Πώς περνάει η μέρα σας; - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 60
    Senior Member
    Quote Originally Posted by psy me View Post

Ποιές δραστηριότητες ενδείκνυνται για την καθημερινότητα ενός καταθλιπτικού-δυσθυμικού; γιατί "το φτιάχνω τον καφέ μου" δεν το λες ακριβώς και δραστηριότητα χι χι. Ούτε μπορώ να μην κάνω απολύτως τίποτα. Θα μπορούσα και να διαχειριστώ την ίδια την κατάσταση αλλά....
    Και ομως , ο καφες για μενα ειναι απασχοληση , το απολαμβανω . Τον πινω , κοιταζοντας την θεα απο το σαλονι , μενω σε υψωμα στην Αθηνα , η χαζευω τον ουρανο , κοιταω θερμοκρασια . Το καλοκαιρι δε , κοιταζω ταστρα , ονειροπωλω , σκεφτομαι τι μπορω να κανω αυριο ,( συνηθως τιποτα ) , αλλα που ξερεις , μπορει να μουρθη η διαθεση .

Senior Member
    κατάθλιψη -δυσθυμία και καθημερινότητα. Πώς είναι αυτή η σχέση σε σας;

Τι πράγματα να κάνεις όταν αισθάνεσαι μονίμως όχι ακριβώς κουρασμένος, αλλά σίγουρα χωρίς αποθέματα ενέργειας. Εγώ βαριέμαι. Δεν έχω να κάνω τίποτα. Κοιμάμαι μάλιστα με τη σκέψη ότι "τι να κάνω;". Τώρα στις γιορτές θα δω και γνωστούς, θα ρωτήσουν "πώς περνάς;" τι να απαντήσω τώρα εγώ; Θα μου πουν και μετά "σε ζηλεύω".... που δείχνεις ....ήρεμος

Ποιές δραστηριότητες ενδείκνυνται για την καθημερινότητα ενός καταθλιπτικού-δυσθυμικού; γιατί "το φτιάχνω τον καφέ μου" δεν το λες ακριβώς και δραστηριότητα χι χι. Ούτε μπορώ να μην κάνω απολύτως τίποτα. Θα μπορούσα και να διαχειριστώ την ίδια την κατάσταση αλλά....
    Δεν ξέρω να σου προτείνω δραστηριότητες μιας κι ούτε εγώ κάνω πολλά...κυρίως περνάω την ώρα μου στο ίντερνετ, αυτό ως επί το πλείστον με χαλαρώνει από την τόση ένταση που νιώθω μέσα μου (όχι με την καλή έννοια της δημιουργικότητας γιατί τότε θα έκανα αρκετά πράγματα)...επίσης βλέπω καμιά ταινία όταν έχω διάθεση...και κοιμάμαι ακόμα και μέσα στη μέρα κάποιες φορές όταν π.χ. νιώθω μοναξιά γιατί με ρίχνει και δεν μπορώ να την αντιμετωπίσω...

Γενικά κι εγώ νιώθω αρκετά υποτονική εκτός κάποιων εξαιρέσεων αλλά παράλληλα έχω μονίμως ένα άγχος μέσα μου...που με βασανίζει πολύ...αλλά και σ' αυτό με βοηθάει πολύ ν' ακούω μουσική, δοκίμασε το! Τέλος, το διάβασμα σου αρέσει; Εμένα πολύ αλλά δεν το κάνω πια γιατί δυσκολεύομαι να χαλαρώσω και να συγκεντρωθώ αλλά προσπαθώ να το ξαναρχίσω γιατί μου έκανε πολύ καλό...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Καλο μεσημερι παιδια, χτπ και psy me ποιος ειναι αγορι και ποιος κοριτσι ?
    Πως παμε απο κεφια ???
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Καλο μεσημερι και σε εσενα!!! Εγω ειμαι κοριτσι...

Κααααλα μπορω να πω εγω, παραπανω χουζουρεμα σημερα μιας και χθες δεν ειχαα υπνο και επισης εκτος απο την ξενερα που εφαγα το πρωι, ξυπνησα ειδα τον εαυτο μου στον καθρεφτη και τσουπ ενας επρης.... και πως βαριομουν να βγω απο το σπιτι να παω φαρμακειο, βεβαια με τα καλημερα και τα χαμογελα σαν να ανεβηκα καπως μπορω να πω! Τωρα σπιτι πρεπει να μαγειρεψω.... εσυ πως τα πας??

Κουραγιο!! Ερχονται καλυτερες μερες!!

Εγω σημερα εχω την διαθεση για φασινα, χεχε... το σιδερωμα δεν μπορω καθολου τα αλλα ολα τα συμπαθω. Δεν βρεχει οποτε με παιρνει να πλυνω.
    Εχω αυτο το αισθημα σημερα του οτι " ειμαι υπευθυνη για τη χαρα μου αλλα και για τη λυπη μου" πρεπει να με παρακινησω να κουνησω τον πωπο να ασχοληθω με κατι...
    Εχω τρεις μερες σερι που βλεπω ονειρα πολυ εντονα και πολυ συμβολικα (μου συμβαινει ανα περιοδους ) δυσκολα ερμηνευω τι και πως. Εχω επισημανει ομως πως καποια εχουν στανταρ ρολο -πχ αν δω ενα συγκεκριμενο προσωπο περναω σιγουρα μια ενταση, οχι επειδη αυθυποβαλλομαι αλλά επειδη το προσωπο αυτο αντιπροσωπευει κατι εσωτερικα αρνητικο.
    Τι ζωδιο εισαι χτπ και τι σημαινει το νικ σου ? αν επιτρεπεται

ΧΑ ΧΑ ΧΑ, μην μου λες τετοια!! αν και μανιακη με την καθαριοτητα, πλεον βαριεμαι να καθαριζω αλλα πολλα μικροβια κυκλοφορουν (οταν ειμαι ολη μερα σπιτι, ειμαι ολη μερα και την σκουπα στο χερι)... Εγω ειμαι σε υποτονικο μουντ ολο ερπη(και θα βγω ραντεβου μετα χαχα)...
    Οσον αφορα τα ονειρα και εγω καπως ετσι τα εξηγω, αν σκεφτω κατι εντονα ολη την μερα το βλεπω και το βραδυ στον υπνο μου ειτε αυτο παει να πει αγχος ειτε χαρα....

Εισαι με αγωγη ? εγω ναι. Με την καθαριοτητα ειμαι ανα φασεις εμμονικη του δινω και καταλαβαινει και αλλες... λεω οκ χαλαρα οποτε εχω διαθεση. ζωδιο ????

σου εστειλα πμ

Senior Member
    Γεια σας ξανά! για να αναφερθώ και στα προηγούμενα ποστ ,όντως και εγώ νομίζω ότι έφτασα στο μηδέν. Πίστευα ότι πιο κάτω δεν έχει. λάθος, είχε. τώρα φαινομενικά μόνο δεν έχω προβλήματα, αφού δεν κάνω τίποτα και έτσι η κατάσταση μου τι να εμποδίσει; άλλαξα,γιατί πίστευα (το είχατε και εσείς; ) ότι θα πέθαινα και έτσι ήμουν ευέξαπτος απέναντι στους αχρείους (βέβαια δεν ξέρω, γιατί και η ευερεθιστότητα είναι ένα ακόμα σύμπτωμα, αφού πολλές φορές το ερέθισμα δεν ήταν τόσο έντονο). πάντως δεν μπορώ να πω ότι είμαι καλά, δεν κάνω τίποτα απολύτως, περνάει η μέρα , ε και...

εγώ αγωγή δεν ακολουθώ γιατί έχω σταματήσει να πηγαίνω, προσπαθώ να βρω καινούριο αλλά μόνο ψάχνω ,δεν το παίρνω απόφαση (βαριέμαι, τσιγγουνεύομαι τα λεφτά κλπ). με την καθαριότητα και εγώ έχω τα θέματά μου

Γεια σας ξανά! για να αναφερθώ και στα προηγούμενα ποστ ,όντως και εγώ νομίζω ότι έφτασα στο μηδέν. Πίστευα ότι πιο κάτω δεν έχει. λάθος, είχε. τώρα φαινομενικά μόνο δεν έχω προβλήματα, αφού δεν κάνω τίποτα και έτσι η κατάσταση μου τι να εμποδίσει; άλλαξα,γιατί πίστευα (το είχατε και εσείς; ) ότι θα πέθαινα και έτσι ήμουν ευέξαπτος απέναντι στους αχρείους (βέβαια δεν ξέρω, γιατί και η ευερεθιστότητα είναι ένα ακόμα σύμπτωμα, αφού πολλές φορές το ερέθισμα δεν ήταν τόσο έντονο). πάντως δεν μπορώ να πω ότι είμαι καλά, δεν κάνω τίποτα απολύτως, περνάει η μέρα , ε και...

εγώ αγωγή δεν ακολουθώ γιατί έχω σταματήσει να πηγαίνω, προσπαθώ να βρω καινούριο αλλά μόνο ψάχνω ,δεν το παίρνω απόφαση (βαριέμαι, τσιγγουνεύομαι τα λεφτά κλπ). με την καθαριότητα και εγώ έχω τα θέματά μου
    Ποσο καιρο εχεις που διεκοψες αγωγη ? Να το παρεις αποφαση... αγαπητε ! Η αδρανεια και η απραξια δεν ειναι απαραιτητα αρνητικο. Εξαρταται τι εχει προηγηθει στη ζωη σου. Εχεις περασει απο πολυ στρες ? Λογικο ειναι μετα για ενα διαστημα να ερθει μια σιγη.

Senior Member
    την αγωγή δεν την ξεκίνησα καθόλου (κιλά, φόβος συμπτωμάτων , δηλαδή κάποια μγ θα με έκαναν καλά και αυτό ήταν ). η αδράνεια είναι κακό όταν επηράζει την καθημερινότητα και παρατείνεται. εγώ σε αυτή την κατάσταση δεν είμαι 1-2 μήνες, αλλά χρόνια. Πάντως, πιστεύω ότι όντως η απραξία είναι το αντίβαρο σε ο,τι προηγήθηκε, καθημερινό τρέξιμο και καθόλου ηρεμία.. για πολύ καιρό.

την αγωγή δεν την ξεκίνησα καθόλου (κιλά, φόβος συμπτωμάτων , δηλαδή κάποια μγ θα με έκαναν καλά και αυτό ήταν ). η αδράνεια είναι κακό όταν επηράζει την καθημερινότητα και παρατείνεται. εγώ σε αυτή την κατάσταση δεν είμαι 1-2 μήνες, αλλά χρόνια. Πάντως, πιστεύω ότι όντως η απραξία είναι το αντίβαρο σε ο,τι προηγήθηκε, καθημερινό τρέξιμο και καθόλου ηρεμία.. για πολύ καιρό.
    Και η διαγνωση σου ηταν ? αν επιτρεπεται.

Senior Member
    καλησπερα κι απο μενα
    εγω στα κατω μου οπως τωρα δλδ ξυπναω φτιαχνω καφεδακι, ειμαι στον υπολογιστη χαζευω εδω στο φορουμ, στο φεισμπουκ.τωρα που εχω ανεβει Αθηνα παω και για κανενα καφε με φιλους.σημερα θα παω για καφε με 2 φιλους το απογευμα.
    γενικα οταν ειμαι στα κατω μου δε κανω και πολλα πραγματα, αλλα εχω βαλει στοχο να το αλλαξω κι αυτο σιγα σιγα

Μπου καλως την, πολυ χαρηκα που εγραψες οτι πανε καλυτερα τα πραγματα και πηγε καλα η συνεδρια

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast