Results 1 to 13 of 13
-
21-11-2015, 14:51 #1
Νιωθω αδυναμος να παρω τη ζωη στα χερια μου
Δυσκολευομαι παρα πολυ να παρω αποφασεις γ την ζωη μου ... Παρασυρομαι ευκολα ... Στεναχωριεμαι ευκολα ειμαι πολυ ευρεθιστος οταν βγενω εξω κ με πιανει αγχος .... Πριν τις πανελληνιες δν ειχα καποιο τετοιο προβλημα .... Πιεστηκα πολυ ψυχολογικα απο τους γονεις μου .... Ειμαι σ μια οικογενεια η οποια βρισκει συνεχεια αφορμες γ ν γκρινιαζει κ ν δημιουργει καβγα .. (Π.χ παω σε ενα φιλο μου ν κοιμηθω το βραδυ κ το πρωι εχουν κλριδωσει την πορτα με τον συρτη γ ν μην μπορω ν μπω .. Λεγοντας πηγενε μεινε αλλου ..) παλια τα ανεχομουνα οταν ειμουν πιο μικρος .. Τωρα στα 18 μου δν μπορω ν ασχοληθω με τετοιες κατινιες ... Ωστοσο ολα αυτα με αγχωνουν με κουραζουν .. Παθαινω ζαλαδες ... Ελειψη συγκεντρωσης δν κανω βλεμματικη επαφη γ πολυ ωρα .. Κ αδυναμια καθε μερα guys θελω βοηθεια ... Καποια συμβουλη γνωμη ν μου καποιος
- 21-11-2015, 14:55 #2
Τι εννοείς δεν κάνεις βλεμματική επαφή για πολύ ώρα?
Tα καλύτερα έρχονται από την Κίνα... με χελώνα κουτσή
21-11-2015, 14:58 #3
21-11-2015, 16:12 #4
αχ αυτοί οι γονεις..σου έχουν κανει ζημιά μάλλον.
Προσπάθησε να δίνεις σημασία σε αυτά που σε ενδιαφέρουν και ασχολείσαι
για να παίρνεις δύναμη!! Σιγά σιγά , ενηλικιώνεσαι θα περάσεις κ σ καποια σχολη κι ολα θα γίνουν εστω λίγο καλύτερα.
Αυτα σαν θεραπεία..
Απο κει κ περα τι σε αγχώνει και τι σε πιεζει ακριβως.. εχεις συνειδητοποιήσει;;
αν τα βλέπεις πολυ σκουρα..μια επισκεψη σε ΚΑΛΟ ψυχολογο το τονιζω θα σου εκανε καλο.
22-11-2015, 03:26 #5
εχω αλλαξει νομιζω τροπο αντιληψης των πραγματων και των ευερεθιστος ων .. Ο λογος που μ πιανει αγχος νομιζω ειναι λογω της συνεχους επικρισης των γονεων με αποτελεσμα ασυνειδητα ν μου δημιουργησαν ανασφαλεια .. Και να μην ειμαι σιγουρος γ τον εαυτο μου με αποτελεσμα να αγχωνομαι ... Χαμηλη αυτοπεποιθηση ... Αν και νομιζω οτι ο τ οπος που νομιζω ο μ βλεπουν οι αλλοι ειναι στην ουσια ο τροπος με τον οποιο αντικατοπτριζεται η εικονα που εχω γ τον ιδιο μου τον εαυτο .... Πριν απο 1 2 χρονια δν ειχα καποιο θεμα και ειχα παρα πολυ αυτοπεποιθηση και στην ομαδα μπασκετ ειμουν αρχηγος ... Αν και πιστευω δινω πολυυυυυ σημασια σε αυυτο το θεμα και ετσι χειροτερευει ... Αμα το αφησεις απο την αλλη ησυχαζεις εσυ τι νομιζεις ? ....
22-11-2015, 04:23 #6
πάρτο βημα βημα και μερα με την μερα φιλε μου... αν περιμενεις ξαφνικα μια μερα να εισαι τοσο δυνατος ωστε να μπορεις να πάρεις ολοκληρη ζωη στα χέρια σου...μαλλον θα περιμενεις αδικα...κανεις δεν τ καταφέρνει αυτο...
οι γονεις σου ειναι λαθος...αυτο το ξερεις... πρεπει να τους δειξεις ποσο πραγματικα σε τρελαινουν αυτες οι συμπεριφορες...βρες τους σε μια φαση που είναι συζητησιμοι και δεν εχουν μπλοκάρει τον δεκτη, αν υπάρχουν τετοιες φασεις... και προσπαθησε να τους μιλήσεις...στην αρχη ισως αντιδράσουν ...μετα όμως μπορει κατι να τους μεινει...και αν όχι...τουλάχιστον τους εδωσες μια τιμια ευκαιρια..
σπο εκει και πέρα...μικρα βηματα ...μικρες απαιτησεις ..σταθερες μικρες νικες...μεχρι να καταφερεις να ξαναποκτησεις την αυτοπεποιθηση σου και την δυναμη σου...
εγω για μενα αυτο αποφασισα... γιατι αλλιως δεν βγαινει... αν καταλαβαινεις τι εννοω...
22-11-2015, 14:15 #7
Πάντως, και εγώ νιώθω ακριβώς τα ίδια.δεν έχω τη διάθεση να κάνω κάτι ουσιαστικό.Όλη μέρα είμαι μπροστά από έναν υπολογιστή και αξιοποιώ γύρω στις 2 ώρες όταν αναγκάζω τον εαυτό μου να πάει γυμναστήριο. Μου φαίνεται καλή η σκέψη της ρεας για μικρά βήματα.Στην περίπτωση μου δεν ξέρω πού οφείλεται,ίσως στο ότι τα προηγούμενα χρόνια κουράστηκα.Είχα σκεφτεί για δουλειά,αλλά προς το παρόν δεν μπορώ να φανταστώ την καθημερινότητα αυτή που απαιτεί (σε συνδυασμό και με το ότι οικονομικά θα χρειαστεί περισσότερα να δώσω παρά να πάρω....).
22-11-2015, 21:06 #8
Βρε χρυσό μου μην αγχωνεσαι εγώ έγινα εξήντα και κάτι και ακόμα δεν την έχω πάρει στα χέρια μου όλο νομίζω πως κάτι γίνεται και ξανά μανα..!!όπως σου τα είπαν τα παιδιά πιο πάνω ...ΑΣΕ το ένστικτο να σε βοηθήσει αυτο που υπάρχει μέσα μας ο περιφρονημένου εαυτός μας...!!!
23-11-2015, 02:25 #9
Ρεα οι δικοι μου οι γονεις δν σεβονται την γνωμη του αλλου νομιζουν οτι εχουν παντα δικιο εχω περασει πολυ καιρο ... Κανοντας συζητησεις χωρις ουσια .. Και πολλα βραδια ξοδεψα προσπαθωντας παντα να συμβιβαστω ... Ζουσαν σε αλλη εποχη .. Και ετσι υπαρχει το χασμα γεννεων ... Διαφορετικα πραγματα θεωρω σωστα εγω διαφορετικα αυτοι ... Ωστοσο υπευθυνος γ τη ζωη μου ειμαι μονο εγω κανεις αλλος .... Θελω την ελευθερια μου πλεον στα 18 δν θελω κανεις ν μ λεει τι ν κανω ... Γνωριζω τι πρεπει να κανω και πως να προστατεψω τον εαυτο μου ωστοσο οι γονεις μου δν εχουν συνηδητοποιησει οτι μεγαλωσα μαλλον .... Περιμενω υσηχα το δευτερο εξαμηνο οπου θα παω να μεινω βολο μονος μου και θα υσηχασω ... Οσον αφορα τα μικρα βηματα ... Θα το προσπαθησω ... Να δω τι γινεται ... Αλλα αυτο που μ ενοχλει περισσοτερο ειναι οτι για οτι κανω εχω ενοχες ... Δν ξρω γττ ... Περιμενω οντως μια μερα να σηκωθω και να ειμαι εντελως δυνατος οπως ειπες ... Και νομιζω οτι δν εχω τπτ αλλα ο εαυτος μου με διαψευδει καθε φορα ... Δν το αντεχω να γινομαι δυσλειτουργικος ...
23-11-2015, 02:30 #10
23-11-2015, 12:56 #11
Έτσι είναι όλα τα καλά κρύβονται πίσω από το άγχος που θα πάει όμως υπομονή θα την βρούμε την άκρη της κλωστής....με κάθε τρόπο...!!!
23-11-2015, 13:08 #12
το να παρεισ τη ζωη στα χερια σου ειναι ολοκληρη ιστορια και απο δεκαοχτω χρονων δε γινεται
αμα δουλευεισ απο τα δεκαοχτω μεχρι τα τριαντα και εχεισ το μυαλο σου ανοιχτο να ακουσ και να καταλαβαινεισ
γινεται πολυ ανετα για την ωρα εισαι ακομα παιδι και μη στεναχωριεσαι για τιποτα μονο προσπαθησε να κανεισ αυτα που σε ενδιαφερουν
οτι νομιζεισ εσυ ενδιαφερονΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
07-12-2015, 03:25 #13
Μοιάζουμε!
Μου θύμισες πολύ εμένα τώρα με τα στοιχεία του χαρακτήρα που ανέφερες.. Και ισχύει ότι η οικογένεια παίζει μεγάλο ρόλο.. Και συνέχεια ανησυχείς μήπως οι άλλοι σε κοιτάνε περίεργα ή σε κρίνουν κλπ κλπ. Αυτό νομίζω λέγεται αγοραφοβία. Που το χω κ γω αλλα όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό.
Έχω και γω μια μητέρα που συνεχώς με κρίνει και μιλάει για μένα παντού όχι με τα καλύτερα λόγια. Και γενικώς "κράζει" τους πάντες.
Κλαίω εύκολα, συγκινούμαι εύκολα. Επίσης θέλω να δουλέψω αλλά δεν έχω προϋπηρεσία και φοβάμαι την αποτυχία και την προσπάθεια να κάνω καλή εντύπωση στον εργοδότη.
Γενικώς μοιάζουμε αρκετά. Και ακόμα δεν μπορώ να με καταλάβω :D