Results 46 to 53 of 53
-
15-12-2015, 17:58 #46
οκ να τη σεβαστούμε ολοι Macgyver. Το σταματαμε.
Καλώς το ανοιξες ως θεμα, κατα την προσωπική μου άποψη πιθανον να χρειαζεται και αλλα τετοια ακομα και αν θεωρειται οτι ειναι εκτός κανονισμού
Αλλά να σεβαστούμε και την άλλη άποψη, αυτη που λεει οτι ειναι σφαγεας. Αν στο ονομα του σεβασμου της επικρατουσας κυρίαρχης κρατικής/εκκλησιαστικής αποψης αυτή του "μέγα" , πρέπει να μην ακούγεται η αλλη για να μην ενοχληθει προσωπικά ο οποιοσδήποτε, αυτό σαφέστατα μου θυμίζει αυτό που έλεγαν σε άλλες εποχές.... "Να έχεις την 'αποψη σου αλλα να την κρατάς για τον εαυτό σου"....
Βεβαια αν το τραβηξουμε απο τα μαλλιά, φανταζομαι προσωπική ενόχληση μπορεί να εχει και ενας Θηβαίος για τον αλεξανδρο, αφου το μακεδονικό κράτος για να επικρατήσει κατεστρεψε τη πόλη και πούλησε ως σκλάβους τους κατοίκους της...
Όπως φυσικά δεν είναι και άποψη όλων των Ελλήνων ότι ο Αλέξανδρος ήταν μέγας. Εκτός αν θεωρήσουμε αυτό ως δεδομενο, οπότε ενας που έχει διαφορετική άποψη από την επικρατούσα δεν είναι και Έλληνας... Οπότε τώρα ενοχλούμαι εγώ...
Τέλος και από μένα.
Σε ότι με αφορά Μέγας ήταν μόνο ο ΚαζαντζίδηςLast edited by black_adder; 15-12-2015 at 18:20.
- 15-12-2015, 18:01 #47
για μενα παλι μεγασ ειναι ο μπουγασ
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
15-12-2015, 18:02 #48
αστειακιιιιιιιιιιιιιι
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
15-12-2015, 18:20 #49
Το πιάσαμε |o|
15-12-2015, 23:25 #50
Black adder , επειδη εχω μια ιδαιτερη σχεση με τον undetermined , προτιμω να του κανω το χατηρι . Η γνωμη μου βεβαια δεν αλλαζει . Τον θεωρω σφαγεα .
Το ερωτημα που θετω στο τελος , ειναι με ποια κριτηρια θεωρειται καποιος Μεγας . Διαφωνω με τακτικες , του τυπου ' με θιγει αυτο το θεμα ' , διοτι εχουν ανοιχτει πολλα θεματα περι θρησκειας , και οντας θρησκευομενος , δεν εκανα ποτε παρατηρηση δε καποιον που ειχε αντιθετη αποψη με την δικη μου .
Τσπαντων , σταματω για την ευρυθμη λειτουργια του φορουμ , να μην υπαρχουν αντεγκλησεις και διαπληκτισμοι .Last edited by Macgyver; 16-12-2015 at 08:18.
16-12-2015, 13:22 #51
Από τη στιγμή Macgyver που τίθεται ένα ερώτημα και ζούμε σε μια δημοκρατική πολιτεία (προς το παρον τουλάχιστον αύριο δεν ξερει κανεις τι γίνεται...), έχουμε και το δικαίωμα οχι μονο να εχουμε άποψη αλλα και να την εκφέρουμε (και στην εικονικη πραγματικότητα πόσο μαλλον στην πραγματική). Και αυτό δεν μπορει να εξαρτηθεί από καμιά προσωπική σχέση.
Δεν με ενδιαφέρει να επιχειρηματολογήσω παραπάνω γιατι ειναι σφαγεας, αλλά αν είναι λόγος να κοβεται μια κουβεντα επειδη καποιος θεωρει οτι θιγεται προσωπικά με οτιδηποτε έχει να κανει με τη μακεδονια (αυτό τότε ειναι καθαρα πολιτική άποψη) ή οτι αν θεωρούμε ότι ολοι οι ελληνες θεωρουν τον αλεξανδρο μεγα (συνεπάγεται οτι μονο καποιος ανθελληνας εχει αντίθετη αποψη) ή ότι οσο περναει ο καιρός οι ελληνες γίνονται ανθέλληνες αυτες είναι καθαρά πολιτικες αποψεις και δεν εχει να κανει καν με το θεμα που ανοιξες αν ειναι μεγας και με ποια κριτηρια αλλά με στοιχειώδη ζητηματα οπως αυτο να λες την αποψη σου χωρις να σε χαρακτηριζουν πχ ανθελληνα κλπ κλπ...
Αν δεν θελουμε να επιστρεψουμε σε αλλες εποχές οπου αν καποιος ειχε διαφορετική άποψη απο την κρατούσα τον εκλειναν σε ψυχιατρείο,φυλακη,στρατοπε δο συγκεντρωσης πρεπει σημερα να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα να λέμε την αποψη μας
16-12-2015, 13:34 #52
Εφοσον ο Μεγας Αλεξανδρος ειχε ενα οραμα να κανει την Ελλαδα πιο ισχυρη απεναντι σε οσους την πολιορκουσαν ειναι ηρωας.
16-12-2015, 15:55 #53
Θα συμφωνησω black adder , προτιμησα οπως ειπα να κανω πισω , δεν μαρεσουν οι καυγαδες για το τιποτα , αλλα την γνωμη μου την εξεφρασα , και δεν την παιρνω πισω .
Σεβομαι ολονων τις γνωμες , ειμαι πολυ δημοκρατικος , και θα ημουν λαθος , μονον αν εγραφα , Μεγας Αλεξανδρος , ο σφαγεας , αλλα το εθεσα υπο τυπου ερωτηματος . Δεν ειναι ομως ολοι σαν εμενα , μερικοι ειναι δογματικοι , χωρις ναναφερομαι στον undetermined , αλλα αμα ριξεις μια ματια στο , πιστευετε σε μια ανωτερη δυναμη , εκει θα δεις δογματισμο .