ψυχοσωματικα προβληματα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 15 of 15
    Senior Member

ψυχοσωματικα προβληματα

γεια σαςς !τον τελευταιο καιρο μου συμβαινει κατι περιεργο και δεν ξερω που οφειλεται αν πρεπει να ανησυχησω η οχι και αν ειναι κατι μονιμο η περαστικο . εχει λιγες μερες που εκει που καθομαι αρχιζει κ τρεμει ολο μου το σωμα .ακομα και η ανασα που παιρνω νιωθω οτι ειναι σαν διακεκομμενη ..αυτο κραταει αρκετη ωρα ειτε οταν απλα καθομαι ειτε οταν ειμαι ξαπλωμενη οτν δν κανω τιποτα ..δν μπορω να το αποβαλλω και δν μπορω να καταλαβω πως δημιουργειται ?ειναι ψυχολογικο ?οταν εχεις πολλα πραγματα να αντιμετωπισεεις καθημερινα η απο αγχος ?ειμαι αρκετα πιεσμενη και ποτε δν ξερεις πως αντιδραει ενας οργανισμος αλλα μηπως πρεπει να επισκεφτω καποιο γιατρο ?

Senior Member
    μου φαινεται παρα πολυ πιθανον να ειναι απο αγχος!
    το τρεμουλο ειδικα ειναι σημα κατατεθεν εσωτερικης πιεσης!

προσπαθησε να χαλαρωνεις το σωμα σου ( τα κλασικα ξες, κανενα χαμομηλι, βαλεριανα, αναπνοες, χαλαρωτικη μουσικη) και να μην το σκεφτεσαι!!
    αν δεις οτι σε εμποδιζει πολυ στην καθημερινη σου ζωη μετα μπορεις να λαβεις αλλα μετρα.. π.χ επισκεψη σε καποιον ψυχολογο, για να σε ηρεμισει λιγο..

αλλα προς το παρον εγω στην θεση σου θα το επαιρνα χαλαρα το ολο θεμα (δηλαδη μην δινεις τεραστιες εκτασεις) και θα το παλευα μονη μου.

μην ανησυχεις παντως.
    τα ψυχοσωματικα λογω στρες ειναι παρα πολυ συνηθισμενα και δεν θα παθεις απολυτως τιποτα απο αυτα
    το πολυ πολυ να παιδευτεις λιγο αλλα ουτε πρωτος-η εισαι ουτε τελευταιος !
    And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the mousic

Senior Member
    Αγχος λες ε?το πρωτο που σκεφτηκα και γω γιατι λεω τι αλλο μπορει να φταιει ...θα δοκιμασω αυτα που μου ειπες μηπως και σταματησει αυτο το πραγμα γιατι δ σου κρυβω ειχε αρχισει να με φοβιζει μιας κ δεν το χω ξαναπαθει ..ευχαριστω ~!

Απο υπνο πως πας? Συμπληρωνεις εστω 6,5 ωρες σερι?
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Ελα τωρα... αγχος πολυ αγχος... και εγω μια απο τα ιδια;p δεν θα παθεις τπτ το πολυ πολυ να τρεχεις στους γιατρους σαν και εμενα. Απλα χαλαρωσε λιγο εγω τωρα ειμαι καλυτερα αλλα πριν καιρο για δυο μηνες ειχα καθε μερα τα ιδια συμπτωματα(ολες τις αρρωστιες σκεφτομουν η πυροβολημενη), να κανεις πραγματα που σου αρεσουν και θα το ξεχνας και θα περναει ,μολις ομως σκεφτεις κατι κακο τσουπ και αυτο(ετσι λειτουργει σε εμενα)...

Senior Member
    και εγω πιστευω οτι ειναι απο αγχος.. μαλιστα υπηρχαν μερες που ξυπνουσα με αυτο που λες. απλα χαλαρωσε γιατι μετα ακολουθει αλλο πραγμα που σιγουρα δεν θες να το περασεις...εχω περασει φανταστικα ολες τις ασθενειες.....και μολις την σκεφτομαι νατα και στα συμπτωματα

Senior Member
    Quote Originally Posted by Constantly curious View Post
    Απο υπνο πως πας? Συμπληρωνεις εστω 6,5 ωρες σερι?
    πλεον να σου πω την αληθεια δν μπορω να κοιμηθω τα βραδια ευκολα ..και δν ασχολουμαι με κατι ουτε καν να χαζεψω τηλεοραση τα κλεινω ολα και ειμαι για τουλαχιστον 3 ωρες σε υπερενταση ..σηκωνομαι πολλες φορες 3 η 4 το 3ημερωμα να κανω κανενα τσιγαρο μηπως χαλαρωσω ...οποτε συμπληρωνω περιπου 7 ωρες αλλα κοιμαμαι πολυ αργα ...ρε παιδια πως αποβαλεις σκεψεις και αγχος οταν εχεις εμμονες με καποια θεματα ?
    what is normal for the spider is chaos for the fly

Senior Member
    Quote Originally Posted by Fleur View Post
    και εγω πιστευω οτι ειναι απο αγχος.. μαλιστα υπηρχαν μερες που ξυπνουσα με αυτο που λες. απλα χαλαρωσε γιατι μετα ακολουθει αλλο πραγμα που σιγουρα δεν θες να το περασεις...εχω περασει φανταστικα ολες τις ασθενειες.....και μολις την σκεφτομαι νατα και στα συμπτωματα
    εχω ακουσεις για καποιες διαταραχες που οταν σκεφτεσαι κατι αυτοματως σου συμβαινει χωρις να το θες απλα και μονο επειδη το σκεφτηκες....μπορει να φτασω σε τετοια σημεια?ηδη βαζω τ μυαλο μου να σκεφτεται τι θα συμβει αν .... οτιδηποτε να ναι αυτο και με κοβει κρυος ιδρωτας αρχιζω να αντιμετωπιζω την πιθανη καταληξη καποιων πραγματων χωρις καν να εχουν συμβει ..

Senior Member
    Quote Originally Posted by magdalene View Post
    πλεον να σου πω την αληθεια δν μπορω να κοιμηθω τα βραδια ευκολα ..και δν ασχολουμαι με κατι ουτε καν να χαζεψω τηλεοραση τα κλεινω ολα και ειμαι για τουλαχιστον 3 ωρες σε υπερενταση ..σηκωνομαι πολλες φορες 3 η 4 το 3ημερωμα να κανω κανενα τσιγαρο μηπως χαλαρωσω ...οποτε συμπληρωνω περιπου 7 ωρες αλλα κοιμαμαι πολυ αργα ...ρε παιδια πως αποβαλεις σκεψεις και αγχος οταν εχεις εμμονες με καποια θεματα ?
    Eργαζεσαι αληθεια? Ή παιζει απλετος ελευθερος χρονος?
    Είναι η πιθανότητα που έχει ένα όνειρο να γίνει πραγματικότητα που κάνει τη ζωή ενδιαφέρουσα

Senior Member
    Quote Originally Posted by agnostix View Post
    Eργαζεσαι αληθεια? Ή παιζει απλετος ελευθερος χρονος?
    εργαζομαι σπουδαζω αθλουμαι οταν μπορω .. εχω αρκετο τρεξιμο καθημερινα αλλα εχω και γενικα αρκετο χρονο για μενα ..

Senior Member
    Quote Originally Posted by magdalene View Post
    εργαζομαι σπουδαζω αθλουμαι οταν μπορω .. εχω αρκετο τρεξιμο καθημερινα αλλα εχω και γενικα αρκετο χρονο για μενα ..
    Εχεις αποδωσει καπου το γενικο αγχος που εχεις απο ποιες σκεψεις πηγαζουν?
    Είναι η πιθανότητα που έχει ένα όνειρο να γίνει πραγματικότητα που κάνει τη ζωή ενδιαφέρουσα

Senior Member
    Quote Originally Posted by agnostix View Post
    Εχεις αποδωσει καπου το γενικο αγχος που εχεις απο ποιες σκεψεις πηγαζουν?
    δν μπορω να πω οτι το μεγαλυτερο κομματι οφειλεται καπου συγκεκριμενα γιατι το προβλημα μου ειναι οτι δν καταπιανομαι με κατι για να φυγει απο τ κεφαλι μου προσπαθω ταυτοχρονα να καταπιαστω με ολα ...και καπου εκει πνιγομαι ..ειναι στιγμες που ενω σκεφτομαι κατι συγκεκριμενο πχ για την επομενη μερα η τν επομενη βδομαδα πεταγονται και αλλα πραγματα κ μετα κ αλλα και στο τελος ξεχναω το αρχικο και επικρατει ενα χαος ..νιωθω οτι δν μπορω να τα διαχειριστω ολα

Αυτό το παθαίνεις μόνο όταν χαλάρωνεις ή κατάλαβα λάθος?
    Να πηδιέστε σαν τους σκύλους ξέρετε, να αγαπάτε σαν αυτούς ούτε λόγος.

Senior Member
    Quote Originally Posted by καθρεπτης View Post
    Αυτό το παθαίνεις μόνο όταν χαλάρωνεις ή κατάλαβα λάθος?
    βασικα το παθαινω σε ανυποπτες φασεις ....μπορει να χαλαρωνω μπορει κ να ασχολουμαι με κατι ..

Senior Member
    magdalene το τρέμουλο αυτό το έχω και εγώ.Εσένα είναι σε όλο το σώμα η το νιώθεις πιο πολύ στα χέρια?
    Εγώ πιο πολύ στα χέρια το νιώθω.Είναι από το άγχος .
    Και εγώ στην αρχή νόμιζα πολλά γιατί το είχα συνεχώς,τώρα πια που το έχω μόνο όταν αγχώνομαι έχω πειστεί πια ότι είναι από το άγχος.
    Δοκίμασε να μην το παρατηρείς τόσο και να ασχοληθείς με πράγματα,να είσαι σε δράση γενικά.όσο το παρατηρείς τόσο πιο πολύ το τροφοδοτείς.
    Δοκίμασε κανένα χαμομήλι,βαλεριάνα θα σου κάνει καλό,ειδικά πριν τον ύπνο.