Results 1 to 4 of 4
Thread: Εγωισμός
-
02-12-2015, 12:14 #1
Εγωισμός
Είμαι πάρα μα πααρα πολύ εγωιστρια.
Και αυτό με εμποδίζει να έχω μία υγιή σχέση με τους ανθρώπους γύρο μου.
Για παράδειγμα δεν ανεχομαι την οποιαδήποτε αρνητική άποψη στο άτομο μου, δεν σκέφτομαι σωστά θολωνω και μετά γεμίζω θυμό,πολύ θυμό και θλίψη.
Έχω όλα τα χαρακτηριστικά που έχουν οι εγωιστες άνθρωποι.
Δεν ξέρω δύο πράγμα:
Πρώτων πως γεννάται ο εγωισμός, πως δημιουργείται στον άνθρωπο εγώ δηλαδή γιατί κατέληξα έτσι;
Και δεύτερον πως να σταματήσω να σκέφτομαι έτσι;
Έχω προσπαθήσει πολλές φορές αλλά με προλαβαίνει το συναίσθημα !!!
- 03-12-2015, 01:57 #2
Ο πολύς εγωισμός δεν ωφέλησε ποτέ κανέναν. Αμα λες οτι σε εμποδίζει να έχεις υγιή σχέση με ανθρώπους σου σήμερα, αύριο δε θα έχεις κανέναν. Θα σε αποφεύγουν όλοι. Ούτε φίλες/ους θά'χεις, άτομα απ'το συγγενικό περιβάλλον δε θα σε παίρνουν τηλέφωνο, και κυριότερο, θα έχεις πρόβλημα και σε ερωτικές σχέσεις. Γενικά θα είναι κακιά κατάληξη. Κρίμα είναι. Απλά αναφέρω τους κινδύνους που μπορείς να βρεις μπροστά σου με αυτή τη συμπεριφορά που ανέφερες. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι οτι για να αλλάξεις σ'αυτό σιγά σιγά, πρέπει να αρχίσεις να το σκεφτείς αυτό. Χωρίς να γνωρίζω τι χαρακτήρα έχεις και αν κάνω οτιδήποτε λάθος, διόρθωσέ με, πρέπει να προσπαθήσεις να ακούς περισσότερο όταν κάνεις μια συζήτηση. Δεν το λεω κατηγορηματικά. Σε πολλά θέματα συζήτησης, τα πράγματα δεν είναι μόνο υποκειμενικά, άλλα υπάρχουν και τα αντικειμενικά, η αλλιώς τα γεγονότα (facts).
Για παράδειγμα:
Γεγονός: Έχουμε 24 ώρες σε ημέρα, ο άνθρωποι χρησιμοποιούν τα πόδια τους για να περπατήσουν, κλπ.
Επίσης, έχει τύχει σε συζήτηση να έχεις μια γνώμη για ένα πράγμα και δεν ακούς κανέναν και καμία άλλη άποψη (εκτός αν αυτό το πράγμα είναι γεγονός), έχει τύχει να πέσεις έξω, η δικαιωνόσουν πάντα;
03-12-2015, 09:00 #3
Συνήθως δικαιωνομαι αλλά εννοείται πως πέφτω και εξω.....
Είμαι εγωιστρια αλλά όχι σε ΌΛΑ τα θέματα!
Ας πούμε εγώ δεν ζητάω αποκλειστικότητα,χαίρομαι με την χαρά αγαπημένων μου προσώπων, δεν τα θέλω όλα δικά μου.
Τα θέματα στα οποία έχω εγωιστική συμπεριφορά είναι στο ότι δεν μου αρέσει να με διαψεύδουν ούτε να μου βγαίνουν από πάνω.
Δεν θέλω να με διορθώνουν. Δεν θέλω να μου λεν κάτι αρνητικό που κάνω ή που έχω ακόμη κι αν αυτό είναι αλήθεια ακόμη κι αν το γνωρίζω κι εγω ή ίδια δεν μπορώ να το ανεχτω.Σε αυτά μόνο.
Το τελευταίο που ανέφερα είναι το χειρότερο μου!!!
Δεν ξέρω αν παίζουν ρόλο τα κόμπλεξ μου...
Αλλά μάλλον από εκεί πρέπει να ξεκινάει!!!
03-12-2015, 11:24 #4
και μετα μασ λεσ οτι εισαι ευαισθητη αυτα που λεσ ειναι χαρακτηριστικα δυνμησ και πρεπει να μαθεισ να τα διαχειριζεσαι
για να κανεισ σχεσησ να μην εισαι σπαστικια δηλαδη αλλα ηρεμη αμα μαθεισ να τα διαχειριζεσαι
θα μπορουσεσ να ανεχεσαι τα παντα και να μη βγαζεισ λεξη κι αυτο δυναμη ειναι αλλα διαφορετικη
πρεπει να βρεισ τισ ισσοροπιεσ σου καπωσΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))