ταχυκαρδια στον υπνο - Page 56
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 56 of 60 FirstFirst ... 6465455565758 ... LastLast
Results 826 to 840 of 898
    Member
    Εγω καλά είμαι μπορώ να πω τις περισσότερες ώρες, βγαίνω έξω κάνω δουλειές ευτυχώς όλα καλά με το κοινωνικό κομμάτι γιατί είναι πολύ σημαντικό. Απλά τις στιγμές που εμφανίζονται τα ψυχοσωματικά και με τσιγκλάνε τα άτιμα λίγο αγχώνομαι αλλά σε λογικά πλαίσια... Ζυγάκι αν έχεις ξεμπερδέψει με ψυχοσωματικά και σου έμεινε μόνο η φοβία για τον ύπνο είσαι μια χαρά! Και εγώ όπως έχω ξαναγράψει είχα πριν κανα 2 χρόνια θέμα με τον ύπνο για ένα διάστημα αλλά το ξεπέρασα τελείως ασυναίσθητα χωρίς να κάνω τίποτα...

Το χειρότερο είναι τα ψυχοσωματικά που έρχονται και σου υπενθυμίζουν ότι ακόμα δεν έχεις ξεπεράσει την αγχώδη διαταραχή... θέλουν τον χρόνο τους

Senior Member
    Εγω που λετε απο τη στιγμη που αρρωστησα μπορω να πω ηρεμησα απο ψυχοσωματικα κ ειμαι πολυ καλυτερα!!! Ελπιζω οταν συνελθω να μη το ριξω παλι στα περι καρδιας!!

Γεια σας παιδια!!! Πως περνατε;; Ευχομαι ολοι να τα ξεπερασουμε τα ψυχοσωματικα μας και γρηγορα! Να ειναι μια χρονια γεματη υγεια & ευτυχια για ολους μας και μακρια απο αρνητικες σκεψεις και φοβιες!!!

Senior Member
    Παιδια μου καλησπερα!!! Τι κανετε? Πως πανε οι φοβιες και τα συμπτωματα? Εμενα τα τελευταια συνεχιζουν, αλλα δεν δινω σημασια και ψυχολογικα ειμαι πολυ καλυτερα...Ελπιζω το ιδιο και για εσας

Senior Member
    ταχυκαρδίες στον ύπνο? άμα βλέπεις εφιάλτες τι νομίζεις ότι θα εχεις? μου έχει τύχη να ξυπνάω λες και έχω βουτήξει
    στην πισινα από τον ιδρώτα και 150 παλμούς.
    γιατί? γιατί ο εφιάλτης ήταν τόσο έντονος και αληθινός
    που τρόμαξα. δηλαδή εσύ δεν τρομάζεις στον ύπνο σου?
    είναι φυσιολογικό ειδικά όταν βλέπεις εφιάλτες να έχεις
    ταχυκαρδίες στον ύπνο.
    σου λέω εγώ ξύπνησα και έπαιρνα ανάσες λες και έτρεχα
    σε διάδρομο και η καρδια μου χτυπούσε πολύ δυνατά.
    όταν κατάλαβα όμως ότι είναι απλά ένα όνειρο.
    ηρέμησα.

στον ψυχίατρο πηγες να paris κάποια αγωγή για
    το άγχος?

Senior Member
    Παιδια μου καλημερα... Αν και καθυστερημενα ειπα να ευχηθω καλη χρονια...Να ειμαστε καλα, με υγεια πανω απο ολα και ολα τα αλλα βρισκονται!!!
    Τι κανετε?
    Nick electro, πηγα σε ψυχιατρο μου εγραψε αγωγη αλλα δεν την ξεκινησα γιατι τις τελευταιες δυο εβδομαδες περιπου ειμαι μια χαρα...Τωρα αμα με ξαναποιασουν αυτα ειπα πως θα παρω τα φαρμακα κατευθειαν...
    Παντως δεν νομιζω πως οι ταχυκαρδιες στον υπνο ηταν απο εφιαλτες...Γιατι ουτε ξυπνουσα ουτε θυμομουν να εχω δει κανεναν (εγω αμα βλεπω κανενα περιεργο ονειρο συνηθως το θυμαμαι)...

Senior Member
    Καλη χρονια θεανακι και σε σενα αλλα κ σε ολο το παρεακι!! Το μονο που εμεινε εμενα ειναι η αισθηση οτι κανω ταχυπαλμια ή εκτακτη τα οποια αντιλαμβανομαιβσαν κατι να παει να με κλεισει αλλα στην ελαχιστη ενταση απο οτι το ενιωθα!! Που λετε πηγα 3ημερο στα χιονια κ περασα παρα πολυ ωραια (μολις με επιασε σαν λιγο πιο εντονη πνιγμονη αλλα θαρρω ανηκει στη σφαιρα του placebo!! Στην εκδρομουλα μου εκανα εντονες δραστηριοτητες κ δε δειλιασα στιγμη σε καποια ψιλοσυμπτωματακια... ημουν πολυυυυ καλα θα λεγα!! Δυναμη σε ολους μας κ υγεια σωματικη & ψυχικη για ολο τον κοσμο!!!!!!

Member
    Καλησπερα και καλη χρονια παιδια και απο μενα, τελος οι γιορτες και επιστροφη στη πρωτεουσα . Να'μαστε υγιεις και να πετυχουμε οσα θελουμε και μπορουμε αυτον τον χρονο. Χαιρομαι που διαβαζω αισιοδοξα μηνυματα και οτι τουλαχιστον δε μας στερουν σε μεγαλο βαθμο τις καθημερινες στιγμες ευτυχιας και χαρας.

Πλεον εχω συνηειδητοποιησει πληρως οτι οποια ψυχοσωματικα νιωθω οφειλονται στο αγχος μου και απο τη στιγμη εκεινη εχουν μειωθει κατα πολυ μπορω να πω ή οποτε εμφανιζονται απλα τα αγνοω αφου εχω ολες τις διαβεβαιωσεις οτι ειμαι υγιεστατος! Μονο τις ατιμες τις εκτακτες συστολες τις εχω ακομη σε φοβια αλλα σε καμια περιπτωση οπως πριν λιγο καιρο. Ειναι ισως το χειροτερο συμπτωμα για καποιον καθως δεν οφειλεται παντα στο αγχο και σε ξεγελαει.

Η ανησυχια βεβαια και το αγχος παραμενει, καποιες φορες διογκωνεται και παει να ξεφυγει αλλα μετα απο 1μιση μηνα πλεον μπορω και το ελεγχω.

Συνιστω σε ολους να αγορασουν εφοσον σας αρεσει και το διαβασμα το βιβλιο 'Ξεπερνωντας το αγχος' της Helen Kennerley. Ειναι απλα εξαιρετικο, περιγραφει λεπτομερως τις μορφες αγχωδων διαταραχων, τα ψυχολογικα, τα συμπεριφορικα και τα σωματικα συμπτωματα αυτων και στο 2ο μερος παρουσιαζει τεχνικες ΓΣΘ που αποσκοπουν στην αντιμετωπιση του αγχους. Το διαβαζω εδω και λιγες μερες αφου τελειωσα ενα αλλο που ειχα παρει το οποιο δεν ηταν πολυ καλο, και περιγραφει σε πολλα σημεια τις ανησυχιες και τα βιωματα των περισσοτερων μας εδω μεσα... Ειναι μικρο και ευκολοδιαβαστο..

Καλη συνεχεια σε ολους

Senior Member
    JimZe καλη χρονια και σε σενα!!! Ευχαριστουμε πολυ για την προταση του βιβλιου...εγω θα το παρω σιγουρα!!! Κ γω λιγακι τις φοβαμαι τις εκτακτες αλλα συνηθως οταν με πιανει αυτο το ψιλοπλακωμα με τρομαζει... Σιγουρα ειναι ολα απο το αγχος!! Εγω ημουν πολυ καλα αυτες τις μερες,σημερα που ειχα full δουλεια & αγχωθηκα με πιασανε πιο εντονα αλλα δε φοβου γτ αυριο θα ειμαι παλι καλυτερα!!!

Member
    Παρτο Βιβιαν ειναι και πολυ φθηνο 8ε το πηρα απο τα public με ηλεκτρονικη παραγγελια. Διαβαζοντας το ανακουφιζεσαι καθως περιγραφει ολα τα ψυχοσωματικα που αισθανεται καποιος υπο εντονη ψυχολογικη πιεση και εχει ωραια παραδειγματα και ασκησεις.

Ασε οι εκτακτες ειναι αλλη ιστορια. Σιγουρα μεν επηρεαζει και το αγχος αλλα μπορει να οφειλεται και σε αλλα απλα αιτια. Για παραδειγμα εμενα εχω καταληξει οτι τις περισσοτερες φορες οφειλονται σε στομαχικες διαταραχες και οταν καθομαι αποτομα σε ορισμενες στασεις με πιανει. Νομιζω το στομαχι ειναι η σημαντικοτερη αιτια διοτι και λογω του αγχους επηρεαζεται πιο ευκολα (ελκος και μικρες παλινδρομησεις) και αντιδρα μαλλον με καποιες εκτακτες, τουλαχιστον σε μενα γινετε αυτο και ειχα διαβασει κατι αναλογα και απο μερικα αλλα μελη σε αλλο θεμα.

Νταξει τι να κανουμε σιγα, θεμα χρονου και συνειδητοποιησης των πραγματων ειναι και ολα θα ηρεμησουν...

Πολυ σημαντικες παντως οι ασκησεις χαλαρωσης σε χαλαρωνουν απολυτα και ψευγει ολο το βαρος. Επειδη ειμαι απο κινητο απλα γραψτε οποιος θελει στο youtube 'ελενη τσουκαλη χαλαρωση' και βρειτε τα βιντεο με τις ασκησεις. Αυτες περιγραφονται και στο βιβλιο που διαβαζω αλλα βιντεοσκοπημενες και μαγνητοφωνημενες απο ψυχολογο κιολας ειναι το καλυτερο. Αρχικα ξεκινας με τη πρωτη την αναπνευστικη και οσο τη μαθαινεις και μπορεις και χαλαρωνεις με αυτη συνεχιζεις στην επομενη και μετα στην επομενη κ.ο.κ.

Senior Member
    Ααααα, τέλεια...εφόσον σε ηρεμεί κι έχει και παραδείγματα που μπορούν κι αποδεικνύουν οτι δεν είμαστε οι μόνοι που τα παθαίνουμε, είναι πολύ ενθαρρυντικό!!! Καλό είναι να το παλεύεις κ μόνος/η σου αλλά κάποια στιγμή στιγμή όλο και θα αγχωθείς θα κάνουν πάλι την εμφάνιση τους κι εσυ θα αναρρωτιέσαι " μα καλά που βρέθηκαν πάλι αυτά...αφού δεν αισθάνομαι άγχος..." αλλά δεν είναι έτσι, άγχος βιώνουμε όλοι και μάλιστα κάθε μέρα...ειδικά εμείς της ΓΑΔ έχουμε αποκτήσει ευαισθησία (π.χ ευρεθιστο έντερο, παλινδρομηση,έκτακτες) και μόλις αγχωθούμε λίγο, ναααα και τα συμπτώματα μετάαααα. Κ εγώ πάντως JimZe σε ορισμένες στάσεις νιώθω τις έκτακτες συνήθως.το χειρότερο είναι αυτό το αίσθημα πνιγμονής να το πω, στιγμιαίου σφιξίματος στο στομάχι με δυσφορία να το πω...αυτό λιγάκι με τρομάζει γτ φοβάμια ην καμια μέρα με κλείσει άσχημα αλλά θυμάμαι πάλι τα λόγια του καρδιολόγου μου, που μου είπε οτι όσο έντονα ή οξύ αισθάνομαι κάτι, να διαβεβαιώνω τον εαυτό μου οτι είμαι μια χαρά και δεν μπορεί τίποτα να με βλάψει απο αυτά...και να χαλαρώνω!!! Βέβαια, κάποιες φορές μπαίνω στο τρυπάκι να αναρωτιέμαι ρε μπας και έχω κάτι και δε μου το βρήκαν και πάω χαμένη?? είναι βλέπεις το σφίξιμο που με τρομάζει αλλά μετά ξεχνιέμαι κι όλα καλά!!! Θα μου πεις 6μήνες τα έχω κι τώρα είανι στην πιο ήπια μορφή τους...αν ήταν θα με είχαν "φάει"...πφφφφ ΚΟΥΡΑΓΙΟ & ΔΥΝΑΜΗ ΠΑΙΔΙΑ!!! Ας τα αφήσουμε να εξαφανιστούν και να μην τα ξανασυναντήσει μπροστά του ΚΑΝΕΙΣ!!!

γεια σας παιδια! εμενα αυτο που απεμεινε είναι αυτη η χαζη φοβια για τον υπνο! Νυσταζω αλλα αν μου καρφωθει οτι δε με παιρνει γρηγορα ο υπνος το βραδυ, αγχωνομαι!
    Που θα παει θα φυγει και αυτο!

Senior Member
    zugaki, κουράγιο καλο μου!!! Τίποτα δε σου έμεινε επι της ουσίας!!! Χαλάρωσε κι αγνόησέ το και θα δεις οτι όπως ήρθε θα εξαφανιστεί!!

Ολα περνανε viviann μου και οταν περνανε λεμε ποσο χαζα ηταν αυτα που σκεφτομασταν!!!

Senior Member
    Παιδια μου τι κανετε? Ειχα πολλες ημερες να μπω γιατι ετρεχα με διαφορες δουλειες κτλπ, αλλα ειπα να δω τι κανετε... Ελπιζω να ειστε ολοι καλα με λιγοτερα σωματικα συμπτωματα και πολυ καλη ψυχολογια...Εγω παντως νομιζω πως καταφερα να ξεπερασω ολο αυτο το λουκι στο οποιο ειχα μπει και πλεον δεν σκεφτομαι τιποτα αρνητικο...Εχω ακομα βεβαια ταχυκαρδιες και δυσπνοια αλλα δεν τα αφηνω να με επηρεαζουν ουτε στο ελαχιστο...Δεν πηρα και τα φαρμακα αφου δεν χρειαστηκε και ειμαι πολυ χαρουμενη...Σημερα μαλιστα εχω ραντεβου σε νευρολογο (το ειχα κλεισει αρκετο καιρο πριν) και δεν ηθελα να παω, αλλα η μαμα μου λεει να παμε μαζι επειδη ξερει την γιατρο (ειναι αυτη που παρακολουθει και την ιδια) οποτε αναγκαστικα θα παω...Ποιος να μου το ελεγε παντως λιγο καιρο πριν πως δεν θα ηθελα να παω σε γιατρο (εγω εκλεινα ραντεβου και μετα μονο που δεν ανοιγα μπουκαλι στα μπουζουκια απο τη χαρα μου)....αχαχαχχαχα
    Ευχομαι τα καλυτερα και για εσας...

Page 56 of 60 FirstFirst ... 6465455565758 ... LastLast