Υπάρχει ελπίδα η μήπως όχι.
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 39
    Senior Member

Υπάρχει ελπίδα η μήπως όχι.

Γεια σας παιδιά.Έχω κάποιο καιρό να γράψω γιατί δεν ήμουν και στα καλύτερα μου.
    Πριν από 2 μήνες ξεκίνησα θεραπεία για πρώτη φορά με αντικαταθλιπτικά(εσιταλοπ� �άμ 20mg) λόγω κρίσεων πανικού.
    Στην αρχή μου έκαναν παρενέργειες αλλά μετά οκ.
    Το κακό είναι ότι είμαι 2 μήνες μετά την έναρξη της θεραπείας και δεν βλέπω και κάποιο αποτέλεσμα.
    Έχω ηρεμήσει κάπως αλλά κάποιες φορές έχω κρίσεις ακόμη,και χρειάζεται να παίρνω ζάναξ για να ηρεμώ.
    έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία που να καθυστέρησε να δράσει το αντικαταθλιπτικό η δεν μου κάνει δράσει το φάρμακο.
    Δεν ξέρω τι να πω,περίμενα πιο πολλά από αυτά τα φάρμακα.
    Πολλοί λένε στο φόρουμ ότι μετά απο 15 μέρες όλα ήταν όπως πρίν.

Senior Member
    Γιατί δεν φαίνεται το μήνυμα.
    έγραφα λοιπόν ότι πριν απο 2 μήνες ξεκίνησα για πρώτη φορά θεραπεία με εσιταλοπράμ 20 mg λόγω διαταραχής πανικού.
    Στην αρχή είχα παρενέργειας αλλά μετά οκ.
    Βρίσκομαι τώρα σχεδόν στον 3 μήνα θεραπείας και δεν έχω δει σημαντική βελτίωση.
    Συνεχίζω να έχω κρίσεις πανικού και ορισμένες φορές χρειάζεται να παίρνω ζάναξ για να ηρεμώ.
    Υπάρχουν κάποιοι στους οποίους άργησε να κάνει αποτέλεσμα το αντικαταθλιπτικό,η χάθηκε η ελπίδα ότι θα δράσει.
    Δεν ξέρω έχω κουραστεί πολύ,περίμενα με τα φάρμακα να μην έχω πια κρίσεις.

Senior Member
    Το έχεις πει στον γιατρό σου;
    Ψυχοθεραπεία κάνεις επίσης;
    Όσο κι αν κανείς προσέχει όσο κι αν το κυνηγά, πάντα πάντα θα `ναι αργά δεύτερη ζωή δεν έχει.

Senior Member
    σε καποιουσ γινεται να ξεπεραστει τελειωσ σε καποιουσ μενει κατι λιγο με υπομονη γενικα
    ξεπερνιεται αυτο αλλα θελει και προσπαθεια
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Το έχω πει και προσπαθεί να μου λέει ότι έχω βελτιωθεί και δεν το καταλαβαίνω.Πως γίνεται αυτό δεν το ξέρω.
    Κάνουμε παράλληλα και γνωσιακή-συμπεριφορική θεραπεία.
    Δεν ξέρω τι να πω.Η γιατρός μου μου λέει να περιμένουμε ακόμη λίγο,αλλά δεν ξέρω δεν θα έπρεπε με τα φάρμακα να μην έχω κρίσεις?
    Άλλοι γράφουν στο φόρουμ ότι με 10mg εσιταλοπράμ ότι είναι καλά και εγώ με 20 και δεν έχω δει αποτέλεσμα.
    Έχει συμβει σε κάποιον αυτό?

Senior Member
    εγω ξερω τα φαρμακα ειναι στο καθενα διαφορετικα

Senior Member
    elis έχεις δίκαιο απλά απογοητεύομαι γιατί ήλπιζα να δράσουν και δεν ξέρω αν πρέπει να περιμένω η οχι.
    Μόνο σε μένα αργεί να φανεί η δράση η έχει συμβει και σε άλλους αυτό θέλω να ξέρω.

Senior Member
    σε μενα σε μερικα οπυ πηρα γτ εχω παρει αρκετα μερικα αργησαν ισχυει αυτο
    τωρα το αντικαταθλιπτικο οπυ παιρνω κρατσαναω τα δοντια μου ακομα εδω και 2 μηνεσ
    αλλα κατα τα αλλα ειμαι καλα οποτε δεν το αλλαζω

Member
    Γεια σου. ..!!και σε μένα την πρώτη φορά δεν αισθάνθηκα διάφορα με τα χάπια που μου έδωσε ο γιατρός μου κι εγώ του το είπα και μου είπε το ίδιο ότι με βλέπει καλύτερα από επιμονή μου μου αλλάζει χάπια και πάλι καμία διάφορα .είδα στην τηλεόραση μια εκπομπή που μιλούσε κάποιος γιατρός ότι κάθε ασθενής χρειάζεται να βρει τα χάπια που του κάνουν καλό και έτσι πήγα σε άλλο γιατρό γιατί ο προηγούμενος δεν ήταν και τόσο πρόθυμος .να μην τα πολύ λόγω μετά από περιπέτειες έκανα όρους με αναφρανιλ και τώρα παίρνω τα χάπια.και παίρνω και τα ρεμερον καμία φορά για τον ύπνο...!!!! Εμένα τα χάπια με βοήθησαν αλλά δεν μου έλυσαν το πρόβλημα μου χρειάστηκε πολύς χρόνος μεγάλη υπομονή και επιμονή.όλα είναι μέσα στο μυαλό .....καλό κουράγιο....!!!!

Senior Member
    rita-2 ευχαριστώ για την απάντηση και σορρυ που απαντώ τόσο αργά.Χθες συζήτησα πάλι με τη γιατρό μου και μου είπε ότι πάμε καλά.
    Δεν ξέρω τι να πώ.εγώ σήμερα πάλι ξύπνησα με άγχος και έχω και αυτό το τρέμουλο στα χέρια που είναι και η αφορμή για τις κρίσεις πανικού.
    Ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω.Αυτή δεν δέχεται να αλλάξουμε το φάρμακα,και την εμπιστεύομαι είναι αλλά και πάλι να παίρνω φάρμακα και να έχω κρίσεις.

Γεια σου, δεν εχει μειωθει καθολου το ποσοστο της εντασης των κρισεων με την αγωγη ?
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Senior Member
    Γεια σου Constantly curious.Ναι έχει μειωθεί,δηλαδή δεν νιώθω ένταση όλη την ημέρα μόνο που παθαίνω ακόμη κρίσεις.
    Το ξέρω ότι οι σκέψεις μου το προκαλούν αυτό,γιατί υπάρχουν μέρες που δεν σκέφτομαι συνεχώς τα συμπτώματα και είμαι καλά.
    Απλά περίμενα πια πολλά από τα φάρμακα.
    Υπάρχουν και οι μέρες που ξεκινούν άσχημα και καταφέρνω να τις αλλάζω με θετική διάθεση.
    Υπάρχουν όμως και εκείνες οι μέρες που είμαι τρομοκρατημένη και δεν αντέχω όποτε χρειάζομαι και ζάναζ.

Δωσε χρόνο στον εαυτο σου να διαχειριστει το αγχος που συσωρευτηκε, ξερω οτι υπαρχει και η εξωτερικη πιεση να γινουν ολα καλα κατι που προκαλει και αλλο αγχος.
    Οπως ειπες καποιες μερες ειναι καλες, καποιες τις αλλαζεις με πεισμα, συνεχιζεις και λογικα θα υπερτερησει το καλο αποτελεσμα. :)

Senior Member
    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Constantly curius.Δεν θα παραιτηθώ δεν λέω.
    Αυτές τις μέρες με πολύ πείσμα προσπαθώ να είμαι καλά.Και όντως οι κρίσεις κρατούν λίγα μόλις λεπτά.
    Πιο πολύ σ'αυτό με έχει βοηθήσει η γνωσιακή-συμπεριφορική θεραπεία.
    Εσύ πως είσαι?Θυμάμαι πριν από κάποιο και εσύ είχες κρίσεις εν μέσω θεραπείας η σε μπερδεύω με άλλο μέλος.

Ισως να με μπερδευεις με αλλο μελος. Εγω παλευω να κρατηθω στο επιπεδο που εχω φτασει... μετα απο πολλες κρισεις πανικων και καταθλιψη. Προσπαθω να μην γυρισω πισω. Τις νυχτες συνηθως νιωθω χαλια αλλά δινω κουραγιο στον εαυτο μου λεγοντας οτι το αυριο θα ειναι διαφορετικο. Ψυχικες δυσκολιες ειναι αυτες ... με ντεπον δεν περνανε :cool:

Page 1 of 3 123 LastLast