Αγχος μεσα στη σχεση μου
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6

Αγχος μεσα στη σχεση μου

Καλησπέρα σε όλους. Υποφέρω απο άγχος και κρίσεις πανικού περίπου δέκα χρόνια κατά τα οποία λαμβάνω φαρμακευτική αγωγή, όπως και πολλά άλλα άτομα έχω κλειστεί αρκετά στον εαυτό μου και ειδικά σε περιόδους που έχω υπερβολική πίεση απο τη δουλεια (δε λειτουργουμε όπως τα υπόλοιπα άτομα που δεν έχουν υποφέρει απο κρίσεις πανικού. Είμαι 30 ετών και εδω και 2 μήνες ξεκίνησα μια πολύ όμορφη σχέση με την οποία τον τελέυταίο καιρό έχω διαρκώς φοβίες ταχυπαλμίες χωρίσ λόγο πολλές φορές και μόνο στη σκέψη της σχέσης θέλω να χωρίσω ενώ τον αγαπάω. Είναι πάρα πολύ καλός μαζί μου αλλά παραπονιέται διαρκώς ότι δεν τον εμπιστεύομαι, όπως και ισχύει. Δεν ειναι εύκολο να κάνεις μια σχέση όταν βρίσκεσαι σε αυτή την κατάσταση πόσο μάλλον όταν έχεις άλυτα θέματα αγχους με τον εαυτό σου. Αυτός γνωρίζει για την κατάσταση μου και κάνει ότι μπορεί για να είμαι καλά όμως εγώ συνεχίζω να έχω άγχος και να μην ειμαι καλά (ενω στην αρχη της σχέσης δεν είχα). Ο χωρισμός θα με κάνει χειρότερα γιατί αυτός ο άνθρωπος εχει σχεδόν όλα όσα θέλω σε καποιον λέει ότι με βλέπει σοβαρά και το αποδεικνύει διαρκώς ενω εγω ωρες ωρες τον πιέζω αφόρητα. Νοιώθω τελείως αβοήθητη και δεν ξέρει τι μου προκαλεί όλο αυτό το αγχος και δεν ξέρω πως να το ανακαλύψω ενώ ταυτόχρονα θέλω να παλέψω για τι σχέση μου γιατι αγαπάω αυτόν τον άνθρωπο όπως και αυτός όμως ώρες ώρες πν'ιγομαι δεν ξέρω απο τι και νοιωθω πως μονο το να χωρίσω και να μείνω πάλι μονη με τον εαυτό μου (δλδ μια μη φυσιολογική ζωή) θα με σώσει. Δε μπορώ να κάνω έτσι σε όλη μου τη ζωή γιατι ποτε δε θα είμαι με κανέναν. Μπορείτε να με συμβουλεύσετε;

Senior Member
    Βασικά τα φάρμακα δεν σε έχουν πιάσει 100%? Γιατί δεν αλλάζεις αγωγή
    Επίσης ολα αυτα τα νιώθεις πιστευω επειδή πρώτον έχεις συνηθίσει τη μοναξιά και τώρα σου φαίνεται περίεργο όλο αυτό και λογικό να πιεζεσαι και δεύτερον έχεις ανασφάλεια για τον εαυτό σου διότι έχεις ζήσει δύσκολες καταστασεις οποτε το να τολμήσεις κάτι διαφορετικό απο αυτά που είχες και έκανες το φοβάσαι και λογικό ειναι....
    Εγώ θα σου πρότεινα να συμβουλευτείς και ψυχολόγο για να λύσεις και τις πιο βαθιές και αλυτες αιτίες του άγχους σου αλλα και για να σε συμβουλεψει και με αυτο που ζεις τώρα....
    Εγώ προσωπικά θα σου έλεγα να το πατε χαλαρά με αυτόν τον άνθρωπο, να τους πεις να μην σε πιέζει και γενικα να μην βιαστείτε για συγκατοίκηση, επισημοποιηση κλπ....
    Να του δώσεις λοιπόν να καταλάβει οτι δεν θέλεις να σε βιάζει...ετσι θα είσαι και εσύ πιο χαλαρή και δεν θα πιεζεσαι τόσο και θα έχεις και πιο καθαρό μυαλό για να ξεκαθαρίσεις τι θέλεις απαυτον τον άνθρωπο και γενικα απτή ζωή σου....

Senior Member
    Δεν λες κ πολλα πράγματα για τον εαυτό σου. Αυτό είναι το επιφανειακό κομμάτι , αυτό που βγαίνει προς τα εξω αγχος ,πιεση κλπ.
    Μέσα σου γτ νιώθεις οτι πιεζεσαι ακριβώς?Μηπως δεν είναι τοσο καλός αυτος ο ανθρωπος όσο σου φαίνεται?
    Μήπως εχει συμβει κτ αλλο το τελευταιο καιρο και σου βγαίνει με άγχος ΚΑΙ ξεσπας σε κειν τον ανθρωπο?
    Πολλα μπορει. Για ψαξου μεσα σου κτ γινεται..
    Συμβουλεύσου ωστοσο ενα κοντινο σ ατομο η ψυχολογο οπως ειπε η προλαλησασα αν βλεπεις εχεις αδιεξοδα.

Εχω αποκτησει πολλες φοβιες με τις προηγουμενες σχεσεις μου, ασ πουμε χθες βγηκε ως τις 5 το πρωι με τους φιλους του και εμενα το πρωι κοντεψε να με πιασει κριση πανικου. τπυ ειπα να μεινουμε λιγο χωρια ομως δε νοιωθω καλα και φοβαμαι του εξηγησα πως μπορει να βλεπει τους φιλους του ομως οταν ειναι σε μια σχεση δε μπορει να γυρναει 5 το πρωι νοιωθω απιστευτα χαλια που του ειπα να μεινουμε χωρια και νοιωθω αφορητο αγχος και οτι θα κανω κακο στον εαυτο μου και φοβαμαι.

Senior Member
    Λοιπον κάτσε να βάλουμε το πράγμα σε μια σειρα (όσο γίνεται) και πλιζ ριλαξ
    εχεις συγχυστεί πολυ εσυ...
    Πρωτον, κάθε σχέση και κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικος κάπως πρέπει να παραμερίσεις το παρελθόν σου και μην συγκρίνεις όσο γινεται τους πρωην ειλικρινα.
    Δεύτερον, δεν μου φαίνεται τραγικό καθολου να βγει με τους φίλους του ως τις 5 , ας βγει κι ως τις 8. Δεν έχεις δικαίωμα να τον ξεκόψεις απο τους φίλους τους και τις εξ΄΄οδους του επειδη τα έχει μαζι σου. Βιάστηκες εδω που του ειπες να μεινετε χωρια , γιατί εσυ εχεις το θεμα και ΟΧΙ αυτός. Πάρε αποσταση ΕΣΥ απο τον εαυτό σου και δες τα πράγματα λίγο πιο κοντά στην πραγματικότητα.
    Να μην κάνεις τιποτα στον εαυτό σου , αν είναι δυνατόν
    δεν θα καταφέρεις κάτι και το ξέρεις κοπελα μου
    ΔΟύλεψε τον εαυτο σου με τις ανασφαλειες του.
    ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ
    και ύστερα για τη σχέση σου αλλιως σημερα ειναι τα ξενυχτια του, αύριο θα είναι κατι άλλο!

Senior Member
    καταλαβαίνω οτι μπορεί να σου εχουν τύχει στραβές σε σχεσεις και να φοβασαι μην πληγωθεις παλι. δυστυχως ομως ειναι ενα ρισκο που πρεπει να παιρνουμε οταν αποφασιζουμε να βαλουμε εναν ανθρωπο μεσα στη ζωη μας. οι 2 μήνες είναι λίγοι για να αξιολογήσεις εναν ανθρωπο αλλά χαλαρωσε και αφου λες οτι ο ανθρωπος σε αρχικη φάση σου κανει...δες την φαση σιγα σιγα. δυστυχως ειχα και εγω την ταση να αγχωνομαι και να "πεφτω με τα μουτρα" πραγμα που σχεδον ποτε δεν μου βγηκε σε κακο. τελικα ανακαλυψα οτι και τρομαζα τον κοσμο που προσπαθουσε να με πλησιασει για σχεση και τον εαυτο μου ταλαιπωρουσα.
    δες το οσο μπορεις πιο χαλαρα. καταλαβαινω οτι αγχωθηκες που βγηκε ως τις 5 αλλά...μην το δειχνεις. και σκεψου και το αλλο αν δεν ηθελε απλα δεν θα ηταν μαζι σου. δεν υποχρεωνει κανεις κανεναν να ειναι σε σχεση.