φιλική σχέση -η στάση μου απέναντί του
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19
    Senior Member

φιλική σχέση -η στάση μου απέναντί του

Καλησπέρα σας.
    Σας γράφω σχετικά με μια φιλική σχέση που είχα ή που νόμιζα πως είχα.
    Ήμασταν φίλοι 4 χρόνια ,άντρας αυτός , γυναίκα εγω. Ξεκινήσαμε να κάνουμε παρέα από δική του πρωτοβουλια μέσω κοινών γνωστών, χωρίς να μου χει δείξει κάτι ερωτικό μιας και από τότε ήμουν σε σχέση όπως κι όλα αυτά τα χρόνια της παρεάς μας .
    Τον έβλεπα πάντοτε φιλικά, σαν αδερφό μου, μου συμπαραστεκοταν, με νοιαζόταν , μιλούσαμε καθημερινά μέσω μηνυμάτων και τηλεφώνου και βγαίναμε, οι 2 μας συνήθως, απέφευγε να βγαίνουμε με 3ους. Η συμπεριφορά του δεν ήταν πάντοτε φιλική, αρκετά υπονοούμενα, κοπλιμέντα για το πόσο γυναίκα είμαι και πώς τέτοιες γυναίκες του αρέσουν ,μου πετούσε κατά καιρους και ατάκες του στιλ " εε άλλο εμείς, δεν είμαστε ακριβώς φίλοι", αλλα επειδή περνούσα πολύ ομορφα μαζί του και επειδή τέτοια περιστατικά ήταν μεμονομένα,και πάντα έβρισκε καινούριους τρόπιυς να με εκπλήσσει, έκανα πως δεν το έβλεπα.
    (Γενικά ποτέ μου δεν είχα έναν άνδρα φίλο. Κανένας μέχρι τώρα δεν με έχει δει φιλικά,ούτε από το σχολείο ,ουτε από την σχολή κτλ. Και είναι κάτι που το είχα απωθημένο, μιας και περνάω ομορφα και με ανδρες, μαρέσει η ανάμεικτη παρέα. )
    Όλα καλά μέχρι που ήρθε στη ζωή μου ένας πρώην από τα πολύ παλια ,φίλος του κιόλας, κι άλλαξε η στάση του .Με αυτόν αρχικά απλή παρέα κάναμε αλλα μετά άλλαξαν τα σχέδιά του κι άρχισε να μου κολλάει και του το κοψα. Ο φίλος μου δε, μου έκανε παράπονα ότι βγαινω πιο πολύ με τον άλλο και ότι δεν είναι σωστό και ότι πρώτα εγώ σου ειπα να βγούμε αλλα βγήκες με τον άλλο και διάφορα τέτοια που δεν μου άρεσαν . Κάπου εκέι ξεκίνησαν οι παρεξηγήσεις μιας και κατάλαβα για τα καλά ότι κάτι δεν πάει καλά κι ότι δεν είναι αρκετά φίλος όσο δηλώνει κ όλο τσακωνόμασταν, με πίεζε, μου έκανε σκηνικά όταν έβγαινα με τον άλλο και δεν του το λεγα κτλ. Μου έβαζε λόγια για τον φίλο του (και πρώην μου) . Το αποκορύφωμα ήταν να βγούμε μια φορά η δύο μας με τον φίλο μου και να με πάει στις ερημιες και να μου την πεφτει για τα καλά. Βέβαια πο΄τέ δεν παραδέκτηκε στα ίσα ότι με γουστάρει. Κάποιες φορες μου λεγε ότι με βλέπει φιλικά και άλλες ότι είναι μπερδεμένο. Πάντως πάντα είχα ξεχωριστή θέση στην καρδιά του , μου λεγε πως με αγαπάει . Αλλα μετά από αυτό στις ερημιές του έκανα εξήγηση ότι δεν τον έχω δει ποτέ αλλιώς και φάνηκε πως τον πέιραξε πάρα πολύ αυτό, αλλα ούτε πάλι μου παραδέχτηκε κάτι.
    Από τότε πάγωσα πολύ , του πα δεν θέλω επαφές, να μαθαίνω αν είναι καλά και μέχρι εκέι. Πριν μήνες έκανε κινήσεις να βγούμε ,μιας κ είχαμε αρχίσει πάλι να μιλάμε αλλα αρκετά σπάνια, αλλα ποτέ δεν ανταποκρίθηκα και σταμάτησε κ αυτος να μου στέλνει και εγω. Το αγόρι μου με έβαλε κ τον μπλόκαρα στο φβ, μιας κ όπως που είπε καταλαβαίνει πως νιώθω και ότι τον έβλεπα σαν αδερφό μου τόσα χρόνια αλλα δεν γίνεται όσο τα χω μαζί του να ξανακάνουμε παρέα και έχει απόλυτο δίκιο.
    Ενιωθα πολύ ανακουφισμένη που έβγαλα ένα τόξο "τοξικό " άτομο από την ζωή μου, που δεν είχα κάποιον να με πιέζει τόσο , δεν άντεχα άλλο αυτήν την μπερδεμένη κατάσταση κι όλα αυτά τα προβλήματα. Μα τελευταία θυμήθηκα πως ήταν ομόνος άνθρωπος που τον ένιωσα τόσο κοντά μου σαν φίλο, όπως κι αυτός, πόσο καλά περνούσαμε όταν ήταν όλα εντάξει και πόσο ωραίες συζητήσεις κάναμε . Πόσο μυ συμπαραστεκόταν και με νοιαζόταν σαν άνθρωπο και πώς καταντήσαμε έτσι. Έχουν γίνει πολλά περισταστικά ππυ δεν τα αναφέρω όλα. Και σκέφτομαι μήπως έπρεπε να του δώσω άλλη μια ευκαιρία. Γιατί είχαμε κ τις κακιές και τις καλές στιγμές αλλα δεν πρέπει να ξεχναμε και τα καλά που μας π΄ροσφερε ένας άνθρωπος και να τα εκτιμάμε.
    Θα ήθελα να ξανακάνουμε παρέα, πιστεύω ότι δεν του αρέσω ακόμη , χωρίς να είμαι σίγουρη μιας κ έχουμε καιρό να μιλήσουμε, αλλα είναι δύσκολο μετά από όλα αυτά που έχουν γίνει. Θέλω γνώμες .

Senior Member
    Καλησπερα. Τελικα αφησες την πρωτη σχεση που ειχες ηδη οταν γνωρισες το φιλο που μαλωσατε και τα εφτιαξες με τον πρωην σου που ειναι και φιλος του; Mε τον πρωην σου τα χεις φτιαξει τωρα ή με αλλο ατομο;

Senior Member
    όχι δεν έκανα κάτι με κανέναν από τους άλλους. με το αγορι μου τα εχω ακομη.

Senior Member
    απλά θέλω γνώμες (γιατί μάλλον δεν το διευκρίνησα) αν αξίζει να ασχοληθώ με τον φίλο που είχα και να ρίξω τα μούτρα μου και να του στείλω μνμ να τα ξαναβρούμε σαν παρεα. ή να αφήσω την κατάσταση ως έχει .

Senior Member
    Quote Originally Posted by troxia View Post
    ....
    ....
    Τον έβλεπα πάντοτε φιλικά, σαν αδερφό μου, μου συμπαραστεκοταν, με νοιαζόταν , μιλούσαμε καθημερινά μέσω μηνυμάτων και τηλεφώνου και βγαίναμε, οι 2 μας συνήθως, απέφευγε να βγαίνουμε με 3ους. Η συμπεριφορά του δεν ήταν πάντοτε φιλική, αρκετά υπονοούμενα, κοπλιμέντα για το πόσο γυναίκα είμαι και πώς τέτοιες γυναίκες του αρέσουν ,μου πετούσε κατά καιρους και ατάκες του στιλ " εε άλλο εμείς, δεν είμαστε ακριβώς φίλοι", αλλα επειδή περνούσα πολύ ομορφα μαζί του και επειδή τέτοια περιστατικά ήταν μεμονομένα,και πάντα έβρισκε καινούριους τρόπιυς να με εκπλήσσει, έκανα πως δεν το έβλεπα.
    ...
    Όλα καλά μέχρι που ήρθε στη ζωή μου ένας πρώην από τα πολύ παλια ,φίλος του κιόλας, κι άλλαξε η στάση του .Με αυτόν αρχικά απλή παρέα κάναμε αλλα μετά άλλαξαν τα σχέδιά του κι άρχισε να μου κολλάει και του το κοψα. Ο φίλος μου δε, μου έκανε παράπονα ότι βγαινω πιο πολύ με τον άλλο και ότι δεν είναι σωστό και ότι πρώτα εγώ σου ειπα να βγούμε αλλα βγήκες με τον άλλο και διάφορα τέτοια που δεν μου άρεσαν . Κάπου εκέι ξεκίνησαν οι παρεξηγήσεις μιας και κατάλαβα για τα καλά ότι κάτι δεν πάει καλά κι ότι δεν είναι αρκετά φίλος όσο δηλώνει κ όλο τσακωνόμασταν, με πίεζε, μου έκανε σκηνικά όταν έβγαινα με τον άλλο και δεν του το λεγα κτλ. Μου έβαζε λόγια για τον φίλο του (και πρώην μου) . Το αποκορύφωμα ήταν να βγούμε μια φορά η δύο μας με τον φίλο μου και να με πάει στις ερημιες και να μου την πεφτει για τα καλά. Βέβαια πο΄τέ δεν παραδέκτηκε στα ίσα ότι με γουστάρει. Κάποιες φορες μου λεγε ότι με βλέπει φιλικά και άλλες ότι είναι μπερδεμένο. Πάντως πάντα είχα ξεχωριστή θέση στην καρδιά του , μου λεγε πως με αγαπάει . Αλλα μετά από αυτό στις ερημιές του έκανα εξήγηση ότι δεν τον έχω δει ποτέ αλλιώς και φάνηκε πως τον πέιραξε πάρα πολύ αυτό, αλλα ούτε πάλι μου παραδέχτηκε κάτι.
    Από τότε πάγωσα πολύ , του πα δεν θέλω επαφές, να μαθαίνω αν είναι καλά και μέχρι εκέι. Πριν μήνες έκανε κινήσεις να βγούμε ,μιας κ είχαμε αρχίσει πάλι να μιλάμε αλλα αρκετά σπάνια, αλλα ποτέ δεν ανταποκρίθηκα και σταμάτησε κ αυτος να μου στέλνει και εγω. Το αγόρι μου με έβαλε κ τον μπλόκαρα στο φβ, μιας κ όπως που είπε καταλαβαίνει πως νιώθω και ότι τον έβλεπα σαν αδερφό μου τόσα χρόνια αλλα δεν γίνεται όσο τα χω μαζί του να ξανακάνουμε παρέα και έχει απόλυτο δίκιο.
    Ενιωθα πολύ ανακουφισμένη που έβγαλα ένα τόξο "τοξικό " άτομο από την ζωή μου, που δεν είχα κάποιον να με πιέζει τόσο , δεν άντεχα άλλο αυτήν την μπερδεμένη κατάσταση κι όλα αυτά τα προβλήματα. Μα τελευταία θυμήθηκα πως ήταν ομόνος άνθρωπος που τον ένιωσα τόσο κοντά μου σαν φίλο, όπως κι αυτός, πόσο καλά περνούσαμε όταν ήταν όλα εντάξει και πόσο ωραίες συζητήσεις κάναμε . Πόσο μυ συμπαραστεκόταν και με νοιαζόταν σαν άνθρωπο και πώς καταντήσαμε έτσι. Έχουν γίνει πολλά περισταστικά ππυ δεν τα αναφέρω όλα. Και σκέφτομαι μήπως έπρεπε να του δώσω άλλη μια ευκαιρία. Γιατί είχαμε κ τις κακιές και τις καλές στιγμές αλλα δεν πρέπει να ξεχναμε και τα καλά που μας π΄ροσφερε ένας άνθρωπος και να τα εκτιμάμε.
    Θα ήθελα να ξανακάνουμε παρέα, πιστεύω ότι δεν του αρέσω ακόμη , χωρίς να είμαι σίγουρη μιας κ έχουμε καιρό να μιλήσουμε, αλλα είναι δύσκολο μετά από όλα αυτά που έχουν γίνει. Θέλω γνώμες .
    η γνωμη μου ειναι, οτι το θεμα σου θα μπορουσες και να το πεις "τραβατε με κι ας κλαιω"...

εξ αρχης και ηταν φανερο και το καταλαβαινες και η ιδια οτι το ενδιαφερον του ηταν κατι παραπανω απο φιλικο, απλα σε κολακευε και σε βολευε.
    το ειπες πολυ σωστα στο τονισμενο 'εκανα οτι δεν το εβλεπα"...
    εκανες οτι δεν το εβλεπες γιατι περνουσες καλα, πιθανα δεν εχεις και πολλους φιλους, η αρκετο ανδρικο θαυμασμο, σε προσεχε, σου συμπαραστεκοταν, σου τονωνε τον εγωισμο και την γυναικεια ματαιοδοξια, φιλος σου παντως δεν ηταν, γιατι οι φιλοι θελουν το καλο μας, ουτε μας ριχνονται, ουτε μας πιεζουν.

απο την στιγμη που και εγιναν ολα ξεκαθαρα και εξωφθαλμα και σκοτωθηκατε και ο συντροφος σου χαλαστηκε, τι ακριβως μας ρωτας?
    αν εχει νοημα να ξαναγυρισεις σε μια σχεση που και φιλικη δεν ηταν και σε κανεναν δεν προσφερε τιποτε εκτος απο τον δικο σου εγωισμο?

απλα ψαχνεις καποιον να τρεχει πισω σου και να σε παρακαλει και να φλερταρεις ανωδυνα με το προσχημα της φιλιας.

Senior Member
    remedy ευχαριστω για την απάντησή σου, και που μου τα λες στα ίσα.
    να τονίσω ότι σπουδάζω επαρχία και αυτός ήταν από τον τόπο μόνιμης κατοικίας μου ,οπότε ναι σε αυτόν τον τόπο δεν είχα πολλούς φίλους μιας κ είχα σχηματίσει παρέα στην πόλη μου φοιτόυσα. Οπότε ναι, με επιβεβαίωνε να έχω κάποιον άνρθωπο που με νοιάζεται και εκεί και να βγαίνω. Μπήκα στη διαδικασία της σκέψεις αν τον έβλεπα αλλιως αλλα δεν συνέβει ποτέ κάτι τέτοιο. Κ στην αρχή ναι το έβλεπα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά αλλα δεν ήμουν σίγουρη και επιπλέον δεν μου δημιουργούσε κάποιο πρόβλημα οπότε δεν έδινασημασια. αυτο εννοω γράφοντας ότι έκανα ότι δεν το έβλεπα.Μετα σιγουρεύτηκα με όλα αυτά..
    πάντως έχεις δίκιο στο ότι θέλησα να ικανοποιήσω τον εγωισμό μου, αλλα από θέμα παρέας γτ όπως εγραψα, δεν είχα σε εκείνη την περιοχη .
    έχεις δίκιο, πάντως στις 2 τελευταίες ερωτήσεις σου.
    Last edited by troxia; 08-11-2015 at 17:35.

Senior Member
    δεν είναι όμως τόσο συμφεροντολογικό το θέμα, οσο φαίνεται,πραγματικά περνούσα πλ ωραια μαζι του φιλικά..
    και πέρασε ένας χρόνος περίπου που δεν μιλάμε,πήρα την απόστασή μου και του ειπα τι με πέιραξε σε όλο αυτό.
    και σκέφτηκα μήπως να ξαναπροσπαθούσα από θεμα παρέας. αλλα μάλλον είναι χαζή σκέψη.
    Last edited by troxia; 08-11-2015 at 17:39.

Senior Member
    Eγω θα σου προτεινα να κανεις μια προσπαθεια εφοσον κανατε τοσο καλη παρεα και η αληθεια ειναι οτι το να βρεις ενα καλο φιλο να ταιριαξεις ειναι πολυ σπανιο. Μπορει κι αυτος να θελει να ξαναμιλατε οπως παλια αλλα να νομιζει οτι εχεις παρεξηγηθει, οτι δε θες κλπ. Εγω θα λεγα οτι δε χανεις κατι να κανεις ενα βημα. Ειναι κι απο το μερος σου, οποτε καλο ειναι να μην κλεινεις πορτες αν το σκεφτεις μελλοντικα και μακροπροθεσμα.

Senior Member
    υπάρχει περίπτωση μετά από όλα αυτά να θέλει αυτός να κάνει παρέα ξανα μαζί μου ; εννοω, την τελευταια φορα που μου ειπε να βγουμε, τον εγραψα κανονικότατα για μήνες.. δεν ήμουν ακόμη ετοιμη, όλά αυτά με είχαν παγώσει κ δεν είχα καμιά διαθεση για επαφές μαζί του.. απλά τωρα αρχίζω να αναθερωρώ κάποια πράγματα κ αν ήταν σωστή η στάση μου..

Senior Member
    Θες να ξανακάνεις παρέα με τον τύπο που σου φερόταν υπέροχα αλλά αυτός το έκανε στο πλαίσιο ότι σε γούσταρε. Άρα όχι, δεν έχει κανένα νόημα να τον πλησιάσεις. Είτε δεν θα σε γουστάρει πλέον επομένως δεν θα σου φέρεται τόσο ωραία, είτε θα σε γουστάρει ακόμα οπότε αργά ή γρήγορα θα μπλέξεις στα ίδια (αυτός θα απαιτεί ανταλλάγματα για το ότι είναι τόσο καλός μαζί σου).

Senior Member
    Σιγουρα εφοσον δεν ανταποκριθηκες τοτε σου λεει κι αυτος αρα δε θελει, γι αυτο και η αποχη του δικαιολογημενα. Τωρα ομως υπαρχει ενα θετικο, οτι περασε ο καιρος και υπαρχει αυτη η χρονικη αποσταση ειναι πολυ καλο γιατι ηρεμουν τα πραγματα, χαλαρωνουν οι παλιες εντασεις και μπορεις να το δεις με αλλο ματι σαν νεα αρχη. Η δικη μου αισθηση ειναι επειδη καταλαβα οτι υπηρχε μεγαλο δεσιμο μεταξυ σας-δε μιλαμε για μια επιδερμικη επαφη-πιστευω οτι θα θελει να ξανακανετε παρεα κ να μιλατε, με καποιο τροπο τελοσπαντων να ειναι στη ζωη σου. Σιγα σιγα μπορεις να το αρχισεις, δε χανεις κ τιποτα αλλωστε.

Junior Member
    σε φλερταρε και σου αρεσε.αν δε σε γεμιζει η τωρινη σου σχεση χωρισε και κανε παρεα με οποιον θελεις. απο τη στιγμη ομως που σου ζητησε να μην κανεις παρεα μαζι του και το δεχτηκες δεν πρεπει να τον κοροιδεψεις.

Senior Member
    Quote Originally Posted by evalex View Post
    σε φλερταρε και σου αρεσε.αν δε σε γεμιζει η τωρινη σου σχεση χωρισε και κανε παρεα με οποιον θελεις. απο τη στιγμη ομως που σου ζητησε να μην κανεις παρεα μαζι του και το δεχτηκες δεν πρεπει να τον κοροιδεψεις.
    ναι για αυτό κ γω δισταζω, ισως το λαβει αλλιως ο άλλος αν του στειλω και θα έχω κ προβλήματα με την σχέση μου κάτι που δεν θα το ήθελα με τίποτα. απλά είναι πλ συζητησιμο το αγορι μ κ εχει κατανοηση κ αν του εξηγησω θα καταλαβει λογικα, για αυτό το σκεφτομουν , αλλα δεν έχει νόημα κιόλας απο ότι καταλαβαίνω, να το ρισκάρω κι από τις δυο πλευρες, από αυτά που μου γράφετε.

Senior Member
    Quote Originally Posted by kerasi View Post
    Σιγουρα εφοσον δεν ανταποκριθηκες τοτε σου λεει κι αυτος αρα δε θελει, γι αυτο και η αποχη του δικαιολογημενα. Τωρα ομως υπαρχει ενα θετικο, οτι περασε ο καιρος και υπαρχει αυτη η χρονικη αποσταση ειναι πολυ καλο γιατι ηρεμουν τα πραγματα, χαλαρωνουν οι παλιες εντασεις και μπορεις να το δεις με αλλο ματι σαν νεα αρχη. Η δικη μου αισθηση ειναι επειδη καταλαβα οτι υπηρχε μεγαλο δεσιμο μεταξυ σας-δε μιλαμε για μια επιδερμικη επαφη-πιστευω οτι θα θελει να ξανακανετε παρεα κ να μιλατε, με καποιο τροπο τελοσπαντων να ειναι στη ζωη σου. Σιγα σιγα μπορεις να το αρχισεις, δε χανεις κ τιποτα αλλωστε.

ναι, καταλαβαίνω, αλλα όσο το σκέφτομαι το μόνο που θα χάσω είναι την εμπιστοσυνη μεσα στη σχεση μου,οποτε θα το αφήσω μαλλον όπως ειναι

Banned
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    η γνωμη μου ειναι, οτι το θεμα σου θα μπορουσες και να το πεις "τραβατε με κι ας κλαιω"...

εξ αρχης και ηταν φανερο και το καταλαβαινες και η ιδια οτι το ενδιαφερον του ηταν κατι παραπανω απο φιλικο, απλα σε κολακευε και σε βολευε.
    το ειπες πολυ σωστα στο τονισμενο 'εκανα οτι δεν το εβλεπα"...
    εκανες οτι δεν το εβλεπες γιατι περνουσες καλα, πιθανα δεν εχεις και πολλους φιλους, η αρκετο ανδρικο θαυμασμο, σε προσεχε, σου συμπαραστεκοταν, σου τονωνε τον εγωισμο και την γυναικεια ματαιοδοξια, φιλος σου παντως δεν ηταν, γιατι οι φιλοι θελουν το καλο μας, ουτε μας ριχνονται, ουτε μας πιεζουν.

απο την στιγμη που και εγιναν ολα ξεκαθαρα και εξωφθαλμα και σκοτωθηκατε και ο συντροφος σου χαλαστηκε, τι ακριβως μας ρωτας?
    αν εχει νοημα να ξαναγυρισεις σε μια σχεση που και φιλικη δεν ηταν και σε κανεναν δεν προσφερε τιποτε εκτος απο τον δικο σου εγωισμο?

απλα ψαχνεις καποιον να τρεχει πισω σου και να σε παρακαλει και να φλερταρεις ανωδυνα με το προσχημα της φιλιας.
    Αλήθεια δεν ξέρω αν είσαι γυναίκα ή άντρας,αλλά μόνο για γυναίκα θα μπορούσε να γράψει κάτι τέτοιο.
    Δεν έχω να συμπληρώσω τίποτα,συμφωνώ μέχρι και την τελεία.

Page 1 of 2 12 LastLast