ταχυκαρδια στον υπνο - Page 21
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 21 of 60 FirstFirst ... 11192021222331 ... LastLast
Results 301 to 315 of 898
    Senior Member
    Έχεις δίκαιο!! ούτε θα ξαναμπώ να ψάχω στο internet για αυτά που νιώθω αλλά και να τα νιώθω ακόμα...απλά δε θα τους δίνω σημασία!!! Μακάρι ένα πρωί να ξυπνήσουμε και να τα έχουμε κάνει όλα αυτά delete!!!

Έτσι μπράβο!!!!!!! εσύ viviann γυμνάζεσαι;

Senior Member
    Yoga & pilates κανω. Προ 2 ετών κανονικά γυμναστήριο σε όργανα...έκανα μια προετοιμασια για προκήρυξη της πυροσβεστικής τοτε...

Senior Member
    Καλημερα κοριτσια μου!!! Τι κανετε?
    Pionier vsegda gotov!!!

Εγω παντως θεωρω πως κ η ελλειψη ασκησης παιζει ρολο σε μενα! Ολη μερα καθομαι μιας κ η δουλεια ειναι εντελως καθιστικη! Καλημεραα κ σε σενα

Senior Member
    Καλημερα madiswap!!! Πως είσαι?? Ναι ζυγάκι, σε οτι δουλειά κ αν κάνεις η άσκηση ειναι καλή και βοηθάει!!!

Senior Member
    καλά είμαι σχετικά..ξύπνησα κι εγω με κάτι φοβίες...απο χθες νιωθω τα χείλη μου και τη γλώσσα μου να τρέμουν αλλα ενα τρεμουλο εσωτερικο το οποίο δεν είναι ορατό...κανένας δεν το βλέπει ουτε καν εγω η ίδια...αφηστε έχω πεθάνει απο το άγχος!!!!
    Pionier vsegda gotov!!!

Senior Member
    Κατα τη γνωμη μου αυτα εφοσον φυσικα το εχεις τσεκαρει σε καποιο αρμοδιο γιατρο προερχονται απο το αγχος και ειναι δημιουργηματα των σκεψεων αρα να εχουμε αισιοδοξια.

Senior Member
    Μαντυ μου δεν εχεις τιποτα! Αφου βρε χαζουλα εχεις κανει μαγνητικη, οτι και αν ηταν θα φαινοταν.Εγω που ζαλιζομαι και εχω ιλιγγους και δεν εχω παει καν σε νευρολογο τι να πω?
    Βιβιαν υπερηχο πριν 4 μηνες που εκανες? Καρδια?
    Εγω πριν λιγο γυρισα απο την πνευμονολογο...παρα λολυ καλη γιατρος και πολυ σχολαστικη...μου εκανε παλι σπιρομετρηση (η τριτη σε εναμιση μηνα που κανω.αχαχαχαχα) τεσπα και μου ειπε πως ειναι παρα πολυ καλη και πως η δυσπνοια που νιωθω δεν δικαιολογειται...οποτε μου ειπε μετα ευγενικα να παω σε εναν ψυχιατρο...μου εγραψε βεβαια και καποιες εξετασεις αιματος να παω να κανω (σιδηρο κτλπ αν και εχω κανει προσφατα) και αμα δεν εχω θεμα και εκει το τελευταιο που μπορω να κανω ειναι μια αξονικη για να αποκλειστει καθε τι παθολογικο, αν και μου λεει πως ειναι σιγουρη πως δεν θα δειξει κατι και οτι ειναι απο αγχος ολα αυτα...

Member
    Quote Originally Posted by madiwasp View Post
    καλά είμαι σχετικά..ξύπνησα κι εγω με κάτι φοβίες...απο χθες νιωθω τα χείλη μου και τη γλώσσα μου να τρέμουν αλλα ενα τρεμουλο εσωτερικο το οποίο δεν είναι ορατό...κανένας δεν το βλέπει ουτε καν εγω η ίδια...αφηστε έχω πεθάνει απο το άγχος!!!!
    Αυτό ακριβώς το σύμπτωμα μου έχει μείνει και μένα όταν αγχώνομαι αλλά και όταν δεν έχω τόσο έντονο άγχος...

Τι υπέροχος ο ύπνος κάθε πρωί δε θέλω να ξυπνήσω γιατί είμαι τόσο χαλαρός χωρίς σκέψεις που αισθάνομαι σούπερ... Σήμερα με το που ξύπνησα πάλι άρχισε η φοβία αλλά σε διαχειρίσιμο επίπεδο. Εκείνο το 2ο ραντεβού στον καρδιολόγο μια σκέφτομαι να το αναβάλω την άλλη που ψυχοπλακώνομαι θέλω να παω κατευθίαν για να έχω και μια δεύτερη πιστοποιημένη γνώμη ότι είμαι μια χαρά... Μάλλον θα πάω αύριο να με δει και να τελειώνω οριστικά με αυτό το θέμα.

Μέσα στη βδομάδα θα πάρω και το βιβλίο σχετικά με τη διαχείριση και αντιμετώπιση του άγχους, θα το μελετήσω στις γιορτές και ελπίζω να βοηθήσει..

Quote Originally Posted by θεανω View Post
    Μαντυ μου δεν εχεις τιποτα! Αφου βρε χαζουλα εχεις κανει μαγνητικη, οτι και αν ηταν θα φαινοταν.Εγω που ζαλιζομαι και εχω ιλιγγους και δεν εχω παει καν σε νευρολογο τι να πω?
    Εγω πριν λιγο γυρισα απο την πνευμονολογο...παρα λολυ καλη γιατρος και πολυ σχολαστικη...μου εκανε παλι σπιρομετρηση (η τριτη σε εναμιση μηνα που κανω.αχαχαχαχα) τεσπα και μου ειπε πως ειναι παρα πολυ καλη και πως η δυσπνοια που νιωθω δεν δικαιολογειται...οποτε μου ειπε μετα ευγενικα να παω σε εναν ψυχιατρο...μου εγραψε βεβαια και καποιες εξετασεις αιματος να παω να κανω (σιδηρο κτλπ αν και εχω κανει προσφατα) και αμα δεν εχω θεμα και εκει το τελευταιο που μπορω να κανω ειναι μια αξονικη για να αποκλειστει καθε τι παθολογικο, αν και μου λεει πως ειναι σιγουρη πως δεν θα δειξει κατι και οτι ειναι απο αγχος ολα αυτα...
    Είδες βρε Θεανώ;;; Δεν έχεις κανένα πρόβλημα όσο και αν επιμένεις ντε και καλά

Member
    Quote Originally Posted by θεανω View Post
    Καταρχάς μπράβο, τίποτα δεν είχες φυσικά όπως και όλοι μας σε αυτό το thread! Νομίζω Θεανώ το τερμάτισες το θέμα των εξετάσεων, δεν έμεινε κάτι άλλο, τι να πω και εγω που μια επίσκεψη σε καρδιολογο εχω πάει μόνο! Νομίζω ήρθε η ώρα για την μεγάλη σου αλλαγή, να γυρίσεις σελίδα και να βάλεις τέλος σε γιατρούς και φαντασιακές ασθένειες.

Όπως αναφέρεται και σε ένα site ψυχολογίας (psyche.gr):

Οι αρνητικές σκέψεις συχνά οδηγoύν σε αδιέξοδο. Μια σκέψη ή μια σειρά σκέψεων καρφώνονται στο μυαλό. Ο νους μπλοκάρει. Άγχος, φόβος και θλίψη κατακλύζουν την ψυχή. Αισθάνεται κανείς ότι βρίσκεται στα όριά του, δεν μπορεί να ξεκουραστεί ή να χαρεί με τίποτα, είναι μπουκωμένος. Εξαντλείται γρήγορα, δεν μπορεί να συγκεντρωθεί, είναι ευερέθιστος και δεν κοιμάται καλά. Το σώμα αντιδρά με εφίδρωση, δύσπνοια, ταχυκαρδία και μυϊκή ένταση. Αρνητικές σκέψεις επαναλαμβάνονται μέσα του ασταμάτητα και ανεξέλεγκτα .Όλα φαίνονται δύσκολα και ανυπόφορα.
    Δεν μπορεί να ησυχάσει. Η σκέψη γίνεται φαύλος κύκλος. Το μυαλό μοιάζει με σκοτεινή ρουφήχτρα που καταπίνει όλη την ψυχική και τη σωματική ενέργεια. Όσο περισσότερο προσπαθεί να γλιτώσει τόσο περισσότερο βυθίζεται. Οι σκέψεις φορτίζονται και ενισχύονται από την ίδια την ενέργεια με την οποία τις πολεμά.
    Αναγκάζεται να κουράζει τα αγαπημένα του πρόσωπα κάνοντας συνεχείς αναφορές στο πρόβλημά του ακόμα και χωρίς να το θέλει. Αισθάνεται ενοχές και απογοήτευση που δεν μπορεί να είναι δυνατός, δημιουργικός και χαρούμενος. Θα’ θελε να απαλλαγεί από τα αρνητικά συμπτώματα με ένα γρήγορο, μαγικό τρόπο αλλά αισθάνεται πως δεν έχει τη δύναμη και την υπομονή για να αγωνισθεί ώστε σταδιακά να βελτιώσει την κατάστασή του.

Σε μερικές περιπτώσεις εκδηλώνονται περιοδικές εξάρσεις του άγχους με πολύ επώδυνα συμπτώματα σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο, όπως:
    1. Δυσκολία αναπνοής
    2. Καρδιακές αρρυθμίες
    3. Βάρος στο στήθος
    4. Κόμπος στο λαιμό
    5. Εξάψεις
    6. Τρέμουλο.
    7. Δυσκολία στη συγκέντρωση
    8. Στεγνό στόμα
    9. Φόβος λιποθυμίας
    10. Μυϊκή ένταση, μυϊκοί πόνοι.
    11. Έντονος φόβος του ατόμου ότι θα τρελαθεί ή θα πεθάνει.

Η περίοδος της ζωής μας όλον αυτόν τον καιρό στις παρακάτω προτάσεις!!

Πρόκειται για ακίνδυνες αλλά πολύ αρνητικές εμπειρίες που συχνά ωθούν τον άνθρωπο να επαναλαμβάνει ιατρικές εξετάσεις αναζητώντας τα αίτια της οδύνης στο σωματικό-βιολογικό επίπεδο ή να επισκέπτεται (ιδιαίτερα την ώρα της κρίσης) τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων που εφημερεύουν αναζητώντας τη σωτηρία από τον επικείμενο φαντασιακό κίνδυνο.

Η εσωτερική ισορροπία αυτού που βασανίζεται από παθολογικό άγχος είναι ασταθής. Κάθε στιγμή κινδυνεύει να ανατραπεί κάτω από το βάρος των καθημερινών δυσκολιών. Δεν διαθέτει την απαραίτητη ψυχολογική ανθεκτικότητα ώστε να υπομένει ψύχραιμα τις ματαιώσεις. Βασανίζεται από εσωτερικές συγκρούσεις, υποσυνείδητες ενοχές, λανθάνουσα επιθετικότητα και ανικανοποίητες παρορμήσεις. Βλέπει την πραγματικότητα μέσα από τον διαθλαστικό φακό της ανασφάλειας. Στην αντίληψή του υποπίπτουν περισσότερο τα αρνητικά δεδομένα και όχι τα θετικά. Η προσοχή του επικεντρώνεται σε αυτό που είναι επικίνδυνο. Βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση αναζητώντας χωρίς να το θέλει απειλητικά ερεθίσματα. Οι ελπίδες, οι στόχοι και οι οραματισμοί αδυνατίζουν. Η οδύνη δεν του επιτρέπει να νιώσει τη χαρά. Οι ωφέλιμες δραστηριότητες και οι κοινωνικές του σχέσεις περιορίζονται. Η παγίδα του άγχους, του φόβου και της θλίψης τον σπρώχνει στο περιθώριο.
    Επειδή πριν από καιρό ένοιωσε μια διαταραχή στην υγεία του ή κάποιος πλήγωσε την ευαισθησία του, κόλλησε εκεί πίσω και παραμένει σε μεγάλο βαθμό δέσμιος του τραυματικού παρελθόντος. Σε αρκετές περιπτώσεις ο χρόνος μοιάζει να σταμάτησε την ώρα του ψυχικού τραύματος. Όλα επιστρέφουν εκεί και χάνουν το νόημα και τη χαρά τους. Η αρνητικές εμπειρίες λειτουργούν σαν μαγνήτης ο οποίος έλκει όλα τα συμβαίνοντα και τα διαπερνά μέσα από το φίλτρο της απογοήτευσης. Ο υπαρξιακός ορίζοντας συστέλλεται στον πυρήνα του ψυχικού τραύματος. Ο νους λειτουργεί σαν μια ταραγμένη δίνη στην οποία βουλιάζει κάθε ελπίδα και πνίγεται.

Μερικές φορές ο άνθρωπος που υποφέρει αποδέχεται ότι το πρόβλημά του είναι ψυχογενές. Όταν όμως πρόκειται να ζητήσει τη βοήθεια των ειδικών αισθάνεται ντροπή και μειονεκτικότητα που δεν είναι από μόνος του σε θέση να βοηθήσει τον εαυτό του. Άλλες φορές αρνείται την ψυχολογική ρίζα των συμπτωμάτων του και επιμένει στην «ορθότητα» των αρνητικών σκέψεών του. Ισχυρίζεται για παράδειγμα ότι είναι άρρωστος και επιμένει, παρά το γεγονός, ότι οι εξετάσεις τις οποίες έχει υποστεί κατ’ επανάληψη, πιστοποιούν ότι είναι απόλυτα υγιής. Φοβάται ότι θα λιποθυμήσει, ότι θα πεθάνει, ότι θα μείνει για πάντα μόνος, ότι δεν τον αγαπούν, ότι δεν θα αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της συζυγίας και της αγωγής των παιδιών. Νομίζει ότι είναι υπεύθυνος για τα προβλήματα, την ασθένεια ή τις δυσκολίες των άλλων και νοιώθει ενοχές. Μοιάζει σαν να ακινητοποιείται η ιστορική ροή του σύμπαντος και το μόνο που φαίνεται να λειτουργεί είναι το πρόβλημά του.

Senior Member
    Madiswap τπτ δεν ειναι ειναι αυτο κοριτσακι μου!! Απλως,αγχωνεσαι λιγο παραπανω τωρα που θα γινεις μανουλα!! Προσπαθησε να κανεις focus στο μωρακι σου κ να μην σκεφτεσαι τπτ...βαλε κ ακου χαλαρη μουσικουλα κ ολα καλα!! Ναι θεανω μου,υπερηχο καρδιας. JimZe ετσι ακριβως κ γω...οταν νιωθω καλα λεω ασε δεν παω...μολις νιωσω την πρωτη ποεση στο στηθος,τρεχω παιρνω τηλ κ τους πιεζω να με βαλουν και αμεσα!!"χαχα το οτι δν πληρωνω βεβαια στους γιατρους,μου κανει και λιγο ψιλοκακο μπορω να πω...αλλα απο την αλλη σκεφτομαι οτι αν πληρωνα κ ειχα μεινει ταπι κ ηθελα εκεινη την ωρα να παω σε εναν...θα με επιανε παρακρουση!!! Χαχα by the way εχω και γνωστο μου ψυχιατρο-νευρολογο...για την σκριβεια δυο κιολας αλλα δεν επεσα ακομα στην αναγκη τους!! Χαχα

Senior Member
    Βιβιαν αμα εκανες υπερηχο καρδιας πριν 4 μηνες δεν χρειαζεται να τον επαναλαβεις, δεν θα εχει αλλαξει κατι...
    Παιδια ηρεμησα λιγο μετα την επισκεψη στην γιατρο αλλα θα λαω μου φαινεται να κανω την αξονικη να τελειωνω...Πεμπτη παω για το τεστ κοπωσεως και μετα θα παω και σε εναν ακομα καρδιολογο να τελειωνω...
    Ειπα στην πνευμονολογο και για τις ταχυκαρδιες μου ειπε πως οντως εχω πολλους σφυγμοτς αλλα πως αμα μου ειπε ο καρδιολογος πως ειμαι ενταξει να ηρεμησω...Αλλα η φοβια της καρδιας δεν περναει με τιποτα...
    Η αξονικη εχει πολυ ακτινοβολια ε?

Senior Member
    Βίβιαν το έντερο άσχετα με το τι σου είπε μπορεί να σου εμφανίσει αρκετά συμπτώματα και την καρδιά πιέζει και το στομάχι, κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και αντιδρά διαφορετικά. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να προσέχεις γενικώς το γαστρεντερικό σου τι τρως και πίνεις και τα λοιπά καταλαβαίνεις..! Παιδιά θα το πω τελευταία φορά για όλους, το πιο πιθανό είναι όλα αυτά να είναι από άγχος, αλλά όσοι έχετε αρρυθμίες να τις πιάσετε και να πάτε να τις αξιολογήσει ένας καλός αρρυθμιολόγος για τα υπόλοιπα εφόσον έχει γίνει ο έλεγχος που πρέπει και δεν έχει βρεθεί τπτ περπάτημα και καλή διατροφή πάρτε και καμιά βιταμίνη που θα σας προτείνει ο παθολόγος σας τώρα ρο χειμώνα, το ανοσοποιητικό πρέπει να είναι δυνατό να ανταπεξέρχεται στις δυσκολίες. Το άγχος που έρχεται από τις σκέψεις και μόνο είναι θέμα καθαρά δικό σας δεν μπορεί να βοηθήσει κανείς ούτε ψυχολόγος, απλά πρέπει να καταλάβετε πως δεν έχει νόημα και να το αποβάλλεται από μόνοι σας ότι και να σκέφτεστε αν υπάρχει κάτι θα υπάρχει αν δεν υπάρχει δε θα υπάρχει. Άρα κάντε τις εξετάσεις που πρέπει όχι άσκοπες από πανικό και στη συνέχεια δείτε τα ευρήματα υπάρχουν ή όχι βρείτε τα με τον εαυτό σας και διώξτε το περιττό άγχος.

Page 21 of 60 FirstFirst ... 11192021222331 ... LastLast