χιουμορ και εξυπναδα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 38
    Senior Member

χιουμορ και εξυπναδα

Πιστευετε οτι οποιος εχει χιουμορ , καλο , ειναι απαραιτητως και εξυπνος ?
    η οποιος ειναι εξυπνος εχει και χιουμορ ?
    Εγω τα πιστευω και τα δυο !!!

Senior Member
    νομίζω εξαρτάται απο το χιουμορ. πιστευω οτι οι ανθρωποι με χιουμορ ειδικα αυτοι που αυτοσαρκαζονται ειναι εξυπνοι πραγματικα και μπορουν να φαινονται γοητευτικότεροι απο οσο ειναι στην πραγματικότητα

Senior Member
    Δεν αναφερομαι στην γοητεια , fleur , μονο στην εξυπναδα . Δεν εχω γνωρισει ανθρωπο που να ειχε χιουμορ , καλο ομως , οχι κρυο , και να μην ηταν εξυπνος .
    Οπως και οιοσδηποτε απο τους φιλους μου , που δεν ειναι εξυπνοι , δεν εχει καταφερει να με κανω να γελασω .
    Αλλα εχω φιλο , με πολυ εξυπνο χιουμορ , που δεν ειναι γοητευτικος .

Senior Member
    Ωραιο θεμα αυτο!! Εγω συμφωνω μαζι σου μακ...και σε μενα το ιδιο μου εχει συμβει βεβαια νομκζω οποιος αυτοσαρκαζετε μονο...εινια για να δειξει οτι εχει χιουμορ ενω μπορει να εχει πολυ λιγοτερο
    Εαν κοιταξεις την αβυσσο για πολυ ωρα στο τελος η αβυσσος θα κοιταξει εσενα

Senior Member
    E , ναι , οσοι εχουν χιουμορ και οχι εγωισμο μαζι , αυτοσαρκαζονται .

Senior Member
    ε ναι τοτε Μακ δείχνει εξυπναδα αλλα για μένα οι εξυπνοι ανθρωποι εχουν και μια γοητεία ή έστω είναι αρκετα ελκυστικοι για να τους κανω παρεα..

Banned
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Πιστευετε οτι οποιος εχει χιουμορ , καλο , ειναι απαραιτητως και εξυπνος ?
    η οποιος ειναι εξυπνος εχει και χιουμορ ?
    Εγω τα πιστευω και τα δυο !!!
    δεν ισχυει με τιποτα ειδικα το δευτερο.. να δες εμενα πχ.. μετρημενο IQ 140 και δεν εχω καθολου χιουμορ

Senior Member
    Quote Originally Posted by noumac View Post
    δεν ισχυει με τιποτα ειδικα το δευτερο.. να δες εμενα πχ.. μετρημενο IQ 140 και δεν εχω καθολου χιουμορ

Το πιστευω αυτο , νουμακ , το δευτερο , εχω συναντησει ανθρωπους εξυπνους , που δεν εχουν χιουμορ .

Ισως να μετραει και το EQ , δεν ξερω . Υποθεσεις κανω .

Senior Member
    Quote Originally Posted by Fleur View Post
    ε ναι τοτε Μακ δείχνει εξυπναδα αλλα για μένα οι εξυπνοι ανθρωποι εχουν και μια γοητεία ή έστω είναι αρκετα ελκυστικοι για να τους κανω παρεα..

Εννοειται fleur οτι οι μερικοι εξυπνοι ανθρωποι εχουν μια γοητεια , αλλα οχι ολοι , ξερω εξυπνους η εξυπνες που δεν εχουν . Ειναι κι αλλα χαρισματα που συντελουν στην γοητεια .

Έχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους που είναι έξυπνοι αλλά δεν είχαν χιούμορ, όπως επίσης έχω γνωρίσει άλλους που ενώ έχουν πλάκα σαν άτομα δεν τους κόβει ιδιαίτερα.

ΜΜΜΜ....άρα μάλλον τείνω προς το συμπέρασμα ότι ένας έξυπνος άνθρωπος δεν έχει απαραίτητα καλή αίσθηση του χιούμορ-γιατί είναι και θέμα ιδιοσυγκρασίας. Όμως όταν κάποιος-α έχει φοβερό χιούμορ (έξυπνο χιούμορ δηλαδή είναι ετοιμόλογος και ατακαδόρος ή κάνει εύστοχα αστεία με νόημα) τότε συνήθως τον χαρακτηρίζω έξυπνο. Πάντως το χιούμορ όταν είναι πολύ χύμα στα κύμα αλά Σεφερλής δεν λέει κάτι για την ευφυΐα του άλλου.

fyi το 140 δεν είναι μέτριο :)

Banned
    τι ειναι "εξυπνος"? τι κριτηρια υπάρχουν ? ποτε λέμε οτι ενας ανθρωπος ειναι πραγματικα εξυπνος?

Senior Member
    Εξυπνος ειναι αυτος που εχει νοητικες επιδοσεις (αναλυση, επιλυση,παρατηρητικοτητα, μνημη, αντιληψη) τιποτα αλλο.

Quote Originally Posted by rea View Post
    τι ειναι "εξυπνος"? τι κριτηρια υπάρχουν ? ποτε λέμε οτι ενας ανθρωπος ειναι πραγματικα εξυπνος?
    Ή αλήθεια είναι πως πάντα πίστευα ότι γίνεται παααρα πολύ κατάχρηση αυτής της λέξης...σχεδον κανείς δεν θα σου δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση...τουλάχιστον ένας μέσος άνθρωπος...

Πιστεύω ότι οι περισσότεροι όταν χρησιμοποιούν αυτή τη λέξη, την λένε με το νόημα του "εύστροφου"; υποθέτω; Αλλά έχει τόσες δυνατότητες το μυαλό μας, που κάποιος είναι καλύτερος σε μια, και κάποιος άλλος είναι καλύτερος σε μια άλλη (π.χ ένας είναι πιο παρατηρητικός, ενώ ο άλλος είναι πιο δημιουργικός).

Ενδιαφέρον αυτό...αν ξέρει κανείς κάτι παραπάνω σχετικά με αυτο, ας μας πει ^^

edit: ω Άνακιν, με προλαβες; :S

Banned
    Quote Originally Posted by rea View Post
    η ευφυια είναι ''πλεον'' μετρησιμο μέγεθος... και της εξυπνάδας και της συναισθηματικης... βεβαια υπαρχει το ερωτημα ποιος το διαολο καθοριζει αυτά τα τεστ.. αλλα υπαρχει μια βαση με την οποια τεσταροντε ολοι

http://www.mensa.org.gr/join/mensa-test

εχει μερικα τεστακια ενδεικτικα... καντε τα αν βγαλετε πανω από 130 η καπου εκει ανήκετε στο 2% του πληθυσμου και μπορειτε να εγγραφείτε στην μενσα... απλα θελει συνδρομη.. και δεν υπαρχει λογος...

Page 1 of 3 123 LastLast