γνώση ή άγνοια? - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 51 of 51
    Σφαίρα περαστικά και κουράγιο σε σενα..
    Να πηδιέστε σαν τους σκύλους ξέρετε, να αγαπάτε σαν αυτούς ούτε λόγος.

favvel
    Guest
    Καταλαβαίνεις γιατί θεωρώ σημαντική την γλώσσα.. αύριο που ελπίζω να μην νυστάζω θα γράψω στο γενικά την σχέση που έχει η γλώσσα με τα όνειρα, τα συναισθήματα, τις σκέψεις και την ενέργεια ίσως...
    Αν θες βάλε και το βιντεάκι μιας και το έφερε η κουβέντα
    το βιντεάκι είναι το γνωστό ντοκυμανταίρ"τι στο μπιπ ξέρουμε"..το είχαμε ξανασυζητήσει εδώ στο φόρουμ..μου το είχε βάλει να το δω η pillow πριν κάτι μήνες σε ένα άλλο θέμα που είχα ανοίξει τότε και το είδα..αλλά το είχα δει και παλιότερα πριν χρόνια αλλά δεν το θυμόμουν..
    νομίζω πρέπει να είχες γράψει κι εσύ σ'αυτό το θέμα..
    τέλος πάντων..το θέμα με το νερό ξεκινά στο 32:40 λεπτό..

μα δε διαφωνώ για τη σπουδαιότητα της γλώσσας..αφού οι μοναχοί και οι παπάδες λόγια λένε για να καθαρίσουν το μέσα τους οι μεν ή για να κάνουν ένα μυστήριο οι δε πχ του βαπτίσματος,του γάμου,της θείας λειτουργίας,της εξομολόγησης κλπ..
    τα λόγια έχουν κάποια ενέργεια φαίνεται,είτε καλή είτε κακή..
    και όσοι θέλουν να επικαλεστούν το σατανά πάλι λένε κάποια λόγια και ταυτόχρονα μπορεί να πιάνονται και χέρι χέρι..έτσι έχω ακούσει..
    όλα έχουν σημασία..και οι πράξεις πχ ο σταυρός ή καλές πράξεις και τα λόγια..

αλλά δε πιστεύω πως πιάνουν τα λόγια αν τα λέει ο καθένας..πρέπει να είσαι πιστός,να τα πιστεύεις για να έχουν κάποιο αποτέλεσμα..πρέπει να βγαίνουν από μέσα σου..
    γι'αυτό πιστεύω πως η θεία κοινωνία που μεταλαμβάνουμε δεν είναι πραγματικά πάντα σώμα και αίμα χριστού γιατί ο παπάς που τη διαβάζει μπορεί να μην είναι πολύ καλός,να μην είναι πολύ πιστός..ενώ αν τη διάβαζε άγιος σίγουρα θα αγιαζότανε κι αυτή..
    όπως έχουμε τον αγιασμό ο οποίος δεν είναι διαβασμένος από παπά αλλά είναι δώρο από κάποιον άγιο αν δεν κάνω λάθος εε?

favvel
    Guest
    https://www.youtube.com/watch?v=4eEQ04hr0yY
    ξέχασα να ανεβάσω το βιντεάκι!!

favvel
    Guest
    τώρα που το ξαναείδα το κομμάτι με το νερό (απ'το 32:40 έως το 35ο λεπτό),
    λέει κάποια στιγμή ότι το 90% του σώματός μας είναι νερό..ενώ εμείς ξέρουμε ότι είναι το 75%..εεε??

επίσης χθες διάβαζα ένα άρθρο από ορθόδοξο σάιτ και έλεγε ότι η θετική σκέψη όπως και η αρνητική είναι μαγεία..
    δλδ είναι καλό έλεγε πχ να σκεφτόμαστε θετικά και να είμαστε αισιόδοξοι αλλά είναι μαγεία πχ να κάνουμε θετικές σκέψεις πχ για να μη βρέξει σήμερα για τους δικούς μας λόγους,γιατί έτσι παρεμβαίνουμε στους νόμους της φύσης..
    και έλεγε ότι αυτή είναι μόδα της νέας εποχής,δλδ η θεωρία της θετικής και αρνητικής σκέψης..
    και ανέφερε και τα τρία είδη ενεργειών που αναγνωρίζει η εκκλησία..
    δλδ τη μία που είναι άκτιστη και είναι η ενέργεια του αγίου πνεύματος και του θεού..
    και οι άλλες δύο κτιστές εκ των οποίων η μία είναι η δαιμονική(στην οποία υπάγεται και η θετική και αρνητική ενέργεια)..
    και η άλλη είναι η ουδέτερη (στην οποία υπάγονται όλα τα είδη ενέργειας που έχει ανακαλύψει η επιστήμη..πχ ηλεκτρική,κινητική,χημική κλπ..)

ναι και η σελίδα..
    http://orthodoxy-rainbow.blogspot.gr...g-post_77.html

Κι όμως τα λόγια πιάνουν αν τα λέει ο καθένας... και στους πιο αγνούς πιο εύκολα, γι αυτό και τα παιδιά γίνονται συνήθως αυτό που οι γονείς τους πιστεύουν πως θα γίνουν. Αν κάθε μέρα ξυπνάς και λες είμαι άτυχος, είμαι άτυχος, είμαι άτυχος θα αρχίσεις να φέρεσαι σαν άτυχος.
    Το βιντεάκι δεν το χω δει.. αλλά τώρα δεν έχω χρόνο δυστυχώς... είμαι για ύπνο... Ευχαριστώ πάντως
    Να πηδιέστε σαν τους σκύλους ξέρετε, να αγαπάτε σαν αυτούς ούτε λόγος.

Senior Member
    Η γνωση ειναι δυναμη , οτι μαθαινεις καλο ειναι . Η αγνοια και η ημιμαθεια ειναι καταστροφη , ιδιως η δευτερη .

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234