View Poll Results: Σας κόλλησε ποτέ ο γκόμενος της φίλης σας;
- Voters
- 11. You may not vote on this poll
-
Ναι με κόλλησε
6 54.55% -
όχι ποτέ
5 45.45%
Results 406 to 420 of 1523
-
17-12-2014, 13:56 #406
- 17-12-2014, 14:33 #407
ωραια ιδεα οι προτροπες για διακοπη της ψυχοθεραπειας ... (ΝΟΤ)
17-12-2014, 15:15 #408
17-12-2014, 16:37 #409
17-12-2014, 20:55 #410
17-12-2014, 21:03 #411
Ωραίο το πόστ σου αλλά δεν έχει σχέση με την περίπτωσή μας λυπάμαι! Σε εμένα η ψυχοθεραπεία και η φαρμακοθεραπεία δεν λειτουργεί γιατί είναι κάτι που δεν χρειάζομαι. Είμαι υγιής άνθρωπος και δεν είμαι άρρωστη οπότε δεν λειτουργούν τέτοιοι μεθοδοι. Υπάρχουν πολλοί ψυχίατροι που με το που πας στο γραφείο τους σου γράφουνε φάρμακα. Πιστεύω ότι το ίδιο συνέβη και σε μένα. Το θέμα είναι ότι πείσανε και τους γονείς μου ότι εγώ πρέπει να χαπακώνομαι άδικα (με αποτέλεσμα να μου κοπεί η περίοδος) και κάθε βράδυ ο μπαμπάς μου μου δίνει ο ίδιος τα φάρμακα γιατί ξέρει ότι μόνη μου δεν θα τα παίρνω και έτσι δεν μπορώ να αποφύγω το να χαπακώνομαι. Προς Θεού δεν κατακρίνω και επικρίνω σε καμμιά περίπτωση τους ψυχιατρικά ασθενείς και ούτε τους χλεβάζω αντιθέτως τους συμπαθώ πολύ. Εγώ όμως δεν έχω καμμία ασθένεια και δεν επιρρίπτω ευθύνες στην κακή μου τύχη ούτε σε κανέναν.
17-12-2014, 21:51 #412
Ολγάκι δεν ήθελα να σε προσβάλω σε καμία περίπτωση, έχουμε ξαναμιλήσει, σου έχω εκθέσει κάποια προβλήματα κοινά που είχα με έσενα για να σε βοηθήσω και όχι για να στο παιξω αλάθητη. Και εσύ ξέρεις γιατί έχουμε μιλήσει λίγο, (οπότε μην κρύβεσαι πίσω από άλλους που δεν ξέρουν γιατί σου μιλάω, και δίκιο έχουν να μην ξέρουν), πως έχω κι εγώ χάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου... και δεν το βρίσκω καθόλου προσβλητικό αυτό ούτε για εμένα, ούτε για εσένα, θλιβερό το βρίσκω. Να σου πω όμως και κάτι, σε ζηλεύω που σου προσφέρεται τόση βοήθεια για να ξεπεράσεις τα προβλήματα σου και με εκνευρίζει που δεν την εκμεταλεύεσαι, ενώ εγώ δεν την έχω... Και η προσπάθεια που πρέπει να κάνω εγώ, μόνη μου, για να ξεπεράσω τα προβλήματα που έχω, ώστε να μην πάει και η υπόλοιπη ζωή μου χαμένη, είναι πολύ μεγαλύτερη από την δικιά σου, που έχεις ανθρώπους που δείχνουν να ενδιαφέρονται και σε βοηθάνε.
Αν χρειάζεσαι τα φάρμακα ή όχι δεν μπορώ να το γνωρίζω, όπως δεν μπορείς να το γνωρίζεις ούτε κι εσύ, ούτε κι ο ψυχίατρος που στα γράφει, μιας και απαξιείς να πας να τον δεις... Αν θες να ακούς πως όλα σου τα προβλήματα είναι τα μερικά κιλάκια που έχεις... συγνώμη αλλά εγώ δεν μπορώ να το κάνω... Δεν θέλω να λέω σε ανθρώπους πως όλα είναι καλά, πως κανείς δεν πάει χαμένος, πως δεν έχουν κανένα πρόβλημα και κάτι άλλο φταίει αλλά δεν ξέρουμε ακόμα τι, καλύπτοντας τους ώστε να χάσουν και την υπόλοιπη ζωή τους. Δεν το κάνω ούτε σε εμένα, ούτε σε άλλα άτομα που αδιαμφισβήτητα εκτιμώ εδώ μέσα, και τους έχω μιλήσει πιο σκληρά απ' ότι σε εσένα (ποτέ όμως προσβλητικά) για να ανοίξουν τα μάτια τους. Επίσης τα άτομα που μου λένε όλα καλά, μια χαρά είσαι μην αλλάξεις τίποτα δεν με βοηθάνε... Αν ήμουνα μια χαρά βρε Καραμήτρο έτσι θα ήμουν?
Για να είναι βοηθητικός ο άλλος πρέπει αν μας λέει αυτά που χρειάζεται να αλλάξουμε ώστε να προχωρήσουμε και να βελτιωθούμε.
Και μιλάω μόνο σε άτομα που έχουμε παρόμοια προβλήματα, και αν δεν έχω βρει τον τρόπο να λύσω τα δικά μου δεν έχω και ιδέες, γιατί παντογνώστης ποτέ δεν το έπαιξα... Αλλά και πάλι αυτός που ποτέ δεν είχε προβλήματα να ξεπεράσει ή αυτός που δεν τα έχει εντοπίσει καν τι να μας πουν? Πως ξέρει να λύνει προβλήματα κάποιος που ποτέ δεν είχε?
Οπότε Ολγάκι αν θεωρείς τα μηνύματα μου προσβλητικά πες μου και δεν θα ξαναδημοσιεύσω σε θέμα σου, μιας και ο σκοπός μου, που είναι να βοηθήσω δεν γίνετε.
Δημήτρη καμία διάθεση δεν είχα όταν μίλησα για ζωή χαμένη. Το καταλαβαίνω πως οι περισσότεροι από δω μέσα έχουμε χάσει μεγάλο μέρος της ζωής μας. Αλήθεια είναι, δεν είναι προσβολή. Αλλά είναι πολύ κρίμα να μην προσπαθήσουμε ώστε να μην χάσουμε και την υπολοίπη. Και αυτό δεν γίνεται κάνοντας πως δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και πως η μίζερη ζωή μας είναι ωραία ή είναι αυτό που μας αξίζει... Έτσι θα χάσουμε αυτό που μας αξίζει πραγματικά... Κι αυτά τα έχω καταλάβει από μένα, που και για πολλά θέματα μου έχω μιλήσει, και τις περίσσοτερες φορές στο πρόβλημα του άλλου φέρνω παράδειγμα το δικό μου. Και είμαι κι εγώ που προσπαθώ να κάνω κάτι στην ζωή μου, γιατί έχω ήδη χάσει πολλά χρόνια... παρόλα αυτά βλέπω πως υπάρχουν και άλλα μέλη που τα καταφέρνουν καλύτερα από μένα.
17-12-2014, 21:53 #413
Α και ανώριμη σε θεωρώ γιατί δεν θες να αναλάβεις την ευθύνη ούτε καν αυτών που λες, και η ωριμότητα πάει χεράκι χεράκι με την ευθύνη. Γιατί δεν μπορείς να παραδεχτείς στον εαυτό σου την πραγματίκοτητα σου, γι αυτό σε θεωρώ ανώριμη
17-12-2014, 22:13 #414
17-12-2014, 23:04 #415
Πόσο δίκιο έχεις σ' αυτό. Δυστυχώς και το περιβάλλον βολεύεται στην κατάσταση βέβαια, γι αυτό και την συντηρεί (ευτυχώς όχι πάντα), την κατάσταση την οποία έχει το περιβάλλον δημιουργήσει. Γιατί συνήθως όσοι "αρρωσταίνουμε" είμαστε οι πιο ευαίσθητοι και οι πιο ειλικρινείς ίσως, που αντανακλούμε και φορτωνόμαστε πάνω μας το προβληματικό περιβάλλον. Και σε ορισμένες περιπτώσεις δυστυχώς κατηγορούμαστε και ως οι προβληματικοί.
Θεοφανία τι είναι νιουμπις?
17-12-2014, 23:06 #416
18-12-2014, 02:34 #417
18-12-2014, 17:28 #418
Το θέμα μας είναι πως θα πείσω τον μπαμπά μου να μου κόψει τα χάπια και να μην μου τα δίνει κάθε βράδυ σχεδόν με το ζόρι και πως θα σταματήσω την φαρμακοθεραπεία που δεν με κάνει τίποτα απολύτως και συν της άλλης μου κόβει και την περίοδο. Θέλω να έχω περίοδο σαν φυσιολογικό άτομο επιτέλους! Πώς θα κάνω οικογένεια και παιδιά ;;;
18-12-2014, 22:50 #419
Αυτό είναι το θέμα σου ρε Ολγάκι στην πραγματικότητα? Το πως θα σταματήσεις να παίρνεις φάρμακα? Ή το πως θα βρεις κάτι που θα δώσει νόημα και θα γεμίσει την ζωή σου? Εκτός αυτού τα παιδιά για να γίνου δεν χρειάζονται περίοδο, χρειάζονται πρώτα άντρα, σχέση, αμοιβαία απόφαση... Τι πιστεύεις πως θα σου προσφέρει ένα παιδί και τι θα σου στερήσει?
Αν το θέμα σου είναι το πως να μην παίρνεις φάρμακα τελικά και όχι η έλλειψη νοήματος στην ζωή έχω λύση γι αυτό. Αλλά σκέψου πως αν δεν έχεις τα φάρμακα μετά θα έχεις πιο σοβαρό πρόβλημα να αντιμετώπισεις (και παίρνω την καλή εκδοχή που δεν τα χρειαζέσαι, γιατί αν τα χρειάζεσαι φαντάζεσαι πως το πρόβλήμα θα είναι πολυ χειρότερο), δεν θα έχεις να κρύβεσαι πίσω από αυτά..
18-12-2014, 23:34 #420
Παρε και δευτερη γνωμη απο αλλο ψυχολογο για καλο και για κακο,τι ειναι ατυπη ψυχωτικη διαταραχη και γιατι στην διεγνωσε?