Οταν η κατα8λιψη σου παιρνει ο,τι αγαπας-Βοη8εια.. - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 58 of 58
    Senior Member
    Originally posted by psychangel
    .... Και κάτι άλλο (για να το σκεφτείς λιγάκι):
    Έχουν εντοπιστεί \"αιτίες\" που πιθανά να την οδήγησαν ή να υποκίνησαν την επανεμφάνιση της κατάθλιψης της ; έχετε μιλήσει γι αυτές μεταξύ σας ;
    Originally posted by maria11
    Πιστευω λοιπον οι καυγαδες ειναι η βασικη αιτια......
    Το δευτερο ειναι οτι αρρωστησα με το στομαχι μου ......αυτο την αγχωσε αν και της εχω πει δεν ειναι τιποτα...κι ετσι εκανε μπουμ.....
    Απ ότι είπες η κοπέλα υπέφερε και στο παρελθόν από κατάθλιψη ... Αρα στην προκειμένη περίπτωση αυτά που αναφέρεις ως αιτίες κατάθλιψης oυσιαστικά είναι αιτίες που υποκίνησαν στην ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ της και όχι οι αιτίες που οδήγησαν στην ΠΡΩΤΗ εμφανιση της κατάθλιψης ...

Μήπως σ΄εκείνες τις αρχικές αιτίες \'κρύβονται\' πράγματα που θάπρεπε να \"κοιταχτούν\" πιο προσεκτικά για να βοηθηθει η κοπέλα ;

λέω , τωρα εγω ...
    χωρις να είμαι ειδικός αλλά .. από προσωπική εμπειρία ..

-------------------------------------------
    (maria έχεις u2u -πάνω δεξιά )

Senior Member
    λες οτι μεσα απο την κατα8λιψη ο ασ8ενης ζηταει βοη8εια και αυτο φροντιδα..και 8ελει αν8ρπωπους για να ανακυκλωνει αυτο που εχει..δεν το καταλαβαινω..εμενα μου λεει 8ελει να περασει αυτο που εχει.. ασχετα αν τη μια με διωχνει και μου λεει 8α τα καταφερω μονι μου και την αλλη δεν την πειραζει κα8ολου να νοιααζομαι οποτε μου το ζηταει...
    Μπερδευτικα...συγνωμη ...εγω πως μπορω να βοη8ησω...?πως να φερομαι?
    Πιστεύω πώς μεσα απο την κατάθλιψη ο ανθρωπος δηλώνει οτι θέλει βοήθεια κ φροντίδα, απο την αλλη δεν σημαινει οτι δεν θέλει να απαλλαγει απο την παθηση. Ετσι κ αλλιως ομως με το να σου ζητάει τη μία μερα το ενα κ την άλλη το αντιθετο κ εσυ να ακολουθεις τον ρυθμό της ειναι ανώριμο κ δεν μπορει να εξελιξει τη σχέση σας. Κάθε αλλο. Αν δεν μπορει αυτή να κρατήσει μια συγκεκριμενη στάση σταθερη, κράτα εσύ. Θα βοηθήσεις κ εσενα κ αυτή να σε παρει περισσοτερο στα σοβαρα.

Member
    Σοφια μου 8α ξεκινησω απο το τελος..
    δεν προχωρησα σε γρηγορες αποφασεις ,ειμαι 39 χρονων και ο αν8ρωπος μου 36..με τις εμπειριες μας και τα βιωματα μας...Αποφασισαμε να ειμαστε μαζι ,μετα απο παραπολυ σκεψη και κυριως απο την πλευρα μου.. πηγε σ
    Κατι που το εχουμε αναφερει και στο γιατρο..οτι ειμαστε σοβαρα ατομα και δεν κανουμε απλως το κεφι μας αλλα ζουμε μια ζωη κοινη με αγαπη..και οτι 8ελουμε να ειμαστε μαζι..ηταν κατι ξεκα8αρο και απο τις 2 πλευρες..

Περισσοτερη σκεψη και προβληματισμος υπηρξε απο τη δικη μου πλευρα για πολλους λογους..

ο ενας ηταν οτι αφηνα ολη τη ζωη που ειχα και πηγαινα καπου αλλου που ηταν εντελως εξω απο μενα με πολλες δυσκολιες...το μεγαλο βημα δηλ.το εκανα εγω..αφηνα τα παντα για να ειμαι μαζι της,γιατι πιστευα και ακομα το πιστευω,οτι ειναι ειναι για μενα ο καλυτερος αν8ρωπος που εχω γνωρισει στη ζωη μου..και ευχαριστω το 8εο..που ειμαι μαζι της..8εωρω τον εαυτο μου τυχερο..τα ιδια φανταζομαι με αλλο τροπο ισως να ελεγε και κεινη..μεσα λοιπον απο αυτο ξεκινησα και κα8ολου βιαστικα..και με εν8ουσιασμο.

ο 2ος ηταν η κατα8λιψη που ειχε...ηταν ειλικρινης..μου το ειπε απο την αρχη..εψαξα εμα8α τι ειναι αυτο..διαβασα..και αποφασισα οτι 8ελω να ειμαι μαζι της και να το περασουμε λυσουμε μαζι ..Βεβαιως δεν ηξερα την εκταση ,το βα8ος,αυτο ηταν και το πρωτο σιτε που αρχισα να ενημερωνομαι..
    Επειτα ακολου8ησε ο γιατρος..που μας ειπε οτι δεν ειναι κατι,που δεν 8εραπευεται 8ελει την προσπα8εια τουΗ ουσια ειναι οτι μαζι προσπα8ησαμε για την κατα8λιψη..
    μην παρεξηγησετε το μαζι..

Οπως ειπα ΦΤΑΙΩ για τους καυγαδες μας που της στοιχησαν ολη η ευ8υνη ειναι δικη μου γιατι οπως εχω πει δεν γνωριζα οτι ο τροπος της και η συμπεριφορα που ηταν αιτια καυγαδων απο μερους μου παντα οφειλονταν στην κατα8λιψη εννοοντας μ αυτο οτι ο τροπος που εκανε πραγματα ηταν απορεια της χαλαρωσης και του τροπου που εβλεπε τα πραγματα και γω το εβλεπα ως αναισ8ησια...Κακως..αυτο προσπα8ω να πω...δεν καυγαδιζαμε γιατι δεν ταιριαζαμε ι ειχαμε αντι8ετες αποψεις..αλλα για πραγματα πρακτικα που δεν μπορουσαν να γινουν λογω της χαλαροτητας που ειχε...εχω αναφερ8ει ποιο πανω..π.χ επρεπε να γινει καυγας για να πληρωσουμε το ρευμα...εγω δεν μπορουσα να το αναλαβω...ολη αυτη η αδρανεια ηταν απορρεια της κατα8λιψης οχι βαρεμαρας,η τεμπελιας..χαζα παραδειγματα δινω αλλα ουσιαστικα..Τωρα ξερω οτι δεν επρεπε να το κανω εκει ΦΤΑΙΩ ..σαν σχεση δεν ειχαμε κανενα προβλημα
    Οσο γιατην απορριψη..δεν μπορει κανενας να τη σεβαστει...απλα την ακουει..δεν λεει ευχαριστω που με απορριπτεις...δεν υπαρχει διαλογος πανω σ αυτο..λες μονο τι σε ενοχλει... Τι σε πικραινει και περιμενεις Σοφια μου...

Senior Member
    Μαρία,

είναι λογικό ότι δε είναι εύκολο να καταλάβεις, ειδικά αν δεν έχεις πάρει φάρμακα ή και άλλες ουσίες (όπως ναρκωτικά) που λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο.

Όταν λέω ότι αλλάζει η προσωπικότητα σου δεν εννοώ ο βασικός χαρακτήρας σου όσο ο τρόπος που φέρεσαι υπο συγκεκριμένες συνθήκες. Και σου φέρνω απλά σαν παράδειγμα το ποτό ή οποιαδήποτε άλλη ουσία που επηρρεάζει το νευρικό σύστημα όπως τα φάρμακα. Σίγουρα δε φέρεσαι το ίδιο σα μεθυσμένος. Ωστόσω ένα ποτήρι κρασί δε σε κάνει να συμπεριφέρεσαι σχεδόν καθόλου διαφορετικά. Η δόση παίζει πολύ ρόλο σε οτιδήποτε. Η μεγάλη δόση θα επιταχύνει την κατάσταση. Το ότι με τη μικρότερη δόση του φαρμάκου η φίλη σου ήταν ακόμα καλά μαζί σου μπορεί να γινόταν γιατί απλά δεν ήθελε τότε να χαλάσει τη σχέση σας. Μπορεί όντως να μην την είχε αλλάξει γιατί δεν υπήρχαν άλλοι εξωτερικοί παράγοντες που να την ωθήσουν σε μια μεγάλη αλλαγή. Αλλά φαντάζομαι έχεις καταλάβει ότι η διάθεση μας (στην οποία παίζουν μεγάλο ρόλο τέτοια φάρμακα) παίζει ρόλο στο πως αντιμετωπίζουμε και βιώνουμε κάθε κατάσταση.

Σκέψου τα φάρμακα λοιπόν σαν μία κατάσταση πνευματικής μέθης, όπου εκφράζεσαι με τρόπο διαφορετικό για τόσο καιρό που αρχίζεις πλέον να συμπεριφέρεσαι έτσι. Τι εννοούμε όταν λέμε η παρέα τον άλλαξε; Ότι του άλλαξε τον τρόπο που συμπεριφέρεται και αντιμετωπίζει τα πράγματα. Οι άνθρωποι αλλάζουν με τον καιρό για διάφορους λόγους που ποικίλλουν από το υποσυνείδητο και θαμμένες αναμνήσεις μέχρι τη διατροφή.

Όλα αυτά τα λέω αυτό γιατί δεν ξέρω αν σε ξενίζει η ιδέα ότι κάποιος άλλαξε. Προσπάθησα να το θέσω όσο πιο απλά μπορώ, κι αυτή είναι απλά η προσωπική μου γνώμη. Εσύ άκουσε όλες τις γνώμες και βγάλε τα συμπεράσματα που σε εκφράζουν.

Φιλικά.

Senior Member
    Και κάτι άλλο, εσύ δε φταις σε τίποτα, οι καυγάδες δε γενιούνται από το πουθενά.

Ίσως την ενοχλεί και το γεγονός ότι σε έχει συνδέσει εγκεφαλικά με όλη αυτή την ιστορία. Θα της περάσει με τον καιρό. Απλά πιστεύω οι υπεράνθρωπες προσπάθειες δε θα βοηθήσουν σε κάτι αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή. Ίσως δημιουργήσουν και νέες εντάσεις που θα σε (σας) κάνουν ακόμα χειρότερα. Θα ρίχνεις πάλι ευθύνες στον εαυτό σου που μπορείς να αποφύγεις.

Φιλικά.

Senior Member
    Μαράκι,

νιωθω τον πονο σου κ την αγωνια σου. Κ την κουραση κ την απογοητευση. Ομως ολη η ευθύνη δική σου????????? Οχι. Σε καμια περίπτωση. Η καλή σου δεν ειναι ανθρωπος με νοητική καθυστέρηση...σωστά? Ειναι μια γυναικα με κατάθλιψη, οχι μια γυναικα ανυμπορη .Θες να πουμε μια γυναικα κουρασμενη ισως? Κι αυτο..... Ομως εχει ευθύνες. Εχει δικαιωματα κ υποχρεωσεις. Εχει δικαιωμα να κανει λαθη κ να μεινει μονη. Κ να θεσει σε κίνδυνο τον εαυτο της. Δυστυχως ή ευτυχως δεν εισαι εσυ υπεύθυνη για οτι της συμβαινει. Και ουτε περνανε ολα απο το χέρι σου. Ειστε 2. Και οσο κ να προσπαθεις για 2, δεν γίνεται τίποτα αν δεν θελήσει κ η ιδια. Οσο κ αν την αγαπας. Οι καβγάδες σας μπορει να ήταν μια ωραιοτατη αφορμή να ξανακυλήσει...οχι η αιτια για οτι περναει.

Member
    Σας ευχαριστω παιδια, ειλικρινα αυτη τη στιγμη με βοη8ατε απιστευτα.. και η μονη παρηγορια και βοη8εια στο προβλημα μας ειστε εσεις αυτη τη στιγμη..

Ειναι αλη8εια απο οτι εχω καταλαβει οτι αυτη τη στιγμη εγκεφαλικα με εχει συνδεσει με την κατα8λιψη της..που το ξαναεπα8ε...γι αυτο μουειπει σε φοβαμαι και δεν 8ελω να ξαναπροσπα8ησω..μου ειπε οτι δεν μπορει να το βγαλει απο το μυαλο της..γιατι τις εχει κολησει..Απο την αλλη βλεπω οτι 8ελει να ειμαστε μαζι σαν φιλες..ετσι το βλεπει τωρα..ποια..

Μια αλλη φορα προχτες που τι ρωτησα τι 8ελει να κανω ,μου ειπε εσυ αποφασισε τι 8ες..ειπα οτι μπορω να ειμαι κοντα αν υπαρχει η εστω και μια μικρη ελπιδα να αλλαξει κατι.. Εχω υπομονη...Η απαντηση ηταν εσυ το αποφασιζεις..αν μεινεις και αλλαξει 8α σου το πω...οποτε αν 8ες κα8εσαι..αποφασισε εσυ τι 8α κανεις..

Οποτε σοφια οπως βλεπεις δεν ξερω ποια σταση να κρατησω...

Να μεινω εδω σαν φιλη της..Η να ειμαι συγκατοικος στο ιδιο μας το σπιτι...?

Ειναι σαν να σου λεει ο αντρας σου απο δω και στο εξης δεν σε βλεπω σαν γυναικα μου αλλα σαν φιλη..8α ειμαστε μαζι φιλικα..και απο δω και στο εξης 8α σου μιλαω φιλικα..κι αν μου ξαναρ8ει η αγαπη μου 8α σε δω σαν γυναικα μου...(μαυρο χιουμορ). Μεχρι τοτε 8α κανω οτι 8ελω...

Ετσι οπως το καταλαβαινω για να κρατησω στα8ερη σταση..8α πρεπει να πω οτι ενταξει απο δω και περα ειμαστε μαζι κοιμομαστε μαζι ,ζουμε μαζι, και ειμαστε μονο φιλες..και να κανω υπομονη και να την προσεχω μεχρι τι..?να κανω υπομονη ...

Member
    και κατι ακομα...ενα περιστατικο...οταν επα8ε το επεισοδιο πριν 2 μηνες..κρισεις αγχους, στενοχωρια ταχυπαλμια,υπνηλια ,καμια απολυτως δια8εση,ανορεξια...ημουν εκει δεν μιλουσα παρα μονο οταν η8ελε την αφηνα να κανει οτι νομιζει καλυτερο και την ανακουφιζει..πολλες φορεσςκα8ομουν διπλα της..χωρις να μιλαω...απλα να ξερει οτι ειμαι εκει...
    Προσπα8ουσα να καποιεσ φορες να τη ρωταω αν την ευχαριστουσε να κανουμε μια μικρη βολτα..οτι 8α η8ελε...αλλες μερες κα8οταν και επαιζε ωρες παιχνιδι στον υπολογιστη για να μην σκεφτεται
    ..αλλες φορες δεν μου μιλουσε κα8ολου σχεδον για μερες..εκτος απο καποια τυπικα..και καποιες φορες προσπα8ισε να μου μιλησει..δεν ελεγα κια γω πολλα..δεν μιλαγαμε..κυριως δεν μου μιλουσε..

Μια μερα της λεω παμε μια μικρη βολτιτσα..πηγαμε για να βγει εξω και ταυτοχρονα ψωνισα...το λεω γιατι διαφορετικα δεν 8α το σκεφτοταν..εξω συνηλ8ε λιγο μετα παλι μεχρι να γυρισουμε ξαναπεσε...
    Εμενα με πονουσε το στομαχι μου δεν ελεγα τιποτα..λεω να παμε να μαγειρευσω..στο σπιτι μου λεει εχω αρκετο αγχος...λεω μην ανυσυχεις 8α κανω εγω το φαγητο πηγαινε να κα8ησεις να χαλαρωσεις,αν 8ες δες και τον υπολογιστη σου..(ηταν καινουργιος)μεχρι να ετοιμασω φαγητο...πραγματι το εκανε..αρχισε να ασχολειται...σε λιγο της μιλαω ..σχεδον δεν μου απανταει..αργοτερα ξαναμιλαω..δεν μ ακουει...την πλησιαζω στον υπολογιστη..και βλεπω οτι μιλαει με καποια φιλη κι εναν φιλο της στο ιντερνετ..(φιλοι σε εισαγωγικα)

Δεν 8α πω ψεμματα...με πειραξε παρα πολυ..ηταν κατι που το εκανε τακτικα τον τελευταιο καιρο..δεν μιλουσε σε μενα στο σπιτι σχεδον κα8ολου και μιλουσε εκει και γω κα8ομουν στο ιδιο δωματιο και ελεγα ας χαλαρωσει αφου την ξεκουραζει..

εκεινη τη φορα μαλωσαμε...δεν αντεξα..λεω καλα εγω προσπα8ω να κανω φαγητο να φαμε να σε αφησω να χαλαρωσεις γιατι δεν εισαι καλα...και δεν μπορεις και μενα δεν μου δινεις καμια σημασια..εχεις αγχος δεν μου μιλας και ομως μιλας εδω...?
    Σε μενα δεν μιλας μερες και κα8ομαι και συ βρισκεις ευχαριστηση να μιλας αλλου..?
    Δεν μπορεσα παιδια μ επνιξε το παραπονο..Κι αυτο λα8ος...

Μου λεει δεν κανω τιποτα χαλαρωνω εδω ..καλα μου λεει μετα πολλα δεν 8α ξαναγινει ετσι...με ειδε στενοχωρημενη...εε τις επομενες μερες τα ιδια...
    ενα μικρο παραδειγμα του πως ειναι η αντιδρασεις της-μας.

Senior Member
    Mαρία, λίγο άσχετο με το θέμα, ας πούμε ότι δεν είχατε αυτά τα προβλήματα αυτή τη στιγμή. Σε ποια χώρα είσαι και γιατί δε βρίσκεις μια δουλειά εκεί; Το να έχεις πέσει με τα μούτρα πάνω στον άλλο όσο να΄ναι ακόμα και κατάθλιψη να μην είχε θα τον πίεζε, ειδικά αν περνάνε όλες οι εξωτερικές δουλειές από το χέρι του. Στο λέω γιατί αν είσαι Γερμανία, Ολλανδία, Αγγλία αλλά και αλλού μπορείς να βρεις δουλειά σαν Έλληνας ως τηλεφωνητής ή αντιπρόσωπος κλπ.

Member
    Ευχαριστω που μου γραφειςAphelia
    δεν μπορω να βρω δουλεια, πηγαινω σχολειο για να μα8ω τη γλωσσα..

Member
    δουλευα καπου που δεν 8ελανε καμια γλωσσα μια χαλια δουλεια...Τωρα 8α εχει καποιος την απορια..μα πως πηγες να μην εχεις δουλεια..σας ειπα ειμαστε σχεδον παντρεμενες..η κοπελλα μου ελεγε μας φτανουν τα δικα μου....και 8α βρω και καλυτερη οπως και βρηκε..εχει πολυ καλη δουλεια τωρα...

Αυτο σε καμια περιπτωση δεν σημαινει πως η8ελα να ειμαι χωρις δουλεια..να με ταιζει κοινως...δεν το εχω κανει ποτε..γι αυτο δουλευα ακομα και σε κεινη τη χαλια δουλεια για να λεω οτι δουλευω και προσφερω ασχετα αν δεν η8ελε, και ειχαν γινει και γι αυτο καυγαδες να μην πηγαινω..

τωρα που ειναι οπως ειναι ..δεν λεω τιποτα και δεν τι νοιαζει...μου λεει αμα 8ες βρες δουλεια..αλλιως δεν με πειραζει να τα πληρωνω εγω τα ιδια 8α εκανες και συ για μενα.

Senior Member
    Μαρία,

σου έστειλα ένα προσωπικό μύνημα (U2U). Πήγαινε στη σελίδα πάνω δεξιά και βρες το U2U.

Φιλικά

Member
    Flamenco καλημερα

το ειδα και δεν μπορω να σου απαντησω γιατι βγαζει σφαλμα σε σενα...
    εγραψα εσβησα αλλα δεν ερχεται..

8α προσπα8ησω αργοτερα..

Συμφωνω εν μερει μαζι σου..

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234