2 ερωτησεις σχετικα με αναστολεις ΜΑΟ (ΜΑΟΙ)
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 5 of 5
    Junior Member

2 ερωτησεις σχετικα με αναστολεις ΜΑΟ (ΜΑΟΙ)

Χαιρετω ολους. Ειναι το πρωτο μου ποστ εδω. :-)
    Βασικα θα ηθελα να κανω 2 ερωτησεις που ειναι μαλον ψυχιατρικης ηφης, αλλα ψαχνοντας στο google, δεν βρεικα καποιο ψυχιατρικο φορουμ, οποτε λεω να τις κανω εδω. Αν παλι, γνωριζετε καποιο ψυχιατρικο φορουμ, παρακαλω να με ενημερωσετε. (Δεν πολυσυμπαθω την ψυχολογια, ομολογουμενως)

1. Πασχω απο δυσθυμια αλλα κυριως, απο χρονια κοινωνικη φωβια και απο οτι διαβαζω σε ξενα sites, το Nardil (φενελζινη) ειναι το πλεον αποτελεσματικο φαρμακο. Το εψαξα λιγο και μου ειπαν οτι εχει σταματησει η κυκλοφορια του εδω. Γνωριζει κανεις σας αν αυτο ειναι αληθεια ή οχι??
    Διαβαζω επεισης οτι εκτος απο αποτελεσματικο, ειναι και εξαιρετικα επικινδυνο: Απαιτει εφαρμογη ειδικης διαιτας και εχει πολλες αλληλεπιδρασεις με αλλα φαρμακα! Ισως να το σταματησαν για αυτο... Στο εξωτερικο ομως κυκλοφορει.

2. Ενας αλλος ΜΑΟΙ που κυκλοφορει εδω, η σελεγιλινη, αν και ειναι αντι-παρκινσονικο φαρμακο, εχει αποδειχθει τα τελευταια χρονια οτι ειναι αποτελεσματικη και στην θεραπεια της καταθληψης/δυσθυμιας. (αλλα οχι της κοινωνικης φοβιας) Την εχει δοκιμασει κανεις? Με τι αποτελεσματα?

Senior Member
    Καλο ειναι να πας να ρωτησεις εναν ψυχιατρο.
    Γιατι να παρεις κατι τοσο επικινδυνο?...καταλαβαινω οτι ισως εχεις απελπιστει...αλλα υπαρχουν και αλλα φαρμακα διαθεσιμα...δεν ειμαι ο πλεον καταλληλος για να απαντησω.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Exei pari kaneis pote MAOI?

Senior Member
    Εχω παρει για μερικους μηνες aurorix , δενειναι διολου επικινδυνο , δεν εχεις περιορισμους στις τροφες , απλα δεν πρεπει να το παρεις συγχρονως με καποιο ssri η snsri , εκει θα μπλεξεις ..................ειχα στην αρκχη καποια αποτελεσματα στην κτθλψη ,, μετα απο λιγο καιρο σταματησε να δουλευει καιτο σταματησα κι εγω , ειναι ομως ενα αντικαταθλ. που δεν εχει παρενεργειες στην λιμπιντο .........αλλη παρενεργεια δεν εντοπισα ........και αυτα που λενε για την τυραμινη , για την νεα γενια aurorix ειναι μπουρδες , τρως οτι θες .......αυτο ισχυε για αλλα παλαιοτερα ΜΑΟΙ .........

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Εχω παρει για μερικους μηνες aurorix , δενειναι διολου επικινδυνο , δεν εχεις περιορισμους στις τροφες , απλα δεν πρεπει να το παρεις συγχρονως με καποιο ssri η snsri , εκει θα μπλεξεις ..................ειχα στην αρκχη καποια αποτελεσματα στην κτθλψη ,, μετα απο λιγο καιρο σταματησε να δουλευει καιτο σταματησα κι εγω , ειναι ομως ενα αντικαταθλ. που δεν εχει παρενεργειες στην λιμπιντο .........αλλη παρενεργεια δεν εντοπισα ........και αυτα που λενε για την τυραμινη , για την νεα γενια aurorix ειναι μπουρδες , τρως οτι θες .......αυτο ισχυε για αλλα παλαιοτερα ΜΑΟΙ .........
    Nai exo diavasi oti auto pou lene oti mporis kai na pethaneis ama fas to lathos fagito einai megalo psema, giati polu to kanoune kai den pathenoune tipota. Pisteva oti epidi eitane MAOI tha se bohthouse.....Einai h teleftea elpida mou..tora ti perneis? Euxaristo