ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΣ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8
    Banned

ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΣ

Παιδια θελω να σας εξιστορησω μερικους προβληματισμους.Εζησα στη σαλονικη σ ενα περιβαλλον που ειχα στιγματιστει καργα.Μεχρι και σεχυαλικες μου στερησεις μαθαν.Τωρα ζω μονιμα κιλκις.Η καθε μου εμμονη δημοσιοποιοταν και θεραπευονταν απο την αντιψυχιατρικη που περνουσα.(Γινονται ψυχιατροι οι γυρω μου και θεραπευουν τις εμμονες μου κανοντασ τηης πραγματηκοτητα)Αυτο ειχε τα καλα του αλλα και τα κακα του γιατι φορες προσβλιωμουν μπροστα σε 6 αγνωστους. γνωστους.Εγινα πολυ στιγματισμενος.Περασαν 1,5 χρονος απο τοτε.Πιστευεται οτι ολα αυτα τα κολπα που τα ζουσα για 4 χρονια καποτε θα σβησουν απο υην μνημη τους;Γιατι βουνο με βουνο δεν σμιγει μονο.Εχω καποια ονειρα που μπορει να συγκλινουν με αυτον τον κοσμο.Σκεφτομαι μετα αποι καποια χρονια να ζησω σε οικολογικο χωριοΕκει θα περασουν και αυτοι.Πιστευεται πως θα τα θυμουνται ακομα αμα με δουν εκει;Η θα μπουν ιστοριες και σε εκεινους τους συγκατοικους μου;Ο ολοσ αυτος ο προβληματισμος με βαρεσε κατακεφαλα πριν λιγο

Senior Member
    Ο κόσμος είναι κακός.Μην του δίνεις σημασία. Σου μιλώ σαν άνθρωπος, σαν επαγγελματίας ψυχικής υγείας και σαν παθών. Έζησα το στιγματισμό μέχρι το κόκκαλο. Η ψυχική νόσος είναι πιο συχνή από ότι νομίζεις.Θεωρούν κάποιοι λοιπόν ότι είναι σκόπιμο, για να ευλογήσουν τα γένια τους και να ξορκίσουν την αρρώστια που τους περιτριγυρίζει να λασπώσουν και να στιγματίσουν άλλους. Προχώρα το δρόμο σου με το κεφάλι ψηλά και η πορεία σου θα τους αποδείξει ποιος είσαι. Μου ρχεται αηδία όταν σκέφτομαι πόσοι στην πόλη μου είπαν και ξαναείπαν για τη μάνα μου, που είχε κάποτε οικογενειακά προβλήματα ότι είναι \"τρελή\" και τώρα, μόλις σήμερα μου την \"είπανε\"για την προηγούμενη σχέση, αλκοολικός κ.λ.π. άσε εμένα που προσπαθούν να πιαστούν από λεπτομέρειες για να πουν και να μου βάλουν ταμπέλα. Αηδιάζω μ\'αυτούς που ψάχνουν να κοροιδέψουν τους \"άρρωστους\" υποτίθεται για να αισθανθούν αυτοί καλά. Ξέρεις τι πιστεύω? Ότι οι υπόλοιποι είναι άρρωστοι, και όχι αυτοί που νοσηλεύονται στα ψυχιατρεία. Δυστυχώς, στην επαρχία τα φαινόμενα αυτά είναι συχνά. Πάλεψέ το. Απόδειξέ τους ότι είσαι όχι μόνο ίσος μ\'αυτούς, αλλά και καλύτερος, πιο ευαίσθητος, και πιο άνθρωπος. Οι άνθρωποι που βασανίζονται από ψυχολογικά προβλήματα έχουν άλλα χαρίσματα: συναισθηματική νοημοσύνη, διαίσθηση, ευαισθησία, περισσότερη ανθρωπιά και φιλότιμο. Όσο για τους άλλους? Tους λυπάμαι...........

Junior Member
    Originally posted by Skiaxtro
    Παιδια θελω να σας εξιστορησω μερικους προβληματισμους.Εζησα στη σαλονικη σ ενα περιβαλλον που ειχα στιγματιστει καργα.Μεχρι και σεχυαλικες μου στερησεις μαθαν.Τωρα ζω μονιμα κιλκις.Η καθε μου εμμονη δημοσιοποιοταν και θεραπευονταν απο την αντιψυχιατρικη που περνουσα.(Γινονται ψυχιατροι οι γυρω μου και θεραπευουν τις εμμονες μου κανοντασ τηης πραγματηκοτητα)Αυτο ειχε τα καλα του αλλα και τα κακα του γιατι φορες προσβλιωμουν μπροστα σε 6 αγνωστους. γνωστους.Εγινα πολυ στιγματισμενος.Περασαν 1,5 χρονος απο τοτε.Πιστευεται οτι ολα αυτα τα κολπα που τα ζουσα για 4 χρονια καποτε θα σβησουν απο υην μνημη τους;Γιατι βουνο με βουνο δεν σμιγει μονο.Εχω καποια ονειρα που μπορει να συγκλινουν με αυτον τον κοσμο.Σκεφτομαι μετα αποι καποια χρονια να ζησω σε οικολογικο χωριοΕκει θα περασουν και αυτοι.Πιστευεται πως θα τα θυμουνται ακομα αμα με δουν εκει;Η θα μπουν ιστοριες και σε εκεινους τους συγκατοικους μου;Ο ολοσ αυτος ο προβληματισμος με βαρεσε κατακεφαλα πριν λιγο
    Ενταξει, το θεμα του στιγματισμου ισχυει. Και αν εχεις ή ειχες και καποια ψυχικη παθηση, πολλες φορες το μεγενθυνει χωρις λογο. Καταλαβαινω αυτα που λες. Τα εχω ζησει με τον δικο μου τροπο. Δεν καταλαβα ακριβως ποιοι ειναι αυτοι που αναφερεις και ποιο ειναι το οικολογικο χωριο και γιατι να περασουν (ερθουν; ) και αυτοι εκει. Ε, ναι, αν ειναι οι ιδιοι θα θυμουνται. Αρα πρεπει να βρεις ενα τροπο να αντιμετωπισεις την κατασταση. Δεν ξερω πως. Ειμαι και εγω στον αγωνα.

Αλλα εχω μια μεγαλη απορια. Τι εννοεις με αυτο: \"Γινονται ψυχιατροι οι γυρω μου και θεραπευουν τις εμμονες μου κανοντασ τηης πραγματηκοτητα\". Αν θελεις μπορεις να το αναλυσεις λιγο. Ισχυει ή ειναι εντυπωση σου; Τι ακριβως κανουν;

Banned

Αντιψυχιατροι

Βασικα μια εμμονη αν εφαρμοστει στην πραγματηκοτητα θα περασει.Ειναι μια επιστημη που λεγεται αντιψυχιατρικοι.Ετσι παραδειγματος χαρη ειχα κατι οτι ειναι εναντιον μου καποιοι.Αυτοι το εφαρμοσαν να δημιουργηθει μια καταστασει που ειναι εναντιον μου και ετσι θα περνουσε η εμμονη.Δηλαδη αμα εφαρμοστει μια εμμονη κατα καποιο τροπο θα περασει.Απλα σε μια φαση εγινε μυλος.Βγηκαν δημοσιος σεχυαλικες δυσλειτουργειες κλπ σοβαρα πραματα. και ντρεπομαι να πατησω το ποδι μου σε εκεινους τους χωρους.Αυτο το καναν ολος ο περιθωριακος χωρος της σαλονικης.Γι αυτο λεω για οικολογικα χωρια και τετοια

Senior Member
    Eγω σκιαχτρο μου δεν θα ηθελα να γυρισω σε ενα μεροσ οπου κανεισ δεν μπορει να καταλαβει, και πανω απ ολα δεν θελει...
    ειναι δυσκολο...αλλα θα ηταν πολυ σκληρο και αδικο για σενα καλε μου.
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Senior Member
    Προσωπικη μου αποψη και χωρις να ειμαι σιγουρος ειναι Skiaxtro οτι μεγενθυνεις μια κατασταση...και αυτο οφειλεται οχι σε εσενα αλλα στην αρωστεια.
    Εισαι κατω απο φαρμακευτικη αγωγη?
    Οι γιατροι σου τι λενε για ολα αυτα?
    Προσωπικη αποψη παντα γιατι βουρλα υπαρχουν πολλα και μπορει να εχεις και δικιο...δεν μπορω να ξερω.
    Τι θα εκανα εγω?
    Τα μεγιστα που θα μπορουσε να μου προσφερει η ιατρικη επιστημη σημερα...θα αφηνα το χρονο να περασει ωστε να φανουν οι ευεργετικες ή οχι επιπτωσεις και θα επραττα αναλογα.
    Γιατι απο προσωπικη εμπειρια χωρις την αγωγη ζουσα ενα ψεμμα,που το μεγενθυνα μες το μυαλο μου...ασημαντα γεγονοτα της ζωης ξετυλιγονταν σε ενα εφιαλτικο σεναριο...και ειδα οτι ολα αυτα εφυγαν...απλως εσβησαν...σταματησαν να συμβαινουν \"περιεργα\" πραγματα ή ολα περναν την βαρυτητα που επρεπε να εχουν.
    Και αυτα τα λεω γιατι εχεις πει ο ιδιος οτι απο κατι πασχεις σαν το πιο λογικο συμπερασμα.
    Φυσικα μπορει να κανω και λαθος.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Ολα αυτα τα λεω απο ειλικρινες ενδιαφερον και ελπιζω ολα να σου πανε καλα.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Junior Member
    OK