Results 1 to 15 of 15
Thread: εχει βγαλει κανεις φρονιμητη??
-
02-12-2015, 22:09 #1
- στον κοσμο της βοηθειας προς τους αλλους
εχει βγαλει κανεις φρονιμητη??
Γεια σας και παλι προκειτε να βγλω και τους 4 εγκλιστους φρονιμητες μου φυσικα ενοητε φοβαμε πολυ γτ φοβαμε κι τους γιατρους γενικα γνωμες? Ποναει πολυ? Ποσες μερες πρηστηκατε?( να υπενθυμησω οτι δεν. Παιρνω κανενα χαπι και ουτε προκειτε να παρω οποτε θα ειμαι χωρις παυσιπονο)
Εαν κοιταξεις την αβυσσο για πολυ ωρα στο τελος η αβυσσος θα κοιταξει εσενα
- 03-12-2015, 01:10 #2
Όχι, δεν πονάει. Λόγω της ένεσης και όλη την οδοντοστοιχία να σου βγάλει,δε θα καταλάβεις τίποτα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι είναι έγκλειστοι οπότε θα χρειαστεί ίσως λίγο μεγαλύτερη τομή (εντάξει μην αγχώνεσαι από τη λέξη εν προκειμένω) και μετά θα φτύνεις για αρκετή ώρα. Εμένα τη δεύτερη φορά λόγω μεγάλης δόσης ήμουν σα ζόμπι. Πάντως, νομίζω ότι -με επιφύλαξη σε ατυχή περιστατικα- αυτά που λέγονται για τους φρονιμίτες οφείλονται στις παλιές εποχές. Τώρα ,αυτό που χρειάζεται είναι να είναι καλός ο ειδικός και αν έχεις μεγάλες ρίζες,καλύτερα να απευθυνθείς σε γναθοχειρουργό.
03-12-2015, 11:45 #3
αναλογωσ πωσ ειναι ο φρονιμητησ συνηθωσ σκιζει λιγο το ουλο για να βγει κανονικα εκτοσ κι αν ειναι στο πλαι
θα δεισ μια βελοναρα μεγαλη αλλα θα σου κανει ενα τσιμπιτακι που δε θα το καταλαβεισ και μετα ενοειτε δεν πονασ
αμα στο βγαλει και μετα εξαρταται τον οργανισμο φανταζομαιΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
03-12-2015, 12:15 #4
Ειναι αληθεια , εξαρταται απο το σχημα της ριζας του φρονιμητη , και την θεση του , μπορει να βγει ευκολα , μπορει να θελει λιγο ζορι , οχι πονο παντως . Εγω παντα λεω να μου κανει μια εξτρα ενεση , αφου απο την 2η ενεση και μετα , δεν καταλαβαινεις τιποτα . Παυσιπονο γιατι οχι ? εμενα μουχε δωσει ο οδοντιατρος σε εμφυτευση μαλιστα , που ποναει , xeforapid , πολυ καλο και δεν μαστουρωνεις , ειδικα στην οδοντοστοιχια ειναι πολυ αποτελεσματικο . Παντα για την πρωτη μερα μετα την εξαγωγη , αφου αντιβιωση θα παρεις , το xefo θα σε πειραξει ?
Το πρηξιμο ειναι μικρο , η και καθολου .
03-12-2015, 13:18 #5
Αντιβιωση παιρνω σε υγρο ( εχει καλη γευση)ο γιατρος μου ειπε πως θα μου δωσει αντιβιωση και παυσιπονο σε χαπι οποτε θα μεινω χωρις ντιβιωση και.παυσιπονο γτ δεν μπορω να παρω χαπια
03-12-2015, 19:03 #6
Αrnataben , το ιδιο ειναι . Ειτε σε υγρο , ειτε σε χαπι . Εξαγωγη δεν νοειται χωρις αντιβιωση , και θαλεγα και χωρις παυσιπονο , εκτος αν σαρεσει να ταλαιπωρεισαι , που δεν το νομιζω . Μονη σου θα ζητησεις παυσιπονο , μετα την πρωτη φορα . Χαπια φανταζομαι οτι δεν παιρνεις , γιατι εχεις δυσκολια στην καταποση τους . Ειναι και μεγαλα τα ατιμα τα αντιβιωτικα χαπια !
03-12-2015, 21:01 #7
Arntaben έχω βγάλει και τους τέσσερις έγκλειστους φρονιμίτες σε 2 διαφορετικούς γιατρούς. Πρόσεξε πάρα πολύ τον γιατρό να στον έχουν συστήσει σαν καλό. Λοιπόν, ο πρώτος γιατρός που μου έβγαλε τον πρώτο φρονιμίτη το έκανε μια χαρά, δεν σε πονάει εκείνη τη στιγμή καθόλου το μόνο παίδεμα είναι μέχρι να βρει την κατάλληλη θέση να τον πιάσει και να τον βγάλει. Προφανώς σου κάνει τομή στο ούλο και μετά ράμματα αλλά δεν καταλαβαίνεις τίποτα γιατί σου κάνει αναισθησία. Την πρώτη μέρα αν θυμάμαι καλά πρέπει να πίνεις και να τρως μόνο κρύα. Ο πρώτος γιατρός μου έδωσε αντιβίωση και έπαιρνα και παυσίπονα αλλά όχι κάτι τρελό απλά ντεπόν για να μη νιώθω τόσο τον πόνο. Με τα ντεπόν ήταν ανεκτό.
Όταν ήταν να βγάλω τον δεύτερο φρονιμίτη αποφάσισα να πάω σε γιατρό στην περιοχή μου γιατί ο άλλος βρισκόταν πολύ μακρυά από το σπίτι μου. Ήταν το μεγαλύτερο λάθος μου. Ο δεύτερος γιατρός μου είπε ότι δεν χρειάζεται να πάρω αντιβίωση μόνο mesulid για κανα δυο μέρες. Λοιπόν εκτός του ότι ήταν πολύ απότομος στην εξαγωγή και νόμιζα ότι θα μου ξεριζώσει το κεφάλι, αυτό το όχι αντιβίωση με διέλυσε. Όπως σου είπε και ο Macgyver και στο επιβεβαιώνω κι εγώ η αντιβίωση χρειάζεται. Εγώ εκεί που σε 2-3 μέρες έγινα περδίκι στους άλλους τρεις φρονιμίτες με αντιβίωση+ ντεπόν αυτή την φορά την πάτησα. Μου πήρε ένα μηνα να σταματήσει ο πόνος. Έπαιρνα τη συνιστώμενη ημερήσια δόση mesulid αλλά ο πόνος ήταν τόσο δυνατός που ενώ ηταν να πάρω τη δόση 9 το πρωί ξύπναγα από τις 7 από τον πόνο. Κατέληξα να παίρνω και ντεπόν 2 ώρες πριν πάρω τη δόση του mesulid γιατί απλά δεν άντεχα. Δεν στα λέω όλα αυτά για να σε τρομοκρατήσω. Έβγαλα τους 2 τελευταίους φρονιμίτες στον πρώτο γιατρό που σου είπα και όλα πήγαν μια χαρά. Απλά μην κάνεις αυτό το λάθος στον εαυτό σου και δεν πάρεις αντιβίωση ούτε παυσίπονο. Αν σκοπεύεις να το κάνεις αυτό δεν σου προτείνω να τους βγάλεις όσο είναι έγκλειστοι. Περίμενε να φυτρώσουν και κάνε εξαγωγή.Last edited by melissa; 04-12-2015 at 00:14.
03-12-2015, 21:17 #8
Δεν μπορουν να φυτρωσουν γτ βρισκουν στα αλλα.δοντια την αντοβιωση πως την επερνες? Σε χαπι? Εαν ναι δεν ησουν πρισμενη?
04-12-2015, 00:11 #9
Η αντιβίωση ήταν σε χάπι ναι. Αλλά το πρήξιμο δεν είναι στο λαιμό σου, είναι στο μάγουλό σου. Δεν έχεις κανένα πρόβλημα με την κατάποση. Μην ανησυχείς, δεν υπάρχει λόγος. Απλά είναι καλό να ακολουθήσεις κατά γράμμα αυτά που θα σου πει ο γιατρός. Επίσης αν έχεις πρόβλημα με τα χάπια απλά ζήτα από το γιατρό να σου δώσει αντιβίωση σε σιρόπι, φαντάζομαι θα υπάρχει. Και παίρνε ντεπόν αναβράζον αντί για χάπι.
04-12-2015, 00:43 #10
αν δε διαμαρτυρεσαι οτι πονας κλπ μπορει να σου αλαξει τα υδραλικα εμενα που με ειδε πιο φρικαρισμενο με καλοπιανε..
ε θα σε ψιλοκοψει λιγο αλλα θα περασει...Last edited by αλεξανδρος_77; 05-12-2015 at 00:08.
04-12-2015, 15:04 #11
04-12-2015, 17:31 #12
εγω παλι γνωμη μου ειναι παρτο εστ και μασημενο λογικα δε γινεται τιποτα απλα δεν αποροφαται καλα
απο το να μην παρεισ καθολου καλυτερα μασημενο εγω αυτο λεω εφοσον ειναι απαραιτητο ετσι αμα πονασ λεμεΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
04-12-2015, 18:21 #13
Κοίτα αν έχεις πρόβλημα να καταπιείς ολόκληρο χάπι απλά μάσησέ το και πάρτο με πολύ νερό. Ή αν πονάς και νιώθεις ότι δεν μπορείς να το μασήσεις θρυμάτισέ το πάνω στον πάγκο της κουζίνας και πάρτο. Πάντως δεν ξέρω τι έχετε πει με τον γιατρό σου αλλά αν τους βγάζεις έναν έναν τότε σε κάθε εξαγωγή μόνο το ένα σου μαγουλο θα είναι πρησμένο που σημαίνει ότι από την άλλη πλευρά μπορείς να μασήσεις.
04-12-2015, 21:54 #14
2-2 θα τους βγαλουμε δλδ μια απο το ενα μερος μια απο το αλλο δυοβφορες θα παω
Αλεξανδρε κακ εμενα με καλοπιανει γτ εχουμε προηγουμεναΕαν κοιταξεις την αβυσσο για πολυ ωρα στο τελος η αβυσσος θα κοιταξει εσενα
05-12-2015, 00:06 #15
εγω πιστευω οτι εξαρταται απο τον ανθρωπο αν πριζεσε η οχι εγω πχ πριζομαι με τη παραμικρη αφορμη κ αυτο συνεβαινε παντα.