Η κυρια χαμηλη Αυτοεκτιμηση απο δω.. - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 19 of 19
    Senior Member
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    οι σχεσεις δε σε εξιψωνουν αλλα μαλον πιο πιθανο ειναι να σε ξεφτυλισουν.
    Εναν ανθρωπο με αξιοπρεπεια , αυτοσεβασμο , δεν μπορει να τον ξεφτιλισει μια σχεση . Μονο ο ιδιος σου ο ευτος μπορει να σε οδηγησει στην αυτοξεφτιλιση .

Junior Member
    Ναι, σίγουρα η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή! Εμένα με αυτόν που χώρισα συνέβαινε το αντίθετο.. Δηλαδή, ήταν πολύ κολλημένος πάνω μου και εγώ στην αρχή, αλλά όταν είδα ότι έχω "πέραση" κάπως, τον είχα περισσότερο για συντροφικότητα στο τέλος και από συνήθεια. Ναι, μου έλυνε τις ανασφάλειές μου και με συμβούλευε πολύ, αλλα και εγώ τον είχα στηρίξει πολλές σε στιγμές.. Εν τέλει, ακόμα νομίζω ότι αν το συνέχιζα θα τον κορόιδευα γιατί δε μου άρεσε και βαριόμουν... Η ομορφιά δε σημαίνει ότι δνε έχεις ανασφάλεια, ίσα ίσα το αντίθετο και στα λόγια όλοι καλοί είναι, το να εκτιμήσεις τον εαυτό σου είναι αρκετά δύσκολο κάποιες φορές όμως... Εχώ έχω θέμα με την εξωτερικεύση συναισθημάτων και το τι θα πει ο άλλος, πώς θα είμαι αρεστή δηλαδή, από ανασφάλεια, δεν παατάω στα πόδια μου, δε θα πω αυτό θέλω και θα προσπαθήσω να το πάρω, είμαι αδύναμη σαν προσωπικότητα... Πρόσφατα, ξεκίνησα και ψυχοθεραπεία αραιά η οποία με συμβουλεύει και μου λέει μην προσπαθείς να είσαι κάτι που δε μπορείς να είσαι, μην ντρέπεσαι γι΄αυτό που είσαι και για τα θέλω σου... Ν προσπαθείς και θα βρεις αυτό που θες...Και ναι συμβιβάζομαι εύκολα, φοβάμαι τη μοναξιά κ.λπ. και νομίζω ότ αν είμαι ανεκτική θα γίνω και πιο αποδεκτή.. ΛΑΘΟΣ!!! Επίσης, μου λέει για παράδειγμα, προσπαθείς να ξεκινήσεις κάτι με κάποιον με τον οποίον βλέπεις ότι δεν είναι καλά...Και με ρωτάει αντικειμενικά πιστεύεις ότι ταιριάζεις με αυτόν τον άνθρωπο που εχει ξεκινησει κατι; Και η απάντηση είναι όχι, οπότε αν από τώρα σε στνεοχωρεί κ.λπ φαντάσου στο μέλλον... Και έχει δίκιο, προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι θέλω να περάσω καλά αφου χωρισα τωρα και και δνε εχω να χασω τιποτα, αλλά από την άλλη δένομαι με του ανθρώπους και δεν προσεγγίζω άτομα που πραγματικά με κάνουν χαρούμενη.. Σαν αυτοτιμωρία! Εμένα στον εαυτό μου με νευριάζει που δεν εξωτερικεύω τα θέλω μου, γενικά είτε σε μια φιλία είτε στα προσωπικά, είμαι κάτι σα να κάθομαι στη γωνίτσα...

Banned
    νεραιδούλα μου αν το καλοσκεφτεις όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε, ακομα και αν καποιος σου πει οτι σημερα εισαι όμορφη ή αν σου πει οτι αξιζεις μια προαγωγη στη δουλεια σου... θα θεωρηθει επαρση να συμφωνήσεις και θα γινεις αντιπαθητικη. ο αυτοσαρκασμος ειναι το ιδανικο χιουμορ για να σε εκτιμησει η παρεα σου. προσπαθουμε να ειμαστε προσγειωμενοι και να μην φανουμε ψωνια και ετσι χανουμε και τις πιο ελαχιστες θετικες αληθειες που μας σκανε στο μυαλο. χάνουμε την πραγματικότητα για να ειμαστε συμπαθεις στον κόσμο και σιγα σιγα πιστευουμε στην αρνητίλα...αν ομως πεις οτι πιο απλο...ναι ισχυει σημερα και εγω αισθανομαι πολυ όμορφη ή σαφως και αξιζα την προαγωγη σαν σκυλί δουλευα ενα χρόνο τωρα...αμεσως αμεσως γινομαστε αντιπαθητικοι...με λίγα λόγια χαμηλωνουμε την αυτοεκτιμηση μας συνειδητα για να ειμαστε αρεστοι και ετσι καταλήγουμε σε όλο αυτο το τρυπάκι της μοιζεριας...αυτη ειναι η κουλτουρα του ανθρωπου σε κάθε γωνια της γης.
    δεν φταις εσυ ουτε και εγω ούτε κανεις μας...και μην νομιζεις οτι εισαι η χειροτερη περιπτωση...σε αυτα που τολμας εσυ ...κολωνω εγω και αντιστροφα... και φυσικα ουτε λύση υπάρχει...αλλα μιας και ολοι βραζουμε στο ίδιο καζάνι...μηπως τελικα να μην στεναχωριομαστε και να το αποδεχτουμε καποια στιγμη τελικα?...

Senior Member
    Ναι καταλαβα τι λες ρεα μου...εμενα αυτό με φτάνει σε σημεία να νιώθω μονίμως ανεπαρκής και να βγαζω κ ανασφαλειες
    συμφωνα με τον γιατρο μου κ πιθανον συμβάλλουν πολυ στην καταπίεση μου που μου εμφανίζουν την διαταραχή...για αυτό και το ψάχνω και προσπαθω να το δουλέψω..

Page 2 of 2 FirstFirst 12