Με έκραξε μια φίλη για το πολύ αλκοόλ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 48
    Senior Member

Με έκραξε μια φίλη για το πολύ αλκοόλ

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι λίγο πάνω από τα 40 και πίνω αρκετά. Από το σχολείο κιόλας με θυμάμαι που έπινα πολύ, μέχρι τέρμα όμως. Τις τρεις τελευταίες Κυριακές σηκώθηκα και πονούσα τη μία στο καλάμι, την άλλη στο γόνατο, ένα βράδυ το θυμάμαι που έπεσα μέσα σε ένα μπαράκι. Κάθε μέρα κάτι κουτσοπίνω, αλλά κάνα δυο μέρες την εβδομάδα του δίνω και καταλαβαίνει. Το θέμα είναι ότι άμα πιω σκέτο αλκοόλ έχω ένα μέτρο, πάνω από 3-4 ποτά δεν θα πιω. Επίσης, σκέτο μπάφο δεν καπνίζω. Η μεγάλη μου η χαρά είναι να ζεσταίνομαι με δυο τρία ουζάκια και μετά στο καπάκι ένα μπάφο, μετά πάλι ξυδάκια, πάλι μπάφο και το πάω μέχρι τέρμα. Στο μεταξύ, κάνω δύο δουλειές, έχω σχέση, μένω μόνος, γυμνάζομαι συστηματικά, καμιά φορά με πιάνει μια μικρή κατάθλιψη την άλλη μέρα του λιώματος αλλά μέχρι εκεί. Θορυβήθηκα τις προάλλες που ήρθε μια φίλη σπίτι, η οποία με είχε δει την προηγούμενη να πίνω. Μου είπε ότι χρειάζομαι άμεσα βοήθεια, ότι παραπατούσα και έκανα μπαμ ότι ήμουν μεθυσμένος αλλά παρ' όλα αυτά συνέχιζα να πίνω σα να μην υπάρχει αύριο λες και ήθελα να αυτοκτονήσω. Ήταν η πρώτη φορά που στενός μου άνθρωπος μου μιλάει με αυτόν τον τρόπο για αυτό το θέμα, εκτός βέβαια της μάνας μου η οποία, όσο ζούσαμε μαζί, μου τα έλεγε συνέχεια. Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει να πίνω και να την ακούω, επίσης δεν αισθάνομαι ότι με χαλάει πάρα πολύ, θα ήθελα όμως να περιορίσω τις ημέρες που το ξεφτιλίζω τελείως. Για παράδειγμα, είχα πάει σε ένα γάμο και το ήξερα από πριν ότι στο τέλος εγώ θα έχω πιει πιο πολύ απ' όλους. Έτσι, ξεκίνησα να πίνω πιο μετά από τους άλλους αλλά στο τέλος με κουβαλάγανε. Δεν ρωτάω γνώμη για το αν είμαι αλκοολικός, έτσι τα γράφω γιατί μου είναι πρόσφατα, αν όμως θέλει κανείς να πει κάτι, πολύ ευχαρίστως να τον ακούσω.

Senior Member
    το μονο που εχω να πω, ειναι οτι μου κανει παρα πολυ μεγαλη εντυπωση να διαβαζω αυτον τον προβληματισμο κι αυτες τις περιγραφες απο ενα ατομο της ηλικιας σου. θα μπορουσα να φανταστω ενα ατομο 18-20 χρονων να ρωταει κατι τετοιο , με το ιστορικο που περιγραφεις.
    η ζεις πολυ εξω απο τον εαυτο σου, η κρυβεις το κεφαλι σου στην αμμο, αν δεν κανεις πλακα.

αν δεν συμβαινει τιποτε απο τα παραπανω, ξερεις πολυ καλα και τι συμβαινει και γιατι. πιθανα να μην ξερεις τι να κανεις, ομως...

Senior Member
    Πρώτα απ' όλα σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να γράψεις κάτι. Τι εννοείς ότι δεν ξέρω τι να κάνω; Να πάω σε ένα γιατρό ή να επιχειρήσω να σταματήσω να πίνω; Αυτό που σκέφτομαι να κάνω σε πρώτη φάση είναι να μην πίνω δυο μέρες τη βδομάδα και αν είναι δυνατόν να μην το ξεφτιλίζω το Σάββατο. Δεν αισθάνομαι πως είμαι αλκοολικός, από την άλλη ίσως κανείς να μην το αισθάνεται..

Senior Member
    Quote Originally Posted by tak71 View Post
    Πρώτα απ' όλα σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να γράψεις κάτι. Τι εννοείς ότι δεν ξέρω τι να κάνω; Να πάω σε ένα γιατρό ή να επιχειρήσω να σταματήσω να πίνω; Αυτό που σκέφτομαι να κάνω σε πρώτη φάση είναι να μην πίνω δυο μέρες τη βδομάδα και αν είναι δυνατόν να μην το ξεφτιλίζω το Σάββατο. Δεν αισθάνομαι πως είμαι αλκοολικός, από την άλλη ίσως κανείς να μην το αισθάνεται..
    νομιζω οτι στην ηλικια σου με ενα σταθερο τετοιο παρελθον, ξερεις τι εισαι και τι δεν εισαι.

νομιζω θα βοηθουσε να ξεκαθαριζες τι θελεις να κανεις και γιατι.
    το να το περιορισεις, το θεωρω ουτοπικο οταν μιλαμε για τοσο συστηματικη χρηση για τοσο μεγαλο διαστημα.
    η το κοβεις, η ακολουθεις την ζωη σου με οτι αυτη σου φερει (για παραδειγμα, το κοβεις οταν σου προκαλεσει θανατηφορα προβληματα. συκωτι, ατυχηματα κλπ)
    η υγεια σου δεν σε απασχολει? οδηγεις?

Senior Member
    Δεν οδηγώ εδώ κι ένα χρόνο.. πιο πριν δεν το έπαιρνα αν είχα πιει πάνω από δυο τρία ποτά και Σάββατο δεν το έπαιρνα καθόλου.. Η υγεία είναι ένα θέμα που με απασχολεί.. Παραμυθιάζομαι και λιγάκι ότι κάπως ισορροπώ τα πράγματα με καλή διατροφή και αερόβια άσκηση.. Εσύ Remedy πίνεις;

Senior Member
    Δεν οδηγώ εδώ κι ένα χρόνο.. πιο πριν δεν το έπαιρνα αν είχα πιει πάνω από δυο τρία ποτά και Σάββατο δεν το έπαιρνα καθόλου.. Η υγεία είναι ένα θέμα που με απασχολεί.. Παραμυθιάζομαι και λιγάκι ότι κάπως ισορροπώ τα πράγματα με καλή διατροφή και αερόβια άσκηση.. Εσύ Remedy πίνεις;
    ελαχιστα. λιγοτερο απ τον μεσο ορο πιστευω.
    γιατι δεν οδηγεις?

Senior Member
    Δεν έχω λεφτά να πάρω αμάξι.. Πιστεύω μέχρι το καλοκαίρι να καταφέρω να πάρω.. Τέλος πάντων, λόγω δουλειάς είχα συζητήσει το θέμα με έναν ψυχίατρο στο Αιγινήτειο που ασχολείται με το αλκοόλ (από το Αθηνά). Με τη συζήτησή μας κατέληξα ότι βρίσκομαι στο στάδιο της κατάχρησης, από το οποίο οι περισσότεροι (στατιστικά) θα περάσουν και στο επόμενο στάδιο. Ο τύπος αυτός μου είχε πει ότι δεν αποκλείεται ένας αλκοολικός να γίνει ξανά κοινωνικός πότης, αν σταματήσει για έναν ολόκληρο χρόνο το ποτό και δουλέψει λίγο το θέμα με τον εαυτό του. Δεν ισχύει για όλους, αλλά δεν ισχύει και ο "κανόνας" που λέει μια φορά αλκοολικός, για πάντα αλκοολικός. Αυτό το αναφέρω ως παρένθεση, μιας κι έχω διαβάσει και άλλα σχετικά ποστ, προς τους φίλους που αισθάνονται "μια φορά αλκοολικοί, για πάντα αλκοολικοί". Αυτό, εκτιμώ, σε τραβάει πίσω σε άλλα θέματα. Είναι, δηλαδή, όλη η προσπάθεια στο να μην πιεις και όταν το καταφέρνεις αισθάνεσαι "δικαιωμένος" που έχεις καταφέρει τον σημαντικότερο, όπως νομίζεις, στόχο της ζωής σου, με αποτέλεσμα στα άλλα να μένεις πίσω.

Senior Member
    σε μια γενικη συζητηση με εναν γιατρο που δεν σε παρακολουθει, απλα του απευθυνεσαι, θα ειπωθουν γενικα πραγματα, που μπορει να μην κουμπωνουν επανω σου απολυτα, γιατι μπορει να δισταζεις να ανοιχτεις απολυτα, να μην πεις την αληθεια απολυτα, ισως γιατι φοβασαι να την πεις και στον ιδιο σου τον εαυτο.
    απο αυτα που ειπες, αυτα σου ειπε. κι αν ηταν η απολυτη αληθεια οσα του ειπες, μπορει και πραγματικα να σε αφορουν.

αλλα αυτο το "να δουλεψει λιγο με τον εαυτο του", ειναι το περισσοτερο "λιγο" που μπορει να φανταστει κανεις...
    σημαινει να βρει γιατι ειναι εξαρτητικος, τι του λειπει, τι φοβαται να αντιμετωπισει, ΚΑΙ να το αντιμετωπισει..
    ε ναι, αν τα κανει ολα αυτα, ευχαριστω πολυ, πιθανα μπορει να ξαναγινει κοινωνικος ποτης.
    ξερεις πολλους να τα καταφεραν? (να αλλαξουν το ειναι τους, οχι να κοψουν το ποτο)
    ε, οσοι δεν μπορουν , πρεπει να το κοψουν δια παντος. απλο...

Senior Member
    Η συζήτησή μας μοιάζει λίγο σαν εγώ να μη θέλω να παραδεχθώ ότι το τσούζω πολύ κι εσύ σα να επιμένεις ότι είμαι αλκοόλας τρελός! χαχα! πλάκα κάνω... Σε ευχαριστώ πολύ για την καλή σου διάθεση να πεις δυο λόγια.

Senior Member
    αδερφε δε ξερεισ να πινεισ μπορεισ να πιεισ μια μπουκαλα ουισκυ χαλαρα και να μη σε κουβαλανε
    εγω δε σου λεω οτι πινεισ αλλα δεν πινεισ καθολου σωστα δε βλεπεισ τον εαυτο σου ποσο αντεχει και ποσο δεν
    αντεχει εχεισ θεμα με τον εαυτο σου εγω εχω φιλαρακι που ηπιε 17 ποτα σε μαγαζι και χορευε κι εγω 11 εκεινη την μερα
    εκεινη την μερα τοσο αντεχαμε τοσο ηπιαμε αλλεσ μερεσ πινουμε λιγο γενικα βλεπεισ λιγο πωσ σε βαραει και μετα αρχιζεισ
    δε πασ κουτουρου εγω τωρα που παιρνω φαρμακα πινω μια μεγαλη μπιρα και ζαλιζομαι αντε να παρω και δευτερη τσουκου
    μεχρι να την πιω οχι να με κουβαλανε προφανωσ δεν εχεισ ιδεα πωσ πινει ο κοσμοσ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Η συζήτησή μας μοιάζει λίγο σαν εγώ να μη θέλω να παραδεχθώ ότι το τσούζω πολύ κι εσύ σα να επιμένεις ότι είμαι αλκοόλας τρελός! χαχα! πλάκα κάνω... Σε ευχαριστώ πολύ για την καλή σου διάθεση να πεις δυο λόγια.
    το οτι υπαρχει εθισμος ειναι φανερο. νομιζω το λες ξεκαθαρα.
    ο βαθμος του εθισμου κρινει αυτο που συζητουσες με τον γιατρο, αν ειναι καταχρηση, η καποιο σταδιο αλκοολισμου κλπ...
    αυτο που λεω εγω ειναι, οτι αν θελεις να αλλαξεις κατι, η αλλαζεις τον εαυτο σου (που ειναι το δυσκολο) η το κοβεις μαχαιρι για να σωσεις την υγεια σου.
    η μονη διαφωνια μας ειναι στο "ολιγον εγγυος"...

Senior Member
    Χαχα Έλις, 17 ποτά ήπιε ο άλλος και δεν έπεσε κάτω; Ωραίος..
    Remedy, μια χαρά, δε λέω ότι διαφωνούμε σε κάτι..

Senior Member
    εκεινη τη μερα ρε ψηλε τοσα αντεξε προφανωσ σου λεω οτι δεν αντεχει τοσο καθε μερα
    αλλα ξερει να πινει δεν τον κουβαλησε κανεισ ουτε ειναι αλκοολικοσ
    εσυ εχεισ προβλημα με τον εαυτο σου πρωτον και δευτερον δε ξερεισ να πινεισ γτ πολυ απλα αμα ηξερεσ δε θα σε κουβαλουσε κανεισ
    εδω καμια φορα πινουμε για να βγαλουμε τη δουλεια οταν κουραζομαστε οπυ να τα καταλαβεισ εσυ αυτα μαθε πρωτα να πινεισ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Banned
    καλησπέρα τακ, είμαι πρώην καλη πότης και σε νιώθω...στη ζωή σου βλέπω οτι υπάρχει μία ισορροπία και μπράβο σου που τα καταφέρνεις, αλλα δυστηχώς υπάρχει ένα μελανο σημείο που χανεις την μπάλα και κάθε ελεγχο. ο αλκοολισμος ειναι μεγάλη σκρόφα, μας κοροιδευει μπροστά στα ίδια μας τα μάτια και σαφως και δεν εχεις σαφη εικόνα για την κατάσταση σου. σου προτεινω να κάνεις ένα μικρό κολπάκι για να εκτιμήσεις καλύτερα την κατάσταση...βαλε καποιον δικο σου ανθρωπο να σε βιντεοσκοπήσει

Senior Member
    Ερωτηση.. Μπαφος , ουζακια , μπαφος , ποτακια ειναι σε καθημερινη βαση? Ενταξει μεγαλο παιδι εισαι καταλαβαινεις οτι τετοιες ποσοτητες και συχνοτητες δεν βγαινουν σε καλο.
    Αν θες να καταλαβεις που βρισκεσαι με το αλκοολ , σε ποιο σταδιο δλδ , δοκιμασε να το κοψεις για ενα μεγαλο διαστημα . Εισαι απλα στην καταχρηση ή στην εξαρτηση? Ετσι θα καταλαβεις.. Μιας και απο οτι αναφερεις πινεις απο μικρος.

Page 1 of 4 123 ... LastLast