δικό μου τρόπο..
αλλά πώς ακονίζεις τη φαντασία σου?
επίσης μια καλή λύση ξέρω είναι να διαβάζω βιβλία εκλαϊκευμένης επιστήμης,που υπάρχουν αρκετά και ενδιαφέροντα όπως τα χάζευα μια μέρα στο ίντερνετ..
24-10-2015, 08:42 #33
απο τα τρια που ρωτας, σιγουρα την φυσικη, ειδικα μετα την διευκρινιση σου, οτι θελεις να καταλαβεις καλυτερα τον κοσμο που μας περιβαλει.
αλλα υπαρχουν κι αλλες επιστημες, αναλογα με τα ενδιαφεροντα του καθενα, ειναι λιγο προσωπικο, ειναι σαν μας ρωτας, τι θελουΜΕ να ΣΕ ενδιαφερει, να σου αρεσει !!!
οτι θελεις , να σε ενδιαφερει, ψαξου και βρες το.
το βεβαιο ειναι οτι δεν πριμοδοτω την αγνοια.
ειναι ο σκοτεινος χωρος που επιτρεπει καθε ισοπεδωτικη αυθαιρετη παπαρια, ως εξηγηση για το οτιδηποτε, ενω η αληθεια υπαρχει, απλα δεν την ξερουμε ολη.
ο αγωνας ειναι φτασουμε κοντα, οχι να τρεχουμε στις χαρτοριχτρες και να ψαχνουμε κανεναν "μαγο" (της κακιας ωρας) να μας ξεματιαξει...
η αγνοια ειναι η σημαια των κουτων, των τεμπεληδων και των πονηρων.Last edited by Remedy; 24-10-2015 at 10:29.
24-10-2015, 14:45 #34
24-10-2015, 23:04 #35
Να πηδιέστε σαν τους σκύλους ξέρετε, να αγαπάτε σαν αυτούς ούτε λόγος.
28-10-2015, 16:32 #36favvelGuestτελικά βρήκα με τι θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ..με την επιστήμη της καλής και της κακής ενέργειας..
δεν υπάρχει τέτοια επιστήμη αλλά αν υπήρχε με αυτήν θα ασχολιόμουνα..
δλδ μια επιστήμη που να συνδυάζει την ενέργεια που εμπίπτει στις θετικές επιστήμες με τις έννοιες του καλού και του κακού που εμπίπτουν στις θεωρητικές επιστήμες..
δλδ θα είναι ένας συνδυασμός θετικών και θεωρητικών επιστημών..
με την ενέργεια γιατί η ενέργεια είναι η αιτία και η βάση της ζωής απ'ό,τι έχω καταλάβει..αν κάτι δεν έχει ενέργεια δεν είναι ζωντανό..
και με το καλό και το κακό γιατί είναι οι δύο εκφράσεις της ζωής και κατ'επέκτασιν και της ενέργειας..
επίσης πιστεύω ότι το καλό χτίζεται πάνω στο κακό..
και ότι αν δεν υπήρχε το κακό δεν θα μπορούσαμε να δουλέψουμε με το καλό..ούτε θα το διακρίναμε..
οπότε το κακό υπηρετεί το καλό..
τέλος πιστεύω πως η πίστη είναι ένας πιο γρήγορος δρόμος για να φτάσει κανείς στην ενέργεια..καλή ή κακή..
και η γνώση είναι απλά πιο αργός δρόμος..
όμως πίστη και γνώση έχουν τον ίδιο προορισμό..
η πίστη στο θεό και η γνώση με στόχο το καλό οδηγούν στην καλή ενέργεια..
και η πίστη στο διάβολο και η γνώση με στόχο το κακό οδηγούν στην κακή ενέργεια..
28-10-2015, 20:19 #37
υπαρχουν διαφορες εκδοχες για το καλο και το κακο ... δεν ειναι ότι είναι λαθεμενες...απλα δεν μπορεις να πας και πολυ μακρυα με αυτο.. αλλα η αναζητηση ειναι πάντα η απόλαυση!...και νομιζω ετσι οπως το θετεις πως μπήκες στα χωραφια της φιλοσοφίας ...πήγες στην δημ. βιβλιοθηκη?
28-10-2015, 22:24 #38
Ενέργεια καταρχάς έχουν και τα μη ζωντανά, η ενέργεια δεν έχει καμία σχέση με την ζωή, βλέπε ηλεκτρική ενέργεια... Επίσης δεν υπάρχει καλό και κακό μιας και αυτά είναι τελείως υποκειμενικά γι αυτό κι εγώ προτιμώ να γράφω "καλό" και "κακό". Πάντως το ότι αποφάσισες να ασχοληθείς με κάτι που δεν υπάρχει είναι αξιοπερίεργο... Φαβελ και αν θες απάντα έχω απορία για την ηλικία και το φύλλο σου.
28-10-2015, 22:35 #39favvelGuestναι όντως δεν μπορείς να πας πουθενά στο τέλος!απλά είναι η αίσθηση που έχεις όταν τα ψάχνεις ότι θα φτάσεις σε κάποιο συμπέρασμα..ότι θα ξεδιαλύνεις το μπέρδεμα..
και τελικά ίσως όπως λες αυτό που μένει στο τέλος είναι η απόλαυση της αναζήτησης ακόμα κι αν δε σε βγάλει πουθενά..
όχι δεν πήγα στη βιβλιοθήκη..απλά σήμερα που δεν είχα σχολή και δεν είχα τι να κάνω κάθισα πολλή ώρα στο κρεβάτι κοιτώντας το ταβάνι ενώ σκεφτόμουνα παράλληλα..ευτυχώς αυτό μπορώ να το κάνω ταυτόχρονα!
παλιά το έκανα συνέχεια αυτό..μετά από τα ψυχολογικά μου όμως κάπου χάθηκα..τώρα όμως αν και παίρνω φάρμακα βλέπω πως ξαναβρίσκω τον εαυτό μου..:)
το θέμα είναι ότι όταν κάνω ταβανοθεραπεία ενώ αισθάνομαι ότι με βοηθάει να κατανοήσω τον κόσμο εκείνη τη στιγμή,μετά παθαίνω αμνησία και την επόμενη φορά που θα κάτσω να κάνω το ίδιο θα σκεφτώ τα ίδια..
θα'θελα να αφιερώνω περισσότερο χρόνο στο διάβασμα αλλά βλέπω τελικά ότι προτιμάω να ρεμβάζω ή να μιλάω και να γράφω στο ίντερνετ..
δλδ περισσότερο παραγωγική είναι η στάση μου παρά δεκτική ερεθισμάτων και γνώσεων που ίσως με πήγαινε πιο πέρα..
γιατί το να εκφράζεις τη γνώμη σου με το γράψιμο πχ δε σε πάει πιο πέρα..μένεις στις σκέψεις τις δικές σου..
ενώ το διάβασμα σου δίνει κάτι που δεν είχες σκεφτεί..
απ'την άλλη το διάβασμα σου δίνει έτοιμη γνώση..θα πρέπει μετά να την επεξεργαστείς..
οπότε τελικά χρειάζονται και τα δύο..
διάβασμα πρώτα και μετά επεξεργασία..
στο διάβασμα χωλαίνω..
απλά με έχει βοηθήσει ο καφές τις τελευταίες μέρες..δεν ξέρω μέχρι πότε θα με πιάνει..
σήμερα δεν πήγα σχολή όπως είπα,ήπια λιγότερο δυνατό καφέ και έφαγα πάρα πολύ..
αυτό είναι άσχετο βέβαια..απλά ήθελα να πω τον πόνο μου..
28-10-2015, 23:00 #40favvelGuestπρος καθρέπτη:
(δεν κάνω απάντηση με παράθεση γιατί τις περισσότερες φορές μου κόβει το κείμενο..)
η ηλεκτρική ενέργεια είναι κομμάτι της ζωής..αφού οι νευρωνικές συνάψεις γίνονται με ηλεκτρική ενέργεια..
μπορούμε και σκεφτόμαστε δλδ χάρη στην ηλεκτρική ενέργεια..
και πού ξέρεις μπορεί και ο ουρανός την ώρα που αστραποβροντάει μπορεί να σκέφτεται..
εγώ νομίζω η ενέργεια είναι η βάση της ζωής..η ενέργεια παράγει ζωή..
χωρίς ενέργεια δεν θα μπορούσαν να γίνουν οι βιοχημικές αντιδράσεις στο σώμα μας..δλδ θα παίρναμε τα θρεπτικά συστατικά μέσω της τροφής αλλά δεν θα μπορούσαν να αντιδράσουν μεταξύ τους για να μας δώσουν απλούστερα συστατικά που είναι απαραίτητα για να ζήσουμε..
όσο για το καλό και το κακό εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν..
υπάρχει ένα μίγμα μετρίου καλού και κακού..
στην άλλη ζωή (αν υπάρχει) μάλλον θα βιώσουμε το απόλυτο καλό ή το απόλυτο κακό ή και τα δύο..
σχετικά με το φύλο και την ηλικία μου είμαι κοπέλα 27 χρονών πια..
28-10-2015, 23:48 #41
Αν παίρνεις πως τα άτομα (αυτά που έχουν πυρήνα και ηλεκτρόνια εννοω)είναι ζωη άρα η πέτρα έχει ζωη οκ... Αν εννοείς όμως σαν ζωή τα εμβυα όντα, η ζωή προυποθέτει ενέργεια αλλα η ενέργεια δεν προυποθέτει ζωή.. (προφανώς αν ξέραμε να μιλάμε και να εκφραζόμαστε σωστά δεν θα υπήρχαν αυτές οι διευκρινήσεις και οι απορίες, καθώς επίσης δεν θα υπήρχαν και λάθος σκέψεις και τόσα λάθος συναισθήματα, γι αυτο σου είπα παραπάνω πως η γλώσσα είναι μαγικη)
Προφανώς το καλό και το κακό υπάρχουν όπως και το σωστό και το λάθος αλλά είναι τελείως υποκειμενικά. Επίσης νομίζω πως αν σκέφτεσαι πολυ γενικά τελικά χάνεσαι, αυτό το λέω ορμωμενη απο τις πιθανές σκέψεις του ουρανού που ανέφερεςΝα πηδιέστε σαν τους σκύλους ξέρετε, να αγαπάτε σαν αυτούς ούτε λόγος.
31-10-2015, 04:55 #42
Δεν θα μπορουσα να ζησω χωρις την Ιατρικη.Η μητερα μου ειχε παλια καρκινο της μητρας και μετα του παχεως εντερου και δωξα το Θεο εγινε καλα! τον Μαιο του 2014 ο μπαμπας μου διεγνωσθει με καρκινο του πνευμονα και μας βοηθησαν παρα πολυ οι γιατροι και με το χειρουργειο και με της χημειοθεραπειες και της ακτινοβολιες και οτι αλλο μας χρειαζεται.Προς το παρων τα παει καλα και ο μπαμπας μου με την βοηθεια του Θεου και των γιατρων.
31-10-2015, 07:22 #43favvelGuestκαθρέπτη ναι σίγουρα έτσι όπως το θέτεις σωστό μου ακούγεται..η ενέργεια δεν προϋποθέτει ζωή γιατί μπορεί να υπάρχει πχ κάπου ηλεκτρική ενέργεια πχ σε μια λάμπα που είναι αναμμένη αυτό δε σημαίνει ότι η λάμπα είναι έμβιος οργανισμός..
αλλά όπως μου είπε και κάποιος γνωστός χθες,η μάζα είναι συμπυκνωμένη ενέργεια...κάτι που πάνω κάτω το ήξερα..
οπότε εγώ αναφερόμουν σε όλα τα πράγματα έμβια ή άβια που έχουνε μάζα..δλδ τα πάντα που βλέπουμε σαν υλικά έχουνε ενέργεια..
και μου είπε ότι για να διασπαστεί ένα κιλό κάποιου πράγματος και να δώσει ενέργεια χρειάζεται 9 επί 10 εις την 16η δλδ με 1 κιλό επί 9 και όλο αυτό με 16 μηδενικά Joules..
και ότι όσο πιο βαρύ είναι το μόριο της ουσίας λογικά τόσο πιο πολλή ενέργεια χρειάζεται για να διασπαστεί..
και ότι αν διασπαστώ εγώ σαν άνθρωπος και γίνω ενέργεια θα καταστραφεί όλη η ευρώπη!
χαχααα αυτά μας έλεγε χθες..έχει σπουδάσει στο μετσόβιο..και ξέρει πάρα πολλά..
τέλος πάντων..
bulletproof σου εύχομαι γρήγορα να γίνει καλά και ο πατέρας σου..
η ιατρική και η φαρμακευτική και γενικά τα επαγγέλματα υγείας είναι ίσως τα σημαντικότερα γιατί στόχο έχουν να μας εξασφαλίσουν την υγεία μας που χωρίς αυτήν θα πεθαίναμε γρήγορα,θα χάναμε τη ζωή μας..επίσης ακόμα κι αν δεν πεθαίναμε δεν θα είχαμε ποιότητα ζωής αν ήμασταν μονίμως άρρωστοι..
η ιατρική είναι η πιο απαραίτητη επιστήμη για τη ζωή μας..
βέβαια εγώ αναφερόμουν στο ποια επιστήμη θα σας άρεσε πιο πολύ από άποψη ενδιαφέροντος και όχι απαραίτητα ποια είναι η πιο σημαντική για τη ζωή μας..
αλλά νομίζω έχω καταλήξει..μάλλον θα με ενδιέφερε η φυσική γιατί μελετά τους νόμους τη φύσης και ασχολείται και με την ενέργεια που βρίσκεται παντού αλλά κρυμμένη..
και που πιστεύω πως η καλή και η κακή ενέργεια έχουν κι αυτές τη δική τους χημική σύνθεση..διαφορετική..και που με ειδικά όργανα ίσως στο μέλλον θα μπορούνε οι επιστήμονες να τη διακρίνουνε..αν δεν το'χουνε κάνει ήδη..
αυτό το λέω με αφορμή ένα βιντεάκι που είχα δει στο youtube που έδειχνε ότι το νερό το "αγιασμένο"από βουδιστή,το διαβασμένο νερό με καλά λόγια δλδ είχε άλλη χημική δομή πιο όμορφη και πιο συμμετρική από το διαβασμένο νερό με κακά λόγια το οποίο είχα άσχημη δομή ασύμμετρη και είχε σκοτεινά άσχημα χρώματα..
31-10-2015, 17:16 #44
Ευχαριστω πολυ favvel.Να'σαι καλα!
31-10-2015, 22:57 #45