Results 1 to 15 of 18
Thread: Γιατι δεν υπαρχει ρομαντισμος;
-
17-11-2015, 11:29 #1
Γιατι δεν υπαρχει ρομαντισμος;
Στις σχεσεις που γινονται συνηθως ειναι τυπικες διαδικασιες αναμεσα στα ζευγαρια μετα απο λιγο καιρο ειναι σαν να κανουν και αγγαρεια.Γιατι πιστευετε οτι δεν δειχνουν καποια υπεροχα συναισθηματα οταν ειναι μαζι να απολαμβανουν την καθε στιγμη σε μια ωραια σχεση;
- 17-11-2015, 11:50 #2
Ιπποτη, τα θεματα που εχεις ανοιξει εχουν φιλοσοφικο - ανθρωπολογικο ενδιαφερον.
Ποσο ετων εισαι ?"Make sure your worst enemy isn't you"
17-11-2015, 12:32 #3
33 χρονων ειμαι.
17-11-2015, 13:04 #4
Στο συγκεκριμενο θεμα που ανοιξες θα σου απαντησω ορθολογικα. Δυο ανθρωποι που "ειναι" μαζι δεν ειναι ρομποτακια παροχης και καλυψης συναισθηματικων αναγκων του ετερον ημισυ.
Η γκρινια ειναι μια εκδηλωση αρνητικου αισθηματος -μη ικανοποιησης αναγκων- ο αλλος/η δεν ειναι υποχρεωμενος να καλυψει "συναισθηματικες τρυπες" με το στανιό.
Ο Ρομαντισμος Καλλιτεχνικα και Ιδεολογικα εκφραζει την εξυμνηση του "Εγω" εχει αλλοιωθει η εννοια του και εχει συνδεθει με απολυτη συν-ταυτιση λανθασμενα.
Σε μια καλη σχεση εξυπακουεται μια ανυψωτικη αισθηση του "εμεις" που βοηθαει και τα 2 μελη να γινονται μια καλυτερη εκδοση του εαυτου τους.
Εν κατακλειδι, θεμα αλυτο και πολυ ειπωμενο γιατι ξεκιναει απο την αντιληψη του εαυτου και εχει καταληξει μια σαπουνο φουσκα.Last edited by Constantly curious; 17-11-2015 at 13:20.
"Make sure your worst enemy isn't you"
17-11-2015, 14:06 #5
οπως πάντα συμφωνω με σισι και επαυξανω
στην αρχη μιας σχεσης ειναι λογικο τα κοριτσακια να ειμαστε πιο συγκρατημενα ... είθισται τα αγορακια να είστε πιο εκδηλωτικά και σιγα σιγά να γινόμαστε και εμεις...οποτε το χεις ψαξει μήπως είσαι εσύ λίγο απόμακρος...λιγο ξενέρωτος λιγο συγκρατημένος οπότε να βαζεις και τις κοπέλες σου σε αυτό το πολυ λάθος τρυπάκι...
ρισκαρε το λίγο...βαλε λίγη τρελα και λίγο αυθορμητισμο ...δοκιμασε να εισαι πιο χαλαρος και πιο ελευθερος στην εκφραση σου ... δεν ειναι ετσι τα πραγματα οπως τα βλέπεις... ετσι νομιζω εγω δηλαδη...
17-11-2015, 15:02 #6
Το ζητημα αν ηταν μονο σε μενα θα ελεγα οτι πρεπει να βελτιωσω τη συμπεριφορα μου σε κατι.Ομως το φλερτ εχει σχεδον σταματησει ουτε βλεμματα ουτε χαμογελα οταν βγαινεις εξω σε καφετεριες,μπαρ οπουδηποτε υπαρχουν απο καμια κοπελα σε κανεναν.Οταν γινονται σχεσεις μεσω απο κοινων παρεων η με οποιοδηποτε τροπο ειναι μια τυπικη κατασταση που πολλες απο τις φορες αναμεσα στα ζευγαρια ουτε καν ασχολουνται και φαινονται να ειναι πολυ οι τυπικες σχεσεις τους.Απο τη μερια μου οταν εχω καποια σχεση ειμαι ρομαντικος επειδη θελω να υπαρχουν συναισθηματα που να δινουν ευτυχια και αφου αποφασισαμε να κανουμε καποια σχεση να περναμε μαζι καλα.
17-11-2015, 15:15 #7
Στην νεα γενια , δεν υπαρχει ρομαντισμος , οι σχεσεις συνηθως γινονται με συνοπτικες διαδικασιες . Ουτε και ιδιαιτερο φλερτ υπαρχει . Ανηκοντας σε παλαιοτερη γενια , και ρομαντισμος υπαρχει , τουλαχιστον τον επιζητω , και φλερτ . Σημερα ειναι ολα ισοπεδωμενα . Απογοητευση .
17-11-2015, 15:27 #8
Ετσι ειναι Macgyver οπως τα λες ομως εγω ξενερωνω κανω σχεσεις κρατανε καποιους μηνες και οταν παρατηρω οτι στην πορεια δεν νοιωθω αγαπη κοιταω μπροστα.Με ενδιαφερει να βρω την κοπελα που να νοιωσουμε αισθηματα αγαπης και να περναμε ωραια σε μια καλη σχεση.
17-11-2015, 15:34 #9
Να καταθέσω και εγώ τη γνώμη μου. Ο ρομαντισμός δεν υπάρχει γιατί κανείς απο ο,τι φαίνεται δεν τον εκτιμά. Όσοι-ες ξεκίνησαν με τέτοιες διαθέσεις, δεν επιβραβεύτηκαν, αλλά απογοητεύτηκαν. Έτσι,μόνο διστακτικά άτομα θα διακρίνεις και εφήμερες καταστάσεις, παροδικά συναισθήματα που το μόνο που υπηρετούν είναι την καλοπέραση.Βλέπεις άτομα που ο μόνος λόγος που είναι μαζί είναι για να έχουν παρέα να βγούν έξω το σάββατο και για να είναι ιν,αφού ο σινγκλ είναι πάντα παρεξηγημένος.Όταν έχει αποθεωθεί το εφήμερο,δύσκολο να βρείς περιθώριο για ρομαντισμό.Όλοι αποκτηνωμένοι είναι και το μόνο που ψάχνουν είναι η ικανοποίηση των ζωωδών ενστίκτων τους. Και θα την πω και την κακία μου,αλλά νομίζω ότι η αποθέωση του εφήμερου και της καλοπέρασης αφορά κυρίως τις γυναίκες-κορίτσια.Οι περισσότερες ζητούν ρομαντισμό ,αλλά άλλα θέλουν,όμως είναι οι κοινωνικές επιταγές τέτοιες που τις κάνουν να υποδύονται τις σεμνές...Εν κατακλείδι,όταν το μόνο που μετράει είναι πόσα λαικ θα έχουμε ,τι ρομαντισμός;
17-11-2015, 15:44 #10
ο ρομαντισμος θα ερθει οταν βγει στην μοδα και τον ποζαρουν ακριβα πισω απο καμια βιτρινα,μεχρι τοτε ψαχτε την εξερεση στον κανονα
δεν ειμαι εγω εγωιστης.ας μην υπηρχε η λεξη "εγω".
17-11-2015, 15:51 #11
δεν μπορω να καταλαβω τετοιου ειδους γενικευσεις και το εχω ξαναπει.
επι του θεματος σου, διαφωνω και με τον τιτλο και με την αναλυση (των δυο γραμμων).
ΒΕΒΑΙΩΣ υπαρχουν και αισθηματα και ρομαντισμος και ουσιαστικες σχεσεις , με ενδιαφερον και χαρα και παθος και "ρομαντισμο".
εγω τουλαχιστον τετοια σχεση εχω και τετοιες ειχα και στο παρελθον.
και δεν ειναι τυχαιο.
ΕΜΕΙΣ κανουμε τις σχεσεις, δεν τις παιρνουμε ετοιμες.
οπως εισαι εσυ (και η καλη σου) ετσι θα ειναι και η σχεση σας..
17-11-2015, 16:04 #12
17-11-2015, 16:09 #13WhyAlwaysMe?GuestΓιατί είναι μια βλακεία και μισή!
Όσο πιο τσογλάνι,τόσο το καλύτερο!
17-11-2015, 16:21 #14
ο ρομαντισμος δεν ειναι μοδα ...ειναι all time classic!... βρε μακ που ξερεις εσυ αν υπάρχει ρομαντισμος στη νεολαια? εχεις την κλειδαροτρυπα αχαχαχα...
ιπποτη μου ξεκινα το εσυ το σωστο παιχνιδακι και μην το πολυαναλύεις δωσε και νιωσε πρωτα εσυ και μετα κοιτας για τους αλλους!...σαφως και υπάρχει ρομαντισμος και σαφως και εκτιμαται απο την καθε γενια...απλα οι κωδικες επικοινωνιας αλλαζουν απο γεννια σε γενια!! μην τα ισοπεδώνεται ολα..εχουμε και μια καταθληψη στο κεφαλι μας ρε παιδια!!!
17-11-2015, 21:27 #15