Results 1 to 15 of 17
Thread: Ψυχωτικη μάνα. Βοηθήστε με!!
-
04-12-2015, 13:22 #1
Ψυχωτικη μάνα. Βοηθήστε με!!
Καλησπέρα σε ολους, ειμαι καινούργια στο φορουμ που γραφτηκα μονο για να με βοηθησετε για το θεμα της μανας μου.
Η μανα μου εχει μεινει χηρα πριν 3 χρονια και γενικα αγχώνετε με όλα. Χθες ηρθε σπιτι μου να με δει (ειμαι ανεργη εδω και 2 μηνες, συζω με τον αρραβωνιαστικο μου) και είχαμε επεισόδιο! Μου ειπε οτι ολος ο κοσμος της λεει οτι ειμαι ιεροδουλη και μου ειπε οτι αν δεν σταματησω θα κε απωοκλειρωσει και ειμαι η ντροπη της οικογένειας! ! Να αναφερω οτι αρραβωνιαστικα πριν 3 μηνες μετα απο 8 χρονια σχεσης. Δεν ειναι η πρωτη φορα που εχει επεισοδιο. Εδω και 7 χρόνια εχει ιδεες οτι θελουν το κακο της, οτι κοσμος μπαινει μεσα στο σπιτι της οταν λειπει και της ξηλώνουν/ χαλάνε τα ρουχα της (στα οποια εχει ιδιαιτερη αδυναμια, περισσοτερο κι απο εμενα το πςιδι της). Το ποιος της "χαλάει" τα ρουχα αλλαζει κατα καιρους και συχνα πυκνα ελεγε οτι φταιω εγω (δεν εχω ουτε κλειδιά του σπιτιου της). Εχω και μεγαλύτερη αδερφη που λεει να παμε σε ψυχιατρο αλλα η μανα μου αρνειται. Επισης εφοσον δεν κατηγορει την ιδια, η αδερφη μου δεν ζορίζεται ιδιαιτερα για να την παμε σε ψυχιατρο, δεν την νοιαζει. Σας παρακαλώ βοηθηστε με. Καταρχιν δεν καταλαβαινω γιατι στις παρανοϊκές ιδεες της φταιω παντα εγώ? ?Ισα ισα που την λατρευω και το ξερουν όλοι, εχω κανει πολλες θυσιες για αυτην. Μου συμπεριφερεται πιλυ άσχημα, τωρα κε απειλει οτι θα με αποκληρωσει (ενω εχω και οικονομικες δυσκολιες) κ;ι νιωθω οτι ειμαι εντελλως ορφανή (ηδη εχασα τον πατερα μου). αρνειται να δει ψυχιατρο, τι να κανω?σε λιγο φοβαμαι μην παθω καταθλιψη κε αυτη τη κατασταση. Συγνωμη για το μακροσκελές μηνυμα, σας ευχαριστω εκ των προτερων για την οποιαδηποτε συμβουλη και βοηθεια.
- 04-12-2015, 13:39 #2
οταν εχεισ ψυχωση και αγαπασ εκει λεσ τισ μαλακιεσ να ξερεισ εκει που αισθανεσαι κοντα δεν τισ λεσ οπου να ναι
ειναι δεμενη μαζι σου δεν ξερω αν σε αγαπαει αλλα οτι ειναι δεμενη μαλλον μπορεισ να το καταλαβεισ
επισησ πρεπει να παρει φαρμακα ετσι το καταλαβαινεισ αυτο απο εκει και περα με το γιατρο φανταζομαι θα βρεισ ακρηΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
04-12-2015, 13:49 #3
Προσπάθησε να την προσεγγίσεις διαφορετικά..πιο γλυκά ώστε να μπορέσει να δει τον γιατρό.
Δώστης ένα λόγο για να πάει.
Μην δίνεις τόση βάση σ αυτά που λέει και κάνει, μην την πιέζεις και το κυριότερο εσύ μην σπας τα νεύρα σου.
Μπορεί να ναι και κρίση ηλικίας. Μπορεί να σου λέει ότι φταις εσύ γιατί δεν την έχεις δώσει κανένα δικαίωμα και ότι μπορεί να της την έχεις "κάνει" με κάποιον τρόπο.
Μπορεί να σκέφτεται ότι κανένας άνθρωπος δεν είναι τόσο καλός μαζί μου. Κάτι αρνητικό θα χει.
Και όπως πάντα οι μητέρες νομίζουν ότι όλος ο κόσμος στρέφεται γύρω τους και όλοι τις συζητάνε και θέλουν το κακό τους.
Τα περνάω και εγώ αλλά σε πιο ήπια φάση απ τη δική σου αλλά και πάλι απάλευτη..
04-12-2015, 14:34 #4
Εννοείται οτι καταλαβαινω πως πρεπει να παρει φαρμακα και να την δει γιατρος αλλα αρνεται πεισματικά. Την λυπαμαι που ζει σε τετοια κόλαση, δεν μπορω να κοιμηθω οταν σκεφτομαι αυτα που μου λεει. Απομακρύνει τον μόνο άνθρωπο που την λατρεύει (εμενα) και φοβάμαι αν δεν παει σε γιατρο θα αναγκαστω να την παω με το ζόρι? Σε ευχαριστω elis
04-12-2015, 14:40 #5
Σε ευχαριστώ faihdiam. Δεν νομιζω οτι ειναι απλαμτης ηλικιας γιατι εχει 7 χρονια κι αλλες ψυχωσικες ιδεες (της χαλανε τα ρουχα και την παρακολουθουν). Της μιλαω πολύ λογικά παντα και γλυκά, της λεω θα την προστατεψω απο τους "κακους" αμα υπαρχουν και διακριτικα της λεω οτι μηπως ειναι η ιδεα της γιατι αποκλειεται ξα μπαινουν μεσα στο σπιτι της (κανει φασαρια, δεν το δεχεται με τιποτα). Αναρωτιεμαι αν αυτη η σταση που ειχα τοσα χρόνια (ήπια, γλυκια) φταιει που κε κατηγορει κι αν ημουν σκληρη μαζι της δεν θα με κατηγορουσε. Π.χ. την αδερφη μου ποτε δεν την εχει κατηγορήσει κι ας της μιλαει αποτομα και σκληρά. Προσπαθω να βρω τροπο να την παω ψυχίατρο. .
04-12-2015, 14:53 #6
Πολυ δυσκολη η θεση σου, ισως αν της θεσεις το διλλημα Επισκεψη στον ψυχιατρο ή απομακρυνεσαι απο την ζωη της, να νιωσει καταβαθος οτι κατι κανει λαθος !!!
Με το ζορι δεν μπορεις να την πας, να την πιασεις με το καλο οτι ντεμεκ θελεις να κανεις εσυ επισκεψη και να πατε μαζι ειναι μια προταση που γνωριζω ανθρωπους που το εχουν κανει και ο/η ασθενης εχει ξεκινησει θεραπεια. Εφοσον επι μια 7ετια εχει δειξει συμπτωματα καλεισαι να κανεις εσυ την αλλαγη."Make sure your worst enemy isn't you"
04-12-2015, 19:05 #7
υπάρχουν και ψυχιατροι που πηγαινουν στο σπίτι για μια πρωτη αξιολογηση του ασθενους...ισως να εξεταζες και αυτή την περιπτωση και να μην ελεγες οτι προκειται για γιατρο αλλα για μια φιλη ή φιλο σου ή ακομη και για γιατρο αλλης ειδικοτητας. ενας φιλος ετσι εκανε.
04-12-2015, 19:12 #8
κουκλα μου αυτη το αντεχει αυτο που ζει αμα μπορεισ να την ανεχτεισ κι εσυ κι η αδερφη σου ασ μην παρει φαρμακα ποτε
αλλα καλυτερα και γι αυτην και για σασ νομιζω ειναι να παρει φαρμακα το θεμα ειναι οτι ειναι μεγαλη γυναικα και θα τα παιρνει
η δε θα τα παιρνει αυτο ειναι το θεμα επισησ μπορει να ρωτησεισ ενα γιατρο τηελεφωνο να παιρνει μονο ηρεμιστικα κι οχι ολοκληρη αγωγη
δηλαδη να ζει ολο αυτο αλλα να ειναι ηρεμη τουλαχιστον κατα τα αλλα αμα μπλεξεισ με γιατρουσ θα σε δωσουν ολοκληρη αγωγη και τρεχα γυρευε αν θα τισ κανει καλο εγω ψηφιζω να μην παρει γιατι ειναι μεγαληΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
04-12-2015, 19:14 #9
πατε σε γιατρο αλλα αμα δεισ οτι σου δινει τεσσερα πεντε διαφορετικα και τετοια ξεχνα το γιατι αυτα αμα τα αρχισεισ δεν κανει να τα παιρνεισ οποτε να ναι και ειναι και μεγαλη ετσι κι αλλιωσ ολεσ οι γιαγιαδεσ ηρεμιστικα παιρνουν αυτη δεν παιρνει;
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
05-12-2015, 01:09 #10
αυτα που γραφεις μου θυμιζουν κατα ενα μερος ενα γνωστο μου προσωπο οχι εντελως αλλα φερνει σε καπια σημεια κ το κυριο χαρακτηριστηκο της ηταν οτι δεν ειχε εμπιστοσυνη σε τιποτα κ οπια γκομενα ειχαν οι θειοι μου αυτη τις εβριζε χωρις καν να τις ξερει διπλοκειδωνε πορτες κλπ
δεν υπαρχει μεγαλυτερο μαρτυριο απο το να μην εμπιστευεσαι τιποτα
05-12-2015, 11:53 #11
Καταρχιν σας χιλιοευχαριστω ολους για τις συμβουλες, ειστε το στηριγμα μου ������. Δεν ειχα γράψει ολη την ιστορια στο 1ο μου post γιατι θα φταναμε σελιδες. Καταρχιν ναι παιρνει χαπια για την πιεση (λογικα την ηρεμουν κιολας?). Μεχρι πριν 7 χρονια επαιρνε αντιψυχωσικα γιατι η ιστορια της με τις παρανοικες ιδεες κραταει χρόνια (εγω τοτε σπουδαζα εξωτερικο κι ο πατερας μου την πηγαινε. Δεν ηξερα τιποτα). Πριν 7 χρονια τα σταματησε και αρνιονταν να ξαναπαει σε ψυχιατρο. Σε αυτα τα 7 χρονια μονο 1 παρανοϊκή ιδεα εβγαλε (οτι της χαλανε τα ρουχα μεσα στο σπιτι). Και δεν επεμενα για γιατρο για τους λογους που πολυ σωστα μου λετε ολοι σας. Ειχα ζυγισει την κατασταση και ειπα οτι αφου ειναι λειτουργική, κοινωνικη και μονο 1 εμμονη ιδεα εχει, ας τα αφησουμε τα χαπια. Αλλα τωρα αλλαξε το πράγμα, 1ον εβγαλε 2η ακομα πιο παρανοϊκή ιδέα και 2ον απειλεί οτι θα με αποκληρωσει. Οπως καταλαβαινετε αν της εγκατασταθει η τελευταια παράνοια, οι σχεσεις μας θα χειροτερεψουν,μην πω θα μηδενιστουν και πιθανων εγω θα πρεπει να παρω αντικαταθλιπτικά. ..
05-12-2015, 15:49 #12
Γεια σου κοπελλα μου κατ αρχην η μανα σου ειναι "αγγελος" μπροστα στην δικη μου ανεκαθεν θυμαμαι να την φοβομουν εγω και η αδελφη μου ηταν αυταρχικη και ουρλιαζε με το παραμικρο δεν μας αφηνε να βγαινουμε εγω παντρευτηκα μικρη για να γλιτωσω και η αδελφη μου εφυγε στην Γαλλια για να γλιτωσει ακομα και τωρα πιυ ειναι 81 ετων μας δημιουργει καταστασεις και φασαριες τωρα δα δεν μου μιλαει γιατι την μερα πιυ ηρθε η αδελφη μου απο Γαλλια της εκανε μεγαλη φασαρια και εγω πηρα το μερος της αχχχ κατα τα αλκα πιστευει πως ειναι μια χαρα
05-12-2015, 16:13 #13
Παβλινα σε ευχαριστώ που το μοιραστηκες μαζί μου. Και λυπάμαι που το ζεις αυτο. Δυστυχώς ξέρω κι αλλους με αυταρχικους γονείς (ή εναν απο τους 2). Μόνο για να τονισω οτι ειναι θέμα του ιατρικου προβληματος της, η δικια μου δεν ειναι ετσι σαν χαρακτηρας, ειναι στα κανονικα της πολύ γλυκος και ηπιος χαρακτηρας, μοιαζουμε, μονο που οταν την πιανουν οι κρίσεις που μπορει να διαρκεσουν και μηνες γινεται αλλος ανθρωπος. Ελπίζω ο πατερας σου να μην ειναι ετσι.
05-12-2015, 16:20 #14
Αλεξανδρε 77, τελικά με εκεινο το γνωστό σου άτομο τι εγινε? Εκανε θεραπεια, ειναι καλυτερα?
05-12-2015, 19:10 #15
ενα διαστημα ειχε παει σε ψυχιατρο κ επαιρνε φαρμακα αλλα καπια στιγμη τα σταματησε κ εγινε παλι το ιδιο κ ειχε κ κολημα με τα ρουχα αφου εραβε μια ζωη αλλα κανεις δεν αντεχε αυτο που εκανε...