Results 1 to 5 of 5
-
04-01-2008, 13:06 #1
2 ερωτησεις σχετικα με αναστολεις ΜΑΟ (ΜΑΟΙ)
Χαιρετω ολους. Ειναι το πρωτο μου ποστ εδω. :-)
Βασικα θα ηθελα να κανω 2 ερωτησεις που ειναι μαλον ψυχιατρικης ηφης, αλλα ψαχνοντας στο google, δεν βρεικα καποιο ψυχιατρικο φορουμ, οποτε λεω να τις κανω εδω. Αν παλι, γνωριζετε καποιο ψυχιατρικο φορουμ, παρακαλω να με ενημερωσετε. (Δεν πολυσυμπαθω την ψυχολογια, ομολογουμενως)
1. Πασχω απο δυσθυμια αλλα κυριως, απο χρονια κοινωνικη φωβια και απο οτι διαβαζω σε ξενα sites, το Nardil (φενελζινη) ειναι το πλεον αποτελεσματικο φαρμακο. Το εψαξα λιγο και μου ειπαν οτι εχει σταματησει η κυκλοφορια του εδω. Γνωριζει κανεις σας αν αυτο ειναι αληθεια ή οχι??
Διαβαζω επεισης οτι εκτος απο αποτελεσματικο, ειναι και εξαιρετικα επικινδυνο: Απαιτει εφαρμογη ειδικης διαιτας και εχει πολλες αλληλεπιδρασεις με αλλα φαρμακα! Ισως να το σταματησαν για αυτο... Στο εξωτερικο ομως κυκλοφορει.
2. Ενας αλλος ΜΑΟΙ που κυκλοφορει εδω, η σελεγιλινη, αν και ειναι αντι-παρκινσονικο φαρμακο, εχει αποδειχθει τα τελευταια χρονια οτι ειναι αποτελεσματικη και στην θεραπεια της καταθληψης/δυσθυμιας. (αλλα οχι της κοινωνικης φοβιας) Την εχει δοκιμασει κανεις? Με τι αποτελεσματα?
- 05-01-2008, 08:41 #2
Καλο ειναι να πας να ρωτησεις εναν ψυχιατρο.
Γιατι να παρεις κατι τοσο επικινδυνο?...καταλαβαινω οτι ισως εχεις απελπιστει...αλλα υπαρχουν και αλλα φαρμακα διαθεσιμα...δεν ειμαι ο πλεον καταλληλος για να απαντησω.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
10-09-2016, 22:37 #3
Exei pari kaneis pote MAOI?
11-09-2016, 10:15 #4
Εχω παρει για μερικους μηνες aurorix , δενειναι διολου επικινδυνο , δεν εχεις περιορισμους στις τροφες , απλα δεν πρεπει να το παρεις συγχρονως με καποιο ssri η snsri , εκει θα μπλεξεις ..................ειχα στην αρκχη καποια αποτελεσματα στην κτθλψη ,, μετα απο λιγο καιρο σταματησε να δουλευει καιτο σταματησα κι εγω , ειναι ομως ενα αντικαταθλ. που δεν εχει παρενεργειες στην λιμπιντο .........αλλη παρενεργεια δεν εντοπισα ........και αυτα που λενε για την τυραμινη , για την νεα γενια aurorix ειναι μπουρδες , τρως οτι θες .......αυτο ισχυε για αλλα παλαιοτερα ΜΑΟΙ .........
11-09-2016, 18:17 #5
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....