απεχθανομαι το +99% των ανθρωπων - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 48 of 48
    Quote Originally Posted by Evil View Post
    Μπλέιντ, συμφωνω και το βρίσκω απολύτως φυσικό κάποιος να κοιτάξει εξωτερική εμφάνιση (ακόμα και αν είναι ΤΟ ΜΟΝΟ που κοιτάει) για να περάσει απλα καλά...και επίσης συμφωνω στο ότι κάποιος μπορεί να είναι πολύ όμορφος, και αν ξυνιζει, σε απωθεί πολύ...

Τελικά μάλλον και αυτή μπορεί απλά να ήθελε να περάσει καλά, και απλά να έχω θέματα επειδή μικρός (που ήμουν λιγοτερο ελκυστικος, ευγενικός σε φάση που το μόνο που έκανα ήταν χατηρια, αθωος, ντροπαλος, κ.λπ) ειχα ερωτικές αποτυχιες, οπότε τώρα που μεγαλωσα, βλέπω ότι από εκεί που με έκριναν άσχημα ενώ ήμουν απλά καλό παιδάκι, τώρα που είμαι πιο απωθητικος, ξαφνικά κυνηγανε αυτες, οπότε μου κακοφανηκε το ότι είναι σαν να αδικειται ο εαυτός μου όταν ήμουν παιδι και να φερομαι "υποσυνείδητα (ίσως)" εκδικητικά στο μυαλό μου...

Αλλά ρε συ, δεν είναι μόνο αυτό. Είναι χιλιάδες υποσυνείδητες σκέψεις στο μυαλό μου που με κάνουν να βγάζω τέτοιο γενικό συμπέρασμα (το οποίο δεν είναι απόλυτο, Μίλησα απλά για τους περισσότερους (99%))...Είναι τόσες πολλές οι σκέψεις (οι οποίες είναι "συμπερασματα για τους άλλους με βάση των γεγονότων της ζωής μου" ας πούμε), που απ ότι βλεπω, μιλάμε μόνο για σχέσεις, ενώ όπως εξηγησα, ήταν ένα απλό παράδειγμα. Στον τίτλο αναφέρω ανθρώπους, όχι γυναίκες...οι περισσότεροι φίλοι όταν ειμασταν 15, πηγαίναμε κέντρο, κάναμε ότι να ναι και παίρνουμε καλά, τώρα αν βγούμε, φωτογραφίες, σχόλια στο φβ, πόζες, εντιτ φωτό...ίσως αυτο να βλέπω και να λέω "όλοι βγαίνουν εξω μόνο για να εντυπωσιάσουν το άλλο φύλο για προφανείς λόγους, ενώ εγώ να θεωρω πολύ πιο ωραίο να υπάρχει μια παρέα που απλά να περνάει καλά ας πούμε...

Άρα ίσως, μετά από τόσες σκέψεις, να μην ήθελα υποσυνείδητα να ερθω πιο κοντά με την κοπέλα, γιατί την θεώρησα μια σαν αυτούς που είχα φίλους..ενώ ή κοπελα ήθελε απλά να περάσει καλά...

Δεν λέω ούτε ότι έχω δίκιο που τα βλεπω έτσι, ;αλλά ούτε ότι είναι ανόητα όσα σκέφτομαι...εγώ βλέπω ότι είναι παρά πολλά, λογικα μεν, αλλά μπερδευομαι και Χάνομαι στις σκέψεις ψάχνοντας να βγαλω σωστό συμπερασμα...ακόμα και τώρα έχω υπερφορτωσει με σκέψεις και έχω σκαλωσει...
    Εδω...εδω καταλαβαινεις κ μονος τα θεματα που εχεις...δεν μπορεις ο,τι και να εχεις περασεις στη ζωη σου, οποια και να ειναι τα βιωματα σου, δεν μπορεις να ανεις τετοιες γενικευσεις τυπου 99%....δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι σκαρτοι....αν ηταν ετσι οπως τα λες, θα ησουν κ εσυ αναμεσα σ αυτους..γιατι εσυ αποτελεις εξαιρεση δηλαδη? εσυ εισαι χειροτερος ομως..μου θυμιζεις εναν παλιο μου φιλο..αυτα που λες ελεγε κ αυτος, ακριβως τα ιδια...μετα απο δυο χρονια τον βλεπεις να κανει αυτα που εκραζε και να βγαινει με τους "φιλους" που τοτε εθαβε και αντιπαθουσε και θεωρουσε δειγματα του ο,τι ειναι λαθος σ αυτη την κοινωνια....ανθρωπους που εχω γνωρισει και εγω και ειναι μια χαρα συμπαθεστατα παιδια και πολυ καλοι χαρακτηρες...ναι αυτα που παρατηρουσε "λαθος" σ αυτους ο φιλος μου ηταν γενικευσεις και μολις το 10% του ποιοι ηταν πραγματικα...αυτος επελεγε να βλεπει μονο τα αρνητικα τους και να τα γιγαντωνει στο μυαλο του και να τα γενικευει σ ολο το ανθρωπινο ειδος χαχαχα.τελικα γυρισε σε ολους την πλατη του και μετα απο 2 χρονια καταλαβε ποσο λαθος ηταν και γυρισε παλι σ αυτους με την ουρα στα σκελια....και αυτοι οι "φιλοι" που εκραζε ειναι αυτοι που τον δεχτηκαν πισω, ειναι αυτοι που εδειξαν ποσο καλοι φιλοι και ανθρωποι ηταν......
    Με ολα αυτα που λες και που πιστευεις κανεις κακο στον εαυτο σου, συγγνωμη που σου εφερα αυτο το παραδειγμα προς Θεου δεν σε ξερω δεν ξερω τι εχεις περασει, απλα κρινω απ αυτα που γραφεις και ελπιζω να μη με παρεξηγησεις...απλα ολη αυτη η πικρια που εχεις για τους ανθρωπους σε ριχνει εσενα τον ιδιο, σε κανει δυστυχισμενο και κακο απλα...ειναι αδικο να βαζεις ολους τους ανθρωπους σ ενα τσουβαλι...ετσι ειλικρινα δε θα βρεις ποτε κανεναν και θα μεινεις μονος σου...ειμαι σιγουρη οτι με τον ιδιο τροπο εχεις διωξει απο διπλα σου ανθρωπους που μπορει να ειχαν καποια κουσουρια αλλα ηταν οντως διπλα σου...ολοι οι ανθρωποι εχουν τα ελαττωματα τους, οπως και εσυ ο ιδιος, ολοι οι ανθρωποι κανουν τα λαθη τους και δεν θα βρεις ποτε κανεναν ανθρωπο που θα ταιριαζετε 100% και θα συμφωνειτε σε ολα...αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν μοπρεις να κανεις αληθινες φιλιες...να βρεις αληθινους ανθρωπους που σε καταλαβαινουν και τους καταλαβαινεις και που θα σταθουν διπλα σου..αρκει να ανοιξεις λιγο περισσοτερο τα ματια σου και να δεις περα απ αυτο που εχεις συνηθισει να βλεπεις απο μικρος.

Banned
    Ή κοπέλα ήταν ένα παράδειγμα για να σας δείξω πως βλέπω τα ατομα, βγάζοντας άποψη για αυτους μέσω γεγονότων. Στη ζωή μου έχω γνωρίσει πααααρα πολλούς ανθρώπους, να έρθουμε κοντά δηλαδή, να γίνουμε φίλοι (όταν ήμουν πιο μικρός, πιο αθώος και πιο ανοιχτός), και πολλοί είναι πάρε τον έναν και χτυπά τον άλλον.

Άλλοι (αγόρια) το μόνο που τους ένοιαζε είναι να ντυθουνε καλα, να φτιάξουν μαλλί, και να επιδείξουν στον κόσμο ποιοι είναι. Άλλοι απλά "το παίζουν" έξυπνοι, προσπαθώντας σε συζητήσεις να σε ρίξουν (για να επιδειξουν στον κοσμο ποσό Αϊνστάιν είναι). Αλλοι παρακαλανε για αγάπες γιατί τους έχει αδικήσει ή μοίρα και δεν έχουν ταίρι, αλλά μόλις κάνουν σχέση, ρίχνουν κανα-δυο κέρατα και μετά κλαίνε γιατί δεν το ηθελαν και αν γυρνούσαν τον χρόνο πίσω θα ...θα.....

Όσο για την κοπέλα ότι της έκανα κλικ...ε δεν το λες κλικ να είμαι ξεκάθαρος στις συζητήσεις ότι δεν θέλω καν να βγούμε βόλτα (με ευγενικό τρόπο), και να συνεχίζει να μου στέλνει ότι θα θελε αγόρι για χριστούγεννα γιατί νιώθει μόνη και στέλνει 500 φιλάκια...αααας πούμε ότι τα βλέπω λάθος ή απλά έτυχε να πέσω παααλι σε λάθος άτομο...τα συμπεράσματα, με βάση την μικρή εμπειρία που είχα με ανθρώπους στη ζωή μου, δεν είναι λογικα;

...και σχετικά με την τελευταία σου παράγραφο...θεωρώ πως έχω παρά πολύ καλή κριτική ικανότητα και συμπεριλαμβανω παρά πολλά πριν κρινω (άσχετα αν αυτά τα κάποια, τα βλέπω μέσα σε δυο-τρεις προτάσεις που θα πει ο άλλος). Στο παράδειγμα σου π.χ πιθανόν να έβλεπα καταθλιπτικό ύφος, τόνο φωνής και 1000 ακόμα πράγματα καθώς μιλάει, παίρνει μορφές με το προσωπο του κ.λπ...αν θεωρώ πως δεν έχω αρκετά "στοιχεία", απλά δεν κρινω και περιμένω να τον γνωρίσω καλύτερα...βέβαια όλα αυτα δεν απορρίπτουν αυτό που λες ότι δεν πρέπει να βγάζω εύκολα κριτικές (άσχετα αν συμφωνώ ή διαφωνω με αυτό), απλά ρε συ με όσα έχω ζήσει γνωρίζοντας ανθρώπους...είναι πολύ εγωκεντρικοι να πω; γενικά ο καθένας έχει κάτι, ο κάθε ένας είναι ξεχωριστή περίπτωση...

...και φυσικά δεν παρεξηγώ...αν το κάνω, θα σου πω τον λόγο πρώτα, και μετά θα σε ακούσω αν διαφωνίες...σε ευχαριστω κιόλας για το ωραίο σου ποστ και επειδή ασχοληθηκες...
    (Συμφωνώ με blade & cherry08)

Evil φαίνεσαι έξυπνος άνθρωπος με βάθος και καλοσύνη... Θα σου αναλύσω όσο περισσότερο μπορώ τις σκέψεις μου και ελπίζω να βοηθήσω χωρίς να παρεξηγηθώ (το ξαναλέω γιατί συνήθως δεν εκφράζομαι καλά).

Δεν αμφισβητώ πως όσοι γνώρισες στην ζωή σου μπορεί να ήταν σκάρτοι κλπ κλπ... Είσαι 21, σωστά; 21 ΜΟΝΟ ΧΡΟΝΙΑ ΖΕΙΣ και μιλάς με τόση πίκρα και απογοήτευση σαν να είσαι 80 χρονών και έχεις φάει την ζωή με το κουτάλι. Δεν το λέω ειρωνικά, χθες πήγα για πρώτη φορά σε ψυχοθεραπευτή και μου είπε ακριβώς το ίδιο πράγμα και είμαι μόλις 1 χρόνο μεγαλύτερη από σένα. Χθες πάλι, έλεγα στον μπαμπά μου πως καλύτερα είναι να' ναι κανείς μόνος παρά με άτομα που τον κάνουν να νιώθει άσχημα και να αναγκάζεται να προσποιείται. Η αφορμή ήταν η κολλητή μου που πραγματικά την νιώθω κοντά μου αλλά έχουν γίνει πολλά, έδωσα ευκαιρίες, περνούσα όμορφα όταν βγαίναμε αλλά κάπου τα αρνητικά υπερτερούν και έφτασα στα όριά μου, κάπου απογοητεύτηκα και απλά εννοούσα πως είναι καλύτερο να απομακρύνεσαι από άτομα που δεν σε κάνουν να νιώθεις καλά. Η απάντηση του μπαμπά μου; "Φρόντισε να ξεκόψεις σταδιακά -του ανέφερα και τα γεγονότα και συμφωνούσε μαζί μου- αλλά πρόσεξε ώστε να μην γενικεύεις και να μην αποκόβεσαι από όλο τον κόσμο". Εννοείται πως δεν εννοούσα αυτό, αλλά είναι αυτό που σου είπα και πριν. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο. Και εσύ είσαι άνθρωπος και υπάρχουν δισεκατομμύρια άλλοι που ζουν σ' αυτό τον πλανήτη και εσύ μιλάς για το 99%, τους γνώρισες όλους και το γενικεύεις; Δεν είναι άδικο για τους άλλους που πραγματικά ψάχνουν ανθρώπους για σχέσεις που πιστεύουν τα ίδια με σένα, που νιώθουν ότι κι'εσύ, που έχετε κοινούς στόχους κλπ; Οκ μιλάς για το 99% των ανθρώπων που έχουν περάσει από την ζωή σου αλλά είσαι μόλις 21 και οι ανθρώποι που έχεις γνωρίσει ζουν σε ένα μικρό μέρος ολόκληρου του πλανήτη!!! Ακόμα και σ' αυτό το μικρό μέρος μπορείς να βρεις άτομα που ταιριάζετε ή έστω να μπορείτε να ανταλλάξετε 1-2 κουβέντες και να περάσετε καλά αν πάψεις να τους βλέπεις τόσο καχύποπτα πιστεύοντας πως μόνο εσύ είσαι η εξαίρεση.

Ξέρεις τι με εκνευρίζει; Να εκφράζει κάποιος μια άποψη και να πιστεύει πως μόνο αυτός την πιστεύει και την "τηρεί". Ένα παράδειγμα να σου δώσω. Λες κάτι σε κάποιον και σου απαντάει "Δεν είναι όλοι σαν εσένα και μένα. Εμείς είμαστε οι εξαιρέσεις, ο κόσμος είναι σκάρτος". Τι σε κάνει να πιστεύεις πως είσαι η εξαίρεση ρε φίλε μου; -Γενικό, δεν αναφέρομαι αποκλειστικά σε σένα-. Τόσοι ανθρώποι υπάρχουν γύρω σου, δεν είναι δυνατόν να είσαι μόνος σου σε όλα αλλά πολλές φορές μας παρασύρει η απογοήτευση από ΠΟΛΛΟΥΣ (αδιαμφισβήτητο) και έτσι δεν μπορούμε να διακρίνουμε εύκολα τους "καλούς" ανθρώπους. Και η αλήθεια είναι πως ο καθένας μας έχει και καλά και κακά χαρακτηριστικά. Απλά εσύ επιλέγεις αν μπορείς να συναναστραφείς απλά μαζί τους ή να δημιουργήσετε ακόμα και μια σχέση (φιλική ή ερωτική). Μην κλείνεις όμως τα μάτια, να είσαι ανοιχτός ώστε να βλέπεις και τα υπερ χωρίς προκαταλήψεις... Δεν σου κάνει κάποιος γιατί τα κατά υπερτερούν, έχουν περισσότερη βαρύτητα και δεν μπορείς να τον ανεχτείς όσο κι' αν το θέλεις; Προχωράς στον επόμενο...

Ναι οι περισσότεροι άνθρωποι νοιάζονται ΠΡΩΤΑ για τον εαυτό τους. Αυτό όμως είναι κακό; Έτσι βγαίνει η ζωή, δυστυχώς ή ευτυχώς. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν έχουν καλά αισθήματα μέσα τους και πως δεν νοιάζονται ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. Ανιδιοτέλεια για μένα υπάρχει μόνο σε σχέσεις γονιών με τα παιδιά τους. Για να αναπτυχθεί όμως η φιλία και ο έρωτας περιμένεις ανταπόκριση και από τους άλλους... Μόνος δεν πας πουθενά. Αν ένας φίλος σε έπαιρνε τηλέφωνο την ώρα που ήσουν με το παιδί σου ήταν στο νοσοκομείο ή την ώρα που εσύ ήσουν βαριά άρρωστος στο κρεβάτι και σου έλεγε να πας στο σπίτι του γιατί ήταν χάλια, θα πήγαινες; Δεν θα πήγαινες όσο κι' αν το ήθελες και μετά θα ένιωθες και τύψεις...

Οπότε... Με βάση την μικρή εμπειρία που λες ότι είχες μέχρι τώρα στην ζωή σου, τα συμπεράσματά σου μια χαρά λογικά ακούγονται αλλά εγώ απλά σου λέω πως δεν σε βοηθάνε καθόλου, πως δεν είναι καλό να γενικεύεις και να κλείνεσαι και πως πρέπει να αρχίσεις να βλέπεις τα πράγματα πιο ανοιχτά με βάση τα ανθρώπινα συναισθήματα και σκέψεις, τα οποία είναι κοινά σε όλους. Όλοι μπορούν να νιώθουν και να σκέφτονται, εσύ επιλέγεις ποιοί σου κάνουν...

(Ναι τώρα που επεκτάθηκες στο γεγονός με την κοπέλα φαίνεται πως επιμένει άσκοπα επειδή κόλλησε στην εμφάνιση και απλά θέλει σχέση για επιβεβαίωση και για να καταπολεμήσει την μοναξιά, οπότε καλά έκανες και δεν ανταποκρίθηκες).

Αυτά από μένα. Εύχομαι να βρεις τους ανθρώπους που θα ταιριάζεις και να περνάς καλά ώστε να μην νιώθεις μόνος σου...

Senior Member

Το 2013, αφου τελείωσα το λύκειο, μετά το καλοκαίρι εψαχνα δουλειά, οπότε βρήκα ως καφετζής σε μια καφετέρια.
    Και μόνο που λες ότι είσαι "καφετζής" και δεν υπερηφανεύεσαι ότι είσαι "μπάρμαν"...φαίνεται πως είσαι προσγειωμένος και κουλ τύπος...
    Μου άρεσε που το έγραψες αυτό...δεν το ακούω συχνά...
    Το ξέρω ότι είναι άσχετο, αλλά μου έκανε εντύπωση και ήθελα να το γράψω...

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234