Results 16 to 28 of 28
Thread: ελευθερια λογου
-
16-12-2015, 10:07 #16
- 16-12-2015, 10:29 #17
Mac σου ζητω συγνωμη αν μηλησα ασχημα γαι το συγκεκριμενο θεμα.Τωρα τελευταια δεν ειμαι πολυ καλα ψυχολογικα (χωρις ιδιαιτερο λογο) και γι'αυτο δεν μπαινω στο φορουμ τοσο πολυ.
16-12-2015, 10:33 #18
16-12-2015, 13:45 #19
Ελευθερια λογου εχουμε και ο καθενας εχει το δικαιωμα να λεει την αποψη του.Οσον αφορα τη ηθη,τα εθιμα,τις θρησκειες και καθε ειδος ιδεολογιας καθενας εχει τη δικη του γνωμη αλλα ειναι ενδιαφερον να γινεται διαλογος λεγοντας καθενας οσα πιστευει για καθε θεμα που κουβεντιαζουμε.
16-12-2015, 15:49 #20
Κι εγω ετσι πιστευω , αρκει να γινεται κοσμια .
16-12-2015, 16:05 #21
Μακ μου, η "ελευθερια λογου" ειναι τοσο σχετικη και υποκειμενικα πολλες φορες αντιληπτη/ καθορισμενη/ μεταφρασμενη.
Πρωτιστως το τι θεωρουμε Ελευθερια θα πρεπει να ναι σχετικα ξεκαθαρο αναμεσα σε καποιους συνομιλητες, δευτερευοντως ο Λογος ως γνωστον κοκκαλα δεν εχει αλλά... τσακιζει.
Νομιζω οτι ενω το φορουμ εχει τις προδιαγραφες για εποικοδομητικους διαλογους, πολλες φορες λογω ευαισθητης συναισθηματικης φορτισης καταληγει αλλου.
Η θεση μου ειναι πως η Ελευθερια του Λογου υπαρχει μεν αλλα σε ενα πολυ κλειστο κυκλωμα εκφρασης δε..."Make sure your worst enemy isn't you"
16-12-2015, 18:10 #22
σαφως και μπορει καποιος να ανοιγει θεματα και να στηριζει αποψεις εναντιον στην γνωμη καποιων, η των πολλων, αρκει να επιχειρηματολογει, οχι να βριζει και να προσβαλει την αποψη των αλλων, αλλα να στηριζει με τα επιχειρηματα του την δικη του.
αυτο που θεωρω οτι ΔΕΝ πρεπει να κανει, ειναι το να ανοιγει θεματα εκτος θεματολογιας του φορουμ.
και τετοια θεματα ανοιγονται κατα κορον.
θεματα που καμια σχεση δεν εχουν με την ψυχολογια δηλαδη, αλλα με θεματα γενικου ενδιαφεροντος, ενω αναφερεται ξεκαθαρα οτι στο φορουμ σηζηιτουνται μονο θεματα που απτονται της ψυχολογιας και οτι ακομα και στο "γενικα", ανοιγονται τετοια θεματα που απλως δεν μπορουν να ενταχθουν στις αλλες ενοτητες, και ΟΧΙ γενικης θεματολογιας.
το μεγας αλεξανδρος οπως και παμπολλα θεματα που ανοιγεις κι εσυ και αλλοι, για μενα δεν εχουν θεση στο φορουμ λογω θεματος και οχι λογω αποψης.
16-12-2015, 19:47 #23
Ακομα και το Μεγας Αλεξανδρος , απτεται της ψυχολογιας , με την ευρυτερη εννοια , τι θεωρει ο καθεις κατακτηση η σφαγη .
Αν ανοιγα ενα θεμα , που δεν θα τοκανα ποτε , ποια η γνωμη σας για την οικονομικη κριση , αυτο μαλιστα , ειναι ασχετο.
Η γνωμη μου ειναι , οτι αν δεν διανθιζετο το φορουμ και με θεματα του στυλ μου , και κολλαγαμε στο , με αφησε η κοπελα μου μου , ο αντρας μου , ο σκυλος μου , δεν μπορω να βρω κοπελα , αντρα , σκυλο , θα ηταν ενα πολυ βαρετο φορουμ .
Δεν συμφωνω να πηγαινει το φορουμ by the book . Αν δεν αρεσουν τα θεματα μου στην διαχειρηση , ας μου το πει η ιδια , και ειτε θα συμμορφωθω , ειτε θαποχωρησω .
16-12-2015, 19:54 #24
Να σου πω την αληθεια ο στοχασμος πανω στην ψυχολογια ενος Κατακτητη πολεμοχαρου γαλουχημενου με μια Μεγαλη Ιδεα συν την εκπαιδευση μορφωση του κτλ οπως συνανταται και σε αλλους εμβληματικους ηρωες αποτελει ενα εξειδικευμενο θα ελεγα θεμα ή αλλιως ψαγμενο υπο το πρισμα της ψυχαναλυσης.
Μακ συμφωνω μαζι σου ως προς το οτι η ανακυκλωση μιας συγκεκριμενης αφορμης καταντα καποιες φορες "βαρετη" για αυτο ειναι καλο να υπαρχει ποικιλομορφια και ο καθενας να γραφει οπου αισθανεται οτι το επιθυμει."Make sure your worst enemy isn't you"
16-12-2015, 20:05 #25
το θεμα ειναι ιστορικο, ασχετως με τις προεκτασεις που θετεις.
το τι θεωρει η διαχειριση ειναι δικο της θεμα.
εσυ ρωτησες γνωμες ΜΑΣ για το θεμα που εβαλες και τον τροπο που το συζητουσες και σου απαντησα.
το αν θεωρεις βαρετο το με αφησε η φιλη μου και η σκυλα μου, ειναι σεβαστο, αλλα προσωπικο σου θεμα, γιατι ειναι εντος θεματολογιας του φορουμ, οποτε καλως υπαρχουν.(σχεσεις σεξουαλικοτητα).
για μενα ειναι εκτος θεματος το περι αλεξανδρου , οπως και πολλα αλλα θεματα που ανοιγονται .
16-12-2015, 20:29 #26
Οντως , τις γνωμες σας ρωτησα , ρεμ , που ειναι το περιεργο ? παντα στα θεματα μου ρωταω η αναρωτιεμαι για κατι .
Μπορει πολλα θεματα να ειναι καπως εκτος θεματος , αμα το θεσουμε αυστηρα . Οπως και πολλα θεματα ειναι εντος θεματος , αλλα εντελως χαζα , η ανευ ουσιας . Η πολυ βαρετα . Η και ανοητα . Η χωρις λυση , το συνηθεστερο .
Τι να κανουμε τωρα ? αλλωστε η λεξη ψυχολογια , ειναι μια αοριστη λεξη . Τι εχει να κανει με την ψυχη , σε ελευθερη μεταφραση . Οποτε ας ορισουμε τι εστι ψυχη , πραμα αδυνατον , και μετα ας κρινουμε ποια θεματα απτονται της ψυχης . Θα ελεγα παρα πολλα . Ακομη και αυτα που εκ πρωτης οψεως φανταζουν εντελως ασχετα . Διοτι ψυχη = ανθρωπος .
Τωρα γιατι εσυ ενοχλεισαι για θεματα που κατα την γνωμη σου , δεν ειναι σχετικα , δεν μπορω να το καταλαβω , μην συμμετεχεις σε θεματα που σε αφηνουν αδιαφορη , ειναι η λυση , αυτο κανω εγω .
Ακομη και ενα θεμα φαινομενικα ασχετο , οπως , σκεπτομουν να το θεσω , πιστευετε οτι το μελλον μας ειναι στα αστρα , δεν ειναι καθολου ασχετο .
16-12-2015, 20:32 #27
16-12-2015, 20:48 #28