Είναι ψυχικά υγιείς οι επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας; - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 41
    Senior Member
    Originally posted by magda-ps.
    Να σαι καλά Kassi, μ\'έκανες και γέλασα. Όντως κάποιοι του χώρου με ψυχαναλυτικούς όρους βλέπουν και τον έρωτα και τη φιλία και τη ζωή τους και τα χουν κάνει μπάχαλο. Εγώ θεωρώ ότι πάνω από όλα είμαι άνθρωπος και μετά ψυχολόγος.΄Όταν γνωρίζω έναν άνθρωπο ποτέ δεν τον \"ψυχαναλύω\". Πετάω έξω τα επαγγελματικά και γίνομαι ένα άγραφο χαρτί που απολαμβάνει τις προσωπικές εμπειρίες και τις σχέσεις χωρίς ερμηνείες. Έχω δικαίωμα και στην ψυχική υγεία και στην ασθένεια. Δεν έχω δικαίωμα όμως να προβάλω τα δικά μου προβλήματα πάνω στους ασθενείς. Όταν έχω πρόβλημα πρέπει να συμβουλεύομαι θεραπευτή και είναι απαραίτητη η προσωπική ψυχοθεραπεία, όχι μόνο για μένα, αλλά για να προστατεύσω τους ασθενείς μου. Θεωρώ ότι μπαίνω και στους δυο ρόλους αντίστοιχα με τις συνθήκες. Ο θεραπευτής δεν είναι Θεός. Έχει πάρει κάποιες γνώσεις, που σε συνδιασμό με την εμπειρία της προσωπικής του ζωής και της επαγγελματικής τις χρησιμοποιεί για να βοηθάει άλλους ανθρώπους. Όταν έχει όμως προβλήματα ο ίδιος δεν πρέπει να τα κρύβει. Αν είναι άλυτα θα πρέπει να αλλάξει επάγγελμα, αν λύνονται θα πρέπει απαραίτητα να δέχεται τις συμβουλές του θεραπευτή του και εποπτεία για τα περιστατικά. \"Στου κασίδι το κεφάλι\" δεν θα ασκήσουμε ιατρική, ψυχολογία ή ψυχιατρική. Κι όποιος πάει να λύσει τα προβλήματά του μέσα απ\'το επάγγελμα την έβαψε. Πρέπει να σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας.

Πράγματι κανείς δεν είναι Θεός και είναι όλα άλυτα;;Πόσο δύσκολο είναι αλήθεια να μην κάνεις προβολές;;;;;Αν και γενικά είχα μια ευαισθησία με αυτόν τον χώρο και κάποτε ήθελα να γίνω ψυχ αποφάσισα ότι είναι πολλά τα άλυτά μου και αν θέλω να είμαι εντάξει καλύτερα να διαλέξω άλλο επάγγελμα.....Οκ σαν χόμπι αλλά ως επάγγελμα να δώσω συμβουλή χέσε μέσα..Να πω κάνε ουσιαστικές σχέσεις όταν δεν έχω καμία επαφή με αυτό απλά και μόνο επειδή το διάβασα σε ένα βιβλίο αλλά δεν το βίωσα δεν νομίζω να αγγίξει δεόντως τον ασθενή η \"σοβαρότητα\" με την οποία θα του το θέσω....Η ερωτική σχέση δεν μπορεί να έχει ψυχανάλυση νομίζω γιατί απλά παύει να είναι ερωτική.......Αν ψυχαναλύεις τους δεσμούς σου κατέστρεψες απλά το ερωτικό κομμάτι......έτσι το βλέπω και αντίθετα..Τι θα πει ερωτεύτηκα νορμάλ ή ψυχικά ασθενή;;;;Δηλαδή ο έρωτας με τον νορμάλ είναι πιο δυνατός από αυτόν με τον μη;;;;Ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά..Φαντάζομαι και ψυχασθένειες......Το καλύτερο που σπάει έτσι τα πρότυπα και σατιρίζει λίγο τον ψυχοθεραπευτή..Ψυχοθεραπευ τής προτείνει να μην μπλέκουμε για παράδειγμα με παρανοειδείς προσωπικότητες ή θεραπεύει τέτοιες προσωπικότητες και στην ζωή του είναι τρελά ερωτευμένος με έναν παθολογικά ζηλιάρη.........Και θα επαναφέρω το παράδειγμα της Ιωάννας-Interrapted..Ψυχίατρος της την συμβούλευε πως η ανασφάλειά της καταστρέφει τις σχέσεις της όταν η ίδια σε τηλέφωνημά της οριόταν και έκανε έλεγχο στον σύντροφό της ότι την είχε παραμελημένη και έτρεχε στα κομμωτήρια την ώρα που αυτή ήταν έγγυος...Ε πόσο να σε αγγίξει η αυτοπεποίθηση αυτής της γυναίκας;;;
    Δεν είναι όλοι για αυτόν τον χώρο....Δεν αρκεί μόνο η ευαισθησία και η ενσυναίσθηση.......

Απ\'την άλλη τι να το κάνεις αν έχεις ψυχαναλύσεις την σχέση σου ως άτομο με Ναρκισσιστική προσωπικότητα που τα κάνει όλα αυτά επειδή το κακόμοιρο στα παιδικά του χρόνια δεν πήρε αγάπη όταν σε έχει ταράξει στο κέρατο;;;Αυτόν που θα καταλάβαινες στην ψυχανάλυση δεν νομίζω να τον εκτιμούσες και πολύ σαν ερωτικό σύντροφο.....

Senior Member
    :)..Εχω δει 3 ψυχιατρουσ και 2 ψυχολογουσ...απο ολουσ αυτουσ η μια η πιο νεα ψυχιατροσ ηταν η πιο ευτυχιασμενη, η πιο \"νορμαλ\"...

οι αλλοι σου κανανε κλικ ηδη απο μακρια... ενασ αντρασ που φοραει κοκκινο παντελονι..μεχρι την μεση φορεμενο με σφιγμενη την ζωνη στη μεση...ε δεν ειναι και η πιο συνηθισμενη εικονα...η μια ψυχιατροσ...σαν EMO- παιδι των λουλουδιων -χιπισ ... στα μαυρα.. με λιγο \"τρελουτσικο\" χαμογελακι...

αλλα το θεμα ειναι πωσ αν ξερουν την δουλεια τουσ ..το νιωθεισ και το βλεπεισ οποια εντιπωση αρχικη σου κανουν....συγκεκριμενα αυτο που μου εμεινε και απο τουσ δυο ηταν πωσ ηξεραν πραγματικα να ακουνε....

...με πολυ προσοχη..και να παρατηρουνε...κερδισαν την εμπιστοσυνη μου και το χαμογελο μου...ειδικα...το \"παιδι των λουλουδιων\"..χεχεχ....

και ειμαι σιιιιγουρη πωσ ολοι τουσ εχουν καποια κολληματα η ψιλοψυχολογικα...αλλα τοσο ψιλα...η τα εχουν κατα τετοιο βαθμο εποδεχτει μεσα τουσ που δεν τουσ εμποδιζει στο να ζουν και να αποδιδουν σωστα...και ομορφα....

:):D
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Senior Member
    Originally posted by Adzik
    :)..Εχω δει 3 ψυχιατρουσ και 2 ψυχολογουσ...απο ολουσ αυτουσ η μια η πιο νεα ψυχιατροσ ηταν η πιο ευτυχιασμενη, η πιο \"νορμαλ\"...

οι αλλοι σου κανανε κλικ ηδη απο μακρια... ενασ αντρασ που φοραει κοκκινο παντελονι..μεχρι την μεση φορεμενο με σφιγμενη την ζωνη στη μεση...ε δεν ειναι και η πιο συνηθισμενη εικονα...η μια ψυχιατροσ...σαν EMO- παιδι των λουλουδιων -χιπισ ... στα μαυρα.. με λιγο \"τρελουτσικο\" χαμογελακι...

αλλα το θεμα ειναι πωσ αν ξερουν την δουλεια τουσ ..το νιωθεισ και το βλεπεισ οποια εντιπωση αρχικη σου κανουν....συγκεκριμενα αυτο που μου εμεινε και απο τουσ δυο ηταν πωσ ηξεραν πραγματικα να ακουνε....

...με πολυ προσοχη..και να παρατηρουνε...κερδισαν την εμπιστοσυνη μου και το χαμογελο μου...ειδικα...το \"παιδι των λουλουδιων\"..χεχεχ....

και ειμαι σιιιιγουρη πωσ ολοι τουσ εχουν καποια κολληματα η ψιλοψυχολογικα...αλλα τοσο ψιλα...η τα εχουν κατα τετοιο βαθμο εποδεχτει μεσα τουσ που δεν τουσ εμποδιζει στο να ζουν και να αποδιδουν σωστα...και ομορφα....

:):D
    E είναι της μόδας οι emo.....Θέλει να είναι κοντά στη νεολαία.....Εγώ την δικιά μου θα την έλεγα μπέμπα.......Τις προάλλες μού ήταν με μαλλάκι πιασμένο στην άκρη με τσιμπιδάκι πεταλουδίτσα.........Κόκκινο παντελονάκι κολλητό;;;Δεν ειν\'κακό.....Ο παλιός μου ήταν ένα κινούμενο φουγάρο.....Αλλά την δουλειά τους την έκαναν καλά;Αυτό μετράει...Δεν θα τους πάμε στα καλλιστεία.....

Senior Member
    Πάντως για ψυχίατρος καλίτερα ο emoψυχίατρος παρά ο trendy.
    Φαντάζεσαι να μπαίνεις στο γραφείο και να σου κάθετε στο λαιμό το boss το παπουτσάκι ή η burbury (δεν ξέρω και πως γράφεται) η τσαντούλα και να σκέφτεσαι τη μισή συνεδρία \"άραγε σήμερα θα μου αυξήσει την ταρίφα ή την άλλη φορά?\"
    been good, been bad. WILL GO ON

Senior Member
    lolll>..αναμφισβητητα...αφου την πηγα την τυπησα...

...α και απρο πο ακουστε ενα κακο....αλλα τι να κανουμε πετυχυμενο ανεκδοτο για τουσ εμο που συμπαθω πολυ....αλλα τι να κανουμε υπαρχουν και κακοι ρατσιστεσ σε αυτον τον κοσμο...

γιατι λεει δεν χωρανε 5 εμο σε ενα δωματιο...

γιατι ο 5τοσ δεν εχει γονια για να κλαψει....

τουσ χαζουσ..ακου τι βρισκουν... λιπαμαι διοτει ειναι μια καταθλιπτικη γενια και απλα ακομη δεν το εχουν καταλαβει....
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Senior Member
    Δεν είναι, δεν έγιναν καταθλιπτικοί.
    Η γενιά που έχει δημιουργήσει τον σημερινό κόσμο τους έκανε καταθλιπτικούς (τουλάχιστον κάποιους από αυτούς) και δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι τα έχουν κάνει ......να μη πω τί. Αγνοώντας και την πραγματικότητα και τις ευθύνες τους λοιπόν αναρωτιούνται τι \"μόδα\" είναι και αυτή........
    been good, been bad. WILL GO ON

Senior Member
    Originally posted by justme
    Πάντως για ψυχίατρος καλίτερα ο emoψυχίατρος παρά ο trendy.
    Φαντάζεσαι να μπαίνεις στο γραφείο και να σου κάθετε στο λαιμό το boss το παπουτσάκι ή η burbury (δεν ξέρω και πως γράφεται) η τσαντούλα και να σκέφτεσαι τη μισή συνεδρία \"άραγε σήμερα θα μου αυξήσει την ταρίφα ή την άλλη φορά?\"
    Έχεις φοβερό χιούμορ........Emoψυχίατρος ή trendοuloψυχίατρος;Μαύρο νύχι ,eyeliner και σκακιέρα γραβάτα ή boss παπουτσάκι καλά λες;;;Ανάλογα λες την τάση και τι έχει περισσότερο πέραση κανονίζουμε και ταρίφα;;;

Senior Member
    Originally posted by Adzik
    lolll>..αναμφισβητητα...αφου την πηγα την τυπησα...

...α και απρο πο ακουστε ενα κακο....αλλα τι να κανουμε πετυχυμενο ανεκδοτο για τουσ εμο που συμπαθω πολυ....αλλα τι να κανουμε υπαρχουν και κακοι ρατσιστεσ σε αυτον τον κοσμο...

γιατι λεει δεν χωρανε 5 εμο σε ενα δωματιο...

γιατι ο 5τοσ δεν εχει γονια για να κλαψει....

τουσ χαζουσ..ακου τι βρισκουν... λιπαμαι διοτει ειναι μια καταθλιπτικη γενια και απλα ακομη δεν το εχουν καταλαβει....
    Πάντως εγώ είμαι καταθλιπτική αλλά emo δεν είμαι...Χαρακώνονται λέει για να αντιδράσουν στο κοινωνικό γίγνεσθαι..τα τύπου οριακά τα κάναμε μόδα.........Δεν είμαι καταθλιπτικοριακοκάτι,είμ� �ι emo...
    Ωραίο το ανέκδοτο...

Junior Member
    Καλημέρα...

εγώ είμαι νέος εδώ και κοιτάω προς το παρόν τα θέματα...

Το θέμα αυτό μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον, αλλά ήθελα να θέσω ένα ερώτημα. Πώς ορίζεται αν είναι κανείς ψυχικά υγιής; Λέμε δηλαδή, να έχουν περάσει οι ψυχολόγοι ανάλυση για να είναι \"οκ\" και να μπορούν να θεραπεύσουν όλους εμάς...

Εδώ μέσα δεν έχουμε ένα σωστό preconceptions?

1. Ότι βλέπουμε τους ψυχολόγους σα γιατρούς;
    2. Ότι υπάρχει κάτι που λέγεται ψυχικά υγιής
    3. Ότι η ανάλυση μπορεί σε πεπερασμένο χρόνο να μας κάνει καλά;

Όπως είπα δεν είμαι ειδικός, αλλά συζητάω κάποια θέματα και με την κοπελιά μου που σπουδάζει κοινωνική εργασία.

Και στα βιβλία της που διαβάζω κι εγώ βλέπω ότι:

1. Και θεωρίες υπάρχουν ότι η ψυχική ασθένεια ορίζεται ως απόκλιση από ένα μέσο όρο (νομίζω είναι οι συστημικές)
    2. Και απόψεις υπάρχουν ότι μετά τα 18 λίγα μπορείς να κάνεις για να \"θεραπεύσεις\" τα τραύματα σου. Απλά γίνεται λίγο πιο λειτουργικός. Και τζάμπα οι ατέλειωτες ώρες και οι επισκέψεις που πληρώνεις στους ψυχολόγους.
    3. Και απόψεις υπάρχουν ότι ο ψυχοθεραπευτής στο κάτω κάτω δεν είναι γιατρός (ο ψυχίατρος είναι άλλη ιστορία) αλλά οδηγός σε ένα δρόμο αυτογνωσίας...

Δεν ξέρω όλα αυτά ίσως σας φαίνονται λίγο αιρετικά κι εγώ νεούδι εδώ που τα γράφω, αλλά εσείς τι πιστεύετε γι\' αυτά; Δε θα ήταν προτιμότερη μία πιο φιλελεύθερη αντιμετώπιση του θέματος ψυχική υγεία (εξαιρούνται περιπτώσεις που χρήζουν ψυχιάτρου βέβαια);

Μια λογική που λέει ότι όλοι λίγο πολύ και θεραπευτές και \"ασθενείς\" στο ίδιο καζάνι βράζουμε, απλά οι θεραπευτές είναι λίγο πιο μπροστά στο δρόμο και τους πληρώνουμε να μας δείχνουν τα ίχνη;

Τι λέτε;

Senior Member
    Originally posted by Βασίλης_Παπ
    Καλημέρα...

εγώ είμαι νέος εδώ και κοιτάω προς το παρόν τα θέματα...

Το θέμα αυτό μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον, αλλά ήθελα να θέσω ένα ερώτημα. Πώς ορίζεται αν είναι κανείς ψυχικά υγιής; Λέμε δηλαδή, να έχουν περάσει οι ψυχολόγοι ανάλυση για να είναι \"οκ\" και να μπορούν να θεραπεύσουν όλους εμάς...

Εδώ μέσα δεν έχουμε ένα σωστό preconceptions?

1. Ότι βλέπουμε τους ψυχολόγους σα γιατρούς;
    2. Ότι υπάρχει κάτι που λέγεται ψυχικά υγιής
    3. Ότι η ανάλυση μπορεί σε πεπερασμένο χρόνο να μας κάνει καλά;

Όπως είπα δεν είμαι ειδικός, αλλά συζητάω κάποια θέματα και με την κοπελιά μου που σπουδάζει κοινωνική εργασία.

Και στα βιβλία της που διαβάζω κι εγώ βλέπω ότι:

1. Και θεωρίες υπάρχουν ότι η ψυχική ασθένεια ορίζεται ως απόκλιση από ένα μέσο όρο (νομίζω είναι οι συστημικές)
    2. Και απόψεις υπάρχουν ότι μετά τα 18 λίγα μπορείς να κάνεις για να \"θεραπεύσεις\" τα τραύματα σου.- Χμμ...Τσάκω το αποτελειωτικό μου χτύπημα σχετικό με αυτό που είπες..Μου έδωσε 2-3 χρόνια περιθώριο όπου δύναται να βελτιωθεί η ανώριμη προσωπικότητά μου...Από εκεί και πέρα...Χμμμ..Πάντως βελτίωση έχω δει...αλλιώς δεν νομίζω να πλήρωνα έτσι.... Απλά γίνεται λίγο πιο λειτουργικός. Και τζάμπα οι ατέλειωτες ώρες και οι επισκέψεις που πληρώνεις στους ψυχολόγους.
    3. Και απόψεις υπάρχουν ότι ο ψυχοθεραπευτής στο κάτω κάτω δεν είναι γιατρός (ο ψυχίατρος είναι άλλη ιστορία) αλλά οδηγός σε ένα δρόμο αυτογνωσίας... επειδή παίχτηκε και ένα θέμα επ\'αυτού..Ο κάθε ένας που τελείωσε μια συγκεκριμένη ψυχοθεραπευτική προσέγγιση[Γνωσιακή,Συμπεριφοριστική, Ψυχαναλυτική,Gestalt,Rogerian] ονομάζεται ψυχοθεραπευτής....και μπορεί να είναι είτε ψυχολόγος είτε ψυχίατρος......

Δεν ξέρω όλα αυτά ίσως σας φαίνονται λίγο αιρετικά κι εγώ νεούδι εδώ που τα γράφω, αλλά εσείς τι πιστεύετε γι\' αυτά; Δε θα ήταν προτιμότερη μία πιο φιλελεύθερη αντιμετώπιση του θέματος ψυχική υγεία (εξαιρούνται περιπτώσεις που χρήζουν ψυχιάτρου βέβαια);

Μια λογική που λέει ότι όλοι λίγο πολύ και θεραπευτές και \"ασθενείς\" στο ίδιο καζάνι βράζουμε, απλά οι θεραπευτές είναι λίγο πιο μπροστά στο δρόμο και τους πληρώνουμε να μας δείχνουν τα ίχνη;

Τι λέτε;

Junior Member
    εγώ πάντως δύο επισκέφθηκα και οι δύο μου φάνηκαν ότι δεν ήταν στα καλά τους. Απορούσα πως θα μου δώσουν απαντήσεις σε αυτά που με απασχολούσαν. Ο ένας έτρεμαν τα χέρια του και είχε μία φοβερή νευρικότητα και ο άλλος για να του βγάλεις μια κουβέντα από το στόμα του, έπρεπε να αρρωστήσεις ακόμα πιο πολύ με τη σιωπή του.
    επίσης και κάτι άλλο. Ολοι λένε να πάρετε χάπια με το παραμικρό που τους λες ότι αισθάνεσαι. Ακόμα και εδώ μέσα βλέπω να υπάρχει μια τέτοια τάση. Και ο προβληματισμός μου είναι, μήπως αν δεν υπήρχαν τα χάπια δεν θα δούλευαν και οι φαρμακοβιομηχανίες και οι φαρμακοποιοί?

Banned
    Βασίλη, αλίμονο αν η \'ψυχική ασθένεια\' είναι απλώς μια απόκλιση από το μέσο όρο....υπάρχουν πολλά άλλα κριτήρια, π.χ. εστιάζουν στη δυσφορία που νιώθει το ίδιο το άτομο καθώς και σε δυσκολίες επικοινωνίας με τους άλλους ή λειτουργικότητας.

Οι θεωρίες περί \'τραυμάτων\' απλά αναφέρουν ότι τα τραύματα της παιδικής ηλικίας ξεπερνιούνται πιο δύσκολα, ακριβώς γιατί το παιδί δεν έχει τις γνωστικές (και όχι μόνο) δυνατότητες και την εμπειρία του ενήλικα, αλλά βεβαίως και μπορεί να είναι αποτελεσματική η θεραπεία στην ενήλικη ζωή.

Τώρα οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας αντιμετωπίζουν και αυτοί προβλήματα στη διάρκεια της ζωής τους όπως όλοι. Το θέμα είναι αν η εκπαίδευση, η εμπειρία και η προσωπικότητά τους τους καθιστούν ικανούς να εντοπίζουν και να αντιμετωπίζουν το όποιο προσωπικό τους θέμα με βοήθεια αν χρειαστεί, να μην το μεταφέρουν στον πελάτη και βεβαίως να μην επηρεάζονται από τα ζητήματα του πελάτη.

Senior Member
    Originally posted by marina38
    .............Τώρα οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας αντιμετωπίζουν και αυτοί προβλήματα στη διάρκεια της ζωής τους όπως όλοι. Το θέμα είναι αν η εκπαίδευση, η εμπειρία και η προσωπικότητά τους τους καθιστούν ικανούς να εντοπίζουν και να αντιμετωπίζουν το όποιο προσωπικό τους θέμα με βοήθεια αν χρειαστεί, να μην το μεταφέρουν στον πελάτη και βεβαίως να μην επηρεάζονται από τα ζητήματα του πελάτη.
    Γι΄αυτό και δεν είναι παράξενο που θεραπευτές που \"σέβονται\" τον εαυτό τους δε σταματούν την ... προσωπική τους θεραπεία αλλά για να προσφέρουν \"ενσυναίσθηση\" και να παραμένουν \"λειτουργικά διαθέσιμοι\" και \"αποτελεσματικοί\" στη δουλειά τους παραμένουν κι αυτοί σε μιά \"εν δυνάμει\" θέση θεραπευόμενου ...
    Κι όποτε νοιώσουν ανάγκη να αποφορτιστούν και να ισορροπήσουν ζητούν τη βοήθεια του προσωπικού τους θεραπευτή ...

Δεν είναι παράλογο αυτό , ίσα ίσα είναι μιά ένδειξη υπευθυνότητας και ωριμότητας εκ μέρους τους ...

Member
    Δύο φίλες μου ψυχολόγοι, πάντως, έχουν και θεραπευτή και τον επονομαζόμενο «επόπτη» τους, πράγμα που το θεωρώ εξαιρετικά υπεύθυνο. Από την άλλη, μία ψυχολόγο που «προσπαθούσα» να συμβουλευτώ προσωπικά μου έδινε την εντύπωση του αρρωστημένα ψυχικά υγιούς ατόμου (αν καταλαβαίνετε τι εννοώ!).

Senior Member
    In the schizophrenia.com discussion areas, we ocassionally see criticism of psychiatrists and psychologists by patients and families with one of the more common comments being that they don\'t seem to understand what the patients and families are going through. Some people seem to very quickly jump to the \"Us vs. Them\" perspective, which it turns out is likely to be both unhelpful and inaccurate.

While there are undoubtedly some psychiatrists and psychologists that are unhelpful (just as in every profession) research suggests that a very significant portion of psychiatrists and psychologists have very intimate knowledge of mental illness and likely understand far more about it from both a personal and professional perspective than many people suspect.

As the blog \"Mindhacks\" states: \"Study after study has shown that psychiatrists have higher rates of mental illness than the general population.

Research published in 2001 revealed that 56% of female psychiatrists have a family history of mental illness, and just over 40% have experienced one themselves - almost twice the rate of other doctors.\"

We recommend people keep this in mind before they jump to the conclusion that a psychiatrist or psychologist doesn\'t understand their situation. Its quite likely that they have more knowledge than you suspect.
    http://www.schizophrenia.com/sznews/archives/006021.html

Δεν μου προκαλει εκπληξη γιατι για να γινεις κατι πρεπει συνηθως να εχει πυροδοτηθει απο καποιο γεγονος.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast