Results 16 to 30 of 43
Thread: UNDER PRESSURE ..
-
16-11-2015, 22:15 #16
Στον τομέα μου πάντως μου ζητάνε αμισθή και χωρίς ασφαλεια ή δεν είσαι σε θέση καν να μπορείς να είσαι αυτασφάλιστος ! Επίσης με φώναζαν το δουλάκι ! Δεν ακούω κάτι καινούργιο κι αν κάτσω να στο κάνω κορδέλες το θέμα ..για να καταλάβεις ότι έχω στριμωχτεί άσχημα ...θα σου πέσουν τα μαλλιά ...τώρα από κει και πέρα στέλνω βιογραφικά μήπως χαμογελάσει η τύχη ως την Πέμπτη αν είναι δυνατον που πρέπει να απαντήσω αν θα μείνω ή αν θα φύγω που δεν το κόβω φυσικά να μου χαμογελάσει μου έχει γυρισμένη την πλάτη εδώ και χρόνια ..σήμερα σπάστηκα και άσχημα επίσης ...από ένα 15 χρονο κι ένα 24 χρονο ..που με βλέπουν σαν την γιαγιά τους με το Π. τα πήγα περίφημα κατ άλλα ...κατ άλλα ... τι να πω απλώς δεν μπορώ να αποφασίσω πέντε μήνες είναι αυτοί δυο χρόνια ε μου φαίνονται too much after 30
Tα καλύτερα έρχονται από την Κίνα... με χελώνα κουτσή
- 17-11-2015, 09:03 #17
500 ευρω??? κανεις δεν παιρνει 500 ευρω για πρακτικη του...αν δικαιουσαι 750 ευρω να ξερεις δεν θα σε διαλεξουν για πρακτικη. στη νοσηλευτικη ειτε απο πανελληνιες ειτε απο σεμιναρια το ξεσκατωμα δεν το γλιτωνεις...η υπευθυνοτητα ερχεται σιγα σιγα...ασχετα απο περγαμηνες..οσο πιο πολυ γουσταρεις αυτο που κάνεις τόσες περρισοτερες οι επιτυχίες σου!
17-11-2015, 09:06 #18
διωξε το ηλικιακο απο το μυαλό σου! μπραβο σου και μαγκια σου στην τελικη!! οι περισσοτερες ψαχνουν καποιον κυριο τακουμπίδη να τις "σωσει" απο τα οικονομικα βασανα...ενω εσυ ακομα την ψαχνεις μοναχουλα σου ν σταθεις στα ποδια σου!!
17-11-2015, 11:26 #19
Ρέα μου με μεγάλωσε ο παππούς μου κι όχι ο πατέρας αυτός είχε κάνει την δική του τετραμελή οικογένεια ( παιδιά ) ο παππούς το μόνο που με έλεγε είναι εγώ ποτέ δεν άφησα το βαλιτσάκι μου δούλευε ..έτσι και εγώ δεν τον άφηνα ..το άφησα και μπλόκαρα για χρόνια λόγω ανεργίας του κλάδου και λόγω του ότι είχα να κάνω με δύσκολους ανθρώπους που κάθε άλλο από ασφάλεια μου προκαλούσαν, λόγω πένθους , λόγω καταστάσεων που με αδρανούσαν δεν με βοηθούσαν ούτε στήριζαν ...ούτε το ίδιο το επάγγελμα σε κάνει να νοιώθεις ασφαλής αυτή τη στιγμή πρώτα οικονομικά , μετά δεν έχει πρόγραμμα ποτέ σε τίποτα όποτε δεν μπορείς να ρυθμίσεις τη ζωή σου και το έχει ισοπεδώσει η κρίση γιατί ήταν σε κρίση πριν μπει η κρίση ...έψαχνα από τη στιγμή που τέλειωσα την πρακτική μου ήμουν κ καλή τζίφος ..τα Ι.Ε.Κ. που έχω να πάω την ευκαιρία στον τόπο μου μόλις τα τελευταία χρόνια άνοιξαν ..ζαχαροπλάσης το είχα σκεφτεί μετά τις πρώτες μου σπουδές αλλά κ πάλι στο δημόσιο έπαιρναν μέχρι 23 ετών ! Όταν λέμε έχω ανακατέψει την άμμο της θαλάσσης άστα να πάνε ..η πρώτη μου σπουδή επειδή την αγαπούσα μου ρούφηξε τα χρόνια ..αλλά δεν μου το είχαν κάνει κορδέλες με το τι μέλει γενέσθαι ..αυτή τη στιγμή . Τώρα το μαγκιά μου δεν θα το λεγα με τον κύριο τακουμπίδη ...απλώς πάντα ντρεπόμουν να ζητήσω και μια τσίχλα από έναν ανδρα σκεφτόμουν ότι αν μου δώσει κάτι θα έχει δικαιώματα πάνω μου .. και θα μπορεί να με κάνει ότι γουστάρει .. αναλόγως τις διαθέσεις του .. όμως δεν είναι και λύση να πάω 34 και ούτε καν να έχω αρραβωνιαστεί ποτέ ! ούτε παιδιά πραγματικά με θλίβει ! Ναι ως τα 30 δεν ήθελα γιατί πραγματικά δεν εμπιστευόμουν ! δεν δημιουργήθηκαν οι προυποθέσεις για να εμπιστευτώ ! Σπατάλησα πολύ φαιά ουσία με άτομα τα οποία πρώτον χέστηκαν ουσιαστικά τι θα κάνω αφού ήμουν μικρή μπορούσα τα πάντα και από την άλλη είχαν τις δικές τους υποθέσεις που γυρώφερναν αλλά το μαζί bye bye ας κόψω το κεφάλι μου κι ας είμαι ερωτευμένη ! Για να εξελιχθεί κάτι χρειάζεται χρόνος και αίσθηση ασφαλείας επίσης να βγαίνεις και να κινείσαι όχι μες το σπίτι στην κατάθλιψη και στο άγχος κ την αβεβαιότητα . Δεν ξέρω τι θα κάνω μες τις τάξεις ένα πεντάωρο καθημερινά για δυο χρόνια ! ο 1 χρόνος πρακτική δια δύο χρόνια ! κι αν προκύψει λέω κάτι στο ενδιάμεσο ! ναι μπορεί τες πα όλα καταλήγουν στο φόβο εγκαταλλειψης .. ο πατέρας μου με άφησε στα 1 μου ..α δεν δούλευε η μάνα μου κι αν δεν με κρατούσαν οι παππούδες ..( πολύ καλοί άνθρωποι και οι δυο έχουν πεθάνει ) ποιος αν μου συμβεί εμένα κάτι ανάλογο τι κάνω χωρίς δουλειά ! χωρίς προοπτικές ..και απο την άλλη αρχίζω όσο και να το θέλω να λέω τα μωρά και οι κούνιες είναι υπόθεση των άλλων ...εγώ το βαλιτσάκι μου ! εγώ ποτέ !
17-11-2015, 12:51 #20
σωστα το σκεφτεσαι...και εγω στα ίδια...αλλα ποτε δεν ξερεις..και στην τελικη οτι ειναι να γινει θα γινει οσων αφορα τα παιδια.
ρε παιδί μου το χω παρατηρήσει...συμβαίνει σε όλους μας μια εποχή που μας πεφτουν όλα μαζί και μας δυαλύουν.. το πένθος σου ήταν αρκετό για να σε παραλύσει για λίγο ...αλλα σου έσκασαν και τόσα αλλα... είναι εκει που λες το συμπαν γ@μιέται!... απο εκεί και πέρα μαζεύουμε τα κομμάτια μας..οσος χρόνος και αν χρειαστεί..νομίζω αυτός ειναι και ορόλος του φόρουμ... συλλυπητήρια για τους παππούδες σου κοριτσι μου ...και μην μαστιγώνεσαι...όλα θα γίνουν...σιγα σιγα θα την βρεις μόνη σου την ακρη σου
19-11-2015, 17:13 #21
21-11-2015, 12:25 #22
Ntoubroutza ... δεν το πήρα στραβά , προσπαθώ να σου εξηγήσω γιατί έχω βρεθεί σε δίλημμα .. εν τέλει η Πέμπτη έγινε Δευτέρα οριστικά , ως τώρα .. έχω μάθει αρκετά πράγματα .. αν και δεν το έχω πάρει ζεστά .. δεν μπορείς να πάρεις μια απόφαση ζωής όταν δεν ξέρεις ότι δεν έχεις άλλα περιθώρεια μέσα σε τρεις μέρες ... πάντως από ότι κατάλαβα στα ξενοδοχεία γίνετε χαμός και είναι στρατός ! Πειθαρχεία , διαταγές ....καψόνια κ.α. Και επιπλέον όπως την ίδια εποχή με πέρσυ πήγα για εξέταση μέσης κοίλες ... προχθές κούτσαινα πάλι εν τέλει 1 μήνα χάπια ! Συν του ότι καθόλου βάρη και η κουζίνα έχει απο αυτά ... κάθε μέρα γυμναστήριο ... για τουλάχιστον τρεις μήνες και εξετάσεις αίματος κ.α. Αν δεν στρώσει η μέση μου το άλλο μειον είναι ότι δεν θα την παλέψω σ αυτή τη δουλειά .. επίσης δεν πρέπει να πάρω κιλά και πρέπει να χάσω πέντε να είμαι στο κατώτατο όριο για το ύψος μου τα πιο δυσκολα ..πολλά ταυτόχρονα παίζουν στο μυαλό μου .. προσφορά κ ζήτηση εργασίας .. ότι θα τελειώσω αν συνεχίσω 34 και θα είμαι απλά μια πρακτικάρια .. ενώ άλλοι στην ηλικία μου θα μου δίνουν διαταγές ... ότι έχω πλεον λιγοστές επιλογές για σπουδές .. ότι σ αυτό που κάνω εδώ που είμαι δεν έχει ζήτηση .. ότι αγαπώ λατρεύω αυτό που έχω σπουδάσει κατ άλλα και το συνηδητοποιώ τώρα ..οι κίνδυνοι του επαγγέλματος ηθικοί οικονομικοί .. κ.α. ένας χαμός γίνετε στο κεφάλι μου ...
Κατάλαβα ότι πέφτει ταυτόχρονα πολύ πίεση και δεν είμαι για περισσότερη ... αν ήμουν νεότερη θα το παιρνα πιο χαλαρά ... πολλά συγχηση ... υπερφόρτωση ...Tα καλύτερα έρχονται από την Κίνα... με χελώνα κουτσή
21-11-2015, 12:28 #23
επίσης νοιώθω τόσο αφόρητη πίεση κοινωνική επαγγελματική που μου ρχετε ώρες και στιγμές να μην ζω ....μέχρι αύριο..ο doc επίσης κατάλαβε ότι κάτι τρέχει με άγχος και μου συνέστησε ένα φάρμακο ψιλο αγχολυτικό και αντικαταθλιπτικό .. διάβασα παρενέργειες ότι εντείνει σκέψεις και συμπτώματα ειδικά την πρώτη εβδομάδα αγωγής και δεν θέλω να πάρω μια απόφαση μαστουρωμένη να βγω στον έξω κόσμο σαν ζόμπυ ... προτιμώ να ακολουθώ την φυσική μέθοδο με ω3 και βαλσαμόχορτο ...αν και τα χάπια δεν λύνουν τα αδιέξοδα ...νόμος !
https://www.youtube.com/watch?v=Uuzmub5PXNQ
Και το τελευταίο έχω φοβία με τις κουζίνες υγραερίου και το υγραέριο ! γιατί είχε πάρει φωτιά σόμπα υγραερίου μπροστά μου και ότι έχει να κάνει με φλόγιστρα και υγραέρια με τρομάζουν ...
Και ακόμα δεν πιστεύω ότι θα τα καταφέρω όσο καλά θα ήθελα ... αν και μου λένε οι άλλοι ότι το χεις ! στην τάξη.. βγάλε άκρη ...ένα κουβάρι είμαι ..Tα καλύτερα έρχονται από την Κίνα... με χελώνα κουτσή
21-11-2015, 12:39 #24
21-11-2015, 12:44 #25
Ναι κ το άλλο που άκουσα ... εκτός από αυτά που ήδη έχουν ειπωθεί από σας είναι ότι αρκετοί από τους πρωτοετής μετά την πρώτη πρακτική δεν ξαναπατάνε ..
21-11-2015, 13:53 #26
Ναι για τον λόγο ότι γίνανε μάγειρες-ζαχα/στες χωρίς πραγματικά να το αγαπάνε κι έχοντας στο μυαλό τους την μαγειρική της τηλεόρασης που το το δείχνει τόσο εύκολο,τόσο καθαρό,με τόση πολυτέλεια χρόνου και τα σχετικά.Μόλις λοιπόν ο πρακτικάριος μάγειρας μπει σε ένα εποχιακό ''α λα καρτ '' εστιατόριο και δει τι γίνεται την ώρα του σέρβις,τότε καταλαβαίνει το πόσο επιπόλαια ήταν η επιλογή του.Χρειάζεται γερό στομάχι και γερά νεύρα.Τα έχω ζήσει αρκετά χρόνια.Μου άρεζε και θα μου αρέσει πάντα,το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα ψάχνουν για μ*αλάκες.Έχουν τρελές απαιτήσεις,τρελά ωράρια και πολύ λίγα χρήματα και ασφάλεια.
Δυστυχώς που το λέω αλλά η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική έχουν γίνει σπουδές ανάγκης και ΔΕΝ αναφέρομαι σε εσένα.
21-11-2015, 13:57 #27
Έτσι ακριβώς ...σπουδές ανάγκης ! και δεν συμμαζεύεται ..είναι άλλο να απολαμβάνεις να φτιάχνεις γλυκό ή φαγητό στο σπίτι κι άλλο να πέφτουν μαζικά παραγγελίες ..δεν υπάρχουν περιθώρεια λάθους ..Και όλο αυτό που μου λες με αγχώνει επιπροσθέτως στο ήδη υπάρχων άγχος που έχω περίσσιο ..Θυμάμαι δεν ένα πρώην μου μάγειρα 12 ώρες δουλειά που τον περίμενα από δω κι απο κει από νησιά περιοχές ανα την Ελλάδα κ εξωτερικό ...και που επιστρέφωντας δεν ήθελε να κάνει τίποτε άλλο εκτός από το να βλέπει τηλεόραση και να κοιτάει το αχανές ..Μόνο που τότε ήταν είκοσι τριών χρονών ..και εγώ ξεκινάω 32 το νηπιαγωγείο το δικό του το οποίο το πέρασε κ τώρα είναι πλεον Ελβετία ..
21-11-2015, 13:58 #28
Δεν θα δεις και πολλά υγραερια στις κουζίνες.Υπάρχει σχετικός νόμος κι όλα είναι εκτός.Έκαστος στο είδος του,δεν θα έχεις να κάνεις εσύ μ'αυτά..Τώρα αν πας σε κανένα ξεχασμένο εποχιακό,ίσως έχουν ακόμη φιάλες μέσα το οποίο απαγορεύεται και χρειάζεται καταγγελία.Τα περισσότερα έχουν κεντρικό σύστημα υγραερίου με την απαιτούμενη ασφάλεια.
21-11-2015, 14:01 #29
Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο.Αν σου αρέσει στο σπίτι κάτσε στο σπίτι (όχι εσύ).Σαν επάγγελμα έχει πολλές απαιτήσεις.
Το σπουδές ανάγκης το είπα με την έννοια.''Τι να κάνει το παιδί που δεν πέρασε σε καμιά σχολή?Ε ας τον στείλουμε μάγειρα,δεν τα παίρνει τα γράμματα''
Κάτι τέτοιο εννοώ....
21-11-2015, 14:05 #30
α καλά σε ότι αφορά το δεν παίρνει το παιδί τα γράμματα στείλτον μάγειρα ισχύει και καραισχύει ..από το γυμνάσιο τα στέλνουν τέλος με το ζόρυ ...και κυκλοφωρούν κάτι μούτρα άστα ...να πάνε ....κι όμως και εδώ είναι η αδικία ... έστω και παξιμάδια να ξέρεις να φτιάχνει κάποιος μόνο και εξασφαλίζουν τη ζωή τους και βλέπεις ανθρώπους με καλλιέργεια ήθος πανεπιστημιακή παιδεία ...και είναι στα αζήτητα να σου πω κάτι με τσαντίζει όλο αυτό ..κάπως ..αλλά είναι έτσι ...ξέρεις του στυλ μόνο οι κοιλιόδουλοι επιβιώνουν ...
Αχρηστος...
17-07-2025, 22:23 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια