Βοήθεια από ειδικό - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 50
    Member
    Πώς μπορώ να βρω κάποιον που να εφαρμόζει αυτή την τεχνική για θεραπεία;

Senior Member
    Στο Χρυσό Οδηγό. Ποιός παίρνει την ευθύνη να συστήσει κάποιον στο forum?

Member
    Σωστά. Απλά από τον χρυσό οδηγό δεν μπορώ να βρω κάποιον που να εφαρμόζει τη συγκεκριμένη τεχνική... Σας έχω πρήξει λιγάκι ε;

Senior Member
    Στην Αθήνα το γράφει ο οδηγός. Αλλά χωρίς καμία εγγύηση. Καλό είναι να πάς στο Αιγινήτειο να εξεταστείς από Ψυχίατρο και εκεί να του ζητήσεις να σε παραπέμψει στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία που κάνουν εκεί. Αν καταφέρεις και σε παραπέμψουν και σε δεχτούν έχεις εχέγγυα ότι θα πέσεις μάλλον σε καλά χέρια.

Αν βέβαια σου ταιριάζει τέτοια προσέγγιση. Γι\' αυτό καλό έιναι να σου ΄πεί και ο ψυχίατρος του Αιγινήτειου και τη δική του άποψη, χωρίς να το κάνει για να σε έχει πελάτη και να σε εκμεταλλευτεί αφού θα είναι του Δημοσίου. Τι χάνεις;

Senior Member
    Στο χρυσό οδηγό συνήθως γράφει για τον κάθε ψυχολόγο σε ποια μέθοδο έχει ειδικευτεί.Κοίταξέ το.

Administrator
    Ρίξε αν θέλεις μια ματιά και στον κατάλογο επαγγελματιών ψυχικής υγείας του e-psychology.gr
    http://www.e-psychology.gr/index.php?option=com_sobi2&Itemid=56
    Το φόρουμ αυτό, δεν υποκαθιστά τη θεραπεία με τον ψυχολόγο ή τον γιατρό σας. Απευθυνθείτε σε ειδικό, αν κάνετε σκέψεις που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για τον εαυτό σας ή τους άλλους.

Member
    Πήγα...Όλα καλά... Ένα πράγμα μόνο με παραξένεψε. Πιστεύετε ότι είναι σωστό να συνταγογραφούν φάρμακα από το πρώτο ραντεβού; Μπορεί ο ψυχολόγος να κρίνει τόσο γρήγορα;

Senior Member
    Σε ψυχολόγο πήγες ή σε ψυχίατρο?Ο ψυχολόγος δεν δίνει φάρμακα.

Member
    Κλινικός ψυχολόγος... Δεν ξέρω τη διαφορά...

Senior Member
    Και σου έγραψε φάρμακα ο ψυχολόγος?Δεν επιτρέπεται να δώσει φάρμακα ο ψυχολόγος.Αυτό με παραξενεύει εμένα και όχι το ότι στα έδωσε από το πρώτο ραντεβού.

Member
    Δεν ξέρω... Στην πόρτα λέει ΝΟΜΙΜΟ ΙΑΤΡΕΙΟ. Η κάρτα του λέει (τώρα το είδα) Ιατρός - Ψυχολόγος. Δεν λέει πουθενά ψυχίατρος.

Senior Member
    Α αν λέει γιατρός τότε οκ.Αν και δεν την έχω ξανακούσει αυτή την ειδικότητα γιατρός-ψυχολόγος.

Senior Member
    ΝΟΜΙΜΟ ΙΑΤΡΕΙΟ
    Αλλο πάλι και ετούτο.
    Τι έχουν να δουν τα μάτια μου ακόμα
    been good, been bad. WILL GO ON

Member
    Και μπορεί να κρίνει από την πρώτη φορά; Του είπα ότι δεν θέλω να τα πάρω. Βλέπω άλλους που είναι πολύ χειρότερα από μένα και δεν παίρνουν τίποτα ή παίρνουν πιο ελαφριά απ αυτά που μου έδωσε. Και στην τελική κοιμάμαι και τρώω φυσιολογικά. Ελαφράς μορφής κατάθλιψη έχω. Κυκλοθυμία, κάνα κλάμα, κακή διάθεση κι αυτό είναι όλο. Βγαίνω, δουλεύω και λειτουργώ κανονικά. Σίγουρα δεν είμαι επιστήμονας να ξέρω αλλά μήπως είναι λίγο υπερβολικό;

Senior Member
    Ξέρω οτι ο κλινικός ψυχολογος μπορει να συνταγογραφει, ειναι δλδ συμβατο της ειδικοτητας του. Τωρα δεν ξέρω αν μπορει να κρινει απο την αρχη. Αν βοηθαει ξερω αρκετα ατομα που εχουν λαβει φαρμακευτικη αγωγη απο το πρωτο ραντεβου. Ισως να βοηθουσε αν επαιρνες κ μια δευτερη γνωμη.

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast