Results 1 to 15 of 51
Thread: γνώση ή άγνοια?
-
23-10-2015, 17:08 #1favvelGuest
γνώση ή άγνοια?
παιδιά..να ρωτήσω..
ποια είναι αυτή γνώση χωρίς την οποία δεν θα μπορούσατε να ζήσετε?
ή έστω που τη θεωρείτε την πιο σημαντική για να την κατέχει κάποιος?
γιατί τα πάντα υπάρχουν σε βιβλία και όλοι με λίγη καλή θέληση άμα κάτσουμε να διαβάσουμε,θεωρητικά μπορούμε να πάρουμε όποια γνώση θέλουμε,άλλο αν πρακτικά δεν το κάνουμε γιατί είναι πιο εύκολο να μας διδάξουν κάτι..
το ρωτάω γιατί έχω πάρει μια κατεύθυνση τώρα,πάω σε ένα ιεκ αλλά θα'θελα γενικά στη ζωή μου να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου αλλά δεν ξέρω πάνω σε ποιο αντικείμενο..μιας και όλα είναι χρήσιμα και χρειάζονται για τη ζωή..και όλα έχουν τη σημασία και την αξία τους..
με λίγα λόγια ποια επιστήμη θεωρείτε ποιο σημαντική..τη χημεία?τη φυσική?τη βιολογία?κλπ..
γιατί θα'θελα να αφοσιωθώ σε κάτι πέρα από αυτά που μαθαίνω στη σχολή ώστε να καταλάβω πιο καλά τον κόσμο μας..
ή μήπως θεωρείτε την άγνοια πιο σημαντική?
επειδή όλα υπάρχουν σε βιβλία και μπορούμε ανά πάσα στιγμή να ανατρέξουμε σε ένα βιβλίο και να βρούμε αυτό που θέλουμε..
οπότε ίσως δε χρειάζεται να ξέρουμε τίποτα..ούτε να μαθαίνουμε απ'εξω τίποτα ειδικά τώρα με το ίντερνετ..
οπότε ίσως το να φορτώνουμε το μυαλό μας με γνώσεις δεν οδηγεί πουθενά..
εκτός κι αν αυτά που μαθαίνουμε αν μπορούμε να τα συνδυάσουμε μεταξύ τους,βρούμε κοινά σημεία και σχέση αιτίου-αποτελέσματος να τα συνδέει οπότε σε αυτήν την περίπτωση έχουμε δημιουργικές γνώσεις..μπορούμε να παράγουμε δλδ συμπεράσματα δλδ νέα γνώση!
- 23-10-2015, 17:39 #2
η ψυχολογία για εμένα είναι η σημαντικότερη επιστήμη.
Όσο κι αν κανείς προσέχει όσο κι αν το κυνηγά, πάντα πάντα θα `ναι αργά δεύτερη ζωή δεν έχει.
23-10-2015, 17:42 #3
Η κβαντομηχανική... η νεες θεωριες και τα πειραματα που τις αποδεικνυουν είναι περα και από την πιο τρελλη φαντασια!!!
λιγο να ασχοληθείς με τα κβαντα θα σου αλλαξει ολο τον τροπο σκεψης και φιλοσοφιας για τον κοσμο όπως τον ξερουμε
23-10-2015, 17:46 #4
τα μαθηματικα και η φιλοσοφία... απο εκει αρχισαν ολα πιστευω!....η αγνοια ειναι ο βασικος πυρηνας της βλακείας... τι σπουδαζεις φαβ?
23-10-2015, 17:51 #5
23-10-2015, 17:54 #6
επρεπε να υπαρχουν σχολεσ περα απο τα πανεπιστημια που να πληρωνεισ και να διδασκεσαι μαθηματα
και να ειναι αναγνωρισμενεσ αλλα σε αυτο το μπουρδελο που ζουμε μην περιμενεισ και να βρισκεισ και την αναλογη δουλεια
αφου περασεισ τα αναλογα μαθηματα η δουλεια θα επρεπε να ειναι κατι αυτονοητο και δεδομενο
κι οχι οπωσ εδω ο καθενασ να κανει του κεφαλιου του και αυτοι που δουλευουμε απο μικροι να σακατευομαστε στα τριαντα πεντε
εχω αλλαξει δεκα δουλειεσ ξερω πιθανα και απιθανα πραματα και παντου τα ιδια σκατα και δεν ξερω ποιοσ φταιει για ολο αυτοΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
23-10-2015, 17:55 #7favvelGuestπαιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
την ψυχολογία την είχα σκεφτεί κι εγώ σαν πιο σημαντική γιατί ασχολείται με κάτι που δε βλέπεις,την ψυχή..και το ότι είναι πολύπλοκη η ψυχοσύνθεσή μας αυτό την κάνει μια ενδιαφέρουσα επιστήμη..
αλλά και η κβαντομηχανική ασχολείται με έναν κόσμο που δε βλέπεις και σ'τον παρουσιάζει κάπως αλλιώς,για να τον δεις με άλλο μάτι!οπότε και αυτή είναι πολύπλοκη επιστήμη και επομένως και ενδιαφέρουσα..
μου δώσατε ιδέες..απλά η κβαντομηχανική ίσως δεν έχει αποδειχθεί ακόμα εε?ή κάνω λάθος?
μήπως βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο?μήπως είναι μόνο θεωρίες που αν τις πιστέψεις αρχίζεις και αισθάνεσαι ότι βγαίνεις εκτός αυτής της πραματικότητας και ζεις μια άλλη..
και απλά αιθεροβατείς σε μια πραγματικότητα που δεν έχει αποδειχτεί ότι είναι έτσι?
οπότε υπάρχει αυτός ο κίνδυνος..να ξεφύγεις..
απ'την άλλη η ψυχολογία ναι μεν ασχολείται με κάτι αόρατο αλλά τα αποτελέσματά του τα βλέπουμε στη ζωή μας..είναι δλδ πιο ρεαλιστική επιστήμη..
πάντως και τα δύο νομίζω θα με ενδιέφεραν..αλλά να αυτό είναι το κακό..τα θεωρώ όλα σημαντικά..δεν μπορώ να διαλέξω..
23-10-2015, 17:57 #8favvelGuestρέα δεν ξέρω αν πρέπει να πω εδώ τι σπουδάζω..είναι μια ειδικότητα σε ένα ιεκ την οποία επέλεξα επειδή πιστεύω ότι θα με βοηθήσει να βρω δουλειά..
23-10-2015, 18:00 #9
επρεπε να ειναι τοσο δεδομενη η δουλεια που να υπηρχαν δουλειεσ για ολουσ για την χειροτερη αναπηρια
να υπηρχε μια δουλεια που να την εκανεσ και να σ εξασφαλιζε ενα επιπεδο ζωησ κοινωσ επρεπε να υπαρχουν επιλογεσ
για το πωσ θα ζησει ο καθενασ απο οπου κι αν ξεκινουσε δλδ ανεξαρτητα τουσ φτωχοσ πλουσιοσ επρεπε και φτωχοσ να ξεκινουσεσ
να δουλευεσ πεντε χρονια και να σπουδαζεσ παραλληλα και να σε περισευαν και λεφτα για μια ζωη στα φτηνα φοιτητικα
ποιοσ φταιει ομωσ γι αυτο το χαλι τωρα που βρισκομαστεΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
23-10-2015, 18:10 #10favvelGuestαυτός που φταίει είναι και ήταν πάντα η κυβέρνηση η οποία δεν ενδιαφέρεται για τους πολίτες αλλά έχει πάρει γραμμή να εκτελέσει ένα σχέδιο αφανισμού μας εγώ πιστεύω..
δεν ενδιαφέρονται για τους πολίτες οι πολιτικοί..ενδιαφέρονται να ζήσουν αυτοί καλά με λεφτά και μακριά από απειλές..γιατί μπορεί να τους απειλούνε οι "σύμμαχοι"ότι αν δε συμμορφωθούνε απέναντι σε αυτά που τους λένε να κάνουν θα τους κάνουν κάποια στραβή πχ προσωπικά..
εμένα αν με απειλούσανε απλά θα παραιτούμουν από κυβέρνηση..
αλλά και τσίπρας που παραιτήθηκε το καλοκαίρι μετά τον ξαναψήφισε ο λαός και ξαναβγήκε..δλδ αυτός κανονικά αν εννοούσε πράγματι την προηγούμενη παραίτησή του δε θα'πρεπε να βάλει υποψηφιότητα καν σε αυτές τις εκλογές..
23-10-2015, 18:16 #11
επειδη και το κρατοσ μαγαζι ειναι οποιοσ το δουλευει αυτο το μπουρδελο εγω τ προτεινω να αλλαξει μυαλα και να το δουλεψει ευρωπαικα
οχι ελληνικα που το δουλευει οποιοσ το δουλευει το μπουρδελο παρακαλω να αλλαξει μυαλα γτ ετσι δε βγαινει το γυρισαμε απο δω το γυρισαμε απο εκει γιναμαι επιστημονεσ γιναμαι υπαλληλοι γιναμαι δουλοι δεν βγαινει με την καμιαΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
23-10-2015, 18:17 #12
η κλασσικη φυσικη και χημεια σε ατομικο επιπεδο και σε ταχύτητες που αγγιζουν την ταχυτητα του φωτος είναι ξεπερασμένες περιπου 75 χρονια.... αν στηριζόμασταν σε αυτές και ηταν αληθεις η ζωη απλα δεν θα υπηρχε...
σε ατομικο επιπεδο η κβαντομηχανική εχει δωσει τις αποδειξεις που χρειαζοντε για την υπαρξη της υλης και τον τροπο που κινουντε τα ηλεκτρονια και τα ατομα μεσα στο μοριο...
από την άλλη η κλασσικη φυσικη και χημεια είναι ΟΚ για το ευρυτερο κοσμο που ζουμε και τον αντιλαμβανόμαστε... αλλα το ερωτημα είναι γιατι να πηγαίνεις με τα ποδια όταν μπορεις να πας με πυραυλο??
23-10-2015, 18:19 #13
η κβαντομηχανικη είναι η λειτουργεια των κβαντων που δεν εχει ακομα εξηγηθει.. βλέπεις κατι να συμβαινει το οποιο δεν υπακουει σε κανεναν κανονα της φυσικης που γνωρίζουμε... αλλα αν σε ενδιαφερει ο τομεας ψυχολογίας περισσοτερο, σαφως και αυτον πρεπει να ακολουθησεις..μπορεις να ξεκινησεις με τον γιαλομ ... εχεις δημοτικη βιβλιοθηκη στον δημο σου?
23-10-2015, 18:24 #14
23-10-2015, 18:27 #15