Results 1 to 13 of 13
-
15-11-2015, 17:46 #1
Συναισθηματικη υπερφαγια-βουλιμια
Καλησπερα,ειναι η πρωτη φορα που γραφω σε φορυμ!
Λοιπον..πριν το καλοκαιρι ημουν παχυσαρκη και ετρωγα πραγματικα παρα πολυ ακομα και 15.000 θερμιδες την μερα και βαλε μιας και δεν υπολογιζα..ετρωγα μεχρι να σκασω απο το φαγητο!
Μεσα στο καλοκαιρι εχασα 13 κιλα διχως στερητικες διαιτες απλα η ποσοτητα εγινε πιο μικρη..αρχισα σιγα σιγα να αποκλειω τροφες.. Και ολο και πιο πολλες..
Ωστοσο τωρα αρχισα να τρωω παλι παρα πολυ..τεραστιες ποσοτητες μεχρι που ποναει η κοιλια μου.. Καταφευγω μετα απο τοσοοο φαγητο στο να παιρνω καθαρτικο για να μην παρω παλι τα κιλα..και αρχιζουν οι τυψεις,το κλαμα,η δυστηχια..
Εχω εδω και καποιο καιρο να βγω βολτα ολο απορριπτω τις προτασεις..
Σιχαινομαι την ζωη μου ετσι πως εχει γινει..μονο τρωω και καθομαι σπιτι..νιωθοντας ενοχες και περνοντας καθαρτικο ολο και πιο πολυ..
Ηθελα εστω να το βγαλω απο μεσα μου!
Ελπιζω να μην δω ασχημα σχολια..γραφω μονο και μονο για να μιλησω καπου και για να παρω κουραγιο..
Θα το εκτιμησω πολυ αν απαντησει καποιος και με βοηθησει..
Μια συμβουλη θα ηθελα ακομα..οταν νιωθετε συναισθηματικα φορτισμενοι τι κανετε για να το αποβαλετε; δεν μαρεσει να καταφευγω στο φαγητο σε τοοοσες ποσοτητες..θα ηθελα να γινω καλυτερα ψυχολογικα χωρις 20πιτσες για παρεα..
Ευχαριστω οποιον το διαβασε!
- 15-11-2015, 22:17 #2
Πιστεύω για να καταφέρεις να κανείς μια σωστή δίαιτα, δεν πρέπει να στερείσαι σε μεγάλο βαθμό (δηλαδή να μην πεινας, να έχεις ποικιλία σε τροφές για να μην κουραστεις, απλά να ελαττώσεις σε μεγάλο βαθμό τις πολύ κακές τροφές). Επίσης θέλει λίγο πειθαρχία στην αρχή μέχρι να γίνει συνηθεια και ίσως βοηθήσει να έχεις κάποιο κίνητρο. Αλλά το πιο σημαντικό για να μην χαλάσει η προσπάθεια σου και τα παρατησεις, είναι να απαλλαγεις από τις κακές σκέψεις όπως ενοχές και "ω, έκανα δύο βδομάδες να χάσω 1κιλο και το ξαναεβαλα σε μια μέρα με τις κρεπες που έφαγα με την παρέα". Άμα έχεις θετική ψυχολογία λογικά θα σου είναι ευκολο να τα καταφέρεις, αρκεί να μην σου γίνει εμμονή π.χ να ζυγίζεται δύο φορές την μέρα να δεις αλλαγές...όχι, δεν είναι σπριντ, μαραθώνιος είναι.
15-11-2015, 23:53 #3
καλησπερα σου ελενη !! καταρχην μην ανχωνεσαι λυσεις υπαρχουν αρκει να 9ες να τις δεις και να χεις ορε3η να τις εφαρμοσεις ! να σε ρωτησω ολη αυτη η ασταθεια με το φαγητο εχει να κανει με το συναισθηματικο κομματι ?δηλαδη οταν εχεις ανχος η προβληματα απλα ξεσπας στο φαι ? επειδη εχω περασει παρα πολλα με το ολο 9εμα και καταλαβαινω απολυτα πως επηρεαζει τν οργανισμο η ψυχολογια μας ..
what is normal for the spider is chaos for the fly
16-11-2015, 04:41 #4
λοιπον ελενη...θηριο μου..15000 θερμιδες την ημερα δεν γινετε να φας.. χαχαχα!!... θα πας σε εναν γυναικολόγο να κανεις ορμονικες εξετασεις.. καποια ανωμαλία στις ορμονες μας ανοιγει την ορεξη και δεν χορταινουμε ευκολα... την εξεταση αυτη μπορεις να την κανεις αν θυμαμαι καλα την 2η μερα της περιοδου σου. οποτε την πρωτη μερα κλεινεις ραντεβου για να στην γραψουν, την καλυπτουν τα ταμεια και αυτη και οι αλλες που θα σου πω... σε ενδοκρινολογο για ζαχαρο και θυροειδη...ριξε και μια γενικη αιματος για να δεις τι παιζει γενικα αφου εισαι που εισαι εκει.
ΜΗΝ την πατησεις οπως εγω και καθεσαι και τυρανιεσαι...ορμονες σαχαρο και θυροειδής επηρεάζουν την διαθεση την όρεξη και μας τρελαινουν το συστημα...πριν πας σε ψυχοειδικο..ή ξαναρχίσεις της σαδιστικοδίαιτες βεβαιώσου οτι έχεις καλύψει τα βασικά...
μην τρελαινεσαι που μου εγινες ζουμπουρλουλα και εσυ...και οποιος σε κανει να αισθανεσαι ασχημη, πες του-της...σοποιον αρεσουμε για τους αλλους δεν θα μπορεσουμε... το τι πρεπει να κανουμε για να χασουμε κιλά το ξερουμε όλοι, και σε σπηλια να μεναμε πάλι θα ειχαμε μια ιδεα ... το γιατι δεν μπορουμε, δεν το καταλαβαινουν ... η κατανόηση εξαλλου ειναι δυσκολος δρομος...για τους λιγους.. ;)
16-11-2015, 14:11 #5
Εχεις απολυτο δικιο..οντως πρεπει αργα και σταθερα να χανουμε κιλα διχως στερηση ή αποκλεισμο τροφων.. Τωρα το κακο ειναι οτι μου εχει γινει εμμονη το θεμα βαρος..και ακομα και το ενα κιλο μου φαινεται πολυ..
Σε ευχαριστω πολυ για την στηριξη! Το εκτιμω!
16-11-2015, 14:14 #6
16-11-2015, 14:16 #7
έχω μια φίλη που έχει ακριβώς το ίδιο .. το αντιμετωπίζει με διατροφολόγο σίγουρα και κάποιες φορές πηγαίνει κ σε ψυχολόγο, γιατί όλο αυτό της ξεκίνησε από ψυχολογικούς παράγοντες.. αλλα πιστεύω ότι η διατροφολόγος της την έχει βάλει σε ένα πρόγραμμα και έχει χάσει αρκετά κιλά από το καλοκαίρι και συνεχίζει.. οπότε σου προτείνω να πας σε έναν ειδικό που θα μπορεί να σε βοηθήσει ουσιαστικά.
16-11-2015, 14:18 #8
Καλησπερα Ρεα! Να σου πω την αληθεια δεν μετρουσα θερμιδες μα ετρωγα τοσο πολυ και παχυντικα που υπεθεσα τον αριθμο! Χαχα!
Αυτο παλι για τις εξετασεις το σκεφτομουν και γω μιας και σε κατι γενικες του σεμπτεβριου μου διαγνωστηκε θυροειδης ορμονη..καπως ετσι..
Μου δωσες τρομερο κουραγιο! Τα σχολια που ακουω απο τους αλλους δεν περιγραφονται και το πως προσεχουν ολες σε φαση αηδιας μεχρι και το ενα μηλο το μετρανε! Ημαρτον!
Μακαρι να ειχαν πολλοι τα ιδια πιστευω με σενα!
Σε ευχαριστω πολυ και για τις εξετασεις με διευκοληνες!
16-11-2015, 15:18 #9
που λες ελενακι ολα ειναι θεμα οπτικης γωνιας . μπορεις να βλεπεις τ φαι ως πραγματικη αναγκη που ειναι κιολας η μπορεις να το βλεπεις σαν υποκατασταστο πολλων αλλων πραγματων . για μενα αυτο που θα επρεπε να κανεις ειναι να γεμισεις τη μερα σου βαζοντας ενα προγραμμα στη τελικη (δν ειναι απαραιτητο να απευθυνθεις σε καποιον διατροφολογο εκτος αν εσυ θεωρεις οτι δν μπορεις απο μονη σου ) αυτο που θελω να πω ειναι οτι ολα ειναι στο κεφαλι μας !χαλαρωσε μην απορριπτεις προτασεις για εξοδους ακομα και αν βαριεσαι (τρωγοντας ανοιγει η ορε3η μιας και το θεμα αφορα το φαι :Ρ ) ξεκινησε ισως καποια δραστηριοτητα αν δν 9ες ντε κ καλα να βγεις διαβασε ενα βιβλιο χαλαρωσε κανοντας ενα μπανακι και ασχολησου με τον εαυτο σου πραγματα που σε κανουν να νιωθεις καλυτερα. τα κιλα πανε κ ερχοντε το θεμα ειναι να τα χεις καλα με τον εαυτο σου !καθε αρχη κ δυσκολη σιγα σιγα ομως θα συνηθισεις! και προς θεου να τρως κανονικα κ τ φαι κ τ γλυκο οταν το χεις αναγκη αλλα μεχρι εκει που σε παιρνει κ αν το παρακανεις καμια φορα μη το ζαλιζεις στ κεφαλι σου ..σμρ το πηραμε αυριο τ χασαμε και παει λεγοντας !
what is normal for the spider is chaos for the fly
16-11-2015, 18:43 #10
λοιπον ελενακι επειδη το χω σπουδασει το σπορ ... θα σου πω ατάκες για τα χολερικά δηλητηριώδη σχόλια
στους γονεις: "κοιτα ναδυνατησεις εχεις πάρει πολλα κιλα"
εσυ: ετσι μ αρεσω εμενα...!!!
στην φιλη : "μωρη πάχυνες!"
εσυ: μωρη γερασες!!!
στον φιλο: βλεπω το τρως το φαι σου!
εσυ: βλέπω το παιρνεις κουλ το θεμα με την τριχοπτωση...
στον γκομενο: μηπως να μην ετρωγες αλλο?
εσυ: χωριζουμε!!
στους συγγενεις : βρε κοριτσι μου πως παχυνες ετσι...κανε λίγο κρατη ..πως θα σε παντρεψουμε??
εσυ: ε ας μεινει και καμια ανυπαντρη ρε θεια...ολες κερατωμενες θα ναι αυτο το σοι???
το πιασες το νοημα ετσι??? ;)
καλη επιτυχια στις εξετασεις κοριτσαρα μου!!! και περαστικα..
16-11-2015, 21:57 #11
16-11-2015, 21:59 #12
14-01-2016, 11:51 #13
ναι, είναι ένας καλός τρόπος, να πάει σε έναν ειδικό ο οποίος μπορεί να βοηθήσει σημαντικά.