View Poll Results: Σας κόλλησε ποτέ ο γκόμενος της φίλης σας;
- Voters
- 11. You may not vote on this poll
-
Ναι με κόλλησε
6 54.55% -
όχι ποτέ
5 45.45%
Results 1,291 to 1,305 of 1523
-
01-01-2016, 17:45 #1291
Έγκλημα και τιμωρία.
Ο Ρασκόλνικωφ, φοιτητής της Νομικής στην Πετρούπολη διαπράττει ένα διπλό φόνο μιας γριάς τοκογλύφου και της αφελούς αδελφής της. Κίνητρο της δολοφονίας ήταν η ληστεία, αλλά, εσωτερικά, ο Ρασκόλνικωφ νιώθει μια βαθιά θέληση να ξεπεράσει τον εαυτό του και να υπερβεί τα όρια που του προβάλει η κοινωνία, με σκοπό να την αλλάξει.
Μετά την δολοφονία, ο Ρασκόλνικωφ αρχίζει και κατακλύεται από αντιφατικά αισθήματα, τύψεις και παράνοιας, που εντείνονται όταν στην ζωή του μπαίνουν αρχικά ο Ραζουμίχιν, συμφοιτητής του που ανησυχεί για την υγεία του και του συμπαραστέκεται, η αδελφή του, Ντουνιά, και η μητέρα του, που έρχονται από το χωριό τους για τον γάμο της πρώτης. Ο Ρασκόλνικωφ διώχνει τον γαμπρό διαλύοντας τον αρραβώνα. Παράλληλα, αναπτύσσει σχέσεις με μία ορφανή νεαρή *****, την Σόνια, που εργάζεται για να θρέψει τα μικρότερα αδέλφια της και την φυματική Κατερίνα Ιβάνοβνα, την μητριά της. Καταδιώκεται από τον δαιμόνιο Πορφύρη Πετρόβιτς, ο οποίος ξέρει από την αρχή πως είναι ο ένοχος, και σπρώχνει τον Ρασκόλνικωφ να κάνει τρομερά λάθη.
Εμφανίζεται ο Σβιντριγκάιλωφ, χήρος κτηματίας από το χωριό του Ρασκόλνικωφ, ο οποίος είχε κάνει ανήθικες προτάσεις στην αδελφή του, και τώρα, γνωρίζοντας πως ο Ρασκόλνικωφ είναι δολοφόνος, τον εκβιάζει. Ο Ρασκόλνικωφ αρνείται να του δώσει την αδερφή του και ο Σβιντριγκάιλωφ κάνει απόπειρα βιασμού προς εκείνη. Όταν όμως διαπιστώνει την φρίκη με την οποία τον αντιμετωπίζει, αυτοκτονεί.
Ο Πορφύρης λέει στον Ρασκόλνικωφ να παραδοθεί για να μειώσει την ποινή του. Ο Ρασκόλνικωφ συναντά την Σόνια και της ομολογεί τα εγκλήματά του. Τότε εκείνη τον παροτρύνει με τη σειρά της να παραδοθεί. Τελικά, λυγίζει και παραδίδεται στην αστυνομία, όπου καταλήγει στην Σιβηρία. Ο Ρασκόλνικωφ, ωστόσο, μετανιώνει για το έγκλημα και συνειδητοποιεί τον έρωτα του για τη Σόνια, που τον ακολουθεί ως τη Σιβηρία. Και οι δύο ενωμένοι περιμένουν να τελειώσουν τα επτά χρόνια φυλακής για να ξεκινήσουν μια νέα ζωή.
Έτσι έπαθα και εγώ μετά που έκλεψα τον γκόμενο της φίλης μου ..... Παράνοια σκέτη! Αχ πόσο το μετάνιωσα ...... καλύτερα να μην το έκανα ποτέ ...... έκανα τόσο κακό στον εαυτό μου..... τρελάθηκα εντελώς .... Ακόμη το θυμάμαι ενώ περάσανε 16 χρόνια ..... κάποτε πρέπει να το ξεχάσω και να ζήσω φυσιολογική ζωή ...Βοηθήστε με βρε παιδιά τι να κάνω για να το ξεχάσω.... και να δώσω χαρά στους γονείς μου να με βλέπουνε ευτυχισμένη ίσως και παντρεμένη
- 01-01-2016, 18:34 #1292
Ο Ντοστογιέφσκι τι άποψη έχει περί της κλοπής του γκόμενου της φίλης σου;
Σκέψου και ανάλυσε!Bobby Fischer
1. ε4 γ5
01-01-2016, 19:30 #1293
Όχι απλά στενοχωριέμαι και ταυτίζομαι με το έγκλημα και την μετέπειτα ψυχική κατάσταση του πρωταγωνιστή του μυθιστορήματος. Γιατί και εγώ μετά τρελάθηκα από το αυτό που έκανα και το μετάνιωσα μέσα από τα βάθη της ψυχής μου και θα ήθελα να μην το είχα κάνει ποτέ μου. Θα ήθελα να μην το είχα κάνει ποτέ μου και να μην είχα τέτοιες τύψεις. Πραγματικά το μετάνιωσα δεν θα ήθελα ποτέ να το είχα κάνει. Και ποτέ δεν θα ξανακάνω κάτι τέτοιο στην ζωή μου έστω και αν μου δοθεί η ευκαιρία που μπορεί να μην με δοθεί ποτέ μου. Ξέρω ότι σας κούρασα με το συγκεκριμένο γεγονός αλλά και εγώ έχω κουραστεί πάρα πολύ και η ψυχολογία μου είναι πολύ χάλια εδώ και 16 χρόνια και δεν ξέρω τι να κάνω. Να αυτοκτονήσω για να λυτρωθώ;
01-01-2016, 20:48 #1294
Nα πάψεις να έχεις τύψεις και να κοιτάξεις τη ζωή σου από δω και πέρα! Ετσι θα κάνεις τους γονείς σου χαρούμενους, όχι να γυρίζεις γύρω γύρω στα ιδια και στα ίδια!
Bobby Fischer
1. ε4 γ5
01-01-2016, 20:54 #1295
01-01-2016, 21:31 #1296
Αλλοι κανουν χειροτερα εξαλου εχουν περασει τοσα χρονια
01-01-2016, 23:14 #1297
01-01-2016, 23:50 #1298
τι να σου πω αν πιστευεις οτι υποφερεις ετσι πηγενε σε ενα γιατρο αλλα εγω μου ειναι αδυνατον να καταλαβω γιατι σου ειναι τοσο δυσκολο να ηρεμισεις...
02-01-2016, 11:56 #1299
Να σου πω Αλέξανδρε , πηγαίνω σε μία εκκλησία που γνωρίζει για το συμβάν τότε και δεν μου μιλάει κανείς από εκεί μέσα με έχουνε για το μαύρο πρόβατο και μου λένε μόνο ένα γεια αλλά δεν συζητάνε μαζί μου με έχουνε σε απόσταση και αυτή η κατάσταση με έχει κάνει να κολλήσω σε αυτό το γεγονός και να μην μπορώ να ξεκολλήσω.
02-01-2016, 15:52 #1300
Φιλία.
Η πραγματική φιλία χαλάει έστω και αν μπει ένα αγόρι ανάμεσά μας; Έστω δηλαδή αν εγώ και η φίλη μου που με κολλούσε ο γκόμενος της είμασταν πραγματικές φίλες θα χαλούσε η φίλια μας αν έκανα εγώ σεξ με το αγόρι της που τα είχε 4 χρόνια;
02-01-2016, 18:03 #1301
Αν την χώρισε το αγόρι της εξαιτίας σου...σαφως και χαλάει !!! Αν χωρίσανε και δεν ήσουν εσυ η αιτία ή η αφορμή και δεν νιώθει τίποτα η φίλη σου για τον πρώην της τότε σαφώς και δεν θα χαλνούσε καμιά φιλία. Η αντρική φιλία είναι αυτή που δεν θα χαλούσε ποτέ για μια γυναίκα. Παλιότερα ο κολλητός μου, "αδελφός" μου, έκανε σεξ με μια κοπέλα μου και τους έπιασα στο σπίτι μου. Την άρπαξα, την πέταξα έξω γυμνή από το σπίτι και καθίσαμε και ήπιαμε τις ουισκάρες μας αφού πρώτα του μαύρισα το πρόσωπο και του έσπασα 2-3 δόντια. Μου ζήτησε συγγνώμη και όλα καλά...έκτοτε η ζωή συνεχίστηκε σε χαλαρούς ρυθμούς....keep walking with black johnnie walker :)
02-01-2016, 18:35 #1302
Μπα η γυναικεία φιλία χαλάει δεν είναι σαν την αντρική.
02-01-2016, 18:38 #1303
Τότε σε ποια "πραγματική" φιλία αναφέρεσαι; :D
02-01-2016, 18:55 #1304
Εντάξει στην ζωή τίποτα δεν είναι απόλυτο...τίποτα δεν είναι άσπρο ή μαύρο εκτός από την αλήθεια και το ψέμα. Αξίζει να χαλάσει μια φιλία γιατι στην μέση μπήκε το ερωτικό ? Οι άνθρωποι είναι γεμάτοι πάθοι, και όταν τους κυριεύουν τότε χάνουν τον εαυτό τους, δεν λειτουργούν οικεία βουλήσει. Πάντα υπάρχουν ελαφρυντικά και πάντα θα πρέπει να μάθουμε να συγχωρούμε. Συναισθήματα του τύπου μίσους και εγωισμού δεν χωρούν στις πραγματικές φιλίες. Δεν είναι προδοσία να κλέψεις τον γκόμενο της φίλης σου αρκεί στο τέλος να ζητήσεις μια πραγματική συγγνώμη και να καταλάβει η φίλη σου ότι δεν το έκανες έχοντας σώας όλες τις δυνάμεις σου, όλες σου τις άμυνες. Βρισκόσουν σε μια έκτακτη περίπτωση που δεν μπορούσες να σκεφτείς το κακό που θα έκανες στην φίλη σου και στην σχέση σας. Η αγάπη της φίλης σου στο πρόσωπο σου θα έπρεπε να σου συγχωρήσει το μοναδικό σου αμάρτημα. Αλλά δυστυχώς οι γυναικείες φιλίες είναι λυκοφιλίες...
02-01-2016, 19:01 #1305
Μάλλον έχεις δίκαιο. Αυτή όταν πάμε στην εκκλησία με λέει ένα γεια αλλά η όλη στάση της δείχνει ότι θέλει να με έχει σε απόσταση..... και εκνευρίζομαι (γενικώς με εκνευρίζει αυτή). Συγνώμη της ζήτησα αλλά κρατάει αυτήν την στάση. Βασικά δεν κάνουμε παρέα εδώ και πολλά χρόνια άρα μάλλον δεν ήτανε φιλία και καλώς χάλασε.