Κατάθλιψη
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 2 of 2
    Junior Member

Κατάθλιψη

Γράφτηκα στο forum για να πάρω τις συμβουλές σας.

Εδώ και 4-6 μήνες έχω κατάθλιψη.

Έχω τα εξής συμπτώματα
    1) Υπερφαγία (πήρα 20 κιλά)
    2) Ακανόνιστο ωράριο ύπνου (Ξυπνάω το απόγευμα και κοιμάμαι πρωινές ώρες)
    3) Δεν βγαίνω σχεδόν καθόλου από το σπίτι και έχω κόψει όλες τις φιλίες που είχα
    4) Γενικά δεν προσέχω τον εαυτό μου
    5) Παραμέλω τις σπουδές μου (Είμαι δεύτεροετής και χρωστάω όλα τα μαθήματα)
    6) Νιωθω άχρηστός και ανίκανος
    7) Αδιαφορώ για τις προσωπικές μου σχέσεις
    και πολλά άλλα

Το τελευταίο καιρό τα πράγματα χειροτερεύουν. Στις προάλλες σκεφτόμουν να αυτοκτονήσω για πρώτη φορά. Πόλλές φορές καταφεύγω στο μαύρο και στο ποτό για να χαλαρώσω και να μην σκέφτομαι.

Αν δεν είμαι καταθλιπτικός τότε δεν ξέρω ποιός μπορεί να είναι...

Ήθελα να μάθω αν υπάρχουν ηρεμιστικά ή αντικαταθλιπτικά χωρίς συνταγή γιατρού.

Αν όχι, πόσο κοστίζει μία επίσκεψη σε ψυχίατρο (περίπου); Χρειάζεται ασφάλιση;

Senior Member
    Κοίτα,τα συμπτώματα δεν είναι ίδια για όλους.Εγώ για παράδειγμα,όταν είμαι σε φάση κατάθλιψης χάνω πάρα πολλά κιλά γιατί δεν έχω όρεξη να φάω τίποτα.Καλό είναι να προσπαθείς όσο μπορείς να ξεφύγεις από αυτή την κατάσταση.Το ξέρω ότι δεν έχεις όρεξη να βγείς έξω ή να διαβάσεις,αλλά πίεσε τον εαυτό σου να το κάνει.Θα δεις ότι θα νιώσεις καλύτερα.Οι φίλοι σου ξέρουν για αυτό που περνάς?Αν έχεις κανένα κολλητό,πές του το,θα σε βοηθήσει κι εκείνος όσο μπορεί.Προσπάθησε γενικότερα να κάνεις πράγματα που θα σε βγάζουν από τη ρουτίνα και θα σε κάνουν να ξεχνιέσαι.
    \'Οσον αφορά τα αντικαταθλιπτικά που ρωτάς,δεν νομίζω ότι δίνονται χωρίς συνταγή γιατρού.Γιατί όμως δεν θες να πας σε κάποιον ειδικό?Θα σε βοηθήσει στην φάση που είσαι να ανακαλύψεις περισσότερο τον εαυτό σου και να δεις πώς θα αντιμετωπίζεις τέτοιες καταστάσεις.Δεν χρειάζεται να πας σε ψυχίατρο κατευθείαν.Ξεκίνα με ψυχολόγο και ανάλογα θα σε κατευθύνει εκείνος.Οι τιμές ποικίλουν.Έχω βρει και με 40 ευρώ.
    Καλή τύχη και μην απογοητεύεσαι!