απορια για τα αντικαταθλιπτικα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 26
    Senior Member

απορια για τα αντικαταθλιπτικα

Καλησπερα σε ολους,
    εχω ξεκινησει εδω και 12 μερες αντικαταθλιπτικα, τα remeron, περα απο την υπολοιπη αγωγη μου.στο παρελθον ειχα παρει για 3-4 μηνες seroxat αλλα εκανα μανιες και γενικα δεν ειδα αποτελεσμα.

θελω να ρωτησω λοιπον οποιον εχει προσωπικη εμπειρια απο αντικαταθλιπτικα..ειναι σιγουρο οτι σε πιανει καποια στιγμη το αντικαταθλιπτικο?και αν ναι, πως ειναι δλδ?πετας στα συνεφα?ξεχνας τις ασχημες σκεψεις της καταθλιψης?θα σταματησω δλδ να σκεφτομαι να κοπω και να φουνταρω?

μεχρι στιγμης δεν εχω δει καποια καλητερευση..

Γεια σου Boo, εμενα το ρεμερον μου πεταξε εντελως τον αυτοκτονικο ιδεασμο. Στις πρωτες δεκα μερες ειδα αμεση βλετιωση .
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Senior Member
    Είναι αλήθεια πως οι περισσότεροι δεν πετάνε και από χαρά με αυτό το φάρμακο Boo.
    Στην CC όμως της έδιωξε τις αυτοκτονικές τάσεις!Άρα όλα παίζουν!Κι εγώ αυτό παίρνω εδώ και χρόνια!Αλλά για άλλους λόγους το παίρνω!Για καλυτέρευση του ύπνου μου όπου όντως το καταφέρνει!
    Το βράδυ κοιμάσαι καλά?Να υποθέσω πως παίρνεις 45mg εφάπαξ το βράδυ??
    Ο Καλύτερος συνδυασμός ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ στην Κατάθλιψη είναι συνδυασμός Efexor-Remeron!
    Στατιστικά στοιχεία παραθέτω και εννοείται πως δεν κάνεις κάποια αλλαγή στην αγωγή σου αν δεν πάρεις έγκριση από τον γιατρό σου!
    Άλλοι έκαναν αυτόν τον συνδυασμό και δεν είδαν διαφορά.Αλλά στατιστικά έχει τα καλύτερα Remission Rates.

Πάντως το Remeron να σου δημιουργήσει έντονη θέληση για Ζωή και ενίσχυση κινήτρων,είναι κομματάκι δύσκολο!
    Χωρίς να θέλω να σε ανησυχήσω το Remeron έχει ένα καλό:Πως το αντικαταθλιπτικό του αποτέλεσμα είναι ταχύτερο από τα SSRI-SNRI.
    Άρα το γεγονός πως δεν έχεις ανταποκριθεί στις 12 μέρες,με κάνει αν πιστεύω πως μάλλον ΔΕΝ θα ανταποκριθείς.
    Αλλά για 1 μήνα θα σε συμβούλευα να το κρατήσεις.Δώστου λίγο χρόνο,δεν χάνεις κάτι για 18 μέρες ακόμα!

Ποιο άλλο αντικαταθλιπτικό λαμβάνεις?

Senior Member
    καλησπερα Σταυρο.κοιμαμαι καλα με το remeron, μεσα σε 10-15λεπτα κλεινω τα ματια και ακομα κι αν δε νυσταζω αποκοιμιεμαι.παιρνω 30mg το βραδυ,παιρνω αλλους 2 ισοροπιστες, 2 αντιψυχωτικα και ακινετον.θα κανω υπομονη 1 μηνα αν και νομιζω οτι οσο περνανε οι μερες τοσο πιο πολυ βυθιζομαι στη θλιψη.στο μεταξυ θα εχω δει και τη γιατρο μου.το efexor ειναι κι αυτο αντικαταθλιπτικο?

Εγω παιρνω effexor xr 75 mg μου εδιωξε την θλιψη αλλα φυσικα αν μου συμβει κατι ασχημο θα στεναχωρηθω.Οχι εγω δεν πεταω στα συνεφα αλλα ειμαι αρκετα ευχαριστημενη απο το φαρμακο.Της ασχημες σκεψεις μου της εδιωξε το αντυψυχωσικο που παιρνω aloperidin solution 2 mg.Το μονο κακο απ'το αντικαταθλιπτικο ειναι οτι εχω ξηροστομια και δυσκοιλιοτητα και μη φυσιολογικα ονειρα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by boo View Post
    καλησπερα Σταυρο.κοιμαμαι καλα με το remeron, μεσα σε 10-15λεπτα κλεινω τα ματια και ακομα κι αν δε νυσταζω αποκοιμιεμαι.παιρνω 30mg το βραδυ,παιρνω αλλους 2 ισοροπιστες, 2 αντιψυχωτικα και ακινετον.θα κανω υπομονη 1 μηνα αν και νομιζω οτι οσο περνανε οι μερες τοσο πιο πολυ βυθιζομαι στη θλιψη.στο μεταξυ θα εχω δει και τη γιατρο μου.το efexor ειναι κι αυτο αντικαταθλιπτικο?
    Ναι στον ύπνο είναι πολύ δυνατό το Remeron.
    Nαι αντικαταθλιπτικό είναι το Efexor αλλά βλέπω πως παίρνεις κι άλλα μαζί,άρα είναι πιο σύνθετο το πρόβλημα σου....
    Last edited by Stavros; 02-12-2015 at 13:21.

Senior Member
    ναι το προβλημα μου ειναι η διπολικη και η ψυχωση αλλα τωρα με εχει πιασει σκετη καταθλιψη γι αυτο και γραφω εδω που ξερετε και εσεις απο αυτα..δεν ξερω παντως αν μπορω να κανω υπομονη 1 μηνα.αυτη η θλιψη με τσακιζει.αυτες οι τασεις να κοπω ή να φουνταρω με ριχνουν πολυ.αλλα προσπαθω να αντιστεκομαι με νυχια και με δοντια.γινεται ετσι ξαφνικα στο ασχετο να σε πιασει καταθλιψη χωρις καποιο λογο?τουλαχιστον χωρις καποιο προφανη λογο?ποια ειναι η maximum δοση του remeron?
    μεχρι πριν κανα μηνα τα χαπια με ειχαν σε μια flat κατασταση για πολλους μηνες (αν εξαιρεσουμε ενα ψυχωτικο επεισοδιο τον Αυγουστο).τωρα γιατι ξερυθμηστηκαν ολα?εκανα μια ουσια πριν κανα μηνα, mdma, αρκετο, λετε να φταιει αυτο?
    Last edited by boo; 02-12-2015 at 13:40.

Senior Member
    Τα αντικαταθλιπτικα πιανουν μονο το 60% των ασθενων , και μονο αυτους που ειναι αρκετα σοβαρα , οχι τους λαιτ .

Senior Member
    θελω να κοπω και να φουνταρω. δε ξερω αν ειμαι στους λαιτ ή στους βαρια.ποσο πιο βαρια πρεπει να ειμαι?

Senior Member
    @μπου και γω επαιρνα καποτε εφεξορ και ρεμερον.. αλλα απο το πολυ εφεξορ επαθα μανια αλλα μιλαω για δοση 450μγ ανα μερα και 30μγ ρεμερον

Senior Member
    Να εχεις μεση και ανω κλινικη καταθλιψη , δλδ να εχεις αυτοκτονικες σκεψεις , αν και δεν ειναι απολυτο . Υπαρχει ατυπη , ηπια , μεση , βαρια , ακραια κτθλψη , δεν μπορω εγω να σε καταταξω καπου , δεν σε ξερω . Για να κανεις μανιες με το σεροξατ , σημαινει ειτε οτι επαιρνες μεγαλες δοσεις , ειτε οτι δεν σου πηγαινε το φαρμακο . Πριν το περιφημο σεροτονινεργικο συνδρομο , παθαινεις υπομανιες , η και μανιες , ελττωνειςε την δοση κι τελειωσε , δεν ειναι κατι μη αναστρεψιμο . Αυτο ισχυει για ολες τις μεγαλες δοσεις αντ/κων , η αν παιρνεις δυο ssri s συγχρονως .

Senior Member
    Νομίζω οτι το θέμα των αντικαταθλιπτικών είναι καθαρά υποκειμενικό. Μερικούς τους βοηθάει, πιθανόν αλλους οχι. Άλλοι μπορεί να χρειάζονται αύξηση της δόσης.'Αλλοι πάλι πρέπει να δοκιμάσουν διάφορα μέχρι να τους πιάσει κάτι. Προσωπικά παίρνω 75mg remeron. Αρχισα με άλλα και από όσο θυμάμαι δεν βοήθησαν στο να μην κάνω κακές σκέψεις. 'Αλλος φίλος πάλι αφου δοκίμασε σχεδόν όλα τα SSRI και τα SNRI και δεν τον έπιανε τίποτε, ο γιατρός του το γύρισε στα τρικυκλικά και τον έπιασε. (Έτσι τουλάχιστον έχω παρατηρήσει εγώ) Γενικά έχω αμφιβολίες το κατά πόσο βοηθάνε (τουλάχιστον εμένα).
    Τα χάπια δεν νομίζω ότι αλλάζουν τον αρνητικό τρόπο σκέψης, μόνο με τη συζήτηση και τη ψυχοθεραπεία μπορεί κάτι να γίνει κάτι. Προσωπικά τα φάρμακα τα άρχισα παράλληλα με ψυχοθεραπεία οπότε δεν ξέρω κατά πόσο με βοήθησαν.
    Φυσικά επειδή έχω τις αμφιβολίες μου και δεν είμαι ειδικός δεν τα σταματάω. Οσες φορές είχα τις απορίες που έχεις και εσύ το συζήτησα με το γιατρο

Senior Member
    πωπωωω..απογοητευομαι οταν ακουω πως δε πιανουν παντα τα αντικαταθλιπτικα σε ολους.πως θα την παλεψω ρε γμτ..?δυστυχως δεν εχω την οικονομικη ανεση να παω και σε ψυχολογο.αν δεν αλλαζουν τα χαπια αυτα τον αρνητικο τροπο σκεψης τοτε τι στο καλο κανουν?

Senior Member
    τα χαπια δεν κανουν ειναι το μονο σιγουρο αυτο στο υπογραφω με δεκαχερια
    απλα εγω ειμαι τησ νοοτροπιασ οτι αυτο δεν ειναι δικαιολογια πρεπει ολοι κατι να κανουμε βρεσ οτι θεσ και ασχολησου με κατι
    να εξασκειτε το μυαλο να εισαι ηρεμη γιατι αλλιωσ νομιζω δε γινεται
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    +1 στον ελις

Page 1 of 2 12 LastLast