γκρι και ροζ κοσμος - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 30 of 30
    Senior Member
    η οπτικη που βλεπει καθενας τον κοσμο του δινει και το αντιστοιχο χρωμα.για τον καθενα το χρωμα ειναι διαφορετικο, αναλογα με το πως νιωθει και πως βλεπει τον κοσμο μεσα απο τις καταστασεις που βιωνει.δε νομιζω οτι υπαρχει αντικειμενικη απαντηση στο ερωτημα

Senior Member
    Quote Originally Posted by Constantly curious View Post
    Κοιτα τωρα ελαφρα την καρδιαν, τον δρακουμελ θα τον ερμηνευσω ως ετεροτητα που δεν χωραγε στην ομοιογενεια των στρουμφ...
    Εσυ τι λες ?
    Πολυ σωστα ερμηνευσες..!

Senior Member
    Το στρουμφοχωριο κατα κυριο λογο μιας και το ανεφερες ειχε τους κατοικους του εξωτερικα ιδιους, τυχαιο ?
    Αν υπηρχε τρελοχωρι , κανεις δεν θα εθεωρειτο τρελος . Οι γνωστικοι θα ηταν οι αλλοκοτοι . Δεν το γνωριζω το στρουμφοχωρι , και τον Δρακουμελ , αλλα φανταζομαι οτι θα κατοικειται απο ιδια οντα ? με ιδια ψυχοθυνθεση ? και ο Δρακουμελ ποιος ειναι ? δεν τα ξερω ρε παιδια αυτα !!!

Πρεπει να τονισω οτι αναφερομαι σε ' ασθενειες ' που επιφερουν διαφορετικη οπτικη γωνια , οχι κατι αντικειμενικως σοβαρο , πχ να βλεπεις πραματα που δεν υπαρχουν , η αβασιμους φοβους , αν και το αντικειμενικως ειναι σχετικο .

Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Πρεπει να τονισω οτι αναφερομαι σε ' ασθενειες ' που επιφερουν διαφορετικη οπτικη γωνια , οχι κατι αντικειμενικως σοβαρο , πχ να βλεπεις πραματα που δεν υπαρχουν , η αβασιμους φοβους , αν και το αντικειμενικως ειναι σχετικο .
    Μακ μου, οταν και ο ψυχιατρος σου λεει " η οπτικη σου ειναι δυσλειτουργικη, με τον τροπο του ή ευθεως" τι θα κανεις ? Θα το φιλοσοφησεις ή θα λαβεις την αγωγη να στανιαρεις με τους υπαρχοντες κανονες για να συνεχισεις ? Αν εγω βλεπω την καταιγιδα και κολλαω εκει και νιωθω τον χρονο δυναστη με εκπροσωπο τον Δια και λειπουν οι υπολοιποι 11 ( μορφη ασθενειας να βλεπεις δεντρο οχι δασος) τι μπορω να πω πως φταιει ? Γονιδιο,εμπειριες,περιβαλλ ον, ελλειψη ψυχο-συναισθηματικης αναπτυξης ή απλα ιδιορυθμος χαρακτηρας, ευκολακιας, εγωιστης και αλλα πολλα που οι ανθρωποι ως ταμπελες αλληλο κοτσαρουμε ? Καταλαβες το πνευμα μου...

Βιωσα Καταθλιψη και οχι μονον δεν μπορουσα να παραγω ιδεες αλλά δεν ειχα ομιλια,κινηση. Εκει ουτε οπτικη υπηρχε, ουτε χρωμα, ουτε αξιο θεμα κουβεντας.
    Σε εκεινο το σταδιο λοιπον πηρα την μιρταζαπινη, η οποια εκανε τη δικη της δουλεια. Στο τωρα ομως, δεν αρκει να ξερω οτι υπαρχουν πολλα χρωματα, το πως θα μαθω να τα βλεπω παρολο που ειμαι αρρωστη ειναι το ζητημα.
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Senior Member
    Quote Originally Posted by boo View Post
    η οπτικη που βλεπει καθενας τον κοσμο του δινει και το αντιστοιχο χρωμα.για τον καθενα το χρωμα ειναι διαφορετικο, αναλογα με το πως νιωθει και πως βλεπει τον κοσμο μεσα απο τις καταστασεις που βιωνει.δε νομιζω οτι υπαρχει αντικειμενικη απαντηση στο ερωτημα
    Και εγω ετσι νομιζω , ο καθενας δινει στον κοσμο την ερμηνεια που πιστευει . Το να εισαι δυστυχης , μπορει να οφειλεται στην μη εκπληρωση ενος των αναγκων του Maslow , την αναγκη να ανηκεις καπου , ο οποιος τις εχει ιεραρχησει , ( τις αναγκες ) με εναν λογικο/αποδεκτο τροπο, αφηνοντας μεγαλα περιθωρια στον καθενα πως θα εκληρωσει την καθε μια απο τις 5 αναγκες του .

Senior Member
    Μακ μου, οταν και ο ψυχιατρος σου λεει " η οπτικη σου ειναι δυσλειτουργικη, με τον τροπο του ή ευθεως" τι θα κανεις ? Θα το φιλοσοφησεις ή θα λαβεις την αγωγη να στανιαρεις με τους υπαρχοντες κανονες για να συνεχισεις ? Αν εγω βλεπω την καταιγιδα και κολλαω εκει και νιωθω τον χρονο δυναστη με εκπροσωπο τον Δια και λειπουν οι υπολοιποι 11 ( μορφη ασθενειας να βλεπεις δεντρο οχι δασος) τι μπορω να παω πως φταιει ? Γονιδιο,εμπειριες,περιβαλλ ον, ελλειψη ψυχο-συναισθηματικης αναπτυξης ή απλα ιδιορυθμος χαρακτηρας, ευκολακιας, εγωιστης και αλλα πολλα που οι ανθρωποι ως ταμπελες αλληλο κοτσαρουμε ? Καταλαβες το πνευμα μου...

Βιωσα Καταθλιψη και οχι μονον δεν μπορουσα να παραγω ιδεες αλλά δεν ειχα ομιλια,κινηση. Εκει ουτε οπτικη υπηρχε, ουτε χρωμα, ουτε αξιο θεμα κουβεντας.
    Σε εκεινο το σταδιο λοιπον πηρα την μιρταζαπινη, η οποια εκανε τη δικη της δουλειας. Στο τωρα ομως, δεν αρκει να ξερω οτι υπαρχουν πολλα χρωματα, το πως θα μαθω να τα βλεπω παρολο που ειμαι αρρωστη ειναι το ζητημα.
    Το θεμα ειναι γιατι επαθες τοσο σοβαρη καταθλιψη ? παρεβεις την καθεστηκυια ταξη πραματων ? οχι βεβαια , ασθενησες . Δεν αρνουμαι την ασθενεια , αλλοιμονο , εκει θαμουν εγω ο τρελος !!!! οταν ομως σου λεει οτι φταει για την κατασταση του , η στεβλη οπτικη γωνια που βλεπεις τον κοσμο , στρεβλη κατα ποιον ? επειδη δεν βγαινω συχνα εξω , και αραζω , αφου δεν χρειαζομαι χρηματα , ειμαι εγω ο αφυσικος , η αυτοι που συνωστιζωνται στα μπαρ , και πινουν αλκοολ , αυτοδηλητηριαζονται κοινως + τη προποση ' στην υγεια σου ' . κανεις ευχη προτεινοντας προς το μερος του αλλου ενα δηλητηριο , που εχει στειλει κοσμο και κοσμακη ? και δεν σε συλλαμβανουν ? μηπως κατι δεν παει καλα εδω ?

Δινω μια υπερβολη στα γραφομενα μου , για λογους κατανοησης και μονον .

Αν δεν πει - στρεβλη η οπτικη- υπαρχουν και αλλες απαντησεις.
    1. ο εγκεφαλος θελει τον δικο του χρονο να αφομοιωσει και να επεξεργαστει τα δεδομενα, στα ματια των αλλων φαινομαστε αργοι ή γρηγοροι, αλλα αυτο ειναι σχετικο.
    2.ο εγκεφαλος ανα περιοδους κανει ζουμ σε ενα γεγονος ή ενα ερεθισμα και προκαλει/δημιουργει ενα προβλημα το οποιο ουσιαστικα δεν υφισταται σε τοσο μεγαλη διασταση οσο εκεινην την περιοδο ο ασθενης πιστευει οτι ειναι.

Αυτα θυμαμαι. Δεν μπορω να πω οτι δεν ενεχουν λογικης αλλα με οδηγουν στο συμπερασμα οτι οι δικοι μου "φακοι ορασης" του κοσμου, των σχεσεων, της πραγματικοτητας ειναι πειραγμενοι.

* δεν δυναμαι να αναλυσω/εκθεσω γιατι βρεθηκα στη δυσαρεστη θεση ενος μειζον επεισοδιου.

Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    επειδη δεν βγαινω συχνα εξω , και αραζω , αφου δεν χρειαζομαι χρηματα , ειμαι εγω ο αφυσικος , η αυτοι που συνωστιζωνται στα μπαρ , και πινουν αλκοολ , αυτοδηλητηριαζονται κοινως + τη προποση ' στην υγεια σου ' . κανεις ευχη προτεινοντας προς το μερος του αλλου ενα δηλητηριο , που εχει στειλει κοσμο και κοσμακη ? και δεν σε συλλαμβανουν ? μηπως κατι δεν παει καλα εδω ?
    Δινω μια υπερβολη στα γραφομενα μου , για λογους κατανοησης και μονον .

Σημασια εχει αν καποιος δεν συμμετεχει σε ενα συγκεκριμενο τροπο ψυχαγωγιας να μπορεσει να βρει εναν νεο τροπο ο οποιος θα τον κραταει σε φορμα, τα μπαρακια κτλ εχουν μεσα απ ολα... στησιμο,ντυσιμο, συν υπαρξη στον χωρο, παιχνιδι πιθανοτητων ευρεσης ερωτικου υποκειμενου.
    Οταν λοιπον αυτο εχει καθιερωθει, σε ποιο χωρο θα κανει κανεις το αναλογο ? Λυσεις υπαρχουν φυσικα, συλλογοι, χομπυ κτλ.
    Αρα καπου αλλου ειναι το θεμα και ο καθενας ψαχνει στην ψυχη του να βρει τι τον δενει σε ενα "πριν" απο...
    Καλο βραδυ Μακ μου, ελπιζω να ημουν κατανοητη.

Senior Member
    Ναι , κατανοητη ησουν .

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post

επισης υπαρχουν και ανοητοι με καταθλιψη. πολλοι μαλιστα. ασθενεια ειναι, οχι ενδειξη ευφυιας...
    Καμμια ασθενεια δεν ειναι ενδειξη του νοητικου σου επιπεδου , οπως και οι υγεις σωματικα , δεν εξυπακουεται οτι ειναι και ψυχικα . Μαλιστα , αληθεια ειναι αυτο , οι ψυχοπαθεις , δεν ξερω αν τους λενε ετσι , αυτοι που ζουν σεναν δικο τους κοσμο , φτιαγμενο συμφωνα με τις προτιμησεις τους , δεν αρωσταινουν ποτε , ουτε καν κρυολογουν !!!!

Senior Member
    ναι, αλλα τωρα, εσυ εχεις δυο τσουβαλια.
    αυτο με οσους εχουν καταθλιψη και ενα με οσoυς δεν εχουν, αλλα ειναι βλαμμενοι.
    υπαρχουν και εξυπνοι και προβληματισμενοι, χωρις καταθλιψη, δεν ειναι ολοι βλαμμενοι.

επισης υπαρχουν και ανοητοι με καταθλιψη. πολλοι μαλιστα. ασθενεια ειναι, οχι ενδειξη ευφυιας...
    Ισως ηταν η διατύπωση άσχημη, αλλα επιμένω ότι ένας υγιής άνθρωπος, ψυχικά υγιής, είναι κάπως δυσκολότερο να νοιώσει τον πόνο του άλλου και είτε αδιαφορεί, είτε δεν τον καταλαβαίνει. Ως παρατηρητης πάντα, και ο καταθλιπτικός και ο άλλος που δεν έχει κατάθλιψη. Επιμένω πως είναι θέμα νοημοσύνης, τουλάχιστον συναισθηματικής. Αυτό βέβαια δε συμβαίνει πάντα ούτε και γενίκευσα τα σύνολα. Εμένα έκρινα σε σχέση με συγκεκριμένα άτομα για να σχολιάσω το θέμα.

Senior Member
    Όταν κάποιος είναι "ψυχικά υγιής" δε σημαίνει απαραίτητα ότι δεν μπορεί να νιώσει τον πόνο κάποιου άλλου. Όχι βέβαια στον ίδιο βαθμό, αφού δε θα πρόκειται για δικό του πόνο.
    Όταν κάποιος έχει κατάθλιψη, δε σημαίνει απαραίτητα ότι μπορεί να νιώσει τον πόνο κάποιου άλλου.
    Χρειάζεται αυτό που λέμε "ενσυναίσθηση" και ενδιαφέρον. Είτε πάσχει κάποιος από ψυχική νόσο είτε όχι.

Αυτό το θέμα μου θυμίζει μια συζήτηση που είχα με την ψυχολόγο μου, που τα έβλεπα όλα μαύρα ή άσπρα, και μου έλεγε "δεν υπάρχει μόνο το άσπρο και το μαύρο, υπάρχει και το γκρι" και της απάντησα "προτιμώ το ροζ".
    Όταν είμαι σε επεισόδιο, όπως τώρα, εξακολουθώ να τα βλέπω μαύρα. Όταν είμαι καλά, δεν ξέρω, μπερδεύομαι. Ή για να το θέσω καλύτερα, μέσα στο γκρίζο ψάχνω με το μεγεθυντικό φακό μου να βρω ψήγματα ροζ... (για τον κόσμο που ζούμε)

Senior Member
    εξαρταται τι σε ενδιαφερει.
    η αληθεια, η δημιουργια, η ευτυχια, τι?
    σε ενδιαφερει να βλεπεις τον κοσμο με το αληθινο του χρωμα, η να εισαι ευτυχισμενος?
    α?

Επειδη μενδιαφερει να ειμαι ευτυχισμενος , καλες ειναι οι φιλοσοφιες , αλλα κανεις φιλοσοφος δεν περασε καλα , λεω να κανω την παπια , εναρμονιζομενος με το συνολο , και να ρωτησω τον εαυτο μου , σε αυτο τον ματαιο κοσμο , με τα στραβα του , που ταξερουμε , αλλα τα δεχομαστε , και τα επικροτουμε , τα επιζητουμε , μηχανικα πλεον ,

ΗΣΟΥΝΑ ΚΑΛΟ ΡΟΜΠΟΤΑΚΙ ΣΗΜΕΡΑ ?

Member
    Αφου μιλάμε που μιλάμε μεταφορικά όσον αφορά τον τίτλο και μόνο η αυθόρμητη απάντηση που μου ήρθε είναι:

Ο κόσμος είναι πολύχρωμος, συμπεριλαμβανομένου και του γκρι αλλά και του μαύρου που δεν είναι χρώμα αλλά έλλειψη χρώματος λόγω έλλειψης φωτός.
    Οι καταθλιπτικοί και λοιποί στη ζώνη του λυκόφωτος βλέπουμε από πολύ λίγα χρώματα του κόσμου εώς ένα, το γκρι ή και τίποτα, δηλαδή μαύρο, σκοτάδι.
    Τα χάπια μάλλουν μας κάνουν να δουμε μετά από καιρό τα πιο χαρούμενα και ζωηρά χρώματα και μετά είναι δύσκολη η προσαρμογή στην πραγματικότητα που περιλαμβάνει το γκρι και το μαύρο.

Senior Member
    Μακαρι να καναν τα χαπια τετοια δουλεια , σε μενα δεν καναν τιποτα . Και κυριολεκτω !!

Page 2 of 2 FirstFirst 12