Τι συμβαινει επιτελους με τα χαπια;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14

Τι συμβαινει επιτελους με τα χαπια;

Yo! :P λοιπον συντομα...ειχα στο παρελθόν καποιες κρισεις.διαβασα πολυ γι αυτες κ το ξεπερασα μονη μου.καποια στιγμη ξαναεμφανιστηκαν αυτη τη φορα ομως μ εβγαινε σε ζαλη κ αυτο μ δημιουργησε ενα φοβο λιποθυμιας..κατι π δεν μ συνεβει ποτε..αρχισα ομως να αποφευγω τις εξοδους απ το σπιτι απλα γιατι εβγαινα κ ζαλιζομουν..κανω ψυχοθεραπεία..ο γιατρος μου εχει αφησει σαν παραθυρακι κ την επιλογη για αντικαταθλιπτικα.τα φοβαμαι ομως παρα πολυ.γενικα ειμαι κατα των χαπιων.δεν ειχα ποτε στο παρελθος θεματα με αγχος φοβο κιινωνικη δυσκολια κλπ..ατρομητη.βρισκομουν μονιμα εκτος σπιτιου και πιο κοινωνικος πεθαινεις...παλευω με την αγοραφοβια 10 μηνες τωρα (οταν ηταν στο αρχικο σταδιο το ξεπερασα αλλα μετα εδραιωθηκε) οπως καταλαβαινεταο δεν την πολυπαλευω.1ον θελω να βγαιβω να παω στη σχολη κλπ 2ον δε ψηνομαι να καταληξω ενα αρρωστακι που δε βγαινει απ το σπιτι οποτε αισθανομαι οτι πρεπει να κανω κατι συντομα κ να μην περασει αλλος χρονος...τι γινεται μ αυτα τα χαπια;βοηθανε τα αντικαταθλιπτικα σε τετοια θεματα;οι παρενεργειες ειναι ανεκτες;μια μερα πηρα ενα ηρεμηστικο ζαναξ μισο του 0.25 δηλαδη πηρα 0.12mg και επεσε η διαθεση μου.ενιωθα αργη την αναπνοη μου κ γενικα κατι ξενο μεσα μ.ο γιατρος επιμενει οτι ηταν ιδεα μ...εγω ασφαλως μετα απ αυτο φοβαμαι πιο πολυ γι αντικαταθλιπτικα.θα ηθελα πολυ την αποψη σας και τις εμπειριες σας

Να σημειωσω οτι μπορω να κυκλοφορήσω στη γειτονια κ παρολο που δεν νιωθω κατι (αγχος πχ) αισθανομαι ανικανη να παω πιο μακρια

Senior Member
    καταρχήν το ζαναξ ειναι αγχολυτικό και οχι αντικαταθλιπτικό. τα αντικαταθλιπτικα κανουν περιπου 2-4 εβδομαδες να δρασουν. δεν θα σου πω οτι δεν εχουν παρενεργειες θα σου πω ομως οτι θα πρεπει να προσεξεις να μη σου γινει τροπος σκεψης και ζωης αυτο που περνάς τωρα και σου μιλαω σαν μεγαλυτερη. και εγω ημουν πολυ κατα των χαπιων, ελεγα τι να τα κανω χαπια και ψυχοθεραπειες και βλακειες, εγω ειμαι κοινωνικοτατη, εχω φιλους κλπ...αλλα...μια μερα μου εσκασε το αγχος με ψυχοσωματικα. δεν το πιστευα καν οτι εχω αγχος φαντασου. τα χαπια λειτουργουν στην αρχή σαν ενα μεσο για να σε επαναφερει στην κανονικη σου κατασταση, ωστε να καταφερεις να διαχειριστεις την κατασταση που σε εφτασε εκει.

Senior Member
    Συμφωνω με την Fleur. Εγώ για να επανέλθω , ίσως ημουν κ απο τις βαριές μορφες κρίσεων κ αγοραφοβίας δεν ξερω με αντικαταθλιπτικό σώθηκα.
    Παρενέργειες οχι κτ ιδιαιτερο.

Το γνωριζω το ζαναξ τι ειναι κ για αυτο ειπα μια μερα πηρα ηρεμιστικό..το ζαναξ μ το εδωσε για να ξεκινησω τα αντικαταθλιπτικα διοτι κ μονο π επιανα το κουτι αγχωνομουν..τροπο ζωης σε καμια περιπτωση.δεχομαι οτι ειναι αγχος κ δεν γκρινιαζω που μου συμβαινει.μππρω να αντιληφθω τους λογους κ εστιαζω πολυ και στις θετικες αλλαγες π εφερε ολο αυτο περα απ τις αρνητικες.ειμαι σιγουρη πως θα το ξεπερασω αλλα δε θελω να χασω αλλο χρονο κ ο γιατρος μ λεει ο συντομος δρομος ειναι τα χαπια.επισης πιστευει οτι εχω αντιμετωπισει τους ψυχολογικούς παραγοντες αλλα δεν παω παρακατω λογω οτι πλεον εχω συνηθίσει να μην πηγαινω παρακατω....κ οτι επισης αυτη τη συνηθεια θα τη σπασουν τα χάπια
    :)

Νεραισα πολυ ελπιδοφορο αυτο;τα εχεις κοψει πλεον;πραγματικα φοβαμαι πολυ τις παρενεργειες..οποτε μ λεει να το δοκιμασουμε βγαινω βολτα για να δειξω και καλα οτι ακομα την παλευω..αλλα οχι.δεν ειναι ετσι..

Senior Member
    Tα είχα κόψει και τα ξαναπήρα. Ενταξει μν συγκρινεσαι με μενα κ γενικα με κανεναν. Ο καθένας εχει τ ιστορικο του. Εγώ παντως απ τ στιγμη π δεν βρηκα κ γ κανα γιατρό της προκοπης θεωρω δεν μπορουσε ν ξεπερασω την αγραφοβια κ πηρα τ χαπι κ κομπλε. Τωρα εχω βρει ανθρωπο θεωρω κ θ δειξει παλι τι θ γινει

Senior Member
    δεν ηταν ιδεα σου απλα ηρεμησεσ εχει συνιθησει ο οργανισμοσ σου το αγχοσ και σε επιασε πολυ
    κοιτα τα χαπια για να στανιαρεισ πρεπει να περασεισ πολλα πειρματα αμα εχεισ κεφια για πειραματα
    ξεκινα οι γιατροι δε ξερουν τι κανουν τα φαρμακα ειναι ασχετοι και πειραματιζοντε
    η πιο φτηνη λυση ειναι να πηγαινεισ δεκα λεπτα και να πληρωνεισ δεκα ευρω
    η αλλη λυση ειναι να πηγαινεισ να μιλασ πενηνταρικο γενικα τα φαρμακα δεν ειναι καθολου καλα
    οι γιατροι κανουν πειραματα μεχρι να στανιαρεισ και γενικα ετοιμασου για παρενεργειεσ μεχρι να ψηθει ο οργανισμοσ σου σε αυτα
    απαξ και ψηθει ο οργανισμοσ τα πραγματα ειναι ευκολα μετα μετα τα πειραματα οτι και να παρεισ θα ηρεμεισ
    μεχρι να ρυθμιστει ο οργανισμοσ ειναι αλλα δεν ξερουν τι δουλεια ειναι διαφορετικο στον καθενα
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Καλε τι ηρεμησα;το χειροτερο πανικο του ετους περασα.την 1η ωρα τον επαιρνα συνεχεια κ τ ελεγα ποτε φευγει η δραση;μεχρι κ ταχυπαλμια ειχα π με πιανει σπανια..πειραματοζωο δε γινομαι το χω δηλωσει.οπως επισης δε θελω να μαθει ο οργανισμος μου σε κατι.κ ουτεβθελω να προσαρμοστουν τα υπολοιπα με το αγχος.θελω να μαθω στο αγχος να προσαρμοστει μ αυτο που πραγματικα ειμαι..το ζαναξ παντως σιχαμα.δε θελω να το ξαναδοκιμασω

Επισης εχω παααρα πολυ καλο γιατρο..του ειπα δεν αντεχω αλλο κ μ ειπε για γρηγοροτερα να παρω χαπια αλλιως να κανω μικρα βηματα μονη μ αλλα μ εξηγησε οτι αυτο μπορει να μ παρεο απο καποιουε μηνες μεχρι κ χρονια

Νεραιδουλα μου σε τι βαθμο ειχες την αγοραφοβια;με τα χαπια ποτε ειδες προκοπη;φανταζομαι κ εγω ειμαι απ τις εσχατεε περιπτώσεις.μονο εδω στη γειτονια παω κ οχι κςθε μερα.

Senior Member
    ο γιατρός σου έχει δικιο. θα δεις οτι στο τελος θα την ζητησεις μονη σου την αγωγή για να "το τρεξεις" λιγο το θεμα καθως επηρρεαζει πολλους τομεις της ζωης σου και κυριως την κοινωνικη.
    τα αντικαταθλιπτικα οπως σου ειπα σε ολες τις περιπτωσεις κανουν το πολυ μήνα να σε πιασουν αλλα στις 2 εβδομαδες βλεπεις μια μικρη διαφορα οποτε ξερεις αν σου κανει η οχι το χαπι. αλλωστε ξεκινας σταδιακα και η δοση ανεβαινει αναλογα με το μεγεθος του προβληματος. εμενα τα λαντοζ μου εκαναν καποιες μικρες παρενεργειες πχ ζαλη ανορεξια λιγο ναυτια αλλα στην αρχή μετα οχι. τωρα με τα εφεξορ δεν μπορω να πω μεχρι στιγμης οτι καταλαβα καποιες.

Senior Member
    εχεις δοκιμασει να μιλησεις σε εναν ψυχολογο? ισως ετσι καταφερεις να το νικησεις χωρις φαρμακα

Boo κανω ψυχοθεραπεια κανονικα..δεν μ ειπε ο ανθρωπος παρε φάρμακα απλα μου το προτεινε για να μη χανω χρονο...εννοειται και χωρίς φαρμακα γινεται αλλα σιγουρα θελει πολυ περισσοτερη προσπαθεια κ χρονο...σκεφτομαι αφου μππρω να παρω μια μικρη βοηθεια απο καπου (αντικαταθλιπτικα) γιατι οχι;το θεμα ειναι αν οντως βοηθανε η θα παρω κατι μονο για να υποφερω απο παρενεργειες....σαφως τα χαπια μονα τους δν κανουν τιποτα αλλα αν μπορουν να ενισχυσουν την προσπαθεια σ γιατι οχι;